Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Kwi 2012 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Image

Niewielu z nas wie i aktywnie korzysta z różnych programów premiowych i promocji banków. Jak to działa? Płacąc w pewnych miejscach odpowiednimi kartami kredytowymi i debetowymi bank zwraca nam część transakcji. Zazwyczaj niewiele, ale w skali miesiąca trochę sie może uzbierać, np:

• zakupy w marketach dla rodziny z dziećmi, powiedzmy 1000 PLN = 30-50 PLN od banku dla nas
  • zakup paliwa za 400 PLN = 16 PLN od banku
  • wpływ... pensji na konto! 3000 PLN = 25 PLN dla nas
  • zakup biletu komunikacji miejskiej 100 PLN = 10 PLN zysku

...moge tak wymieniac w nieskonczonosc :) Warto korzystac z tego typu programów zwłaszcza, ze zazwyczaj za konto/karte nic sie nie placi.

Aby każdy mógł sprawdzić jakie banki najlepsze są dla niego - stworzyłem serwis Zarabiaj na bankach. Wystarczy podać informacje o swoich wydatkach i wpływach, a aplikacja wyliczy gdzie oplaca sie zalozyc konto.

Jeśli ktos ma jakies pytania - chetnie odpowiem. :)
Mam nadzieje, ze sie przyda.. ;)
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 06 Kwi 2012 18:39 

platynowy
Zrób jeszcze zakładkę z promocjami gruperowymi - ostatnio sporo tego było (Rajfi, Citi, mBank, Meritum, DBNet, itp).

#3 PostWysłany: 06 Kwi 2012 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):
Zrób jeszcze zakładkę z promocjami gruperowymi - ostatnio sporo tego było (Rajfi, Citi, mBank, Meritum, DBNet, itp).

prawdopodobnie zrobie tak, ze jesli bedzie dostepny grupon bedzie wyskakiwal u samej gory w momencie wyszukiwania, np zysk 200 PLN za zalozenie konta w x (obecnie np. Raiffeisen)

dzieki za sugestie

ps. bo widze, ze temat sie srednio przyjal - gdyby ktos nie wiedzial o co w tym chodzi i dlaczego warto korzystac - tutaj dobry artykul z wp: http://banki.wp.pl/kat,6599,title,Jak-z ... omosc.html
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2012 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Pomysł oczywiście fajny, pewnie wielu skorzysta.
Gwoli ścisłości - przelewy z kart kredytowych z Mbanku via Bluecash (Mtransfer) nie są juz niestety możliwe bodajże od 1 października 2011. Szkoda.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Kwi 2012 00:08 
Awatar użytkownika

niebieski
jobi napisał(a):
Pomysł oczywiście fajny, pewnie wielu skorzysta.
Gwoli ścisłości - przelewy z kart kredytowych z Mbanku via Bluecash (Mtransfer) nie są juz niestety możliwe bodajże od 1 października 2011. Szkoda.

tak, to prawda, bylo, niestety minelo..
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Kwi 2012 17:13 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
jak dla mnie następnym krokiem powinno być jak najszybsze uzupełnienie bazy ofert banków
bawię się lokatami, więc widzę już na pierwszy rzut oka, że ciekawszych ofert z rynku tu jeszcze nie ma

uwaga2: przy lokatach brakuje mi info o terminie na jak długo blokujemy pieniądze
uwaga3: Banki/nazwy banków nieaktywne jak Lukas Bank, powinny mieć obok adnotacje np. (obecnie Credite Agricole)

to tak na pierwszy rzut oka co mi się rzuciło
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Kwi 2012 19:30 

platynowy
300zł do zgarnięcia z BPHahaha:
http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidual ... a_na_start

Realny zysk (odliczając opłatę za prowadzenie rachunku) to ok. 240zł, minus stracone nerwy przy otwieraniu i zamykaniu :)

#8 PostWysłany: 12 Kwi 2012 22:55 

niebieski
Sprytna strona. Podoba mi się pomysł, wykonanie już nie. Wg mnie (podkreślam, że to subiektywna opinia ;) ) strona jest zbyt prosta i uboga i bardziej sprawia wrażenie spamu.
Dodatkowo zbyt ubogie opisy korzyści z rozwiązania banku.

Mam jednak nadzieję, że to wersja początkowa i się z czasem doszlifuje :)

Szacun za pomysł i obyś miał z tego profity w przyszłości.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Kwi 2012 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
sylwia_pl napisał(a):
jak dla mnie następnym krokiem powinno być jak najszybsze uzupełnienie bazy ofert banków
bawię się lokatami, więc widzę już na pierwszy rzut oka, że ciekawszych ofert z rynku tu jeszcze nie ma

uwaga2: przy lokatach brakuje mi info o terminie na jak długo blokujemy pieniądze
uwaga3: Banki/nazwy banków nieaktywne jak Lukas Bank, powinny mieć obok adnotacje np. (obecnie Credite Agricole)

to tak na pierwszy rzut oka co mi się rzuciło

1. Generalnie banki i oferty są tylko te, które oferują coś więcej. Nie dodawałem kont, gdzie nic nie dostajemy czy lokat, gdzie jest malutki zysk - bo nie o to w tej stronie chodzi :)
2. Co masz na myśli, mówiąc, że ciekawszych ofert nie ma? Szczerze mówiąc nie kojarzę w tej chwili nic powyżej 6-7% (nie licząc wyjątków na start, które oczywiście są zawarte w aplikacji). Lokat typu 12-16% AmberGold nie mam zamiaru to dawać. Strona ma mówić tylko o względnie "bezpiecznych" ofertach. :)
3. Info o długości lokowania środków jest w planach :)

Póki co strona ma bardziej wskazywać możliwość zarobku - jeśli ktoś zobaczy np. info o możliwości zwrotu za zakupy/paliwo itp to po prostu wygeneruje sobie ile on może zyskać i wejdzie na stronę banku sprawdzić szczegóły. Przeważnie jest tyle kruczków, warunków itp, że ciężko to wszystko jakoś umieścić jako jeden schemat. Widać to już po głupich opłatach miesięcznych, które czasem są, czasem nie, czasem z pewnymi warunkami itp :)

mucha napisał(a):
300zł do zgarnięcia z BPHahaha:
http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidual ... a_na_start

Realny zysk (odliczając opłatę za prowadzenie rachunku) to ok. 240zł, minus stracone nerwy przy otwieraniu i zamykaniu :)

Dzięki, dodałem! Wprawdzie aplikacja liczy to jako zysk miesięczny/opłate miesięczną, ale, tak jak pisałem wyżej, zainteresowany user powinien wejść na stronę banku (do której jest link) i sprawdzić jak to dokładnie działa.

Maciek78 napisał(a):
Sprytna strona. Podoba mi się pomysł, wykonanie już nie. Wg mnie (podkreślam, że to subiektywna opinia ;) ) strona jest zbyt prosta i uboga i bardziej sprawia wrażenie spamu.
Dodatkowo zbyt ubogie opisy korzyści z rozwiązania banku.

Mam jednak nadzieję, że to wersja początkowa i się z czasem doszlifuje :)

Szacun za pomysł i obyś miał z tego profity w przyszłości.

Dzięki. Tak, wiem, że wygląda trochę jak spam, ale nie bardzo wiem co więcej tam można dodać. Prawdopodobnie zrobię jakieś newsy, albo po prostu bloga, gdzie wszystko będzie wyjaśnione trochę bardziej po ludzku, opierając się na moim doświadczeniu. A aplikację zostawię po prostu do generowania danych dla każdego :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Kwi 2012 14:10 

Hej, moze ktos z was mi doradzi jak najlepiej zorganizowac cashback z platnosci za paliwo i czy w ogole jest to oplacalne.
Czasami jezdze samochodem ciezarowym. Otrzymuje pieniadze na paliwo z firmy, w formie zaliczki ktora nastepnie rozliczam fakturami VAT. Poniewaz kwoty ktore wydaje sa duze (nawet 4000 zl miesiecznie) zaciekawilo mnie, czy moge otrzymac cos z tego w formie cashbacku. Pieniadze wplacalbym na swoje konto a pozniej oplacal nimi platnosci na stacjach paliw. Jednak czy kiedy biore fakture VAT na nieswoja firme taki cashback rowniez obowiazuje? Jakie kwoty moglbym zarobic przy wydatkach srednio 4000 zl miesiecznie? Oferta BPH odpada - nie zarabiam 7500 zl miesiecznie :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Kwi 2012 14:33 
Awatar użytkownika

niebieski
szkoda napisał(a):
Hej, moze ktos z was mi doradzi jak najlepiej zorganizowac cashback z platnosci za paliwo i czy w ogole jest to oplacalne.
Czasami jezdze samochodem ciezarowym. Otrzymuje pieniadze na paliwo z firmy, w formie zaliczki ktora nastepnie rozliczam fakturami VAT. Poniewaz kwoty ktore wydaje sa duze (nawet 4000 zl miesiecznie) zaciekawilo mnie, czy moge otrzymac cos z tego w formie cashbacku. Pieniadze wplacalbym na swoje konto a pozniej oplacal nimi platnosci na stacjach paliw. Jednak czy kiedy biore fakture VAT na nieswoja firme taki cashback rowniez obowiazuje? Jakie kwoty moglbym zarobic przy wydatkach srednio 4000 zl miesiecznie? Oferta BPH odpada - nie zarabiam 7500 zl miesiecznie :)

...i własnie dla ciebie powstało zarabiajnabankach :)

Prosze, tu screen z odpowiedzia na twoje pytanie:

Image

Generalnie sam mozesz wygenerowac sobie cos takiego na stronie. :)

Co do banków: w millenium jest 3% na spozywcze i paliwo, max 50zł miesiecznie zysku, czyli wydane 1666zł
Meritum daje max 30zł miesiecznie (4%) czyli płatności na kwote 750zł
Reszte trzeba płacic innymi kartami, np wlasnie kredytówką BPH ktora daje 1.5% za wszystkie płatnosci.

Trzeba tylko pilnowac by spełnic warunki, przy ktorych konto/karta jest za free, ale i w millenium i w meritum jest to proste. Przelewasz sobie na konto okreslona kwote minimalna (i tak musisz to zrobic zeby zaplacic karta) i w zasadzie tyle ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Kwi 2012 20:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja wiem, co mogłoby się jeszcze bardzo przydać, choć niekoniecznie jest związane z zarabianiem, bardziej z nietraceniem. Myślę tu o kursach walut przy płatności kartą. Już samo dostanie się do kursu Visy i MasterCarda jest nie taką prostą rzeczą, a banki często dodają do tego swoje opłaty, czy to kwotowe, czy to %.
Mi by się to bardzo przydało i ozłociłbym kogoś, kto wydobyłby te informacje i zebrał w jednym miejscu, aby sobie porównać. Przy płatności 1000 EUR za bilety nawet parę % robi różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 17 Kwi 2012 20:36 
Awatar użytkownika

niebieski
shagrat napisał(a):
Ja wiem, co mogłoby się jeszcze bardzo przydać, choć niekoniecznie jest związane z zarabianiem, bardziej z nietraceniem. Myślę tu o kursach walut przy płatności kartą. Już samo dostanie się do kursu Visy i MasterCarda jest nie taką prostą rzeczą, a banki często dodają do tego swoje opłaty, czy to kwotowe, czy to %.
Mi by się to bardzo przydało i ozłociłbym kogoś, kto wydobyłby te informacje i zebrał w jednym miejscu, aby sobie porównać. Przy płatności 1000 EUR za bilety nawet parę % robi różnicę.

Tu juz jest nieco gorzej, aby porównywac wiele banków (codzienne sprawdzanie kursów)

Mozna natomiast od razu podac paru zwycięzców. Było o tym na forum :) W PLN polbank kredytówka jest świetna, z walutowych było również paru liderów (ja polecam mbank, niby ciężko wpłacić ale można przelew SEPA posłać np. z aliora z walutowego za 5 PLN i mamy spokój - karta 1 rok za darmo, kasujemy ją po 11 mies i wyrabiamy ponownie)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Maj 2012 23:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Robin napisał(a):
czy praktycznie jest możliwa piramida
przypuśćmy zarabiam 2000 i mam 10 kont
przelewam na 1-sze kasuje, premie, potem w określonym czasie na drugie i tak dalej, czy taki oscylator jest możliwy?

premia za zalozenie konta przysluguje tylko raz, jesli o to chodzi :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości