Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sty 2016 17:02 

Jakaś nowa świecka tradycja: były i obecny moderator w gronie zwycięzców (przynajmniej to podzielcie, sam w przyszłości ewentualnie wyróżniony nagrodą nie będę zainteresowany, dlatego w moim poście nie chodzi kto zwyciężył, a o zasady)

Gratuluję wyróżnionym, jak najbardziej zasłużenie
 PM off  

Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
#2 PostWysłany: 08 Sty 2016 17:08 
Awatar użytkownika

srebrny
@gorny77 - nie do końca rozumiem o co chodzi? Zeus w tym miesiącu (podobnie jak @luziczek w poprzednim) nie otrzymuje nagrody za moderację tylko za wkład w treść na forum, za którą był nagradzany przez użytkowników poprzez 'Lubię' i Pomógł'. Dlaczego przez to że pomaga nam porządkować forum miałby nie otrzymać nagrody? :) To chyba podwójny powód do nagrodzenia, a nie do odbierania nagrody... :/

#3 PostWysłany: 08 Sty 2016 17:12 

stoję na stanowisku (jako byłe admin zresztą), że trzeba to rozdzielić, gdyż de facto gro aktywności bierze się z moderacji, ale mogę się mylić (choć nie sądzę ;) )
Tyle OT, nie zamierzam polemizować, swoje zdanie napisałem, zrobicie jak uważacie, zwycięzcom pogratulowałem (niczego nie napisałem o odbieraniu nagród)

@luziczek jasno napisałem "gdyż de facto gro aktywności bierze się z moderacji", ma się to nijak do treści twojego postu

@szymonpoznan1
albo ten zapis z postu 1 wyprostujecie "nagradzanie oparliśmy na systemie reputacji" lub przestaniecie się wstydzić zgromadzonych pkt reputacji

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 08 Sty 2016 17:32, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
Kara lubi ten post.
Kara uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 08 Sty 2016 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
@gorny77 aktywność moderatorska nie jest wliczana do liczby punktów reputacji.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Sty 2016 17:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że uwaga dt tylko wyważenia proporcji pomiędzy modami/ adminami, byłymi modami/ adminami a zwykłymi użytkownikami ma sens. W kontekście aktywności moderatorskiej - wyróżnienie Zeusowi należy się bez dwóch zdań, bo to on - wg moich obserwacji - najczęściej odpowiada na proste/ szybkie pytania i uświadamia nowym użytkownikom, jak korzystać z zasobów forum, umiejętnie równoważąc tym pozostałe czynności moda. ;-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 08 Sty 2016 18:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Czy planuje się wprowadzenie innych części ubioru z logiem F4F? :mrgreen:

#7 PostWysłany: 08 Sty 2016 18:29 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dresy

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 08 Sty 2016 18:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@michzak
cud-miód jak by np fast tracka w modlinie dawał :lol:
Juve lubi ten post.

#9 PostWysłany: 08 Sty 2016 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
@gorny77 taka prośba abyś na odpowiedzi do czyichś postów odnoszących się do Twoich odpowiadał pod tymi postami, a nie w poście, na który są odpowiedzią. Poprawi to czytelność w wątku, która obecnie jest dość kulawa przez zabiegi odpowiadania przed odpowiedzią.

@gorny77 i @Kara - w jakim stopniu temat o voucherach Ryanair na €10 ma związek z akcjami moderacyjnymi? Oboje piszecie o gronie nagrodzonych moderatorów / administratorów w kontekście akcji moderacyjnych, proszę zatem o wyjaśnienie. W jaki sposób pisanie relacji, wrzucanie deali lub zwykłe dyskutowanie „bierze się z moderacji” - bo nie wiem?

Powtórzę jeszcze raz, bo może ciężko to zrozumieć - reputacja moderatorów i administratorów nie jest wyliczana na podstawie liczby/jakości akcji moderacyjnych.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:12 

@luziczek
skoro nie rozumiesz to trudno: piszesz, jako arbiter ok. ale jak dla mnie wprowadzenie jakiegoś tam konkursu z nagrodą de-facto zachęcającego do aktywacji na forum bez jasnych zasad, z nagradzaniem moderatorów (ZEUS całkowicie za aktywność i pomoc na nią zasłużył), gdzie czymś co podlega ocenie i liczeniu czyli REPUTACJI, ale z ukryciem u Was pkt reputacji jest chore, a przynajmniej niezrozumiałe

co do twojej wrzuty, pozwolisz się nie ustosunkuję, była i zostałeś nagrodzony, z jasnym określeniem za co (nie za pkt reputacji)

Podsumowując, w poprzednim moim poście jasno napisałem co mi się nie podoba i co należało by zmienić w 1 poście, by zasady były jasne i czytelne, tyle (a koszulkę już kiedyś dostałem, może dlatego, że bardzo mnie rozczarowała jako niegustowna, a jest nagrodą dla ciężkiej pracy innych wynika mój wpis tu ;) )
 PM off
Kara lubi ten post.

#11 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Ale zasady są jasne - użytkownicy forum, którzy dostaną najwięcej punktów reputacji w danym miesiąciu, są nagradzani. Ja też nie zostałem nagrodzony za jedną konkretną wrzutę, ale właśnie za bycie w top3 użytkowników forum, którzy zdobyli najwięcej punktów w danym miesiącu.

Wszystko proste jak budowa cepa - szczerze mówiąc zupełnie nie rozumiem dlaczego sprawia to Wam problemy w zrozumieniu. Jest jedna prosta zasada, która nijak ma się do akcji moderacyjnych. Może w takim razie wprowadźmy zakaz udzielania się dla admoderatorów albo niech każdy admoderator ma dwa konta: jedno „służbowe” i jedno prywatne, bo wszędzie dopatrujecie się spisku?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
luziczek napisał(a):
... Może w takim razie wprowadźmy zakaz udzielania się dla admoderatorów ...

Tak przecież robią firmy jak organizują konkursy. Ni pracownicy ni rodzina...
Kara lubi ten post.

#13 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:26 

@luziczek, jacy "Wy"?
 PM off
Tom K lubi ten post.

#14 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
@luziczek nie, nie jest trudno zrozumieć. Niektóre posty moda/ admina, ergo: jakaś część punktów w systemie zwanym "reputacja", są wynikiem jego roli - np. zakończenie tzw. g***burzy, za co z reguły przynajmniej jedna strona daje "lajeczki" bądź "pomagacze" albo posty-upomnienia typu "następnym razem/ na przyszłość".

Mój post nie poruszał kwestii związanych z poprzednią edycją; miał na celu zwrócenie uwagi na fakt, że gorny77 napisał odnośnie do bieżącej to, co pomyślała pewnie każda osoba, która często czyta regulaminy konkursów lub akcji marketingowych o podobnym charakterze, po uwzględnieniu, że pracujecie społecznie - a właściwie: w zamian za nieograniczony dostęp do informacji niezależnie od aktywności. Ja nie strzelałabym do posłańca.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.
namteH uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:35 

luziczek napisał(a):

Wszystko proste jak budowa cepa - szczerze mówiąc zupełnie nie rozumiem dlaczego sprawia to Wam problemy w zrozumieniu. Jest jedna prosta zasada, która nijak ma się do akcji moderacyjnych. Może w takim razie wprowadźmy zakaz udzielania się dla admoderatorów albo niech każdy admoderator ma dwa konta: jedno „służbowe” i jedno prywatne, bo wszędzie dopatrujecie się spisku?

powtórzę tylko to co mi się nie podoba:
- brak licznika reputacji, na podstawie której powstał ten temat o nagradzaniu (można, by rzec "forum-rozmowy kontrolowane ściśle tajne")
- jak moderator jest również zwykłym forumowiczem, z nagradzaniem itp. to niech zasady będą jasne, łaskawie ogłoszono, że będziemy nagradzać, na podstawie reputacji

Tu nie chodzi o spisek, a JASNE ZASADY!!! (kończę, bo nawet jakbym chciał nie mogę tu usunąć swoich postów, a jak zwykle wyjeżdżacie "nie rozumiem" bez chęci zrozumienia, spisek i inne bzdury)

Ostatnio edytowany przez Washington, 08 Sty 2016 23:15, edytowano w sumie 1 raz
bez polityki proszę
 PM off
Kara lubi ten post.

#16 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Czyli o ile dobrze rozumiem, masz problem jedynie z brakiem publicznego licznika reputacji dla każdego użytkownika i to jest Twój jedyny zarzut?
Bo zasady są jasne jak słońce.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 600 933
niebieski
A ja życzę wszystkim trochę więcej luzu. Przecież to żaden wielki konkurs, a nagroda wręcz symboliczna. Naprawdę podejrzewacie moderatorów o sztuczne zawyżanie sobie punktów po to, żeby zdobyć koszulkę? Ja tam wierzę, że wszystko przeprowadzone jest uczciwie. I dla przeciwwagi dodam, że akurat mnie się podoba, że moderatorzy mogą uczestniczyć w konkursie tak jak wszyscy "normalni" użytkownicy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:42 

szymonpoznan1 napisał(a):
@gorny77 - nie do końca rozumiem o co chodzi? Zeus w tym miesiącu (podobnie jak @luziczek w poprzednim) nie otrzymuje nagrody za moderację tylko za wkład w treść na forum, za którą był nagradzany przez użytkowników poprzez 'Lubię' i Pomógł'. Dlaczego przez to że pomaga nam porządkować forum miałby nie otrzymać nagrody? :) To chyba podwójny powód do nagrodzenia, a nie do odbierania nagrody... :/

Muszę po prostu włączyć się w ten temat. Dla zwykłej uczciwości .
Jestem na tym forum od samego początku. @ zeus był kiedyś zwykłym użytkownikiem. Zawsze życzliwym i chętnym do pomocy. To ostatni user którego bym się czepiał.
Koszulka czy inna pierdółka ? Myślę, że na tym mu nie zależy.
Zapytam wprost.
@ gorny, ! Kolego najdroższy. Co Ci się stało ostatnio ? Że jesteś taki zgorzkniały ?
Brak wyjazdów? Bo to by było usprawiedliwienie . :mrgreen:
Po paru tygodniach abstynencji też mnie nosi. :D
 PM off
luziczek lubi ten post.

#19 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:43 

namteH napisał(a):
luziczek napisał(a):
... Może w takim razie wprowadźmy zakaz udzielania się dla admoderatorów ...

Tak przecież robią firmy jak organizują konkursy. Ni pracownicy ni rodzina...

Tak luziczek, skoro nagminnie ukrywacie swój pobyt Tu (czyli brak czasu), to przynajmniej niech reputacja będzie jawna (no skoro nie macie nic do ukrycia + wszyscy jesteśmy równi na forum.... :lol: :lol: :lol: )

Jak Kamil będzie chciał to na forum moderatorów założy Wam osobny konkurs z nagrodami i nie musi to być koszulka ;)

@olus, nie o nagrody tu chodzi, a o jasne zasady
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
olus napisał(a):
... Przecież to żaden wielki konkurs, a nagroda wręcz symboliczna.....

dla mnie nagroda mogłaby być słowna, to tylko symbol.... a tu chodzi o zasady!

tak jak wspomniała moja ulubienica (tj @Kara), czasem moderator dostaje pozytywnie oceniony co jest wynikiem jego roli - np. zakończenie tzw. g***burzy, za co z reguły przynajmniej jedna strona daje "lajeczki" co i mi się zdarza robić. teraz to będę musiał rozważać czy mod postąpił jak użytkownik czy jak mod...
Kara lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości