Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tego powinni zabronić
#1 PostWysłany: 22 Mar 2012 20:14 
Awatar użytkownika

To forum oczywiście.
Wciąga jak bagno i żywym się nie da wyjść.
Zmusza do organizowania tanich wyjazdów i nie ma zmiłuj się.
Wiedziałam,że da się tanio latać ale że aż tak?? :o :o :o

Kto ma podobne odczucia?
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍 Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍
#2 PostWysłany: 22 Mar 2012 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja! Skończę pod mostem (w najlepszym razie). No ale w sumie to życie jest za krótkie, by miało to jakiekolwiek znaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Mar 2012 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Ja również się przyznaję
I'm addicted ;)
zawsze byłam uzależniona od podróżowania, a teraz również od tego forum :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Mar 2012 11:52 
Awatar użytkownika

Mam nadzieję,że mąż mnie z domu nie wyrzuci,że zamiast w domu gotować obiadki,ciągnie mnie w świat.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Mar 2012 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
niestety i tak najlepsze czasy dla lowcostowych podrózników już za nami..
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Mar 2012 12:14 

Ja zawsze jestem zszokowany cenami, jakie płaca moi znajomi jak jadą na wakację. Ludziki, mówię, samo zorganizujcie. jak będziecie sprytni, to za 1/3 zwiedzicie. Zawsze slysze, że to niemożliwe, że to tak się nie da, że się boją. :)

Ale mam sukcesy: wysyłam znajomych w kwietniu d Budapesztu za 44 złote oraz udało mi sie namówić brata na lot do Rzymu Wizzem. Marudzi strasznie, ale przekonuje go że wychodi 600 zł taniej. A on, ze na pewno Wizz zbankrytuje, że cośtam, że spadnie samolot :D No masakra, ale się udało :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Mar 2012 13:29 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja zawsze jestem zszokowany cenami, jakie płaca moi znajomi jak jadą na wakację. Ludziki, mówię, samo zorganizujcie. jak będziecie sprytni, to za 1/3 zwiedzicie. Zawsze slysze, że to niemożliwe, że to tak się nie da, że się boją.

Dokładnie tak.
Ludzie uważają,że lot np.10 EUR na drugi koniec Europy to jakieś oszustwo.
Wolą wydawać ciężkie tysiące na biura podróży,kiedy wystarczy internet i trochę czasu.Bo wolą jak się za nich wszystko zrobi,kupi bilet na samolot,zorganizuje transport pod drzwi hotelu i do tego obowiązkowe All.
Oczywiście,jak ktoś tak chce i ma na zbyciu duże kwoty to proszę bardzo.

Właśnie zakupiłam bilety do Toskanii i mąż mnie zabije :lol:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Mar 2012 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
anha napisał(a):
Ludzie uważają,że lot np.10 EUR na drugi koniec Europy to jakieś oszustwo.

O! To to! Tu leży sedno sprawy. :) Jak komuś mówię, że kiedyś leciałem z paroma osobami Ryanem za 2 zł od łebka lot powrotny to mają mnie za jakiegoś wariata. ;-)

#9 PostWysłany: 23 Mar 2012 15:28 

@Chaykin

kiedyś się dało za 1gr od łebka.. <marzyciel>
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Mar 2012 16:18 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Czy 23 zł czy 1 gr to różnica praktycznie żadna. Nadal lot praktycznie za darmo.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Mar 2012 16:25 

3 lata temu to byly czasy moj osobisty rekord to londyn-rzym rt za 0,01gbp+0.01euro :) ale teraz tez nie jest zle

#12 PostWysłany: 23 Mar 2012 19:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Hubert napisał(a):
Czy 23 zł czy 1 gr to różnica praktycznie żadna. Nadal lot praktycznie za darmo.

Tak, zgadzam się, ale jak komuś mówisz:
-Poleciałem do Londynu i z powrotem za 2 grosze.
-Poleciałem do Londynu i z powrotem za 46 złotych.
To które myślisz wywoła większe wrażenie i niedowierzanie? ;)

#13 PostWysłany: 24 Mar 2012 01:12 
Awatar użytkownika

Ja już nie opowiadam wszystkim gdzie, kiedy i za ile lecę, bo nie ma to sensu. Niektórzy są niereformowalny i nie zrozumieją, że taniej i wygodniej jest polecieć do Włoch czy Hiszpanii, niż jechać autem, czy nawet pociągiem nad Bałtyk. Nie wytłumaczysz, że lecę taniej do Tokio niż on do Chorwacji. Ludzie robią wielkie oczy jak opowiadam im, że jesienią chciałem wybrać się w jakąś tańszą podróż, więc poleciałem na... Kanary. A że 2 tygodnie tam przy odrobinie wysiłku wychodzą mnie taniej niż ich tydzień nad Bałtykiem... ;)

Najlepsza była mina koleżanki, jak jej opowiadałem gdzie byłem w tym roku - Barcelona, Rzym, Portugalia, bla bla. Ona na to, że muszę mieć dużo pieniędzy, pewnie wydałem na to wszystko kupę forsy. Z uśmiechem na twarzy odpowiedziałem, że na to wszystko razem wzięte nie poszła nawet jedna moja wypłata :mrgreen:

Jak się jednak czasem spytam, czy ktoś nie chcę się wybrać, to zawszę słyszę, że każdy marzył o takiej podróży i chciały się wybrać, bo tam musi być super. Jednak jak przychodzi co do czego, to zawsze słyszę, że nie, że się boją, że tu jakieś kombinacje, bo tak tanio być nie może, bo oni nie wierzą, bo jak to samemu trzeba z lotniska dojechać do miejsca zakwaterowania, że oni wolą zapłacić (pięć razy więcej) i mieć normalnie. No to... nara :mrgreen: . Ja znowu lecę, wy siedźcie w domu ;)

#14 PostWysłany: 24 Mar 2012 07:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tyle, ze jak opowiadasz komuś kto w zyciu nie spedził minuty na jakimkolwiek forum lotniczym

Poleciałem tanio ....

Ale wiesz sprawa wykupiłem członkostwo wizz club, poprosiłem znajomego by zapłacil za bilet karta kredytową City wizz, potem zadzwoniłem do kumpla by kupił swoim mastercard prepaidem bilet na przesiadke no i facet pozostało mi tylko skorzystac z czyjegos cash passportu bo prosta sprawa leciałem przez włochy. Pozniej to juz bylo z górki odprawiłem sie on line w internecie, przespałem sie dwa razy na lotnisku, miałem 3 przesiadki w jedną stronę - naprawde wydałem grosze na lot.

Nie badz zdzwiony, ze słucha ale mysli sobie ja pierd.... tankuje swojego VW, ładuje bagaze i jade do Dzwirzyna, przynajmniej mam spokojna glowe bo to co Ty opowiadasz to jakas magia.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 24 Mar 2012 20:03 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Jak się jednak czasem spytam, czy ktoś nie chcę się wybrać, to zawszę słyszę, że każdy marzył o takiej podróży i chciały się wybrać, bo tam musi być super. Jednak jak przychodzi co do czego, to zawsze słyszę, że nie, że się boją,

Może to tylko wymówka aby się z domu nie ruszać. :lol:
Nie wszystkich "ciągnie w świat".
Jeden woli spędzić weekend z piwem siedząc na swojej kanapie,przed swoim telewizorem a inny woli wypić to piwo w drugim końcu Europy (na przykład).
Nawet jakby za darmo wyjazdy były ;) to niektórych wołami z domu nie wyciągniesz.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Mar 2012 20:08 

Dokładnie :lol: bo to, bo tamto, bo praca, bo to z kosztami się wiąże, bo na weekend to nie warto bo za krótko, a co ja tam będę robił, bo nie znam języka, hehehe ... a na sam koniec jak się ogląda zdjęcia ze znajomymi to się słyszy ... ja pie***** też bym tak chciał 8-)

frajda niesamowita :D
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Mar 2012 01:39 

Loty: 140
Kilometry: 216 351
Znajomi nazywają mnie "czarodziejką od lotów". W sumie to urocze ale coraz częściej słyszę "a weź wyczaruj nam lot..." I czaruję naiwna, a oni nie chcą się wziąć za myślenie :D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 25 Mar 2012 18:30 

Hubert napisał(a):

Popieram w 100%, obecnie mamy kryzys, wszystko jest cholernie drogie, w tym np. benzyna do samolotu,
Moi znajomi nadal nie wierzą że zaleciałem za 1gr do Budapesztu tydzień temu :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 25 Mar 2012 18:37 

MaSell napisał(a):
Ja już nie opowiadam wszystkim gdzie, kiedy i za ile lecę, bo nie ma to sensu. Niektórzy są niereformowalny i nie zrozumieją, że taniej i wygodniej jest polecieć do Włoch czy Hiszpanii, niż jechać autem, czy nawet pociągiem nad Bałtyk. Nie wytłumaczysz, że lecę taniej do Tokio niż on do Chorwacji. Ludzie robią wielkie oczy jak opowiadam im, że jesienią chciałem wybrać się w jakąś tańszą podróż, więc poleciałem na... Kanary. A że 2 tygodnie tam przy odrobinie wysiłku wychodzą mnie taniej niż ich tydzień nad Bałtykiem... ;)

Najlepsza była mina koleżanki, jak jej opowiadałem gdzie byłem w tym roku - Barcelona, Rzym, Portugalia, bla bla. Ona na to, że muszę mieć dużo pieniędzy, pewnie wydałem na to wszystko kupę forsy. Z uśmiechem na twarzy odpowiedziałem, że na to wszystko razem wzięte nie poszła nawet jedna moja wypłata :mrgreen:

Jak się jednak czasem spytam, czy ktoś nie chcę się wybrać, to zawszę słyszę, że każdy marzył o takiej podróży i chciały się wybrać, bo tam musi być super. Jednak jak przychodzi co do czego, to zawsze słyszę, że nie, że się boją, że tu jakieś kombinacje, bo tak tanio być nie może, bo oni nie wierzą, bo jak to samemu trzeba z lotniska dojechać do miejsca zakwaterowania, że oni wolą zapłacić (pięć razy więcej) i mieć normalnie. No to... nara :mrgreen: . Ja znowu lecę, wy siedźcie w domu ;)

Dokładnie tak jak ja :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 26 Mar 2012 00:40 

To ja widzę mam jakichś dość ufnych znajomych, bo już dobre kilka osób wziąłem na takie typowo low costowe tripy, odważyli się no i oczywiście byli zadowoleni. Ale może dlatego, że wszyscy studenci - w młodym wieku jeszcze bardziej jest się skłonnym "ryzykować" (albo po prostu ma się wyje**** :D). A co do nazwy tematu to zgadzam się, ja się od podróżowania obsesyjnie uzależniłem w ciągu roku - w 2011 udało mi się odwiedzić 20 krajów podczas tego roku cały czas studiując studiując (ah, ten poziom polskiej edukacji) i właściwie nie mając większych pieniędzy (W6,FR,PB, stop i couchsurfing ). Ostatnio to właściwie codziennie F4F przeglądam, mimo, że już jestem zabookowany do wakacji praktycznie maksymalnie (chociaż dla Barcelony na którą poluje od roku zrobiłbym może wyjątek jakby data podpasowała :D). A dla znajomych-niedowiarków ostatnio nudząc się zrobiłem dokładne podsumowanie kosztów moich wyjazdów, bo sporo osób mi wmawiało, że to niemożliwe xD

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości