Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Kwi 2012 01:31 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Chciałbym zapytać o doświadczenia przy rezerwacji noclegów przez serwisy pośredniczące.
Moja sytuacja wygląda tak.
Zarezerwowałem przez lastminute.de hostel. Sprawdzając go na bookingu wyskakiwało, że hostel jest pełny- brak miejsc. Następnie sprawdziłem na stronie hostelu dostępność miejsc w tych datach i również pokazało, że brak miejsc w wybranych terminach.
Lastminute.de przesłało mi potwierdzenia z numerami itd. Domyślam się, że pewnie zrobili gafę i albo się zorientują jutro i będą oddzwaniać, że to pomyłka albo pojadę i dowiem się na miejscu, że brak miejsc. Co będę mógł zrobić w takich sytuacjach? Mogę chcieć aby zapewnili mi inny nocleg gdy zadzwonią np jutro? Bo domyślam się, że gdy sprawa wyjdzie jak będę już w Budapeszcie to nie mają innego wyjścia?
Dodam tylko, że rezerwowałem już z nimi noclegi i współpraca była bardzo dobra. Odwołali mi nawet wraz ze zwrotem kosztów pełnych rezerwację, którą przez swoją nieuwagę zrobiłem dwa razy.
Dzięki za odpowiedź.

Lato w Turcji z all inclusive 🌊☀️ 4* hotel Grand Viking za 2529 PLN Lato w Turcji z all inclusive 🌊☀️ 4* hotel Grand Viking za 2529 PLN
Przygoda czeka! 🐪🛕 Kair, Sri Lanka i Malediwy w jednej podróży za 2879 PLN 🍹⛵ Przygoda czeka! 🐪🛕 Kair, Sri Lanka i Malediwy w jednej podróży za 2879 PLN 🍹⛵
#2 PostWysłany: 25 Kwi 2012 07:35 

Najprosciej będzie wysłać maila do hotelu z zapytaniem lub zadzwonić ;)

#3 PostWysłany: 25 Kwi 2012 12:05 

Nie wiem jak działa lastminute.de, ale niektóre większe serwisy kupują w hotelach hurtowo miejsca z dużym wyprzedzeniem i dzięki temu po odpowiednio niskiej cenie. Gdy wszystkie inne pokoje zostaną sprzedane wtedy jest możliwa sytuacja, że bezpośrednio w hotelu nie kupisz, a u takiego pośrednika kupisz.

Najlepiej zadzwoń do hotelu i potwierdź czy mają dane Twojej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Kwi 2012 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Napisałem do hostelu czekam na odpowiedź.

Temat postu: Lastminute.com opinia
#5 PostWysłany: 14 Maj 2026 16:03 

Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Po przylocie do Malagi okazało się, że mimo opłaconej rezerwacji nie mamy gdzie spać. Zameldowanie miało być od godziny 15:00, kiedy udało nam się odnaleźć skrzynkę na klucze według instrukcji od właściciela, kluczyka po prostu tam nie było.
Od godziny 15:00 do około 21:00 byliśmy pozostawieni sami sobie w obcym mieście z walizkami, bez noclegu i bez realnej pomocy. Przez cały ten czas w ogromnym stresie czekaliśmy na kontakt z lastminute, ponieważ konsultanci zapewniali nas, że organizują dla nas alternatywny hotel. Po około 5 godzinach oczekiwania otrzymaliśmy jednak informację, że niczego nam nie zorganizują i musimy sami znaleźć sobie nocleg. A w międzyczasie właściciel napisał wiadomość po hiszpańsku, że pobyt został anulowany z powodu „awarii hotelu”.
Kontakt z obsługą klienta był fatalny. Pomoc można było uzyskać wyłącznie po angielsku, więc gdyby ktoś nie znał języka, zostałby całkowicie bezradny. Byliśmy nawet na policji, ale komunikacja również była bardzo utrudniona i w sumie powiedzieli, że to nie ich sprawa. W okolicy wieczorem kręciło się dużo podejrzanych osób, bezdomnych i osób pod wpływem, a wizja spędzenia nocy na ulicy w obcym kraju była po prostu przerażająca.
Ostatecznie około godziny 22:00 sami znaleźliśmy nocleg. Jedyną dostępną opcją w tym terminie i o tej porze były kapsuły noclegowe ze wspólną łazienką i kuchnią, ponieważ pozostały już wyłącznie bardzo drogie hotele, na które nie mogliśmy sobie pozwolić. Warunki były kompletnie niezgodne z tym, za co zapłaciliśmy, a dodatkowo musieliśmy ponieść nieplanowane koszty nowego noclegu, który był droższy od hotelu rezerwowanego na początku.
Najgorsze jest to, że mimo straconego czasu, ogromnego stresu i dodatkowych wydatków firma nie zaoferowała żadnej realnej rekompensaty ani wsparcia. Zostaliśmy praktycznie pozostawieni sami sobie. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług i każdemu odradzam rezerwację przez ten portal.!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość