Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Cze 2012 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 14 166
Chciałem się podzielić tylko krótką opinią o tej sieci. A mianowicie zrobiłem rezerwację w złym terminie (Opłata dokonana z góry nie jest zwracana.
* W przypadku zmiany/anulacji rezerwacji bezpośrednio w hotelu prosimy zignorować powyższe informacje.) z zmęczenia pomyliłem June z July, zorientowałem się dopiero po kilku dniach.

Chciałem zmienić na inny miesiąc gdzie był wolny termin i usłyszałem tylko no,no,no,no ... Nie ma to jak mieć platynową kartę i zostać tak potraktowanym. Miał ktoś może podobną sytuacje z siecią Accor? Kiepsko stracić 1/4 zarobków przez takie coś :/

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 16 Cze 2012 23:59 

Zbanowany
a na ile nocy skladałeś tak z ciekawości?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Cze 2012 00:32 

HON fly4free
[quote="DrastiC"]Chciałem się podzielić tylko krótką opinią o tej sieci. A mianowicie zrobiłem rezerwację w złym terminie (Opłata dokonana z góry nie jest zwracana.
* W przypadku zmiany/anulacji rezerwacji bezpośrednio w hotelu prosimy zignorować powyższe informacje.) z zmęczenia pomyliłem June z July, zorientowałem się dopiero po kilku dniach.

Chciałem zmienić na inny miesiąc gdzie był wolny termin i usłyszałem tylko no,no,no,no ... Nie ma to jak mieć platynową kartę i zostać tak potraktowanym. Miał ktoś może podobną sytuacje z siecią Accor? Kiepsko stracić 1/4 zarobków przez takie coś :/[/quote

A platynową kartę to Kolego sobie wygooglałeś z darmowym kodem czy uczciwie spałeś 60 noclegów w hotelach sieci żeby teraz mieć takie "statusowe" roszczenia ? ;)

A tak serio - niestety, zasady rezerwacji są jesne. Korzystasz z najtańszych stawek to są one opatrzone restrykcjami. Podobnie jak przy zakupie biletu lotniczego. Twój błąd - twoja, niestety, strata. I to nie tylko w Accor ale w każdej innej sieci hotelowej.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Cze 2012 09:46 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 14 166
Na szczęście tylko 2 noce, ale w Paryżu dość drogo :/ , już kilka razy musiałem przekładać terminy z powodów osobistych i nigdy kontaktując się z hotelem nie robili problemów. Tu widać że to ewidentna pomyłka bo chcę zmienić 22-24.07 na 22-24.06. Platynówka oczywiście z kodu :)

I cena mojej wycieczki wzrosła prawie dwukrotnie :/, kwartał temu zainteresowałem się tanimi lotami/wycieczkami co miesiąc gdzieś latam (jak ja to nazywam małe "euro trip") co przy moich zarobkach wydaje się niemożliwe. I sądzę że mniej zyskają niżby mi zmienili termin. Dobra wylałem trochę swoich żalów :)

Mam jeszcze 2 pomysły mam nadzieje że się któryś uda :P

#5 PostWysłany: 25 Cze 2015 23:40 

Odkopie trochę temat ale miałem dziś identyczną sytuacje .
Zarezerwowałem hotel w Norymberdze korzystając z promocji i płacąc z góry .

Po 10 min od razu zorientowałem się że wybrałem zły termin (dzień później ) .
Szybki telefon do hotelu i data została zmieniona .Na początku pani twierdziła że się nie da , ale przełożona jej pozwoliła .
Tylko ja rezerwowałem w 4 gwiazdkowym Mercurym i może z powodu wyższego standardu obsługa była bardziej pomocna .
Cała sprawa zakończyła się tym że mam dopłacić różnice 8 euro w cenie pokoju na ten konkretny dzień
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Lip 2015 13:33 

Robiłem rezerwację bezzwrotną i niemodyfikowalną w ibis Styles w Luksemburgu i też pomyliłem miesiące.
Zorientowałem się po 20 minutach. Akurat był weekend więc recepcja tylko przyjęła zgłoszenie.
Zadzwoniłem mimo to do accor - oni nic nie mogą zrobić z rezerwacjami, bo operatorzy mają "zaszarzone" opcje modyfikacji przy natychmiastowych rezerwacjach przez internet.
Zadzwoniłem raz jeszcze do hotelu w poniedziałek - poinformowali mnie, że dlatego, że zadzwoniłem od razu po popełnieniu błędu to zmienili rezerwację. Po chwili dostałem potwierdzenie modyfikacji na maila.

#7 PostWysłany: 05 Lip 2015 13:47 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Niezależnie od tego, jaki błąd zrobiliśmy, to my klikamy, że akceptujemy.

W Orbitz rezerwowałem kiedyś hotel w Berlinie. 3 pokoje, każdy miał być dla 2 osób. Zmieniłem tylko dla jednego pokoju, że ma być dwójką, a pozostałe systemowo zostały domyślnie jedynkami.
W efekcie, w hotelu musiałem dopłacić 15 euro za drugą osobę w każdym pokoju i cała zniżka poszła się walić...

Nie było opcji zwrotu kasy. Zatem z każdym hotelem można się dogadać, ale zawsze może to być jakiś kłopot :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość