Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 213  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 20 Sty 2016 19:17 
Site Admin
Awatar użytkownika

Mam pytanie, widzę, że niewiele osób złożyło wniosek przez oddział, zdecydowana większość wysłała go pocztą.

Ale czy ktoś, kto przekazał wniosek przez oddział Banku może mi powiedzieć jak długo czekał na odzew z Banku? Ile czasu im zabrało wysłanie tego i dostarczenie? Widzę jeden wpis, dość stary już na ten temat ;)
 Profil Relacje PM off  

Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️ Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️
#822 PostWysłany: 20 Sty 2016 19:43 

alan1 napisał(a):
Bardzo dziękuję za odpowiedzi chciałem założyć kartę online lub przez oddział ale powiedziano mi że jedynym wyjściem jest wysłanie listu z formularzami heheh ( w tych czasach?) więc wyślę ten list bo co zrobić i zacznę zbierać:)

Tu masz przykład, z czego to wynika, choć sam jakoś nie wpadłem na to by iść do oddziału mimo, iż u mnie są dwa (choć ja nie jestem aż tak budżetowym turystą, czy też forumowiczem i koszt poleconego z potwierdzeniem odbioru jest akceptowalnym kosztem ;) )

A już całkiem poważne: nawet jak się zgodzą formularz zgłoszeniowy odebrać to będzie musiał być wypełniony i z wszystkimi wymienionymi drukami w tym "oryginału dokumentu potwierdzającego wysokość osiąganego przez Panią/Pana dochodu." - ja każdorazowo wnioskując o kartę i wysyłając formularz załączałem kserokopie 2 stron dowodu osobistego i wydruk wyciągu tylko z wysokością pensji lub emerytury z ostatnich 12 miesięcy, tylko raz poprosili o wygenerowanie i przesłanie e-mailem pełnego wyciągu z konta osobistego z ostatnich 3 pełnych miesięcy
 PM off  

#823 PostWysłany: 20 Sty 2016 19:52 

Byłem w oddziale i Pani nie wiedziała, że mają taki produkt w ofercie:-). Złożyłem wypełniony wcześniej wniosek, ale skończyło się na oszczędności za przesyłkę, bo oddział wysłał do centrali do Gdańska, gdzie już standardowo rozpoznawali wniosek. Całe zatem oszczędność to znaczek. Warto podać e - mail bo potem bank w ten sposób wymienia korespondencję co znacznie przyśpiesza rozpoznania wniosku
 PM off  

#824 PostWysłany: 20 Sty 2016 19:56 
Site Admin
Awatar użytkownika

Oni już przyjęli mi tydzień temu, stwierdziłem że ich wewnętrzne kanały mogą być nieco bezpieczniejsze dla moich danych osobowych niż puszczenie listu Pocztą Polską ;) a zrobiłem to po prostu, że załączyłem wszystko co piszesz (i co na stronie opisane jest) i wrzuciłem do koperty, zakleiłem, zaadresowałem, tylko zamiast na pocztę poszedłem do oddziału z prośbą o puszczenie do centrali :) nie mieli jakiś problemów z tym, przyjęli, wszystko spoko było :)

Po prostu zastanawiam się ile może iść tymi kanałami, bo już tydzień czekam na odpowiedź :P

@greg1291, wpisałem odpowiedniego maila :)
 Profil Relacje PM off  

#825 PostWysłany: 20 Sty 2016 19:58 

Anonymous napisał(a):
Byłem w oddziale i
oddział wysłał do centrali do Gdańska, gdzie już standardowo rozpoznawali wniosek. Całe zatem oszczędność to znaczek.

przyśpiesza, nie przyśpiesza: samego wniosku zapewne nie złożyłeś, dowód zapewne skserowali od ręki, a co z zaświadczeniem o dochodach (dlatego człon "nie przyśpiesza)

pocztą wysłany zwykłym poleconym po 3 dniach telefon z BPH o przyznaniu kk, choć to też składowa wielu czynników: ilości wniosków, urlopów, świąt itp (w 2015r. na wniosek emerytki, procedura jak w moim poście wyżej)
 PM off
michzak lubi ten post.
michzak uważa post za pomocny.

#826 PostWysłany: 20 Sty 2016 20:05 

Złożyłem wniosek ze wszystkimi załącznikami. Sądziłem, że tak też można. Pani obejrzała, ale nie umiała odpowiedzieć na podstawowe pytania. "Proszę dzwonić na wskazany nr". Odebrała przesyłkę i wysłała. Potem i tak było uzupełnianie wniosku o dokumenty, które sobie dodatkowo zażyczyli mailowo.
 PM off  

#827 PostWysłany: 20 Sty 2016 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
@greg1291 Niestety nikt nie chce wspierać kart FR. Inna sprawa, że faktycznie np. przy działalności gospodarczej najlepiej wysłać wniosek i czekać na maila z informacja co wysłać [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#828 PostWysłany: 20 Sty 2016 21:01 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
a propos działalności - co radzicie wysłać?
w oddziale tradycyjnie nie wiedzieli, że mają taką kartę
nawet się wypierali, że takiej nie mają, ale po telefonie kobitki, okazało się, że jednak jest :mrgreen:
chcą KPiR za ostatni rok oraz zaświadczeń z zus i us o niezaleganiu
no ale wiadomo w jakich godzinach urząd pracuje, więc nie bardzo mi się uda tam dotrzeć
wolę wysłać niezbędne minimum, a potem ewentualnie dosłać, co będą chcieli - komuś styknęło wydrukowane potwierdzenie zapłaty składek i podatków może?
 Profil Relacje PM off  

#829 PostWysłany: 20 Sty 2016 21:13 

odnośnie osób z działalnością nie ma tego dużo w tym temacie, skutek różny choć i są "pozytywy" - w prawym rogu tego tematu w "przeszukaj forum" wpisz "działalność" np. post 767 na str. 39
 PM off
dialam uważa post za pomocny.

#830 PostWysłany: 20 Sty 2016 21:24 

niebieski
tak, tak, przeczytałam wątek, dlatego też miałam nadzieję na jakieś dodatkowe info, którego tu nie ma ;)
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 20 Sty 2016 22:24 

badali szczegółowo. Pity-, zaświadczenia o zarobkach z 3 miesięcy, z 6 miesięcy z księgowości z poświadczeniem prawdziwości, potwierdzenia płatności składek z ZUS i podatków a najlepiej i tak zaświadczenie z właściwych instytucji. Generalnie przedsiębiorców się boją. ;)
 PM off
dialam lubi ten post.

#832 PostWysłany: 20 Sty 2016 23:04 

niebieski
ok, wyślę im wyciąg z konta i potwierdzenia wykonania przelewów, co ma być to będzie :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#833 PostWysłany: 21 Sty 2016 02:12 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
@dialam Nie wysyłaj wyciągu. Po co?
Wyślij:
- wniosek;
- dowod;
- CEIDG,
- PIT 2014,
- Podsumowanie KPIR 2015 narastająco podpisane przez Ciebie;
- KPIR szczegółowo 3 ostatnie miesiące włącznie z grudniem podpisane przez Ciebie;
Potwierdzenia zapłaty podatków z 3 miesięcy i ZUS.
Dołącz na osobnej kartce info ze jeżeli będą czegoś jeszcze potrzebować to niech dadzą znać.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
dialam lubi ten post.

#834 PostWysłany: 21 Sty 2016 07:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
rozmawialem z kolega z pracy, przyblizylem mu korzysci z posiadania karty BPH
byla masa obaw - bo to jego pierwsza kredytowka w zyciu

zlozyl wszystkie dokumenty - bez problemu otrzymal karte z limitem 25.000 PLN
przy zupelnie przecietnych dochodach, zmienil natychmiast limit karty na 1000 PLN
z obawy, ze ktos skradnie srodki.

w mojej opinii dzialales nieco pochopnie mowie, zdecydujesz sie kiedys wynajac samochod
zarezerwowac hotel na dluzszy okres i bedziesz mial problemy z niskim limitem
kolejnego dnia zadzwonil by podniesc limit do 3000 PLN, w tym czasie nie wykonal zadnej transakcji karta
uuuuu Panie kochany to teraz trzeba zlozyc zaswiadczenie o dochodach wniosek etc....

w sumie troche maja dziwna polityke utrudniania zycia bez problemu daja 25000, a dwa dni pozniej robia problem z 3000
ale czytajac teraz watek widze, ze przedsiebiorcy tez maja pod gorke
 Profil Relacje PM off  

#835 PostWysłany: 21 Sty 2016 09:09 

niebieski
yoshi napisał(a):
@dialam Nie wysyłaj wyciągu. Po co?
Wyślij:
- wniosek;
- dowod;
- CEIDG,
- PIT 2014,
- Podsumowanie KPIR 2015 narastająco podpisane przez Ciebie;
- KPIR szczegółowo 3 ostatnie miesiące włącznie z grudniem podpisane przez Ciebie;
Potwierdzenia zapłaty podatków z 3 miesięcy i ZUS.
Dołącz na osobnej kartce info ze jeżeli będą czegoś jeszcze potrzebować to niech dadzą znać.

yoshi, żeby widzieli, że jestem wypłacalna? to może wtedy nie dadzą :lol:
dzięki za wskazówki do KPiR, tak chyba będzie najlepiej, nie będę podawać całego roku szczegółowo, może nie będę tego wymagać
reszta tak jak podałeś :)

@correos przedsiębiorcy to mają może tyle pod górkę, że często trzeba dołączać potwierdzenia z ZUS i US o niezaleganiu, więc to takie zawracanie głowy dodatkowo, no i często wymóg prowadzenia działalności od jakiegoś czasu, sama procedura chyba jakoś nie dyskryminuje przedsiębiorców, ale może się mylę :lol:
 Profil Relacje PM off  

#836 PostWysłany: 21 Sty 2016 10:19 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):
w sumie troche maja dziwna polityke utrudniania zycia bez problemu daja 25000, a dwa dni pozniej robia problem z 3000
ale czytajac teraz watek widze, ze przedsiebiorcy tez maja pod gorke

tyle tylko, że jak się już otrzyma kartę to działa wszystko idealnie i nie ma z nią żadnych problemów tak jak z wizz raiffeisen
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.

#837 PostWysłany: 21 Sty 2016 10:22 
Site Admin
Awatar użytkownika

W sumie jak przeanalizowałem to to jest świetna karta na jakieś 2 lata - najwięcej daje w porównaniu do M&M czy Citi, dlatego się na nią decyduje. No nic, czekam na telefon :P
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 21 Sty 2016 10:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Dlaczego na 2 lata ?
 Profil Relacje PM off  

#839 PostWysłany: 21 Sty 2016 10:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@cypel
w sprawach kart bywam marudny, ale w pelni sie z Toba zgadzam, do BPH trudno sie naprawde doczepic
wszystko ksiegowane jak nalezy, wszelkie blokady kazdorazowo dostepne w podgladzie,
bardzo krotki czas ksiegowania transakcji :) szybkie 6,5K i hibernacja w szufladzie na pol roku
 Profil Relacje PM off
yoshi lubi ten post.

#840 PostWysłany: 21 Sty 2016 10:30 
Site Admin
Awatar użytkownika

@cypel bo pełny zwrot kosztów za bilet można uzyskać głównie na wyspy kanaryjskie, a ileż można tam latać? ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4241 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 213  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 44 gości