Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 303 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:05 

Zbanowany
Przepraszam ale jaka korzysc ? 40 osob wygra np. 1000EUR odszkodowania plus bana na loty ta linia to jest nagroda w tej batalii..
Leciala banda kiboli ktora nie chciala wydac jednego ktory zaklocal porzadek, jakies wypaczenie slowa 'donosic' i 'solidarni' nie o to chodzi w Europie zachodniej byc moze w Polsce obowiazuja inne zasady' dlatego czesc z Was ma inne zdanie co do tego przypadku.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Lis 2016 21:38, edytowano w sumie 1 raz
E , P , ...
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#282 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:08 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
@‌Gadu-777‌
Ty masz moim zdaniem typowo wschodnie podejście. Jeden zawinił to powiesimy cała rodzine przynajmniej pozbędziemy sie całego problemu.

Poczekajmy na więcej szczegółów.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:17 

Zbanowany
ooo..., to ciekawe widocznie Bruksela jest przesiaknieta wschodnim podejsciem.
Co mial zrobic kapitan wg. Ciebie jesli nikt z grupy nie wydaje winowajcy ??
Jesli by ulegl, to co dopiero by sie dzialo w powietrzu jakby pewne osobniki poczuly ze sa bezkarne.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:24 

niebieski
Powiedz mi jak w puszce przy 4 osobowej obsłudze nie byli w stanie stwierdzić kto jak sie zachowuje?! Przeciez to idiotyczne tłumaczenie... było im tak poprostu łatwiej i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:30 
Awatar użytkownika

srebrny
[quote="Gadu-777"]Przepraszam ale jaka korzysc ? 40 osob wygra np. 1000EUR odszkodowania plus bana na loty ta linia to jest nagroda w tej batalii..
Leciala banda kiboli ktora nie chciala wydac jednego ktory zaklocal porzadek, jakies wypaczenie slowa 'donosic' i 'solidarni' nie o to chodzi w Europie zachodniej byc moze w Polsce obowiazuja inne zasady' dlatego czesc z Was ma inne zdanie co do tego przypadku.[/quote
czyli jakby wylot byl z Polski to by samolot Twoim zdaniem odleciał pusty-sami Polacy wiec wszyscy won?
odpowiedzialność zbiorowa to największe sk@@@@@@@@@ynstwo jakie może być
bo teraz co? ktoś krzyknie w jakimś samolocie coś na jakiejś trasie i kapitan ogłosi" jeśli się ta osoba nie przyzna to pasażerowie od rzędu 3 do rzędu 5 proszę wyjść"

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Lis 2016 11:17, edytowano w sumie 1 raz
Poprawki w cytacie
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:38 

Zbanowany
Wystarczy ze poleciala otwarta puszka Tyskiego w plecy personelu kabiny.
41 osob to jakies 7 rzedow, inne osoby (nie z grupy) nie powiedza kto to zrobil bo sie poprostu boja.

Nie interesuja mnie wasze dywagacje czy to jest skur..... czy inny przymiotnik, dalej jakos nikt nie odpowie co mial zrobic kapitan wg. niego.
Nie zarzadzaliscie nigdy chyba grupa osob np. w pracy.
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 20 Lis 2016 18:45 

niebieski
Jak to co? Wyrzucić tego kto to zrobił. Zrozum ze jest fizycznie niemożliwe zeby przy 4 stewaradch nikt nie widział tego zachowania. Idąc twoim tokiem rozumowania skąd wiemy ze to Polak rzucił? Przeciez w samolocie nie byli tez inni, nie tylko Polacy.

Zorganizuj event na ponad 400 studentów to pogadamy o zarządzaniu zespołem.

Ostatnio edytowany przez gruby_inversia, 20 Lis 2016 21:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 20 Lis 2016 19:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
A może właśnie w tym samolocie byli sami Polacy a "media" zamiast poinformować, że wyproszono wszystkich pasażerów to powiedzieli, że wyproszono "nas, Polaków!"?

#289 PostWysłany: 21 Lis 2016 00:34 
Awatar użytkownika

Loty: 363
Kilometry: 641 585
niebieski
Niestety zapewne 100% wersji nie poznamy bo wiadomo, że linie będą mieć swoje zdanie nie mówiąc wprost o narodowości wyproszonych osób, a osoby wyproszone będą przedstawiać to w taki, a nie inny sposób bo przecież nie przyznają się "tak byliśmy pijani" itd. Fakt faktem kumpel, który niedawno wrócił z Belgii po kilku latach mieszkania tam bo jak to mówił "Polaków niechętnie zatrudniają" i gdzie szedł na rozmowę i o ile okazywało się, że kwalifikacje ma wyśmienite to tylko po informacji skąd pochodzi od razu mu dziękowano.
W końcu postanowił wrócić na stałe do kraju.
Więc z jednej strony może to być przejaw dyskryminacji, a z drugiej nie wiem strachu przed problemami podczas lotu z dużą grupą? Odpowiedzialność zbiorowa zawsze jest kontrowersyjnym rozwiązaniem niezależnie od sytuacji w, której zostanie zastosowana.
Od razu przypomniała mi się też historia z lotu z Charleroi do Modlina, którą może tu już przytaczałem. W oczekiwaniu na lot obserwowałem grupę 5 Polaków, którzy opróżniali piwo za piwem przy gate. Nie wiem ile ich władowali w siebie, ale sporo. W dość mocno wskazującym stanie poszli na pokład zostawiając przy gate po sobie ogromny syf (nie chciało się puszek wyrzucać więc lądowały pod krzesełkami). Następnie cały lot(siedzieli niestety blisko mnie) byli głośni, wulgarni no i prym wiódł jeden z nich, który co chwilę prawie, że krzyczał "ku**a rozbijemy się" i tego typu teksty. I tak cały lot. No, a po wylądowaniu w Modlinie całował pas startowy...bez komentarza ;)

Ostatnio edytowany przez Legion1, 21 Lis 2016 01:08, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 21 Lis 2016 01:06 

niebieski
Nie zastanawia was co to bylo, ze represje objely az 41 naszych i to w Zaventem, w drodze do Alicante? Pewnie jacys marynarze, stoczniowcy albo inni gastarbaiterzy. Zamiast sie oburzac, trzeba zapytac gdzie byla dyrekcja "wycieczki" .Ponoc jak nasi wracaja z Norwegii tanimi liniami, to sie zamyka (w porozumieniu z dyrekcja), sklepy wolnoclowe. Tak czy siak jutro dowiemy sie wiecej i pewnie bedzie wstyd jak cholera.

#291 PostWysłany: 21 Lis 2016 01:13 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Gadu-777 napisał(a):
Wystarczy ze poleciala otwarta puszka Tyskiego w plecy personelu kabiny.(...)
Nie interesuja mnie wasze dywagacje
Punkt dla białego fortepianu :D :lol:
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 21 Lis 2016 11:31 

Loty: 978
Kilometry: 1 536 164
niebieski
Nie mieli prawa stosować zasady zbiorowej odpowiedzialności!
Często latam na trasie EIN-WRO (Wizz) i nie jeden raz miałem wątpliwą przyjemność lecieć z gromadą naprutych młodych Holendrów lecących do Wrocławia na weekendowe pijaństwo. Zachowywali się tak głośno, biegali, rozrabiali i nie stosowali się do żadnych poleceń personelu a nawet popalali w toalecie (nie zmyślam, po otwarciu drzwi było czuć). I co ? I nic. Personel uszy stulił po sobie...
Jestem za stosowaniem zasady symetrii - należałoby tak ich potraktować jak Brussels Airlines potraktowało naszych.
 Profil Relacje PM off
MichalKu lubi ten post.

#293 PostWysłany: 21 Lis 2016 16:48 

Zbanowany
gruby_inversia napisał(a):
Jak to co? Wyrzucić tego kto to zrobił. Zrozum ze jest fizycznie niemożliwe zeby przy 4 stewaradch nikt nie widział tego zachowania. Idąc twoim tokiem rozumowania skąd wiemy ze to Polak rzucił? Przeciez w samolocie nie byli tez inni, nie tylko Polacy. Zorganizuj event na ponad 400 studentów to pogadamy o zarządzaniu zespołem.

Moze wiesz gdzie jest obsluga kabiny podczas kolowania po plycie lotniska na pas startowy ? Jest tak to domyslasz sie dlaczego mogli nie widziec KTO.

@Abcn : 'Notoryczna niechlujna pisownia , w szczególności narodowości mała literą.' Cos Cie konkretnie zabolalo ze dostalem AKURAT teraz to upomnienie bo jakos dotad nie regowales tak gwaltownie (tlumaczylem Ci dlaczego) , wierz mi jakby inna nacje wygonili tez bym to popieral. Rece opadaja jak 'maluczkich' bija vide 'Ratunku niemcy bija mnie' to duma sie zaslaniaja. Mozesz sobie walic bany, nagany na TS mi nie zalezy a zameldowac sie pod innym nickem moge bez problemu.
 Profil Relacje PM off
szarik lubi ten post.

#294 PostWysłany: 21 Lis 2016 17:01 

Gadu-777 napisał(a):
Wystarczy ze poleciala otwarta puszka Tyskiego w plecy personelu kabiny.

Gadu-777 napisał(a):
Moze wiesz gdzie jest obsluga kabiny podczas kolowania po plycie lotniska na pas startowy ? Jest tak to domyslasz sie dlaczego mogli nie widziec KTO.

Ale puszką w plecy to już mogli dostać, nie? :)
Po drugie, to gdzie w BRU na wolnocłowym sprzedają Tyskie? Większość z tego co piszesz to Twoje domysły, czyli fikcja literacka.
 PM off  

#295 PostWysłany: 21 Lis 2016 17:38 

niebieski
Domysły.
W telewizji reżimowej zwanej dla zmylenia przeciwnika tj. Narodu polskiego telewizją Publiczna podano ze chodziło o użycie słowa na K**** powszechnie uważanego za obraźliwe, które opisuje najstarszy zawód świata w stosunku do członka załogi.

-- 21 Lis 2016 16:38 --

Domysły.
W telewizji reżimowej zwanej dla zmylenia przeciwnika tj. Narodu polskiego telewizją Publiczna podano ze chodziło o ujrzycie słowa na K powszechnie uważanego za obraźliwe, które opisuje najstarszy zawód świata w stosunku do członka załogi.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 21 Lis 2016 18:09 

Zbanowany
Alez oczywiescie z powodu slowa 'ku...' kapitan wywalil cala grupe, ktos kto w to uwierzy ...

Tutaj jest video news ABC : http://abcnews.go.com/International/41-unruly-passengers-removed-brussels-airlines-flight/story?id=43674110

http://www.brusselstimes.com/brussels/6976/a-brussels-airlines-flight-delayed-for-more-than-2-hours-because-of-drunk-passengers
http://x.true-news.info/the-plane-brussels-airlines-because-of-bullying-dropped-41-passenger/
https://www.rt.com/news/367558-brussels-airlines-unruly-passengers/
http://lechicgeek.boardingarea.com/41-passengers-removed-brussels-airlines-flight-unruly-behavior/

Zwrocie uwage ze nie ma narodowosci w tych newsach, poczytac komentarze.
to ze to byli Polacy wyszlo z polskiej gazety : http://all.true-news.info/in-brussels-the-plane-took-off-41-pole/ i pozniej chetnie skopiowane przez rosyjskie media.

I w dalszym ciagu twierdze ze kapitan zrobil bardzo dobrze to co zrobil (motloch musi sie nauczyc zachowywac poza swoim domem niezaleznie od narodowosci).

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Lis 2016 11:26, edytowano w sumie 1 raz
Jeszcze raz P w Polacy...Video News ABC jest terenu Stanów , motyw wspólny 'alcohol factor'.Poza tym - skąd taki dobór ostatnich linków ?
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 21 Lis 2016 18:39 

niebieski
@‌Gadu-777‌

Ciekawe jakbys gadał jakby ta grupa stanowiła 43 osoby a ty bylbyś z nimi niezwiązany i nie umiałbyś wskazać osoby o ktora chodzi załodze. Wtedy tez byś bronił decyzji kapitana, jakby wywalił Cie z cała reszta?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Lis 2016 11:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#298 PostWysłany: 21 Lis 2016 19:13 

Zbanowany
Nie sadze zeby ktos z tej grupy sie przeja zaistniala sytuacja wrecz przeciwnie pewnie traktuja to jako dobra przygode.
Pracodawca pusci to plazem bo pewnie przyzwyczajony jest do takiego zachowania swoich pracownikow.
Jesli bylbym w tej grupie to pewnie nie bylbym wstawiony i jako jeden z trzezwych nie bylbym zadowolony ze koledzy doprowadzili do takiej sytuacji, wiecej z nimi bym nie polecial jesli mialbym sam decydowac. I dalej bym uwazal ze decyzja byla kapitana byla sluszna bo znam swoich kolegow i moglo by byc gorzej w czasie lotu. Nie ma znaczenia to ze jestem niezadowolony z sytuacji, a jesli szef akceptuje nasze spoznienie to nie wychylam sie przed szereg.

Jaki z kims sa problemy to ze sie znamy :
- nie biore go na wodke do baru
- nie zapraszam do swojego domu
- nie zostawiam go samego z moja zona
- nie lece z nim samolotem
etc.
 Profil Relacje PM off
szarik lubi ten post.

#299 PostWysłany: 21 Lis 2016 19:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌Gadu-777‌
Ale załóżmy, że lecisz sobie sam i spotykasz w kolejce do gejtu kolegów z f4f. Jeszcze nie wiesz, że to elyta AA i nieświadomie podejmujesz z nimi rozmowę i kontynuujesz w samolocie. Zanim w ogóle zorientujesz co się stało, stoisz z bagażem w ręku, gotowy na opuszczenie samolotu, w otoczeniu panów w mundurach
Jak w takich okolicznościach oceniłbyś decyzję kapitana?

#300 PostWysłany: 22 Lis 2016 00:19 

Zbanowany
Niestety kolejny raz stwierdzam ze Polacy to idioci i polglowki, @namteH moja ocena - nastepnym razem nie wdam sie w rozmowe po polsku i bede uzywal innego mojego paszportu aby nie spotkala mnie znowu taka przygoda.
A jak ktos bedzie potrzebowal pomocy (nie zagrozenie zycia) po polsku to sie plecami odwroce.
Decyzja kapitana nie podlega krytyce ' on decyduje to co uzna za stosowne, moga wniesc sprawe do sadu ale na 100% przegraja w tej sytuacji.
Wysadzono cala grupe ktorej jedna firma zaplacila za bilety. Jakos 'honorowi' jestescie wobec 41 osob a nie jestescie honorowi wobec np. jednej stewardesy ktora obrazali bo nie byla Polka ??!

Ostatnio edytowany przez krasnal, 22 Lis 2016 08:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
jolkah lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 303 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości