Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Mar 2011 18:23 

Witam. Otóz od dłuzszego czasu przeglądam ową strone i tak mnie normalnie korci od dłuższego czasu wybrać się gdzies.
Problemem jest to iż 18 koncze dopiero w październiku. I tutaj mam pytanie lepiej jest czekać do 18 i wybrać się gdzieś w jakięs fajne miejsce [indie, tajlandiaczy jakieś zwykłe miasto w Europie] ? Czy liczyc na łud szczęscia że znajdzie sie gdzieś w Europie jakis hostel w którym była by możliwośc zakwaterowania mnie ?
Bo tak sie składa że w maju piszą matury i będe miał 9 dni wolnego [27.04-8.05] i wybrał bym się gdzies. xd

No chyba że ktos może zna jakiś inny sposób ? xPP
 Profil Relacje PM off  

Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN
Ryga okołoweekendowo za 511 PLN 😍🏰 Wakacyjny city break (loty + hotel ze śniadaniami) ✈️☕ Ryga okołoweekendowo za 511 PLN 😍🏰 Wakacyjny city break (loty + hotel ze śniadaniami) ✈️☕
#2 PostWysłany: 22 Mar 2011 18:52 
Awatar użytkownika

niebieski
maacieek00 napisał(a):
Witam. Otóz od dłuzszego czasu przeglądam ową strone i tak mnie normalnie korci od dłuższego czasu wybrać się gdzies.
Problemem jest to iż 18 koncze dopiero w październiku. I tutaj mam pytanie lepiej jest czekać do 18 i wybrać się gdzieś w jakięs fajne miejsce [indie, tajlandiaczy jakieś zwykłe miasto w Europie] ? Czy liczyc na łud szczęscia że znajdzie sie gdzieś w Europie jakis hostel w którym była by możliwośc zakwaterowania mnie ?
Bo tak sie składa że w maju piszą matury i będe miał 9 dni wolnego [27.04-8.05] i wybrał bym się gdzies. xd

No chyba że ktos może zna jakiś inny sposób ? xPP

nie wiem jak z hotelem/hostelem przy zakwaterowaniu (choc oni raczej nie sprawdzaja wieku w dowodzie/paszporcie? <prosze_o_poprawienie_w_przypadku_błedu>)

polecam natomiast couchsurfing ;) jak znajdziesz fajnych ludzi to jeszcze cie wezma na niezapomniana impreze ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Mar 2011 19:53 

wydaje mi sie ze blackall ma swieta racje. Moze w jakis hotelach sprawdzaja ale w hostelach raczej nie. Choc bardzo mozliwe ze zalezy od danej miejscowki. Wystarczy po prostu napisac. Ponadto co za roznica czy masz 18 czy nie...w pewnych stanach USA pelnoletniosc jest od 21, wiec co? Nie mogliby latac do Europy do hoteli? :>

Couchsurfing jest wyjsciem niewatpliwie. Warto probowac!
Powodzenia

#4 PostWysłany: 22 Mar 2011 22:45 

Dzieki za te rady tak właśnie zrobię poszukam lotó żebym wiedział i poszukam hosteli napiszę maila i zobaczymy wtedy będe wiedział na czym stoje ^^. A jak nie to poszukam osób na coachsurfingu a nóz się ktoś znajdzie i mnie przekimaa te kilka dni ... Może ma ktoś jeszcze jakieś rady jak by można było znalęśc chetną osobę na "przenocowanie" ?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Mar 2011 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
maacieek00 napisał(a):
Dzieki za te rady tak właśnie zrobię poszukam lotó żebym wiedział i poszukam hosteli napiszę maila i zobaczymy wtedy będe wiedział na czym stoje ^^. A jak nie to poszukam osób na coachsurfingu a nóz się ktoś znajdzie i mnie przekimaa te kilka dni ... Może ma ktoś jeszcze jakieś rady jak by można było znalęśc chetną osobę na "przenocowanie" ?

Nie żebym był złośliwy, ale dobrze, że w tym roku Ty nie piszesz tej matury ;)

#6 PostWysłany: 23 Mar 2011 10:40 

niebieski
Shaq napisał(a):
maacieek00 napisał(a):

Nie żebym był złośliwy, ale dobrze, że w tym roku Ty nie piszesz tej matury ;)

I jeszcze ten łud szczęscia w pierwszym poście :roll:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Mar 2011 14:43 

Ale się czepiacie :) do matury jeszcze rok wiec wszystko nadrobi. Przeczyta z 100 ksiazek, napisze 50 rozprawek i bedzie git! :) a pewnie to jest scisly umysl i pisze mature z polskiego wzorami matematycznymi :P

#8 PostWysłany: 19 Cze 2011 22:59 

Mam takie jeszcze 1 pytanie no bo chce zarezerwować sobie pokój w pradze znalazłem fajną cene itp. No i co mam tak normalnie z kaarty swojej czy tam mamy zabukować podając swoje dane ? I co dalej załóżmy że teraz przejdzie pójdę na miejscu i się okażę że mnie nie przenocują bo nie mam 18 ? I co miałbym wtedy zrobic ? Ewentualnie jak np. przejdzie teraz bedę miał rezerwacje i dzień przed wyjazdem mi zadzwonnią napiszą że anulowali bo ... brak 18 lat. I co by było wtedy z kasą przepadnie, czy mi ją oddadzą ?
Trochę się tego obawaim że mnie nie przenocują już jak tam bd. na miejscu.

Dodam że mam dowód osobisty jak by to coś miało pomóc.
W opisach hostelu nic nie pisze o mminimalny i maxymalnym wieku.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Cze 2011 23:07 
Moderator forum

nic nie jest napisane o wieku?
tu dobra rada
titter napisał(a):
... bardzo mozliwe ze zalezy od danej miejscowki. Wystarczy po prostu napisac.

swoją drogą przypomniało mi to książke Alberta Casals i Serradó 'El món sobre rodes' / 'Świat - na kółkach' , jak to w wieku niepełnoletnim zwiedzał sam na wózku /podróżował przez/ Japonię i inne kraje.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.

Ostatnio edytowany przez Abcn 19 Cze 2011 23:52, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Cze 2011 23:23 

Loty: 48
Kilometry: 50 130
Kup sobie BZWBK prepaid bo kartę zawszę dobrze mieć i z niej rezerwuj. A jak Cię bardzo nosi to i w Ryanair wykorzystasz niedługo:P
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Cze 2011 23:56 

No do 18 to jeszcze troche [pazdziernik]. I tak mam pisać do każdego hostelu z zapytaniem ? Zdaję mi się że nawet jak b ktoś przeczytal to i tak nie odpisze no bo im się nie będzie chciało czy cos.

Karte to ja jakaś mam z pko bp [visa electron] taką dla małoletniego więc przelew mogę zrobić a czy to jakieś inne "możliwosći ma" to nie wiem aż na tyle jej nei używam ;)

A może być taka możliwość że zarezerwuje i na miejscu mi powiedzą że mi tej rez. nie uwzględnią ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Wrz 2016 20:18 

Loty: 1
Kilometry: 508
Witam, czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak to jest z wynajęciem pokoju w hotelu przez osobę niepełnoletnią w Polsce?
W Anglii czy Niemczech nigdy nie miałem problemu z wynajęciem pokoju hotelowego a zbliża się czas kiedy muszę wyjechać na jedną noc do Krakowa i potrzebuję wynająć pokój w hotelu (Hotel Ibis Krakow Centrum).
Każde informacje będą mile widziane :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Wrz 2016 20:52 
Awatar użytkownika

Ja bym zadzwonił do hotelu i się spytał.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości