Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 23 Wrz 2016 12:24 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
co bali sie innych gości w hotelu? - sory powiem że to chyba reszta gości mieli mieszne odczucia
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#42 PostWysłany: 23 Wrz 2016 12:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Grzegorz40 napisał(a):
Z bezpiecznym wprowadzaniem w nieznane. Niech im ten polski człowiek opowiada o kulturze greckiej, jedzeniu, czy co tam warto kupić w Grecji (a nie przenosić polskie jedzenie za granicę), niech organizuje wieczorki z nauką zorby (a nie w rytmach disco-polo), niech zapewni polskie stacje w kablówce hotelu (a nie wyświetlanie polskich filmów), niech zorganizuje jakieś lokalne rozrywki (a nie Familiadę).

Tu sobie pozwolę i lekko zwątpić (prowizja a etyka), i mieć nadzieję, że cała akcja nie jest ustawiona wyłącznie pod 500+. Z drugiej strony, klient - nasz pan. To w końcu biznes.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 23 Wrz 2016 12:34 
Awatar użytkownika

platynowy
@amcio
Nie do końca zrozumiałem, o co Ci chodzi, ale co do mówienia nie po niemiecku, przyczyną nie był lęk przed innymi gośćmi, ale pochodzenie. Jak podejrzewam, byli to zapewne ludzie mieszkający w Niemczech, ale o korzeniach innych, niż teutońskie (polskich, tureckich, bałkańskich, itd.).
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Wrz 2016 13:58 
Awatar użytkownika

Prawdę mówiąc nie rozumiem skąd ta fala hejtu i zgorszenia. Zapominamy na tym forum, że poza maniakami podróżowania autostopem, na couchsurfing i na dziko są też osoby, które nigdy nie wychyliły nosa spoza naszej pięknej Polski bo a) nie było ich na to stać b) nie znają języka innego niż polski c) jeszcze inne pochodne powody. Myślę, że to akurat powód do radości że nasze społeczeństwo na tyle bogacieje, że przeciętny Janusz z Grażyną mogą sobie na tydzień wyjechać na Korfu i wygrzewać się w greckim słońcu. A czy będą wieczorem tańczyć zorbę czy może disco polo to już ich prywatny wybór.
Niemieckie omy i opy spędzają tak wakacje od lat i nikt się temu nie dziwi. Dlaczego naszym Grażynom i Januszom tak nie wolno?
Osobiście w życiu bym na taką wycieczkę się nie wybrała, co wynika z mojej niechęci do wycieczek zorganizowanych, ale już własną Babcię i Dziadka bym tam wysłała, bo wiem że by im się spodobało i że czuliby się komfortowo w otoczeniu rodaków.
Bardzo dobrze, że wreszcie przeciętnych Polaków stać na zagraniczne wyjazdy, że gdzieś tam ekonomicznie gonimy zachód.
12 ludzi lubi ten post.

#45 PostWysłany: 23 Wrz 2016 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Tak jak już zauważono jest wiele osób, które poza Polską nigdzie nie były, nie znają języka i „boją się" nieznanego. Nawet w przypadku wczasów z biurem podróży pojawia się strach co będzie jeśli ktoś będzie chciał coś ode mnie bądź ja od kogoś, z kim się nie porozumiem. Wyjazd w miejsce gdzie wszystko będzie „jak w domu"/Mielnie da takim ludziom poczucie bezpieczeństwa i spokoju ;) Przy pewności dobrej pogody.

Ostatnio edytowany przez Pabloo 23 Wrz 2016 15:18, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#46 PostWysłany: 23 Wrz 2016 14:37 

niebieski
Cytuja nas ;)
„Fly4free” cytuje opinie Polaków wyjeżdżających na wakacje. Ktoś napisał, że to trafny pomysł, bo jest wiele osób, które kupują wycieczki za granicą, ale mają w związku z tym wiele obaw i szukają kontaktu z rodakami. Ale są też inne głosy.

„Nie po to jadę do Grecji albo Chorwacji, aby czuć się jak w Mielnie: ze stadem niewychowanych rodaków, którzy ryczą w niebogłosy i wieczorne grillowanie uważają za nieodzowny element wypoczynku” – stwierdziła jedna z komentatorek.
http://natemat.pl/190633,w-grecji-i-cho ... e-zawrzalo

#47 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:05 
Awatar użytkownika

srebrny
trafiliśmy do internetów

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:20 

Loty: 68
Kilometry: 173 164
Szkoda, że z powodu ciasnoty umysłu co poniektórych. Nie wiem co komu zrobili Ci przysłowiowi Janusze, ale widzę, że modnie jest po nich jechać.
3 ludzi lubi ten post.

#49 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:23 
Awatar użytkownika

platynowy
becek napisał(a):
trafiliśmy do internetów

Załączniki:
aaa.JPG
aaa.JPG [ 46.58 KiB | Obejrzany 1273 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#50 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:23 

correos napisał(a):
czy jest jakas nacja zywiaca do siebie nawzajem wieksza pogarde?

Piękna nadinterpretacja, która dość idealnie wpisuje się w nowy trend.

Proszę wytłumacz mi co jest złego w tym, że ktoś woli spędzać urlop z dala od naszych rodaków?
Albo z dala od dzieci? Albo z dala od singli? Albo z dala od zwierząt? Albo z dala od miasta/wsi, jeden woli góry inny morze.

Czy ktoś kto wybiera hotel dla rodzin z dziećmi albo dla par jest lepszym Polakiem? Bo naprawdę nie rozumiem.
Każdemu wg potrzeb i tyle.
Żyj i dać żyć innym.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#51 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:28 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Ja tam bym wybrał strefę z samymi singielkami ;-)
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:30 
Site Admin
Awatar użytkownika

Szczerze mówiąc nie wiem skąd takie oburzenie - skoro jest popyt, to i podaż zrobili. Jak ktoś tak chce i szuka takich ofert - nie widzę problemu. Przecież to będzie jedną z wielu opcji pewnie ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:34 

srebrny
michzak napisał(a):
Szczerze mówiąc nie wiem skąd takie oburzenie

Bo pewnie ludzie się obawiają, że przypadkiem trafią do ośrodka, gdzie będzie taka "strefa polska". I będzie zabawa, będzie się działo, obciachu nigdy przecież za mało. :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
boots napisał(a):

Trochę za mało precyzyjnie... Jak byś dal takie ogłoszenie? "Stefa singielek"? Może i dobry chłyt ale gdzie zasady moralne? To trzeba by uściślić, skonkretyzować i myślę, że mógłby to zrobić jeden z użytkowników tego forum: @‌rysiekkk‌
8-)
ane.wald lubi ten post.

#55 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
becek napisał(a):
trafiliśmy do internetów

Raczej komentatorzy SG trafili, nie sądzę, że autor artykułu pokusił zajrzeć na forum .

#56 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:46 

srebrny
Cytuj:
Jak byś dal takie ogłoszenie?

Prosto - strefa dla wyluzowanych, lubiących seks kobiet, które jednak nie chcą wiązać się na stałe z partnerem.
;) :oops:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 23 Wrz 2016 15:55 
Awatar użytkownika

srebrny
namteH napisał(a):
boots napisał(a):

Trochę za mało precyzyjnie... Jak byś dal takie ogłoszenie? "Stefa singielek"? Może i dobry chłyt ale gdzie zasady moralne? To trzeba by uściślić, skonkretyzować i myślę, że mógłby to zrobić jeden z użytkowników tego forum: @‌rysiekkk‌
8-)

jak znam życie, strefa pełna byłaby panów bez włosów ale za to z brzuszkiem ,natomiast singielki to by były ale w maszynie grającej :lol:

a mam nazwę tej strefy, muszę ja szybko opatentować

"tylko dla Orłów"

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#58 PostWysłany: 23 Wrz 2016 16:03 
Awatar użytkownika

niebieski
michzak napisał(a):
skoro jest popyt, to i podaż zrobili. Jak ktoś tak chce i szuka takich ofert - nie widzę problemu.

Ja widzę. Ci klienci nie nakręca popytu wewnętrznego w Polsce. I za ok. 500 zł/ za osobę w dowolnym kraju dostaną mniej więcej to samo.

To trochę tak, jakbym miała się cieszyć, że ktoś (uwaga: metafora) spędzi długo wyczekiwane wakacje pod plastikowym prysznicem pewnej sieci hoteli, wychodząc tylko do baru szybkiej obsługi globalnej marki, gigantycznego centrum handlowego i zatłoczonego wesołego miasteczka. Ktoś może tak sobie wyobrażać idealne wakacje, ale ja - nie. Stąd pewnie ten smuteczek... ;-)
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 23 Wrz 2016 16:21 

niebieski
zróbmy tam zlot ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#60 PostWysłany: 23 Wrz 2016 16:39 

Dosłownie w pale się nie mieści, że można z takiego czegoś rozdmuchać wielką sensację.
Jak już tu ktoś wspomniał [ chyba @tropikey] np niemieckie duże biura podróży mają swoje hotele i siłą rzeczy przebywają w nich prawie wyłącznie Niemcy. Sam ok 10 lat temu latałem wielokrotnie z niemieckich biur np na Kanary i w hotelach na Lanzarote czy Teneryfie byli wyłącznie Niemcy. Animacje ,wycieczki fakultatywne itd wyłącznie w tym języku. Podobna sensacja do tej ogłoszonej latem przez A. Młynarską , że przeciętni ludzie pojechali do Władysławowa. Jakby wcześniej nie jeżdzili ? :roll:

[...]

Ostatnio edytowany przez Roku, 18 Paź 2016 09:23, edytowano w sumie 1 raz
Wycieczki osobiste.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 90 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Misiatek oraz 10 gości