Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 03 Lis 2014 08:21 

niebieski
coperfield90 napisał(a):
Dzień dobry!

Proszę o pomoc.

Kupiłem lot w dwie strony dla dwóch osób. Niestety okazało się że nie mogę lecieć, dlatego chciałem anulować rezerwację, niestety koszt takiego zabiegu jest zbyt wysoki. Teraz chcę bilety sprzedać, jednak mam problem. Na stronie wizzair wspominają, że opłata za zmianę nazwiska w rezerwacji pobierana jest OD PASAŻERA I LOTU W JEDNĄ STRONĘ. Czy to oznacza, że musiałbym zapłacić 186 zł x 4? (Za mnie, za współpasażera i za lot w dwie strony)? Przecież to jest czyste złodziejstwo... dodam, że taki koszt przekroczyłby kwotę, za jaką kupiłem te bilety.

Dodajmy jeszcze, że jeśli nie możesz lecieć to nie musisz się martwić odsprzedażą biletów. Przepadną one, owszem, ale nie musisz nic anulować, gdyż przewoźnik nie obciąży Cię żadnymi kosztami z powodu rezygnacji z lotu.

HIT 🔥 Loty na Mauritius od 1734 PLN 😍✈️🏝️ HIT 🔥 Loty na Mauritius od 1734 PLN 😍✈️🏝️
Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
#462 PostWysłany: 02 Gru 2014 15:54 
Awatar użytkownika

Witam, posiadam konto w Raiffeisen bank i kartę Wizz debit, jednak po zalogowaniu na konto na stronie wizzair 'jest napisane' że nie jestem członkiem WDC, czy jeśli będę kupował bilet i zapłacę tą kartą do doda mni automatycznie i obniży cene ?

#463 PostWysłany: 02 Gru 2014 15:57 

Nie, kartę trzeba aktywować i dokonać nią zakupu, po kilku dniach wdc standard 1+1 sami przyznają do wskazanego konta mywizz

http://raiffeisenpolbank.com/documents/ ... ZZ+AIR.pdf
Kod:
b)
w przypadku uczestników posiadających
kartę MasterCard Debit Wizz Air (z Kontem)
przez 12 miesięcy począwszy od dnia, w którym karta MasterCard Debit Wizz Air (z
Kontem) została aktywowana
 PM off
Ysio uważa post za pomocny.

#464 PostWysłany: 07 Gru 2014 21:50 

Witam, coś ostatnio tylko zaglądam z pytaniem.
Czy ktoś potrafi mi pomóc odpowiadając na pytanie: Chce dokonać rezerwacji dla mnie męza i dziecka z tym że konto wizz jest na mnie i pieniądze znajdujące się tam (citi bank) natomiast mąż bedzie miał członkostwo od stycznia (Raiffeisen Bank). Pytanie : jak dokonac rezerwacji by mozna bylo zpłacic moim wizz jednoczenie korzystając ze zniżki z konta meża wizz?

Czy rezerwując z jego konta mogę zapłacić moim kontem?

Dodam ważna informacje - może już gdzieś była - zmiana nazwiska w koncie wizz jest możliwa - wystarczy skan dowodu osobistego oraz aktu małżenstwa na nr fax .0048223180719

Taka informacje bo kiedyś ktoś pisał że nie jest to możliwe. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 07 Gru 2014 22:06 

AnnaB napisał(a):
Witam, coś ostatnio tylko zaglądam z pytaniem.
Czy ktoś potrafi mi pomóc odpowiadając na pytanie: Chce dokonać rezerwacji dla mnie męza i dziecka z tym że konto wizz jest na mnie i pieniądze znajdujące się tam (citi bank) natomiast mąż bedzie miał członkostwo od stycznia (Raiffeisen Bank). Pytanie : jak dokonac rezerwacji by mozna bylo zpłacic moim wizz jednoczenie korzystając ze zniżki z konta meża wizz?

Czy rezerwując z jego konta mogę zapłacić moim kontem?

Dodam ważna informacje - może już gdzieś była - zmiana nazwiska w koncie wizz jest możliwa - wystarczy skan dowodu osobistego oraz aktu małżenstwa na nr fax .0048223180719

Taka informacje bo kiedyś ktoś pisał że nie jest to możliwe. pozdrawiam

Bardziej zakręconego postu napisać chyba się nie da:
- rezerwacji biletów wizzair można dokonać po zalogowaniu się na swoje konto mywizz wykorzystując przyznane lub wykupione tylko wdc do tego konta mywizz i tylko zgromadzone pkt wizz na tym koncie mywizz
- mąż zapewne dostanie wdc, ale póki co jest to tryb przypuszczający (jak jesteś tego pewna, rezerwuj tylko dla siebie i dziecka, mąż zarezerwuje sobie później z własnego konta mywizz)
- co do zmiany nazwiska w koncie mywizz podobno się nie da, ale pisz do wizzair z załączeniem skanu obecnego dokumentu podróży (paszport lub dowód osobisty) i się dowiesz
customerrelations.pl@wizzair.com
-poczytaj
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/

http://www.fly4free.pl/niekorzystne-zmi ... ount-club/
 PM off  

#466 PostWysłany: 02 Sty 2015 13:32 

witam, mam kartę Raiffeisen Polbank wizz. Mam 500 pkt, jak podczas zamawiania lotów dostanę tę zniżkę z punktami, jak to sprawdzić po zalogowaniu do wizz??

proszę o pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 02 Sty 2015 13:33 

Ale co chcesz sprawdzić, czy masz WDC? Zaloguj się i zobacz jakie ceny Ci się wyświetlają.
Ona nie jest zależna od tego czym płacisz.
 PM off  

#468 PostWysłany: 02 Sty 2015 13:36 

Nie w Klubie już jesem, tylko tam zamienia się punkty na loty mam 500 punktów czyli 50 zł na loty, poczas zamawiania jakoś policzy mi wtedy taniej o 50 zł które mam?
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 02 Sty 2015 14:08 

Loty: 55
Kilometry: 66 321
Jeżeli masz już te 50 zł na koncie Wizz to jak dojdziesz to płatności za bilety to najpierw wybierasz opcję zapłaty z konta Wizz a resztę dopłacasz tradycyjnie.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 02 Sty 2015 14:49 

Marianna777 napisał(a):
Jeżeli masz już te 50 zł na koncie Wizz to jak dojdziesz to płatności za bilety to najpierw wybierasz opcję zapłaty z konta Wizz a resztę dopłacasz tradycyjnie.

właśnie nie wiem jak te punkty z karty przelać na konto w my wizz? bo nie mam nic w koncie my wizz w profilu, żadnych puntów czy środków.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 02 Sty 2015 14:51 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Dzwonisz do banku i tam zlecasz zamianę punktów na środki Wizz.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 15 Sty 2015 10:57 

Proszę nie śmiejcie się ze mnie, ani nie szydźcie, mam pytanie - jakiś czas temu kupiłam bilet, nie mogłam wyjechać i zmieniłam rezerwację - zapłaciłam, niestety kolejny raz coś mi wypadło i nie mogłam lecieć więc nie odprawiałam się itp. Za wszystko płaciłam. Teraz po jakimś czasie chciałam sprawdzić czy z niczym nie zalegam, czy moje niepojawienie się na lotnisku także nie okazało się odpłatne. Weszłam na konto - ale już brak moich wcześniejszych rezerwacji, wizz je wyczyścił, ale saldo konta to 0,00€. To znaczy, że nie mam żadnych niedopłat itp.? Pisałam do wizzair, ale nie odpisują, szukałam info w sieci, przeczesałam portale i nie mogłam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie (widocznie nikt takich pytań nie zadaje) więc pytam Was na forum bo jestem zielona w temacie całkiem. Proszę o odpowiedź. To dla mnie ważne.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 15 Sty 2015 11:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Nic nie placisz.
ona2015 lubi ten post.

#474 PostWysłany: 15 Sty 2015 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Spij spokojnie i niczym się nie martw. Wszystko jest OK ;)
 Profil Relacje PM off
ona2015 lubi ten post.

#475 PostWysłany: 15 Sty 2015 11:07 

Dziękuję Wam ślicznie
Ja jestem z tych mocno nadgorliwych.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 15 Sty 2015 11:11 

ona2015 napisał(a):
Weszłam na konto - ale już brak moich wcześniejszych rezerwacji, wizz je wyczyścił,

Loty odbyte są widoczne po zalogowaniu się na swoje konto mywizz:
- Moje rezerwacje - Rezerwacje historyczne
lub
- Znajdź rezerwację - Numer rezerwacji + nazwisko pasażera z rezerwacji
 PM off
ona2015 lubi ten post.

#477 PostWysłany: 24 Sty 2015 17:11 

Jeszcze jedno pytanie tak na przyszłość bo mnie nurtuje (nie mogę tego znaleźć na Wizzair, ale znalazłam taką odpowiedź gdzieś na Ryanair).

Czy w Wizzair jeżeli zmienia się rezerwację, a nie dokona się opłaty manipulacyjnej i różnicy w cenie (po prostu się nie zapłaci) itp. to jest tak samo jak z rezerwacją, że niezapłacona zmiana po prostu przepada i wraca do pierwotnej rezerwacji?

gorny77 - nie mogłam sprawdzić numeru rezerwacji bo w między czasie zmieniałam maila, więc nie mogłam sprawdzić co i jak, bo nigdzie sobie tego numeru nie zapisałam.

Już obiecuję więcej tak idiotycznych dla Was pytań nie zadawać ;)
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 27 Sty 2015 14:17 

Dziwna sprawa, miałem aktywny WDC do 17 stycznia 2015 (stara forma), dziś wchodzę na apke mobilną i widze, ze klub aktywny do 26.01.2016. Cały czas mam starą kartę Citi Wizz, nie mam nowej Polbanku, mam trochę środków na koncie wizz (ale nic nie sciągnęło za przedłużkę). Ktoś tak miał??? O co kaman?
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 29 Sty 2015 01:49 

Ladislao - mam niemal identycznie (aktywna karta Citi i brak tej z Polbanku).
WDC na starych zasadach miało wygasnąć jakoś 23 stycznia, dziś widzę, że przedłużone do 26 styczeń 2016 również na starych zasadach (więcej współpasażerów i brak zniżki na bagaż).
W sumie fajnie, ale czy to nie pomyłka?
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 09 Lut 2015 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 17 045
mam identyczną sytuację, wchodzę na Wizz i przecieram oczy ze zdumienia 29.01.2016 :D a co najlepsze to na kilka dni przed zakończeniem współpracy z Citi

Relacje:
berlin-londyn-madera-lizbona-londyn-poznan-majowka-2014
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1169 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Uffff oraz 11 gości