Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Gru 2015 14:41 

Zbanowany
mertka napisał(a):
Do tego czasu z diamentem w Doubletree Warsaw był darmowy dostęp do płatnej części z saunami i jacuzzi, ciekawe jak to będzie teraz, gdy wszyscy będą mieli status

Bedzie to samo co z SPG w USA gdzie ilosc topowych czlonkow programu powodowalo to ze przywileje byly rzadko realizowane, np. Sheraton on the Falls Hotel, Niagara wysyla informacje o tym aby miec dostep do lozy nalezy zaplacic punktami lub kasa co ewidentnie lamie zasady SPG ale jak dotad nikt nic z tym nic nie zrobil mimo protestow ludzi. Albo poczytac watek o upgrade tutaj na forum i lamenty ze nie bylo powitalnego drinka czy wody w pokoju.

BrunoJ napisał(a):
A co rozumiesz przez "przyda się"? Wystarczy że na jedną noc pojedziesz i bookując najtańszy pokój dostanie suita z darmowym śniadaniem. I się już przydał. Tak naprawdę tylko nam się tak wydaje że cały internet huczy i 100tys Diamondów teraz po świecie biega. A ja ciągle mam znajomych którzy nocując w Hiltonach czy latając całkiem sporo nie zbierają żadnych punktów "bo ich to nie interesuje".

TY naprawde wierzysz ze majac Diamonda w HH rezerwujac najtanszy pokoj dostaniesz suite jako upgrade ?
Przy malej ilosci noclegow na swoim statusie czy ilosci punktow, bedziesz na koncu kolejki do upgradu jesli z toba bedzie Gold ale majacy wieksza ilosc noclegow. Jesli wogole teraz w 2016 beda jakies upgrady w europie czy stanach, znajomych nie interesuja punkty bo albo placi za noclegi firma albo nie widza sensu 'zebrania' punktow aby uskladac na jedna darmowa noc w Hiltonie (czy wogole zaznajomiles sie ile masz miec punktow aby odbyc darmowa noc ? Bo 60k punktow za noc w jakims sensownym hotelu to trzeba DLUGO skladac, dla mnie bezsensu). Internet huczy na zagranicznych forach ludzie nie sa zadowoleni i obecnej polityki 'status match'.

Aron napisał(a):
Byłem w podobnej sytuacji i puściłem, mimo, że w samych zapisach wielkiej różnicy nie widzę i satysfakcjonował mnie Gold, ale jak pomyślałem jak łatwo dają Diamond, to może się okazać ,że up przy Goldzie jest nie wykonalny bo pierwszeństwo ma Diamond.

Te podstawowe top members dobre sa dla marketingu i normalnych ludzi aby sie dobrze czuli w 'elicie' a tak naprawde HH Diamond nie rozni sie praktycznie od HH Gold, SPG Platinium jest tal naprawde najnizszym statusem w sieci hotelowe pozostale nizej sa rozdawane w roznych wspolpracujacych programach dopiero Paltinium50, Platinium75, Platinium100 czy LTP sa tak naprawde jakimis statusami w sieci SPG. W IHG i Hyatt tez sa statusy na zaproszenie oficjalnie nie dostepne w warunkach programu.

zbyhu napisał(a):
Kiedys rzucilem sie na match accor->best western i teraz zaluje. Ani razu nie nocowalem w BW. Jednorazowy status match sie zmarnowal...

Podobal mi sie HHonors, bo rzeczywiscie na te statusy wyzsze trzeba bylo zasluzyc. A dawanie Diamonda praktycznie kazdemu rozdrobni ten program i rozmyje benefity... Status match z Accorem to dla mnie troche nieporozumienie...

Mialem podobnie z Accor Platinium i Marriott Silver nigdy nie skorzystalem bo poprostu przywileje z HH Diamond i SPG Platinium75 (zdbobyte noclegami) tak przewyrzszaly tamta obsluge ze nie widzialem potrzeby pakowac sie w inne hotele. Benefity zostana rozmyte to jest pewne a nie tylko gdybanie.
I obecnie mimo checi zalapania sie na Hyatt Diamond na 'status match' nie wpisuje sie w obecna promocje, przeczekam spokojnie 2016 jak ta cala 'stonka' straci statusy i sytuacja SPG/Marriott sie wyjasni wtedy pod koniec 2016 napisze o status match do Hyatt i raczej go dostane nawet jesli nie bedzie 'promocji'.
 Profil Relacje PM off  

✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎 ✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎
Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN
#2 PostWysłany: 10 Gru 2015 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
Gadu-777 napisał(a):
TY naprawde wierzysz ze majac Diamonda w HH rezerwujac najtanszy pokoj dostaniesz suite jako upgrade ?

Bez problemu się da, nie trzeba nawet wierzyć :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:06 

Zbanowany
luziczek napisał(a):
Gadu-777 napisał(a):

Bez problemu się da, nie trzeba nawet wierzyć :)

To po prosze zdjecia z TWOICH upgradu'ow w HH europa i USA :), moje ponad 30krotne/roczne pobyty w Hiltonach jakos nie przynosily upgradow w postaci do suit.
Zreszta nawet w T/C nic nie pisze o upgradach do suite tylko do kategori wyzszej od tej co zarezerwowales (upgrades to preferred rooms, which may include the next-best available room from the room type booked). Forum FT tez jest sceptyczne co do upgradow do suit w HH.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Upgrade do apartamentu jest dobrą wolą hotelu, nie jest obowiązkowy. Na FT istnieje nawet specjalny wątek (75 stron) temu poświęcony, w którym setki osób wypowiadają się na temat udanych upgrade, więc nie wiem skąd wziąłeś rzekomą sceptyczność.

Oto mój Executive King One Bedroom Suite w DT London Docklands Riverside. Z najtańszego pokoju. Pierwszy pobyt jako Diamond. Proszę:

Image

Image

Ponadto w DT Warszawa dostałem upgrade do apartamentu o tej samej nazwie jeszcze jako Gold. A przecież goldom to w ogóle nie przystoi!

No i zacytowałeś fragment warunków wyrwany z kontekstu, bo poza tym jest jeszcze informacja, że upgrade może być do wielu innych rodzajów pokoi, w tym apartamentów, o tu:

Cytuj:
Complimentary room upgrades for Gold and Diamond HHonors members may include the next-best available room from the room type booked. Upgrades may also be rooms with desirable views, corner rooms, rooms on high floors, rooms with special amenities, or rooms on Executive Floors, as identified by each property. Room upgrades, for Diamond members only, may also include suites.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
digger uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:26 

Zbanowany
luziczek napisał(a):
Oto mój Executive King One Bedroom Suite w DT London Docklands Riverside. Z najtańszego pokoju. Pierwszy pobyt jako Diamond. Proszę:
Ponadto w DT Warszawa dostałem upgrade do apartamentu o tej samej nazwie jeszcze jako Gold. A przecież goldom to w ogóle nie przystoi!

To gratuluje bo mi sie nie udaje i wiekszosci na FT tez nie. Jesli bedziesz mial jeszcze jakies to pisz na forum moze to zmieni moj poglad na temat suit w HH, chetnie zobacze jakas wiekszosc ilosc czlonkow HH chwalacych sie realnymi upgradami do suit.

luziczek napisał(a):
Upgrade do apartamentu jest dobrą wolą hotelu, nie jest obowiązkowy. Na FT istnieje nawet specjalny wątek temu poświęcony, w którym setki osób wypowiadają się na temat udanych upgrade, więc nie wiem skąd wziąłeś rzekomą sceptyczność.

I wlasnie to mam na mysli piszac ze z racji statusu Diamond BrunoJ pisze ze liczy na upgrade do suity, tego nie ma w warunkach programu, to jest dobra wola osoby pracujacej na recepcji lub kierownictwa ustalajacego dzien wczesniej upgrady. Co innego bylo w warunkach SPG tam bylo zapisane ze w pule upgradow dla Platinium wchodza rowniez suite z okrojonej co prawda puli ale byl zapisane.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
75 stron wątku o udanych upgrade do apartamentów na FT to wg Ciebie „większości się nie udaje”? Nie wiem, policzyć Ci wszystkie udane upgrade'y z tego wątku, żebyś zobaczył jak wielu osobom się udaje czy co? Na ostatnich dwóch stronach tego wątku naliczyłem 16 upgrade'ów (w tym jeden do Presidential Suite tylko z Execa), część z nich z najtańszych pokoi, a większość nie z pokoi niższej kategorii. Mam liczyć dalej? :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:31 

niebieski
@Gadu-777 pewnie jezdzisz biznesowo, w mocno oblozone dni i stad lipa, a inni, jak @luziczek wpadaja w jakis weekend w martwym sezonie i przy rezerwacji najtanszego pokoju bez sniadania wnosza ich do apartamentu w zlotej lektyce karmiac winogronami;)
 Profil Relacje PM off
luziczek lubi ten post.

#8 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Akurat w weekend było full obłożenie, upgrade dostałem na dni powszednie ;) Winogron nie było, cholera!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:38 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Gadu-777 napisał(a):

Od 2 miesięcy mam Diamond, w tym czasie miałem 8 pobytów (zawsze najtańszy pokój) i tylko 2 razy nie miałem up'a do suite (Hilton Warszawa, Conrad Bangkok - chociaż późniejsze 2 pobyty bez problemu dostałem apartament z tarasem który sobie życzyłem, a są tylko 4 takie w hotelu). Więc jak na razie jestem na plus. Nawet jak nie dostaniesz apartamentu to jako diamond masz gwarantowany salonik, gold nie zawsze go dostaje (w Conrad Bangkok znajomy z goldem raz dostał, a późniejsze 2 razy musiał dopłacić).
luziczek lubi ten post.

#10 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:44 

Zbanowany
http://www.flyertalk.com/forum/24859938-post2.html
Ja mam takie same doswiadczenia.

Nie patrz na watek specjalny co do upgradow w HH, ale na caloksztalt opini na temat upgradow w HH na FT.
Jesli bylo by tak rozowo jak piszesz to wiekszosc z SPG nie szukala by opcji zastepczej w Hyatt tylko przesiadla by sie na HH gdzie pewnie juz maja Diamonda status (bo to nie problem dla amerykanow).
Za male masz doswiadczenie w noclegach w HH, tak to podsumuje na koniec.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Masz rację, przecież wątek na temat upgrade'ów do apartamentów nie liczy się zupełnie w kontekście liczby upgrade'ów do apartamentów.

Nie masz zielonego pojęcia jakie mam doświadczenie, więc oszczędź sobie prywatne wycieczki. Ale moje odczucia z programem HHonors są bardzo dobre. Widać o mnie jakoś lepiej dbają niż o „większość”, skoro wg Ciebie ta „większość” upgrade'ów nie dostaje ;-) Zresztą i tak mam to gdzieś, bo nie jest to jakoś szczególnie ważne dla mnie. Wolę saloniki, śniadania i 50% punktów podstawowych więcej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 10 Gru 2015 15:59 

Zbanowany
Przestan opowiadac ze masz JAKIES doswiadczenie w w 'elicie' hotelowych noclegow.
Poprostu wprost STWIERDZAM ze takiego doswiadczenia nie masz mimo tego co piszesz.
Doswiadczenie masz inne to prawda w wyszukiwaniu luk systemowych.

Internet jest pelen opini na temat 'upgradow' w HH nie tylko na FT, realia sa inne niz to co mowisz.

Denise says:
May 19, 2013 at 12:00 pm

I guess we usually go for option A. As long as we get lounge access and a king size bed, pretty easy to please. Have been Diamond members for 7 or 8 years and very rarely get a suite, but have never asked either… Have had 3 stays in Europe in the past 3 weeks and only one was a “Junior” suite upgrade–the rest were from our low level points rooms up to executive floor rooms.
Thrifty Tourist says:
May 19, 2013 at 12:07 pm

I generally don’t ask for a suite, but I have been upgrades to a “junior suite” numerous times without asking….although SPG & Hyatt members wouldn’t call them suites at all. The few times I’ve asked for a real suite upgrade, I have received them. So I’m 100% when asking. But if you don’t ask, you won’t get it.

Gene says:
May 19, 2013 at 12:42 pm

I spent a year as a HH Diamond in 2012 and did a few international stays, mostly in spots where a Hyatt wasn’t available or practical. I didn’t come close to requalifying, so back to Gold I went.

I never received an upgrade to a full suite as a HH Diamond, but 100% received renovated or ‘prime’ rooms, corners, etc.. Once had a junior suite. Breakfast is a great amenity, obviously, with my favorite being at the Conrad Brussels. Service was personable across the board, but I didn’t receive a great deal of special attention as a Diamond. I most certainly don’t demand it, and I’m perfectly happy being left to myself, but I really appreciate it when it comes my way.

Overall, I am much happier directing the lion’s share of my hotel spend to Hyatt, where I feel far more ‘rewarded’ for my business as a Diamond. In my opinion, HH Gold is the best mid-tier status for the benefits, even better that it can be attained by simply holding the HH Amex. With the recent HH devaluation, you don’t get nearly as much in return for $40k annual spend on the card. Accordingly, I think the Diamond-by-way-of-spending benefit is diluted substantially, since the on-property experience of HH Diamond is unspectacular vis-a-vis Gold, in my view.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Gru 2015 16:05 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Jestem użytkownikiem tego programu od niedawna. Mam Golda i powiem wam szczerze że można załatwić sobie upgrade do takiego pokoju jaki sie chce. Wystarczy poświecić kilka minut rozmowy telefonicznej z miła panią, albo wymienić kilka e-maili. Oczywiscie zdarzają sie sytuacje gdzie hotel ma pełne obłożenie, ale wtedy nikt nie dostanie upgradu. Spałem juz chyba w każdym możliwym pokoju w DT Warszawa, dostałem apartament na najwyższym pietrze w Hiltonie w Batumi płacąc najniższe stawki, a to wszystko dzięki rozmową z menadżerami. problem pojawił sie w hiltonie na Grzybowskiej oraz w hotelu w Brukseli, ale ostatecznie doszedłem z hotelem do porozumienia.
Także wydaje mi sie że wszystko zależy od tego jaka mamy motywacje aby dostać to co chcemy.
 Profil Relacje PM off
luziczek lubi ten post.

#14 PostWysłany: 10 Gru 2015 16:13 
Awatar użytkownika

srebrny
[OT] Problem i Hilton na Grzybowskiej - dlaczego te słowa zawsze idą w parze? :D [EOT]
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 10 Gru 2015 16:17 

Zbanowany
Tak, wlasnie sie zgadzam ze HH Gold jest bardzo dobrym statusem bo masz pelne sniadanie a nie kontynentalne i wlasciwie nie ma problemu z otrzymaniem tego statusu i jego utrzymaniem. Ale co do HH Diamond i liczeniem na upgrady do suit z racji wyzszego statusu to jak z liczeniem na polityczne obietnice politykow. Sugerowalbym lepiej zostac przy HH Gold a skupic sie na Accor Platinium bo przynajmniej tam sa tanie noclegi oprocz drozszych opcji w Pulmanach i Sofitel zwlaszcza ze przejmuja teraz sieci Fairmont, Raffles.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 10 Gru 2015 16:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Ależ ja się z tym zgadzam - Diamond niczego nie gwarantuje. Tylko kwestia szczęścia. Tak samo jak LCAH Platinum nie gwarantuje upgrade'ów do apartamentów a nawet w wyłączonych z upgrade'ów Ibis Styles się zdarzają :-)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 10 Gru 2015 16:21 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Gadu-777 napisał(a):
Jesli bylo by tak rozowo jak piszesz to wiekszosc z SPG nie szukala by opcji zastepczej w Hyatt tylko przesiadla by sie na HH gdzie pewnie juz maja Diamonda status (bo to nie problem dla amerykanow).
Za male masz doswiadczenie w noclegach w HH, tak to podsumuje na koniec.

Opisałem swoje doświadczenia, najwidoczniej mam dużo szczęścia, nie zależało mi na tych upgradeach (no może poza tymi w Conrad BKK). Tak jak napisał @luziczek bardziej zależy mi na pewnym wstępie do saloniku. Doświadczenie mam może małe, ale jak na razie pozytywne ;)

@Gadu-777 nie wiem co rozumiesz przez pełne śniadanie, ale jak śniadanie w głównej restauracji a nie w saloniuku, to gold tego nie gwarantuje. Możesz się zdarzyć iż dostaniesz tylko śniadanie w saloniku bez możliwości wstępu do głównej restauracji (pomimo wyboru śniadania w MyWay).

#18 PostWysłany: 10 Gru 2015 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
w ****** wam się już poprzewracało od tych statusów ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 11 Gru 2015 01:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Gadu-777 napisał(a):

BrunoJ napisał(a):
A co rozumiesz przez "przyda się"? Wystarczy że na jedną noc pojedziesz i bookując najtańszy pokój dostanie suita z darmowym śniadaniem. I się już przydał. Tak naprawdę tylko nam się tak wydaje że cały internet huczy i 100tys Diamondów teraz po świecie biega. A ja ciągle mam znajomych którzy nocując w Hiltonach czy latając całkiem sporo nie zbierają żadnych punktów "bo ich to nie interesuje".

Przy malej ilosci noclegow na swoim statusie czy ilosci punktow, bedziesz na koncu kolejki do upgradu jesli z toba bedzie Gold ale majacy wieksza ilosc noclegow. Jesli wogole teraz w 2016 beda jakies upgrady w europie czy stanach, znajomych nie interesuja punkty bo albo placi za noclegi firma albo nie widza sensu 'zebrania' punktow aby uskladac na jedna darmowa noc w Hiltonie (czy wogole zaznajomiles sie ile masz miec punktow aby odbyc darmowa noc ? Bo 60k punktow za noc w jakims sensownym hotelu to trzeba DLUGO skladac, dla mnie bezsensu). Internet huczy na zagranicznych forach ludzie nie sa zadowoleni i obecnej polityki 'status match'.

Probujesz odgrywać wszystkowiedzącego macho, a tym czasem masz wyraźne problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Ja nigdzie nie napisałem, że mając HH-D należy się suite przy najtańszej stawce. Napisałem, że wystarczy raz suite dostać, żeby potraktować, że było warto zrobić status match. Jakbyś bez spinania się przeczytał to jeszcze ze 3 razy, to może byś zajarzył, że użycie "suite' w tym przypadku było PRZYKŁADOWE, i było synonimem upgradu do lepszego pokoju. Ale Ciebie ten suite ubódł jakoś strasznie, nigdy do suite się nie udało?

I jeszcze wyjeżdżasz z jakimiś prymitywnymi tekstami o zbieraniu punktów i jakie to straszne ilości te 60k. Pozwolę sobie uśmiechnąć się pod wąsem na ten tekst, ale wybacz, średnio mnie obchodzi co interesuje Twoich znajomych i czy widzą/nie widzą sens zbierania punktów na jedną nockę, i jak strasznie długo im to zajmuje. I nie będę się Tobie tłumaczył ile zbieram punktów i jak często zużywam je na nocki.

Acha, byłbym zapomniał. Bussines Executive Suite we Wiedniu, w te wakacje, przy praktycznie pełnym obłożeniu hotelu. Podstawowa stawka, do tego w letniej promocji -40% czy cos takiego. HH Gold (jakbym miał wtedy Diamond to może bym dostał Super Mega Suite, 3 pokojowy, Ukulele gratis).
Zdjęcia na szybko znalezione w komórce, pokój z łóżkiem jest za tą ścianą z obrazkami w pokoju 'dziennym'. Całość nie więcej niż 60m, więc dość skromnie, ale już się nie kłóciłem.

Załącznik:
Wien_Suite1.jpg
Wien_Suite1.jpg [ 160.99 KiB | Obejrzany 1704 razy ]

Załącznik:
Wien_Suite2.jpg
Wien_Suite2.jpg [ 229.72 KiB | Obejrzany 1704 razy ]
5 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 11 Gru 2015 01:11 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
@BrunoJ

byś miał diament to by nie było kineskopu ;)

z drugiej strony to ten suite nie wygląda lepiej niż w HI Berlin City West, dostępny za 10kpkt, czyli tak naprawdę prawie tyle co nic ;)
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości