Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3117 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#1781 PostWysłany: 05 Lis 2021 14:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
tak tak yhm yhm kolejny email tak tak yhm yhm kolejny email niech Pan przesle niech Pan wypelni
i jak mam 2,5 K PLN limitu rocznego tak mam nadal :D
 Profil Relacje PM off  

Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮 Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮
#1782 PostWysłany: 05 Lis 2021 14:49 

HON fly4free
Ja nie wiem, co Wy robicie z tym Curve, że takie problemy :D Założyłem tam konto dość dawno, praktycznie z niego nie korzystałem (może 2-3 próbne transakcje) aż do mariażu z D. Od tego czasu używam codziennie i stacjonarnie i on-line i wszystko hula bez większych problemów ani potrzeby kontaktu z nimi. Raz jedyny miałem problem, gdy z własnej winy zablokowałem sobie kartę C błędnym pinem - po kilku dniach od maila otrzymałem zdjęcie blokady i instrukcje co zrobić po swojej stronie i tyle. Powróciło do normy i działa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1783 PostWysłany: 05 Lis 2021 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
@marek2011 no widzisz, Tobie działa świetnie, a mi na niektórych stronach nie działają płatności - w tym na Allegro. Problem z 3DS. I koniec kropka nikt nic nie wie.

#1784 PostWysłany: 05 Lis 2021 15:22 

platynowy
@marek2011 spoko spoko najwyraźniej jeszcze się dobrze nie rozkręciłeś, ale i Ciebie czeka pewnie potyczka mailowa, na razie bądź zadowolony :)
i to nie Ty będziesz się kontaktował z nimi tylko oni z Tobą :)
 Profil Relacje PM off
witekkowal lubi ten post.

Temat postu: Curve
#1785 PostWysłany: 05 Lis 2021 16:58 

Ja mam plan metal, a Curve użytkuje od jakiś 4 lat. Kiedyś obsługa techniczna działała sprawniej i znacznie szybciej, teraz doczekać się odpowiedzi graniczy z cudem. Czas oczekiwania powyżej 2-tyg to już zakrawa na kpinę.
Edit.
Właśnie otrzymałem przed chwila maila, że przepraszają za długi czas odpowiedzi, bo w szczególności członkowie konta Metal powinni je otrzymywać priorytetowo. Nowa karta została wystawiona i przyjdzie w ciągu 3-5 dni roboczych.
 Profil Relacje PM off  

#1786 PostWysłany: 08 Lis 2021 10:46 

Cześć,

mam problem z setupem Diners M&M + Curve Black - a mianowicie jak płacę normalnie kartą czy apple pay w fizycznych POSach wszystko działa - jednak w wypadku transkacji on-line nie mogę doprowadzić do płatności - za każdym razem ją odrzuca a w Cruve mam informację "Curve Limits Reached" - oczywiście jestem poniżej tych limitow bo problem jest przy małych transkacjach. Ktoś rozwiązał taki problem u siebie?
 Profil Relacje PM off  

#1787 PostWysłany: 08 Lis 2021 11:17 
Awatar użytkownika

niebieski
witekkowal napisał(a):
m_budka napisał(a):
pawi napisał(a):
Ma ktoś z Was problemy z płatnością Curve/Diners na Allegro? Wpisuję CVV2 i pojawia mi się "Zakup nieopłacony
Błąd przy potwierdzeniu płatności w banku (3D Secure)". Za każdym razem od kilku dni.

Kontaktowałem się z Allegro, podobno nie obsługują Curve:

Cytuj:
Bardzo mi przykro, karta Curve nie posiada odpowiednich zabezpieczeń, aby mogła zostać użyta podczas zakupów na naszym serwisie. Autoryzacja 3DS to dodatkowe zabezpieczenie przy płatności kartą. Oprócz podania danych karty i kodu CVV należy jeszcze zatwierdzić płatność kodem SMS lub mobilną autoryzacją w aplikacji banku.

Może Pan również wybrać inną metodę płatności, np. szybki przelew lub BLIK.
Trochę dziwne to tłumaczenie Allegro. Przecież karta Curve ma zabezpieczenie 3d secure.

Ktoś z Was rozwiązał problem? U mnie mimo zmiany numery karty Curve na inny (nowy, nowa wirtualna karta) cały czas występuje problem z płatnościami na Allegro.
Problem 3dS Secure - ani 5 zł, ani 2000 nie przechodzi.

#1788 PostWysłany: 08 Lis 2021 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Totalnie żadnych problemów z allegro od lat. Niezmiennie działa. Ale ja nie używam wirtualnej, tylko klasyk.

#1789 PostWysłany: 08 Lis 2021 11:43 

niebieski
pawi napisał(a):
witekkowal napisał(a):
m_budka napisał(a):
pawi napisał(a):
Ma ktoś z Was problemy z płatnością Curve/Diners na Allegro? Wpisuję CVV2 i pojawia mi się "Zakup nieopłacony
Błąd przy potwierdzeniu płatności w banku (3D Secure)". Za każdym razem od kilku dni.

Cytuj:
Bardzo mi przykro, karta Curve nie posiada odpowiednich zabezpieczeń, aby mogła zostać użyta podczas zakupów na naszym serwisie. Autoryzacja 3DS to dodatkowe zabezpieczenie przy płatności kartą. Oprócz podania danych karty i kodu CVV należy jeszcze zatwierdzić płatność kodem SMS lub mobilną autoryzacją w aplikacji banku.

Trochę dziwne to tłumaczenie Allegro. Przecież karta Curve ma zabezpieczenie 3d secure.

Ktoś z Was rozwiązał problem? U mnie mimo zmiany numery karty Curve na inny (nowy, nowa wirtualna karta) cały czas występuje problem z płatnościami na Allegro.

Ja cały czas uważam, że diabeł tkwi w tym, że to karta wirtualna. U mnie tak było, że póki nie otrzymałem plastiku to transakcje kartą wirtualną nie przechodziły. Dopiero jak otrzymałem plastik i go aktywowałem to transakcje zaczęły przechodzić.

#1790 PostWysłany: 08 Lis 2021 11:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale kilka tygodni temu działało normalnie ;)

#1791 PostWysłany: 08 Lis 2021 11:46 

niebieski
@pawi, nie wiem może sobie wymyślili jakąś dodatkową weryfikację? Czy inne transakcje Ci przechodzą? Problem jest tylko na Allegro?

#1792 PostWysłany: 08 Lis 2021 11:53 
Awatar użytkownika

niebieski
@witekkowal tak, wszystko inne działa :-)

#1793 PostWysłany: 08 Lis 2021 12:04 

niebieski
@pawi to już nie wiem. Jak napiszesz do supportu to Odpowiedź dostaniesz za tydzień albo dwa. Podobno pomaga kontakt na Twitterze.

#1794 PostWysłany: 08 Lis 2021 12:17 

pawi napisał(a):

Sprawdź czy masz prawdiłowo podane expire date dla curve w allegro - u mnie tu był problem.
 Profil Relacje PM off  

#1795 PostWysłany: 08 Lis 2021 12:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, mam prawidłowo.

#1796 PostWysłany: 09 Lis 2021 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 357
Kilometry: 584 672
niebieski
Czy da się jakoś podejrzeć jakie ma się limity na karcie?
Kiedyś sprawdzałem to w apce ale teraz wywala mnie ta opcja do FAQ.
 Profil Relacje PM off  

#1797 PostWysłany: 09 Lis 2021 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 448
Kilometry: 482 236
niebieski
A czy limit wypłaty gotówki z bankomatu jest miesięczny czy 30-dniowy? Chodzi o to, czy wypłacając 30.11. - 01.12. się zeruje, czy dopiero 30.12.?
 Profil Relacje PM off  

#1798 PostWysłany: 09 Lis 2021 20:36 

Z tego co pamiętam to 30 dniowy.
 Profil Relacje PM off  

#1799 PostWysłany: 09 Lis 2021 20:55 
Awatar użytkownika

platynowy
pawi napisał(a):
witekkowal napisał(a):
m_budka napisał(a):
pawi napisał(a):

Cytuj:

A probowales zmienic w Curve podpieta karte na inną?
 Profil Relacje PM off  

#1800 PostWysłany: 09 Lis 2021 20:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie, bo zależy mi tylko na płatności Dinersem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3117 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości