Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 28 Wrz 2016 20:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
W sumie wychodzi na to, że to bardziej powinna być "Strefa Seniora".
Pewnie specom od marketingu skrót nie bardzo leżał... :mrgreen:
5 ludzi lubi ten post.

Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
#82 PostWysłany: 28 Wrz 2016 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Seniorom nie obiecano podwyżki o min. 649 zł. ;-)

"Januszy" za komuny nazywało się chyba "Mietkami", więc nie jest to nowe zjawisko.

A że biuro chce jeszcze bardziej zarobić na potencjalnych klientach, jakoś mnie nie dziwi. Przykre jest tylko tworzenie złudnego komfortu "Polski na wynos".

PS Emerytów uczono nie tylko rosyjskiego, a dzięki UKF, BBC, Radio Luxembourg i nieprawilnym lekturom skorupka miała szansę nasiąknąć za młodu. I w wielu przypadkach pięknie teraz trąci. Poza tym, niejedna ciekawa opowieść urlopowa zawierała kiedyś zwroty "mini-rozmówki" czy "esperanto-machanto" (czyt. gestykulacja). Nie sądzę więc, że pani dr in spe miała na myśli emerytów... ;-)
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 03 Paź 2016 17:10 

correos napisał(a):
singielka_1976 napisał(a):
correos napisał(a):
czy jest jakas nacja zywiaca do siebie nawzajem wieksza pogarde?

Piękna nadinterpretacja, która dość idealnie wpisuje się w nowy trend.
Proszę wytłumacz mi co jest złego w tym, że ktoś woli spędzać urlop z dala od naszych rodaków?
Albo z dala od dzieci? Albo z dala od singli? Albo z dala od zwierząt? Albo z dala od miasta/wsi, jeden woli góry inny morze.
Czy ktoś kto wybiera hotel dla rodzin z dziećmi albo dla par jest lepszym Polakiem? Bo naprawdę nie rozumiem.
Każdemu wg potrzeb i tyle.
Żyj i dać żyć innym.

ktokolwiek spedza swoj wolny czas inaczej niz my sami = cebulak, Janusz, Grazyna
ktokolwiek wplatal sie w kredyt CHF = frajer,
pobiera kase 500+ = dzieciorob, patologia
itd.

Nie mam nic do tego kto i gdzie spedza urlop, jego sprawa.
Ale zachwyty jak to pozbiera sie "Januszy i Grazyny" w jedno miejsce sa srednio na miejscu.
Nie wiem moze Ciebie to bawi.

Przypomnij mi prosze podczas swojej najdluzszej/najdalszej wyprawy bylas sama, czy zabralas sie z kilkoma bliskimi znaczy "Januszami/Grazynami"?

Czy mi się wydaje czy po raz kolejny nie zrozumiałeś tego co napisałam i dlatego wypaczasz moją wypowiedź?
Proszę pokaż mi gdzie wyrażałam swój rzekomy zachwyt nad "zebraniem Januszy i Grażyn w jedno miejsce" ? Podpowiem: NIGDZIE, znowu Twoja nadintepretacja.....
I co ma do tego czy jeżdżę w pojedynkę czy z osobami towarzyszącymi?
Pisząc, że unikam rodaków na wyjazdach miałam na myśli np. to, że raczej się nie bratam z innymi, którzy mieszkają w tym samym hotelu.
Jeśli lecieli np. tym samym czarterem to ograniczam się do "dzień dobry" gdy ich spotkam na basenie, plaży czy w hotelowej restauracji.
Natomiast jeśli ktoś inny lubi nawiązywać znajomości w ten sposób to mnie to lotto. Zawsze mnie śmieszyły hasła na forum: "kto 20.10. leci z KTW do HRG do hotelu Alibaba" bo ja takiej potrzeby nie miałam ale widocznie innym to było potrzebne do szczęścia i mnie nic do tego.
Jaśniej wyjaśnić nie potrafię i zresztą nawet już mi się nie chce, wychodzę z założenia, że do dorosłego mówię raz -dziecku można tłumaczyć to samo milion razy :P.
 PM off  

#84 PostWysłany: 03 Paź 2016 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Zawsze mnie śmieszyły hasła na forum: "kto 20.10. leci z KTW do HRG do hotelu Alibaba" bo ja takiej potrzeby nie miałam ale widocznie innym to było potrzebne do szczęścia i mnie nic do tego.
Jaśniej wyjaśnić nie potrafię i zresztą nawet już mi się nie chce, wychodzę z założenia, że do dorosłego mówię raz -dziecku można tłumaczyć to samo milion razy :P.

OK, niby rozumiem Twój punkt widzenia, ale nie do końca - dlaczego w takim razie udzielasz się w wątkach w dziale "Szukam towarzysza podróży"? Ba, nawet ostatnio sama taki temat założyłaś:
viewtopic.php?p=803922#p803922
 Profil Relacje PM off
correos lubi ten post.

#85 PostWysłany: 03 Paź 2016 19:50 

@‌krasnal‌ pudło, właściwie nawet nie zauważyłam, że głównym celem tych wątków jest szukanie współtowarzyszy, raczej to wygląda jak wpisanie się na ogólną listę lotów, stąd moja obecność w nich a ten założony był na zasadzie copy/paste :P

Ale rozumiem, że tym samym teraz dołączasz do grona tropiących nieścisłości czy też sprzeczności w moich postach - można i tak, chociaż akurat po Tobie to się tego nie spodziewałam....

P.S. Panie moderator - nie cytuj gdy piszesz pod postem do którego się odnosisz :P
I lajki od moich dwóch największych ulubieńców :lol:

Po edycji: nie wydaje mi się aby sam lot z kimś z forum świadczył o "szukaniu współtowarzysza" na całą podróż, zatem Twój argument jest nietrafiony :P.

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 04 Paź 2016 08:48, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#86 PostWysłany: 03 Paź 2016 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski

P.S. Panie moderator - nie cytuj gdy piszesz pod postem do którego się odnosisz :P

Puuuudło. Nie cytuj w całości:)

Ale już nie wpycham się do ringu :lol:

#87 PostWysłany: 03 Paź 2016 19:56 

Cytowanie @ krasnala jest jak najbardziej uzasadnione,[...]
Zacytował tylko fragment, do którego się odnosi. A nie całość elaboratu.
Żeby nas nie męczyć, podejrzewam, powtórnym czytaniem tych mądrości.

Ostatnio edytowany przez Roku, 04 Paź 2016 18:17, edytowano w sumie 1 raz
na prośbę adresatki
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 04 Paź 2016 06:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@‌singielka_1976‌
jezeli na forum jest gdzies moj post bezposrednio pod Twoim
nie oznacza to, ze odnosi sie on wylacznie do Twojej wypowiedzi
srednio mnie bawi dialog z Toba i gdy moge to unikam podobnych sytuacji na forum/w zyciu
udanego dnia i smacznej kawy pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 04 Paź 2016 07:50 

srebrny
Mi się getta (nieistotne czy Polish, English czy German) nie podobają, zwłaszcza na zagranicznym urlopie. Wydaje mi się, że ludzie jadący za granicę powinni wykorzystać ten czas, nie tylko na poznanie kuchni, plaż i zabytków danego kraju, ale też spożytkować go, na poznanie odmiennej mentalności, oraz sposobu bycia i życia innych nacji.
Przeczuwam jednak, że pomysł w jakiejś części odniesie sukces.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Paź 2016 13:39, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#90 PostWysłany: 06 Paź 2016 12:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Patrząc na inne pomysły tego samego biura na zagospodarowanie ok. 500 zł/ os., nie mam wrażenia, że Polish zone będzie "quiet zone" (vel "wagonem - strefą ciszy") i powodem do "zaliczenia" danego kraju w sensie preferowanym w innym wątku...

Moim zdaniem niefortunne jest jechanie na elemencie narodowym, bo może skończyć się tak, jak z ciuchami z symbolami powstańczymi (zobaczyć "wczorajszego" gościa w bluzie "z opaską", sprzątającego śmiecie po Maratonie Warszawskim pod pobłażliwym okiem drogówki - bez... smaku!). Przeczuwam pożywkę dla tabloidów i czegoś mniej niewinnego niż Polish jokes.

Ale na przedłużony wieczór kawalerski to będzie niezła propozycja! :-P
 Profil Relacje PM off
radas86 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości