Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 27 Paź 2015 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
Dlugopisy to produkty reklamowe. Z Hanoweru mam calkiem ladny, nawet Made in Germany, dobrej jakosci, tak jak hotel, ktory reklamuje.

Kosmetyki hotelowe to tez niezle reklamowki produktow, jesli sa oczywiscie konkretnych firm, a nie tylko z nazwa hotelu. Przetestowalam duzo roznych marek kosmetykow i niektore bardzo polubilam.

Ostatnio edytowany przez Aga_podrozniczka, 27 Paź 2015 22:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
#322 PostWysłany: 27 Paź 2015 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Jeśli szampon czy mydełko jest nadal fabrycznie zapakowane, to pani szykująca pokój chyba nie dołoży nowych :)

#323 PostWysłany: 27 Paź 2015 22:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Aga_podrozniczka napisał(a):
Dlugopisy to produkty reklamowe. Z Hanoweru mam calkiem ladny, nawet Made in Germany, dobrej jakosci, tak jak hotel, ktory reklamuje.

To jest moja własna definicja - jakimi kryteriami ja się kieruję i nie zabieram długopisów, ołówków z hotelu :D
"Rzeczy, które są przeznaczone tylko i wyłącznie dla mnie i nikt inny z tych rzeczy już w przyszłości nie skorzysta."
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 27 Paź 2015 22:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Jako były pracownik hotelu odpowiem:
Można wziąć z hotelu: kapcie, mydło, kosmetyki, długopis, notesik, ołówek, kawa, herbata, cukier, coś do czyszczenia butów, reklamówki na pranie, papier toaletowy, wodę, ciasteczko...
Szczytem buractwa jet zabieranie: ręczników, szlafroków, pościeli, poszewek, suszarki, czajnika, żarówek, baterii z pilota, wieszaków, żelazka, deski do prasowania, firan, zasłon, i innych rzeczy typu telewizor, lustro, sprzęt grający.

Oczywiście jeśli wyposażenie np. kosmetyki nie zostały ruszone przez poprzedniego gościa zostają dla następnego. Jeżeli zostały otwarte i nie ważne czy są całe czy jest ich tylko połowa lądują w śmieciach.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#325 PostWysłany: 27 Paź 2015 22:48 
Awatar użytkownika

srebrny
nie przyszłoby mi do głowy by zabierać srajtaśmę :D

student napisał(a):
Szczytem buractwa jet zabieranie: ręczników, szlafroków, pościeli, poszewek, suszarki, czajnika, żarówek, baterii z pilota, wieszaków, żelazka, deski do prasowania, firan, zasłon, i innych rzeczy typu telewizor, lustro, sprzęt grający.

dla mnie to nie szczyt buractwa tylko zwykła kradzież
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#326 PostWysłany: 27 Paź 2015 23:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Nic tak nie denerwuje jak brak baterii w pilocie.
Widziałem już w wielu miejscach, że klapki do baterii są przykręcane na śrubki. Niestety i to ludzie potrafią rozmontować...
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 27 Paź 2015 23:09 
Awatar użytkownika

niebieski
to chyba nawyk z PRLu kiedy wszystko było wspólne, a srajtaśma była towarem deficytowym :D
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 27 Paź 2015 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
Ja nie trafilam jeszcze na wybrakowany pokoj z powodu kradziezy przez klienta. Widzialam za to jak zabezpieczaja sie niektore hotele. Na przyklad Radisson na lotnisku w Dublinie mial podstawe czajnika zamontowana na stale do duzej tacy.

#329 PostWysłany: 27 Paź 2015 23:30 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Ręczniki... Od jednego kierownika usłyszałem, że to standard. Nowością było dla nich zawinięcie mikrofalówki przez gościa z tzw. apartamentu rodzinnego.
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 28 Paź 2015 01:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Kiedyś podczas mojego pobytu w hotelu była chryja bo w jednym z pokoi gośc zawinął TV (maly LCD). Jakiś myślący inaczej, bo zostawił bagaż w przechowalni, i po południu przyszedł odebrać. Gdy czekała już na niego policja. To w PL było, lokalne klimaty.

Ale i kojarzy mi się akcja z mojej byłej firmy, która pasuje do tytułu wątku.
Z racji wyjazdów służbowych, prywatne auta potrafiły stać tygodniami na parkingu. Tak się złożyło że kolega zakupił nowe auto, a stare postawił na parkingu, czekając na kupca. Po ponad miesiącu kupiec się objawił, przyjechali obejrzeć auto, a że starawe, to jednym z argumentów miały być nowe opony. Patrzą, a tutaj zonk - opony to jakieś stare łyse balony. Zadyma się zrobiła, przeglądanie monitoringu (ale auto tak stało że kamera nie obejmowała dobrze) i logów systemu odnośnie wjeżdżania na służbowy parking. No i się okazało że raptem kilka dni wcześniej, o 3ciej w nocy bramę na parking otwierał strażnik z firmy ochroniarskiej. A oni typowo nie powinni wjeżdżać, szczególnie o 3ciej w nocy. I tak po sznurku do kłębka, okazało się ze jeden ze strażników właśnie jest już na urlopie, bo odchodzi za kilka dni z pracy. Wyjeżdża na wyspy. I chwalił się kolegom że na wyjazd zafundował sobie nowe opony. Pod pozorem uzupełnienia jakichś dokumentów ściągnęli gościa z domu, a on przyjechał tym autem na tych zajumanych oponach. Po prostu założył sobie że auto na parkingu to kolejny gość w długiej delegacji, a nawet jeśli się wyda po czasie, to on będzie daleko i mu to lotto.

Czasem naprawdę ciężko sobie wyobrazić na jakie pomysły ludzie potrafią wpaść...
2 ludzi lubi ten post.

#331 PostWysłany: 28 Paź 2015 01:58 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 121 425
cekace napisał(a):
nie przyszłoby mi do głowy by zabierać srajtaśmę :D

Tyle wiemy o sobie, na ile zostaliśmy sprawdzeni :D Nam się zdarzyło w Azji, przed długą paronastogodzinną podróżą, kiedy niestety rolka z którą podróżowaliśmy się skończyła, sklepy były już zamknięte, a podróż z samego rana... Zabraliśmy z hotelu napoczętą przez nas rolkę. Buractwo to? ;)
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 28 Paź 2015 01:58 
Awatar użytkownika

niebieski
cekace napisał(a):
BrunoJ napisał(a):
Dlugopis czy ołówek to czym się różni od kapci czy szamponu?

Wytłuszczone jest w mojej wypowiedzi, ale może nie zauważyłeś. To jeszcze raz:
Rzeczy, które są przeznaczone tylko i wyłącznie dla mnie i nikt inny z tych rzeczy już w przyszłości nie skorzysta.

Jak zostawisz pól buteleczki szamponu to może ktoś skorzysta? Skoro zaczynam pisać ołówkiem, to jest już 'rozpoczęty' i następny nie skorzysta w pełni. Czyli jak szampon. Poza tym - tak zupełnie po prostu - te długopisy/ołówki właśnie po to są żeby je zabrać - to reklamówki hotelu, żeby potem w pracy czy szkole ludzie widzieli że np. Hilton Vienna i spytali czy fajnie i może też przyjechali niejako z polecenia. Podobnie jak gazetki, czy foldery. Też nie zabierzesz bo po tobie ktoś skorzysta? ;-)

Ze srajtaśmą, to mam tutaj dylemat jak zaklalifikować ;-)
Ale nie będę się rozwijał, tym bardziej że jest osobny wątek o TYM :mrgreen:

#333 PostWysłany: 28 Paź 2015 02:08 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 121 425
Swoją drogą (lekko offtopowo) zawsze się zastanawiałam, co w hotelach robią z tymi napoczętymi rolkami (np z taką połówką :D). Może to tylko ja tak miałam, ale co spałam w hotelu, to zawsze tylko pełne rolki wisiały... Wyrzucają, korzystają w toaletach dla pracowników, czy może nawijają do "pełna" :p :lol:
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#334 PostWysłany: 28 Paź 2015 09:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Niejednokrotnie spotkałem się z napoczętą rolką, nawet w bardzo drogich hotelach. Końcówka jest ładnie złożona w trójkąt a na półce albo w szafce kilka nowych rolek papieru.

Co do rzeczy, które można zabrać ze sobą, podpisuję się obiema rękoma pod postem @student
Dorzuciłbym do tego jeszcze przybornik naprawczy do szycia, typu igły, nici, guziki etc.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 28 Paź 2015 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 404 908
niebieski
Zawsze mnie zastanawiało co się dzieje jak hotel odkrywa, że np brakuje ręczników, albo szlafroków w pokoju. Przecież czasem te rzeczy są oznaczone ceną , np w Regent Warszawa szlafrok ma cenę chyba 100 lub 110 zł. W każdym razie skoro jest cennik, dana rzecz z pokoju ginie, hotel zwykle ma numer karty kredytowej gościa to czy pobierają z tej karty?
Osobliwie wygląda to w Tajlandii w której za pokój płaci się depozyt (np 100 zł, oczywiście w lokalnej walucie), albo przy wymeldowaniu trzeba poczekać chwilę przy recepcji aż pracownik hotelu dokona inspekcji pokoju (sytuacja z hotelu 5* w Bangkoku). Także tam zakładam, że mają jak ściągnąć należność z klienta. Ale co w Europie, pobierają z karty?

#336 PostWysłany: 28 Paź 2015 10:34 
Awatar użytkownika

srebrny
No przecież Ross już dawno pokazywał, co wolno zabierać z hotelu, a czego nie.
Aż się zdziwiłem, że jeszcze nikt tego nie przytoczył, to przecież prawdziwy klasyk w tym temacie :)

Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#337 PostWysłany: 28 Paź 2015 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
dziabulek napisał(a):
Zawsze mnie zastanawiało co się dzieje jak hotel odkrywa, że np brakuje ręczników, albo szlafroków w pokoju. Przecież czasem te rzeczy są oznaczone ceną , np w Regent Warszawa szlafrok ma cenę chyba 100 lub 110 zł. W każdym razie skoro jest cennik, dana rzecz z pokoju ginie, hotel zwykle ma numer karty kredytowej gościa to czy pobierają z tej karty?
Osobliwie wygląda to w Tajlandii w której za pokój płaci się depozyt (np 100 zł, oczywiście w lokalnej walucie), albo przy wymeldowaniu trzeba poczekać chwilę przy recepcji aż pracownik hotelu dokona inspekcji pokoju (sytuacja z hotelu 5* w Bangkoku). Także tam zakładam, że mają jak ściągnąć należność z klienta. Ale co w Europie, pobierają z karty?

Ja taką "inspekcję" zaliczałem np. w Turcji w 5* hotelu przy Taksimie. Pan przy recepcji mnie zagadywał, a boy leciał na górę obejrzeć pokój. Gdy byłem 3ci raz w tym samym hotelu to spytałem czy mogą przestać traktować stałego klienta jak złodzieja, na co pan się uśmiechnął i powiedział że takie mają procedury. Ale to jeszcze było w czasach kiedy przy Taksimie w parku był ogódek piwny, więc może coś się zmieniło teraz...

#338 PostWysłany: 28 Paź 2015 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 404 908
niebieski
Tyle tylko, że w Tajlandii nikt jakby nie robił szopki zagadując, a oficjalnie wykręcono numer do pokojówek, jedna skoczyła do pokoju zobaczyć co i jak i oddzwoniła. Procedura wyglądała tak w przypadku każdego klienta tego hotelu, a było to jak pisałem 5*.

#339 PostWysłany: 28 Paź 2015 11:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Mi się zdarzyło, że hotel w Kopenhadze zablokował mi na karcie, już nie pamiętam dokładnie, ale chyba 1000 DKK na wypadek kradzieży albo dewastacji.
Wyraziłem swoje oburzenie, ale "takie mamy procedury". Po tygodniu od wymeldowania blokada zniknęła.

Swoją drogą gwiazdki gwiazdkom nie równe ;)
To, że jest 5* nie znaczy, że wszystko jest dopięte na ostatni guzik i obsługa doskonała.
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 28 Paź 2015 11:55 

HON fly4free
cypel napisał(a):
Mi się zdarzyło, że hotel w Kopenhadze zablokował mi na karcie, (...) na wypadek kradzieży albo dewastacji
miałem podobnie w Tallinie (hotel 4*) - nie jest to jakaś nadzwyczajna procedura, chociaż można się poczuć nieswojo
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości