Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 24 Lip 2014 10:18 

krakow dubrovnik oczywiście :)
gdyby coś już tutaj było nie tak, męczyłbym ich od dawna. W tym wypadku niestety problem wyszedł na jaw dopiero przy próbie odprawy online :/
 Profil Relacje PM off  

Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN Przywitaj wakacje w Maroku 🌴💆🏽 Tydzień w 4* hotelu w Marrakeszu za 2609 PLN
Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌 Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌
#42 PostWysłany: 24 Lip 2014 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
oundru napisał(a):
krakow dubrovnik oczywiście :)
gdyby coś już tutaj było nie tak, męczyłbym ich od dawna. W tym wypadku niestety problem wyszedł na jaw dopiero przy próbie odprawy online :/

Co masz w zakładce "Moje rezerwacje" na stronie bravofly ?

#43 PostWysłany: 24 Lip 2014 10:43 

wszędzie na bravofly jest KRK-DBV. rezerwacja potwierdzona.

to jest prawie na 100% sprawa ze źle przydzielonym numerem PNR ze strony Bravofly. Naprawianie w toku. Jeśli im się uda i się odprawię się na poprawny lot, sugerujecie jeszcze dla pewności telefon do Eurolot czy z wydrukowaną kartą pokładową już nie muszę się martwić, mimo wcześniejszych problemów?

Niezależnie czy sprawa zakończy się powodzeniem czy failem, myślę, że pierwszy i ostatni raz się skusiłem na skorzystanie z usług 3rd party (jakiegokolwiek) przy kupowaniu lotów :(
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 24 Lip 2014 11:54 

Nie wierzę jeszcze, ale się udało. Wreszcie pani na supporcie potraktowała mnie poważnie (także dzwońcie dzisiaj jak macie problemy ;)).
Dostałem nowego PNR-a i wydrukowałem właśnie karty pokładowe na poprawny lot.
Mam nadzieję, że nie wyjdą żadne kolejne jaja jak się będę odprawiał w Chorwacji na lot powrotny...

Nie polecam takich przygód.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 24 Lip 2014 12:03 
Awatar użytkownika

platynowy
nie miałem dotad z bravofly klopotow, jedyny zgrzyt wynikal z mojego rozkojarzenia

Zrobilem kiedys rezerwacje na francuskiej wersji na lot Ryanem, spostrzeglem ze na potwierdzeniu jest bład w nazwisku.
Zadzwonilem do Ryana podalem dane z rezerwacji kod data trasa 4 cyfry nazwisko wlasciela karty
ale chciano koniecznie adres wlasciciela karty podany podczas rezerwacji
podalem ten z netu bravofly Vicolo de’ Calvi 2, 6830 Chiasso okazal sie bledny, podałem swoj tez błedny

Kontakt z bravofly propozycja zmienimy za 126 euro za osobe za lot.
Kolejny telefon do Ryana tym razem konsultantowi wystarczylo
kod rezerwacji, dane pasazera, 4 cyfry karty i email - korekta bezplatna

wiec radze uwazac bo mozna kosztownie wdepnac
 Profil Relacje PM off
oundru lubi ten post.

#46 PostWysłany: 11 Sie 2014 02:36 

Loty: 158
Kilometry: 320 173
niebieski
Praktykował ktoś może zwrot kasy za anulowany lot w Bravofly?
Byłem happy, że udało mi się kupić tanio loty Wizzem do TelAvivu (200 PLN RT). Niestety Wizz loty do Izraela odwołał i będę musiał się dobijać o zwrot kasy.
Pachnie mi to drogą przez mękę bo tak:
- bilety kupione na bravoavia.ru
- kupione z wykorzystaniem kodów zakupionych na rosyjskim grouponie (ok. 150 PLN) k (kupony kupione kartą, która straciła już ważność, a same kupony też były ważne do końca sierpnia)
- za resztę (ok. 250 PLN) płatność dokonana paypalem.

W sobotę dzwoniła do mnie babka z Wizza mówiąc o odwołaniu lotów i możliwościach zwrotu kasy, m.in 120% wartości rezerwacji przy zwrocie na konto Wizz.
Ale szczegóły mam ustalać z pośrednikiem, a moim zdaniem nie ma szans na nic innego niż zwyczajny zwrot kasy.
Jeśli ktoś był może choć w częściowo podobnej sytuacji i może coś podpowiedzieć, będę wdzięczny...

#47 PostWysłany: 11 Sie 2014 05:36 

niebieski
greg0 napisał(a):
Praktykował ktoś może zwrot kasy za anulowany lot w Bravofly?
Byłem happy, że udało mi się kupić tanio loty Wizzem do TelAvivu (200 PLN RT). Niestety Wizz loty do Izraela odwołał i będę musiał się dobijać o zwrot kasy.
Pachnie mi to drogą przez mękę bo tak:
- bilety kupione na bravoavia.ru
- kupione z wykorzystaniem kodów zakupionych na rosyjskim grouponie (ok. 150 PLN) k (kupony kupione kartą, która straciła już ważność, a same kupony też były ważne do końca sierpnia)
- za resztę (ok. 250 PLN) płatność dokonana paypalem.

W sobotę dzwoniła do mnie babka z Wizza mówiąc o odwołaniu lotów i możliwościach zwrotu kasy, m.in 120% wartości rezerwacji przy zwrocie na konto Wizz.
Ale szczegóły mam ustalać z pośrednikiem, a moim zdaniem nie ma szans na nic innego niż zwyczajny zwrot kasy.
Jeśli ktoś był może choć w częściowo podobnej sytuacji i może coś podpowiedzieć, będę wdzięczny...

Jeżeli będziesz miał jakiś problem pisz na awd.ru, siedzi na nim ich pracownik i odpowiada na posty ;)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 11 Sie 2014 07:44 

złoty
Napisz do Wizz prośbę o zwrot 120% na Twoje konto Wizz. Powinno przejść, ja miałem odwołany Charków i bilet też kupiony u OTA i dostałem 120% realnej wartości biletu w ten sposób na swoje konto Wizz (którego adres mailowy był nawet inny niż podany przy rezerwacji, tylko imię i nazwisko się pokrywało).
greg0 lubi ten post.

#49 PostWysłany: 11 Sie 2014 08:41 

niebieski
Dokąd pisać do Wizza? Jakiś mail, formularz?

#50 PostWysłany: 11 Sie 2014 09:44 

złoty
:roll:

http://wizzair.com/pl-PL/Claims

#51 PostWysłany: 11 Sie 2014 09:50 

niebieski
Dzięki, zaraz będę pisał

#52 PostWysłany: 24 Wrz 2014 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 455
Kilometry: 518 788
srebrny
Mam podobnie jak w postach powyzej - wylot w sobote, powrot w niedziele, Wizz odwolal niedzielny powrot. Najprosciej zadzwonic do Wizza i zmienic date albo poprosic o zwrot.

I tu pytanie - Bravofly nie bedzie sie pieklil, ze zwracam sie bezposrednio do Wizza? W sumie, nie ma mocy odwolania rezerwacji. Moge poprosic o zwrot kasy na moje konto Wizz, robia tak?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości