Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Paź 2016 13:04 

niebieski
Pabloo napisał(a):
@‌paisas‌

paisas napisał(a):

Konkrety proszę, bo widzę że kolega się za dużo TVNu naoglądał. Tylko faktycznie konkrety, a nie "kolega mi mówił, że...".

Świat nie jest taki prosty jak się wydaje za młodu, nie oglądam telewizji poza sportem.
Teddy Boys 95, Gang Szkatuły, „Szpon", teraz proces Starucha, a w bliższym mi Krakowie „Człowiek", „Małpa" i co kilkutygodniowe wpadki(z reguły płotek, bo przecież nikt z nich nie sypnie tych wyżej postawionych) za handel dragami, wymuszenia i haracze. Z ostatniego czasu: http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/131096,Krakowscy-pseudokibice-przemycali-hurtowe-ilosci-marihuany-CBSP-i-SG-rozbilo-zor.html To tak na szybko - nie są to konkrety?

Odbiegamy od tematu, ale :
1) wymieniłeś nazwy pewnych grup, uczęszczających na Legie. Jakie mają oni powiązania z "w najlepszym wypadku handlem i produkcją narkotyków" ?
2) Proces Starucha - proszę o podanie wyroku, że został winny handlu narkotykami. Do tej pory myślałem, że dopóki człowiekowi czegoś nie udowodnią, to jest niewinny ?
3) Gang Szkatuły, Szpon... aha.
4) Z bliższego Ci Krakowie przyznajesz, że znasz tylko plotki. Tutaj kończymy dyskusje, bo nie ma sensu merytorycznie tego ciągnąć.

Teraz słowo zakończenia. Możesz mieć swoje zdanie na jakieś tematy, nikt tego nie broni. Można je tu wyrażać, od tego jest forum. Ale nie pisz czegoś z pewnym przekonaniem, jeśli nie masz o czymś zielonego pojęcia, a wiedzę czerpiesz z plotek.

Z mojej strony koniec offtopicu. Kibicom Legii życzę szybkiego powrotu na trybuny, oraz wysokich porażek w Lidze Mistrzów jak i w lidze :)
ane.wald lubi ten post.

Zimowe all inclusive na rajskiej wyspie 🏝️🏊‍♀️ 4* hotel z aquaparkiem w Tunezji za 1796 PLN Zimowe all inclusive na rajskiej wyspie 🏝️🏊‍♀️ 4* hotel z aquaparkiem w Tunezji za 1796 PLN
🌅 Fuerteventura na pełnym luzie za 2599 PLN😎 4⭐ hotel z all inclusive i plaże jak z marzeń 🏖️🌴 🌅 Fuerteventura na pełnym luzie za 2599 PLN😎 4⭐ hotel z all inclusive i plaże jak z marzeń 🏖️🌴
#2 PostWysłany: 01 Paź 2016 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
4) Napisałem jasno i wyraźnie: „płotek", a nie plotek, zresztą z kontekstu zdania łatwo wywnioskować jego sens. Tym bardziej, że oficjalne komunikaty policji to nie plotki. Używając wyrazu „płotki" chodziło mi oczywiście o osoby o małym znaczeniu, z drugiego szeregu.

1) Takie, że ich członkowie(byli i obecni), szefowie nie tylko przewijają się w bieżących śledztwach i postępowaniach dot. tego procederu, ale też niejednokrotnie byli już właśnie za to karani. A hierarchia i relacje między nimi przenika się pomiędzy tą ze stadionu, a tą zajmującą się czym innym.

2) Oczywiście do momentu wydania wyroku(a często i później ponownie) istnieje domniemanie niewinności(na podstawie Konstytucji RP) o charakterze procesowym. Dotyczy więc sądu, a nie osoby postronnej i nie oznacza, że ktoś nie brał udziału w zarzucanym mu czynie i nie można o tym mówić. Co więcej nawet wyrok uniewinniający nie wskazuje, że osoba nie popełniła zarzucanego mu czynu.

#3 PostWysłany: 01 Paź 2016 15:01 
Moderator forum

OK , proszę o koniec offtopu
(dla hmm biało-czarnych dialogów może są inne, specjalistyczne fora?)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Paź 2016 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
O to bardzo dziwne, że wstydzisz się barw. Nie dziwi mnie, że ktoś np z południa Polski kibicuje Wiśle, Ruchowi (choć to teraz "to samo" :lol: ) czy w Wielkopolsce preferują Lecha, w Niecieczy Termalikę, bo to zupełnie normalne, więc nie wiem po co to ukrywać. Ale Twój wybór. Wstydzisz się, Twoja sprawa.

Nie no pewnie 0:7, a 0:8 to dwie zupełne różne bajki. Jak Dynamo skończy LM z bilansem 0:20, a Legia 0:21 lub 0:22, to w pierwszym przypadku powiesz, że było tak sobie, raczej słabo, a w przypadku Legii, że kompromitacja tysiąclecia?:)
I jakie statystyki bierzesz pod uwagę. Tak z ciekawości. Rzuty rożne, spalone czy strzały celne? A jak drużyna A puści 3 farfocle, które ledwo dolecą do bramkarza i zostaną zaliczone jako strzały celne, a drużyna B, obije poprzeczkę, słupek + odda silny strzał tuż obok bramki, to statystycznie, która jest lepsza?
Zresztą napisałem Ci - dopuszczam myśl, że Legia może być aktualnie najsłabsza w LM. Ba...w 1 kolejce na pewno taka była. W drugiej biorąc pod uwagę układ spotkań niekoniecznie.
Dalej niemal powtarzasz po mnie więc nie widzę sensu pisania. Co do spraw organizacyjnych to co rusza budżet coraz większy, wpływy do kasy też rosną, więc nie bądź taki zatroskany:)

Jeśli chodzi o rzekomą przerwę w europucharach. Proponuję zakład, a nawet dwa. O symboliczne, 1,2 czy 3 piwa każdy
1) Legia zagra w przyszłym sezonie w pucharach (rozumiem przez to, że w lidze będzie na miejscu uprawniającym do kwalifikacji), ba jestem gotów się założyć nawet, że zdobędzie mistrza
2) Jeśli mistrzem będzie ktokolwiek inny, to nie zakwalifikuje się do LM.

Reflektujesz na któryś czy może oba?
Jeśli nie to i tak kończymy dyskusję.

@‌paisas‌ Za ostatnie zdanie masz plusa. Przynajmniej otwarcie i bez owijania w bawełnę. Dodałbym również, z wzajemnością :D

rydzo napisał(a):
...

#5 PostWysłany: 01 Paź 2016 19:20 

Czy jedzac karpia po żydowsku jestem antysemita czy prosemita?
 PM off  

#6 PostWysłany: 01 Paź 2016 20:12 

srebrny
Kogo to interesuje.
To twój problem, a jak chcesz coś z nim zrobić, to udaj się do lekarza, zamiast spamować.
 Profil Relacje PM off
vtec lubi ten post.

#7 PostWysłany: 01 Paź 2016 20:42 
Awatar użytkownika

srebrny
paisas napisał(a):
Odbiegamy od tematu, ale :
1) wymieniłeś nazwy pewnych grup, uczęszczających na Legie. Jakie mają oni powiązania z "w najlepszym wypadku handlem i produkcją narkotyków" ?
2) Proces Starucha - proszę o podanie wyroku, że został winny handlu narkotykami. Do tej pory myślałem, że dopóki człowiekowi czegoś nie udowodnią, to jest niewinny ?
3) Gang Szkatuły, Szpon... aha.
4) Z bliższego Ci Krakowie przyznajesz, że znasz tylko plotki. Tutaj kończymy dyskusje, bo nie ma sensu merytorycznie tego ciągnąć.

Teraz słowo zakończenia. Możesz mieć swoje zdanie na jakieś tematy, nikt tego nie broni. Można je tu wyrażać, od tego jest forum. Ale nie pisz czegoś z pewnym przekonaniem, jeśli nie masz o czymś zielonego pojęcia, a wiedzę czerpiesz z plotek.

Z mojej strony koniec offtopicu. Kibicom Legii życzę szybkiego powrotu na trybuny, oraz wysokich porażek w Lidze Mistrzów jak i w lidze :)

widać ze młody i jeszcze cie dopuścili albo i nigdy tego nie zrobią
wierchuszka Legii zawsze żyła z gangsterki
a przy okazji wyjazdów robiło się rożne dile

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
paisas lubi ten post.

#8 PostWysłany: 05 Paź 2016 11:59 

niebieski
Tom K napisał(a):
O to bardzo dziwne, że wstydzisz się barw. Nie dziwi mnie, że ktoś np z południa Polski kibicuje Wiśle, Ruchowi (choć to teraz "to samo" :lol: ) czy w Wielkopolsce preferują Lecha, w Niecieczy Termalikę, bo to zupełnie normalne, więc nie wiem po co to ukrywać. Ale Twój wybór. Wstydzisz się, Twoja sprawa.

Jeśli chodzi o rzekomą przerwę w europucharach. Proponuję zakład, a nawet dwa. O symboliczne, 1,2 czy 3 piwa każdy
1) Legia zagra w przyszłym sezonie w pucharach (rozumiem przez to, że w lidze będzie na miejscu uprawniającym do kwalifikacji), ba jestem gotów się założyć nawet, że zdobędzie mistrza
2) Jeśli mistrzem będzie ktokolwiek inny, to nie zakwalifikuje się do LM.

Reflektujesz na któryś czy może oba?
Jeśli nie to i tak kończymy dyskusję.

rydzo napisał(a):
...

Jeśli nie podaję swoich preferencji kibicowskich tzn, że się wstydzę? Człowieku, zejdź na ziemię a nie piszesz takie głupoty.

Co do zakładu - skoro mam okazję to biorę ten na mistrza 2017.
Oczywiście jak typuję, że Legia bez mistrza. Skoro zakład za piwa to jeszcze lepiej. Mogę sobie hedga dać u buka i jestem do przodu :)

Z tym drugim zakładem to chyba chętnego nie znajdziesz bo na 20 lat jedynie raz polski mistrz wszedł do LM. A z racji rozstawień UEFA to nikt poza Legią łatwego rywala nie trafi.
Ba, Legia i tak miała farta w losowaniach, który pewnie drugi raz się nikomu nie przytrafi ...

Ciekawe czy Boniek coś załatwi. Szczerze wątpię. Ale jak widać to i on ma już dosyć tej dziecinady u kibiców ...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma się już co przekomarzać.

Czyli zakład mamy. Legia Mistrz 16/17 kontra "nie-mistrz". A Twój wpis odnośnie drugiego zakładu potwierdza jedynie, że w obecnej (a raczej być może minionej formie) szczęścia w losowaniu było sporo, tylko temu szczęściu Legia przez ostatnie lata solidnie pomogła. Stąd rozstawienie w IV rundzie kwalifikacji i możliwość wpadnięcia na Dundalk.

A ja sądzę, że właśnie otworzą. Lechowi pomógł. Wybory tuż tuż, każdy głosik mu się przyda. To też warto zauważyć.

Ostatnio edytowany przez Tom K, 05 Paź 2016 12:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:16 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Powiem jedno, bardzo by to pomogło Bońkowi przed wyborami.
@‌rydzo‌ nie rozbijaj już tematu, pogadajcie sobie na privkach.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#11 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:18 
Awatar użytkownika

srebrny
rydzo napisał(a):
Ciekawe czy Boniek coś załatwi. Szczerze wątpię. Ale jak widać to i on ma już dosyć tej dziecinady u kibiców ...

bo to nie jest dziecinada kibicow tylko klubu
bo nie potrafią sie odciąć od gangsterski kibolowej, taki staruch po uderzeniu zawodnika podczas meczu, powinien mieć zakaz stadionowy w całej Polsce dożywotnio
a w prawie każdym większym klubie to u nas kibole maja swoje zdanie.....jak w Afryce

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:20 
Awatar użytkownika

Loty: 353
Kilometry: 615 011
niebieski
ITI nie dogadywało się z kibicami i wiadomo jak to wyglądało. Tutaj szukają dialogu. Za to odpowiadał Leśny, ale Mioduski chyba w końcu sie wkur**ł i teraz wychodzą różne rzeczy.

#13 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:21 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Skończcie już te swoje mądrości.
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#14 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:25 
Awatar użytkownika

srebrny
ale co tu sie dogadywac?
klub gra, kibice kibicują nie łamiąc praw
łamiąc je przestają być kibicami, na ich miejsce przyjdą następni

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:36 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Następni mówisz?

Polska liga ma wspaniałą otoczkę, tą marketingową oraz tą tworzoną przez kibiców, którzy za nadto nie patrzą na wyniki. Żaden klub w Polsce nie wygra wojny z kibicami. Rok, dwa i zmiękną. To nie jest tak, że dla kibiców to jest hobby zajmujące co drugi weekend. Ludzie tym żyją każdego dnia i nie pozwolą sobie by jakikolwiek działacz im to zabrał.

#16 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:43 

niebieski
Jaka wspaniała otoczka?

Oprócz Legii żaden polski klub od lat nic ciekawego nie osiągnął. Wiele klubów kończy rozgrywki europejskie na tym etapie co zespoły z Mołdawii czy Gibraltaru.
Frekwencja na stadionach jakoś nie zachwyca.
Finansowo to kilka z nich stoi nad przepaścią i bez pomocy miasta byłby koniec. A takie akcje jak w Wiśle Krakow z właścicielem tylko pokazują, że daleko w wielu miejscach do profesjonalizmu.

A sam poziom? Hm, wg mnie to na pewno nie idzie w górę.
Tak naprawdę poprawił się wizerunek kadry. Bo liga nadal na niskim poziomie.

Ale co działacze zabierają? Jak nie można zrobić oprawy z racami to już swiat się kończy?
Trzeba na wszystko przymykać oko bo to kibice, niby lojalni?
Ile Legia już miała przez nich problemów?

Tam gdzie kibice są silni nie zawsze jest dobrze.

Ostatnio edytowany przez rydzo, 05 Paź 2016 12:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:44 
Awatar użytkownika

srebrny
mdps napisał(a):
Następni mówisz?

.

naprawdę? myślisz ze w Warszawie nie zapełni się stadionu ludźmi?
zapewniam cie ze będą przychodzić cale rodziny, jeśli będą wiedzieć ze są bezpieczni i nie narażeni na okrzyki - ci k###a, tamci k###a, policja k####a
a ze nie będzie pirotechniki? i co z tego

u nas z kibicami tak naprawdę nikt nie chce walczyć
układy ,układziki

właściwie to prokurator powinien postawić zarzuty bo ile szmalu można tracić ciągle przez tych samych ludzi?

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 05 Paź 2016 12:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlatego masa dzieciaków jest na każdym meczu Legii. Bo się boją...
Kończ Waść wstydu oszczędź.
Już widzę to zapełnienie na polskiej lidze.

Jak nie masz o czymś pojęcia to się nie doktoryzuj;)
3 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:50 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
W perspektywie długofalowej bez fanatyków tej frekwencji nie będzie. Poziom polskiej piłki jaki jest każdy widzi, i raczej niewiele osób przychodzi na stadion ze względu na umiejętności zawodników. Bardziej z przyzwyczajenia, pasji, ciekawości, przywiązania do drużyny, patriotyzmu lokalnego. ITI próbowało się pozbyć fanatyków z trybun. Zawisza i Osuch w Bydgoszczy też próbowali. Często gdyby nie kibice, to klubu by upadał vide Zagłębie Sosnowiec.

Dopóki nie będzie wyników, a znając polską specyfikę to pewnie nigdy, poza wybrykami natury w stylu Legia w LM, czy wyjście z grupy w LE, tak długo wyparcie fanatyków z trybun nigdy się nikomu nie uda. Jak ktoś nie chce przekleństw, pirotechniki etc to mecze siatkówki, koszykówki czy hokeja na trawie myślę, że będą odpowiednie.

EDIT
Becek? Jaki prokurator o czym Ty wogóle mówisz?

Ostatnio edytowany przez mdps, 05 Paź 2016 12:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#20 PostWysłany: 05 Paź 2016 12:51 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
becek napisał(a):
bo to nie jest dziecinada kibicow tylko klubu
bo nie potrafią sie odciąć od gangsterski kibolowej, taki staruch po uderzeniu zawodnika podczas meczu, powinien mieć zakaz stadionowy w całej Polsce dożywotnio
a w prawie każdym większym klubie to u nas kibole maja swoje zdanie.....jak w Afryce

Ale dlaczego tak skromnie? Zakaz stadionowy nie w całej Polsce tylko w Europie. I nawet w Afryce...
Jak nie masz pojęcia na czym polega zakaz stadionowy, to się nie kompromituj więcej. A polega on na stawianiu się w wyznaczonym komisariacie policji w czasie odbywania się meczu. Więc zakaz stadionowy w całej Polsce polegałby na stawianiu się na posterunku policji w czasie każdego meczu rozgrywanego w Polsce. Czyli mógłby tam właściwie "zamieszkać".
Ale za POprzedniej Twojej ulubionej władzy wsadzili go przecież nawet do więzienia bez wyroku na 8 miesięcy, po czym uniewinnili. To dopiero były czasy, prawda? :roll:
Zakazów stadionowych to akurat Staruch "odrobił" na całe życie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 153 gości