Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 12 Sie 2016 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 386
Kilometry: 681 222
HON fly4free
U mnie jest taka możliwość. 3 miesiące bezpłatnego urlopu po 10 latach pracy.

wysłane z telefonu
 Profil Relacje PM off  

Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
#42 PostWysłany: 12 Sie 2016 13:44 

Loty: 485
Kilometry: 834 069
niebieski
U mnie 2 tygodnie obowiązkowo. Więcej nigdy nie próbowałem, ale myślę, że max. 3 tygodnie bym dostał. Raczej to kwestia wywiązania się ze swoich obowiązków i dogadania się ze współpracownicą z drugiej strony biurka :)
Na początku lata dostajemy listę do wpisania 2-tygodniowego urlopu.
Natomiast pojedyncze dni (1-3) na krótkie wyjazdy zawsze dostaję bezproblemowo :-)

#43 PostWysłany: 12 Sie 2016 14:06 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
U mnie nie ma problemu z krótkim urlopem 1-3 dni. Na 2-tygodniowym każdy raz w roku musi być, ale z dłuższym urlopem jest już duży problem - mój max to 2.5 tygodnia. Nie ma problemu by w roku mieć 3 razy po 2 tygodnie wolnego, akurat mam uzgodnione 31 dni wolnego więc jest taka możliwość. Nie ma możliwości otrzymania urlopu (nawet krótkiego) we wrześniu i październiku. Kiedyś kupiłem z rocznym wyprzedzeniem loty do Barcelony (dla 4 osób) na październik i wymagały 3 dni wolnego i niestety nie pojechałem, na szczęście z hotelu było można zrezygnować.

Firma chętnie zatrudnia byłych pracowników, więc możliwy by był rok lub więcej wolnego, ale też nikt nie da gwarancji, że po powrocie będzie wolny etat.

#44 PostWysłany: 12 Sie 2016 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie żadnego problemu z urlopem - nawet 3 tyg - niestety moja narzeczona nie ma tak dobrze i jak dostanie 1 dzień urlopu to jest święto :D
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 12 Sie 2016 14:20 

niebieski
A my od kliku już dobrych lat bierzemy długi urlop (3-4 tygodnie ) na przełomie roku. Staramy się wyjeżdżać w drugim tygodniu grudnia a wracamy w okolicach Trzech Króli. Jak dla mnie ma to same zalety:
- uwzględniając dni świąteczne nie trzeba brać aż tyle dni urlopu, ponadto można wybrać część urlopu z jednego roku a część już z nowego,
- w firmie następuje już pewne odprężenie świąteczno-noworoczne więc i pracy nie jest tak dużo jak w sezonie,
- uciekam przed napiętą atmosferą świąteczną, za którą bardzo nie przepadam i oczywiście przed koniecznością robienia sobie prezentów ..

Oczywiście wady też się znajdą. Przy pierwszym takim wyjeździe, rodzina trochę psioczyła.. a to że Święta, a to że Wigilia itp itd. Na szczęście się już się przyzwyczaili. No i niestety kwestia tańszych połączeń lotniczych, bo to w końcu szczyt sezonu. W każdym razie już po powrocie z takiego wyjazdu zaczynam szukać biletów na kolejny - termin jest znany , tylko pozostaje kwestia celu. Ale to przecież bilety nas wybierają a nie my bilety.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Sie 2016 14:27 

lukas63 napisał(a):
U mnie żadnego problemu z urlopem - nawet 3 tyg - niestety moja narzeczona nie ma tak dobrze i jak dostanie 1 dzień urlopu to jest święto :D

Czy Twoja narzeczona jest...niewolnicą? :shock:
 PM off
elwirka lubi ten post.

#47 PostWysłany: 12 Sie 2016 14:34 

Może przytula pandy w chińskim zoo? W tej robocie, z tego co czytałem, nie ma urlopów :)
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 12 Sie 2016 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 363
Kilometry: 641 585
niebieski
U mnie większego problemu z urlopem nie było dopóki nie awansowałem :) teraz niestety jestem uzależniony od zgody szefa (póki co tylko 2 razy usłyszałem odmowę). No i obecnie w okresie wakacyjnym sam mogę pomarzyć o urlopie ponieważ pod nieobecność szefa sam go zastępuję, a on się urlopuje ;)
Co do pracowników to nigdy nikomu nie robiliśmy problemu nawet przy urlopach tydzień-dwa tygodnie. W pracy nie mam nikogo zafascynowanego podróżami na taką skalę jak ludzie z forum f4f ;)
Długość urlopu? Najdłuższy do tej pory miałem na 2 tygodnie i nie było problemu.
Planuję z dziewczyna wyjazd w listopadzie dłuższy i liczę na to, że problemu nie będzie ;)

#49 PostWysłany: 12 Sie 2016 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Ja pracuje w tzw. instytucji naukowej :roll: i 6 tygodni wolnego przynależy się, z tymże najwygodniej brać go właśnie w lipcu (wszystkie instytucje się wtedy urlopują i wszędzie panuje martwy sezon), poza tym mój szef problemów nie czyni co do czasu i ilości, czasem mam wrażenie, że sam tego nie ogarnia (albo ogarnia i się dobrze kamufluje :lol: ). Generalnie to miesięczne (albo i lepiej) wakacje to jedna z nielicznych zalet Finlandii;)

#50 PostWysłany: 12 Sie 2016 16:18 
Awatar użytkownika

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
lukas63 napisał(a):

Czy Twoja narzeczona jest...niewolnicą? :shock:

Można tak powiedzieć :D pikanterii dodaje fakt, że pracuje w rodzinnej firmie :D a jak wiadomo najlepiej z rodziną wychodzi się na zdjęciach ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: praca i urlopy
#51 PostWysłany: 23 Paź 2016 14:50 

niebieski
Przeczytajcie i zacznijcie planowac swoje wyjazdy w 2017! :D
Dni wolne i długie weekendy w 2017 roku.
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title, ... aid=117f4e
mysimpleworld lubi ten post.

Temat postu: Re: praca i urlopy
#52 PostWysłany: 23 Paź 2016 15:23 

Spoko , ale ja np. nie lubie wyjazdów w długie weekendy i inne wolne dni. Wole brać wolne w tygodniu. Nie ma tłoku.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: praca i urlopy
#53 PostWysłany: 23 Paź 2016 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 387
Kilometry: 617 328
platynowy
@‌01ERES‌ 2017 już ogarnięty, czas na 18 ;)

Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: koncentrator oraz 4 gości