Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#1681 PostWysłany: 12 Paź 2021 09:48 

srebrny
Mi wczoraj na Allegro przeszło (bez żadnych SMSów i potwierdzeń z appki). Nie wiem, może dlatego, że kwota niewielka (ca 15 zł), albo to, że wykorzystywałem jednocześnie voucher z mBanku + Curve?
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na słonecznej Florydzie za 3899 PLN 🌴🏖️ Loty i hotel blisko plaży w Miami 😍 Tydzień na słonecznej Florydzie za 3899 PLN 🌴🏖️ Loty i hotel blisko plaży w Miami 😍
Tydzień na Maderze od 1584 PLN 😍💚 Bezpośrednie loty + 3* hotel ze śniadaniami i widokiem na ocean 🍴🌊 Tydzień na Maderze od 1584 PLN 😍💚 Bezpośrednie loty + 3* hotel ze śniadaniami i widokiem na ocean 🍴🌊
#1682 PostWysłany: 12 Paź 2021 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 357
Kilometry: 584 672
niebieski
mi odwrotnie, przeszły trzy płatności po kilka tysięcy jedna po drugiej a czwarta za kilkanaście złotych nie
 Profil Relacje PM off  

#1683 PostWysłany: 12 Paź 2021 09:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
:D ludzie o czym Wy piszecie
zaplacilem wczoraj w Selgrosie za zestaw sushi 68PLN smig poszlo
to zaplace jeszcze za serki 28 PLN .... odmowa wyczerpales limit :D
 Profil Relacje PM off  

#1684 PostWysłany: 12 Paź 2021 09:54 

niebieski
m_budka napisał(a):
pawi napisał(a):
Ma ktoś z Was problemy z płatnością Curve/Diners na Allegro? Wpisuję CVV2 i pojawia mi się "Zakup nieopłacony
Błąd przy potwierdzeniu płatności w banku (3D Secure)". Za każdym razem od kilku dni.

Kontaktowałem się z Allegro, podobno nie obsługują Curve:

Cytuj:
Bardzo mi przykro, karta Curve nie posiada odpowiednich zabezpieczeń, aby mogła zostać użyta podczas zakupów na naszym serwisie. Autoryzacja 3DS to dodatkowe zabezpieczenie przy płatności kartą. Oprócz podania danych karty i kodu CVV należy jeszcze zatwierdzić płatność kodem SMS lub mobilną autoryzacją w aplikacji banku.

Może Pan również wybrać inną metodę płatności, np. szybki przelew lub BLIK.
Trochę dziwne to tłumaczenie Allegro. Przecież karta Curve ma zabezpieczenie 3d secure.

#1685 PostWysłany: 12 Paź 2021 10:25 

srebrny
Przeglądnąłem wątek i widzę że przy użyciu GBiT zdarzały się różne anomalie. Moja sytuacja wygląda tak że przerzuciłem w niedziele 5 transakcji z karty mBanku na kartę Paribas.
Na karcie Paribas od razu 5 obciążeń, ale na karcie tylko 4 transakcje uznaniowe. Tego piątego refunda nie ma na karcie do tej pory, co ciekawe jest to transakcja typu ATM.

Dzisiaj spróbowałem przerzucić 2 kolejne transakcje (jeden zakup w sklepie i jedna wypłata z bankomatu) i znowu na Paribas 2 obciążenia, ale na mBanku zwrot tylko jeden.

Czy spotkał się ktoś z podobną sytuacją? Będzie potrzebna interwencja poprzez support Curve?
 Profil Relacje PM off  

#1686 PostWysłany: 12 Paź 2021 12:08 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Od miesięcy płacę codziennie na Allegro kartą Curve beż żadnych przeszkód.

#1687 PostWysłany: 12 Paź 2021 13:08 

niebieski
poomex napisał(a):
Przeglądnąłem wątek i widzę że przy użyciu GBiT zdarzały się różne anomalie. Moja sytuacja wygląda tak że przerzuciłem w niedziele 5 transakcji z karty mBanku na kartę Paribas.
Na karcie Paribas od razu 5 obciążeń, ale na karcie tylko 4 transakcje uznaniowe. Tego piątego refunda nie ma na karcie do tej pory, co ciekawe jest to transakcja typu ATM.

Dzisiaj spróbowałem przerzucić 2 kolejne transakcje (jeden zakup w sklepie i jedna wypłata z bankomatu) i znowu na Paribas 2 obciążenia, ale na mBanku zwrot tylko jeden.

Czy spotkał się ktoś z podobną sytuacją? Będzie potrzebna interwencja poprzez support Curve?

transakcje były już zaksięgowane w mbanku, czy wisiały w blokadach?

zdarzyło mi się kilka razy, że back był completed, ale ostatecznie nie przeszedł
na nowej karcie jakiś czas wisiała blokada i została zwalniana
można to sprawdzić po wejściu w bit konkretnej transakcji

zwrot jest niby do 5 dni
jak Ci się wszystko na paribasie zaksięguje i minie czas na zwrot to pisz do nich
 Profil Relacje PM off
pasta lubi ten post.
poomex uważa post za pomocny.

#1688 PostWysłany: 12 Paź 2021 13:59 

srebrny
Były już zaksięgowane w mBanku. Teraz te z niedzieli są już wszystkie zaksięgowane w Paribasie.
Wg. GBiT transakcję są "successfully changed".
 Profil Relacje PM off  

#1689 PostWysłany: 12 Paź 2021 14:57 

niebieski
zwroty od razu pojawiły się w mbanku?
ciekawe, bo u mnie trzeba czekać 1 lub 2 dni ( inne banki )

a sprawdzałeś saldo?
w santanderze miałem np. takie przypadki, że bit jakichś starych transakcji robiony we wrześniu zaksięgował mi się z datą 1 czerwca lub lipca
 Profil Relacje PM off
poomex uważa post za pomocny.

#1690 PostWysłany: 12 Paź 2021 17:21 

srebrny
Rozwiązałeś tę zagadkę :)
Zwrot transakcji ATM zaksięgował się z datą transakcji taką jak pierwotna operacja, ale z datą księgowania z niedzieli, więc w mBanku jest widoczny obok przy starej transakcji.
Zwrot z dzisiaj jeszcze nie jest widoczny.

Co do pojawiania się zwrotów to wygląda że w mBanku są widoczne od razu, ale tylko w przypadku normlanych transakcji zakupowych, a nie bankomatowych.
 Profil Relacje PM off  

#1691 PostWysłany: 13 Paź 2021 07:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Znowu nie dochodzą mi dziś smsy z kodami. W apce też nigdy nie miałem zadnych potwierdzeń. System IOs. Czy można jakoś wymusić potwierdzenia w apce?
 Profil Relacje PM off  

#1692 PostWysłany: 13 Paź 2021 09:20 

HON fly4free
@onufry_z: klikasz opcję na stronie z polem do wpisania kodu sms w stylu masz problem użyj apki i wtedy pojawia się opcja potwierdzenia tam.
 Profil Relacje PM off  

#1693 PostWysłany: 13 Paź 2021 10:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie no, tyle to widzę. W tym problem że jak to kliknę to w apce nic się nie pojawia.
Chyba pozostaje mi pisać do supportu.
 Profil Relacje PM off  

#1694 PostWysłany: 13 Paź 2021 14:22 

Mam metalowego Curve. Nie mogę płacić. Jakieś limity. Kazali mi się uwiarygodnić zdjęciami dowodu oraz selfie. Czy to jest bezpiecznie? Czy ktoś kiedyś na mnie nie weźmie np. kredytu? Podałem im żądane dane. I od dwóch. i od dwóch dni cisza. Płacić nie mogę. Nikt się nie odzywa. To jest takie normalne? Najpierw transakcje raz przechodziły ,raz nie. Teraz od 6 dni ani jedna:((( Curve pisze,że metalowych obsługują szybciej. To kłamstwo. Dziś pytałem w Dinersie czy to normalne. Przecież to oni mi kasę pożyczają,nie Curve. Oni mi,że to regulamin. Curve. Chcę zrobić zakupy przez Payback a i kartą w Jakimś AGD i nie mogę. Bo żaden Dinersa i PayPal nie akceptuje. Czy to normalne,że trzeba czekać tyle na odzew w sprawie podwyższenia limitu transakcji? Gdybym nie miał debetowej to bym prawie nigdzie nie zapłacił. A mnożyć kredytowych nie chcę.
 Profil Relacje PM off  

#1695 PostWysłany: 13 Paź 2021 14:36 
Awatar użytkownika

Loty: 310
Kilometry: 356 880
złoty
@Romsz, piękny strumień myśli. Chyba jakiś poeta współczesny z Ciebie :)

Tak, niestety to u nich normalne - też się użerałem jak zablokowali mi kartę akurat podczas podróży zagranicznej. Musisz się uzbroić w cierpliwość albo zrezygnować z ich usług. Dowód musisz wysłać i RACZEJ jest to bezpieczne ale nikt Ci gwarancji nie da. Niektórzy dodają do zdjęcia dowodu znak wodny albo napis, że "skan na użytek weryfikacji w Curve".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1696 PostWysłany: 13 Paź 2021 16:13 
Awatar użytkownika

Loty: 357
Kilometry: 584 672
niebieski
Czy ktoś próbował połączenie curve, diners i mojeuslugi?
Czy punkty się naliczają?
 Profil Relacje PM off  

#1697 PostWysłany: 13 Paź 2021 16:16 
Awatar użytkownika

Tak, punkty się naliczają.
 Profil Relacje PM off  

#1698 PostWysłany: 13 Paź 2021 16:39 

xyrxis napisał(a):

Tak, niestety to u nich normalne - też się użerałem jak zablokowali mi kartę akurat podczas podróży zagranicznej. Musisz się uzbroić w cierpliwość albo zrezygnować z ich usług. Dowód musisz wysłać i RACZEJ jest to bezpieczne ale nikt Ci gwarancji nie da. Niektórzy dodają do zdjęcia dowodu znak wodny albo napis, że "skan na użytek weryfikacji w Curve".
.
Dziękuję. Będę cierpliwy. Po prostu wziąłem Dinersa Lot,żeby mile ciułać. A mało gdzie w internecie Dinersem się zapłaci czy też PayPalem. Ten casback ,fajna sprawa. To warto chyba poćwiczyć się w cierpliwości
 Profil Relacje PM off  

#1699 PostWysłany: 13 Paź 2021 17:19 
Awatar użytkownika

złoty
xyrxis napisał(a):

Też to odnotowałem :D

A co do tematu, niestety, nawet mając Metal, kontakt z Curve jest bardzo utrudniony. Trzeba czekać na odpowiedź 1-2 tygodnie.
 Profil Relacje PM off  

#1700 PostWysłany: 14 Paź 2021 12:30 

Ja używam tylko wirtualnej - wciąż czekam na otrzymanie fizycznej - i dzisiaj to samo na allegro:
"Błąd przy potwierdzeniu płatności w banku (3D Secure)"
pytają o cvv2 i nie idzie dalej :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Tom Stedd oraz 19 gości