Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:30 
Awatar użytkownika

srebrny
ane.wald napisał(a):
PS Swoją drogą, ciekawe te taksówki ze strony głównej.

Cebulactwo, lepiej weź z postoju i zapłać 50zł za kurs, żeby nie wyjść na polaczka cebulaczka :D
3 ludzi lubi ten post.

Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎 Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎
Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN
#22 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:31 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Wyjść z twarzą - pojechać tramwajem "na gapę".
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:35 
Awatar użytkownika

srebrny
@szymonpoznan1 oczywiście lecąc do Norwegii, nie kupuj wody na lotnisku, tylko na miejscu ;)
szymonpoznan1 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@seba - racja. Skoro lecisz do Norwegii korzystać z piękna ich natury, bądź zabytków/muzeów, czy ogólnie jakiejkolwiek infrastruktury to nie należy brać nic do jedzenia/picia z Polski, tylko wspierać ich budżet. Nie wyobrażam sobie robić inaczej ;)
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Otwieram popkorn, tak dobrze się bawię czytając ten temat:)
07_Zgłoś.Się lubi ten post.

#26 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:51 

srebrny
singielka_1976 napisał(a):
Część najwidoczniej nie zrozumiała a z niektórych faktycznie wyłazi skąpstwo i cwaniactwo a i czasem chamstwo (skoro mod musiał interweniować....)-co mnie specjalnie nie dziwi, ten naród tak ma, niestety.

ale o co Ci teraz chodzi? Chcesz sobie po prostu tak normalnie po polsku ponarzekać na nasz naród czy konstruktywnie podyskutować? Raz prosisz o dyskusję innym razem wstajesz z piaskownicy i na odchodne rzucasz "ten naród tak ma" i "tak nie zrozumiecie o co mi chodziło".

Wracając do tematu - nie widzę nic złego w zaparkowaniu samochodu nawet pod jakimś blokiem. W końcu nie jest to prywatny parking tylko publiczna przestrzeń do której wszyscy mamy prawo. Tak samo jak mamy prawo wejścia do parku w innej części miasta i zajęcia tam ławeczki na całą słoneczną niedzielę, tak możemy zaparkować w dowolnym miejscu publicznym, szczególnie oznaczonym jako parking.
Dla kogoś 10Ł lub 10e dziennie będzie dużo, a dla innego 10zł, szczególnie jak wyjeżdża np. na miesiąc. Jeżeli mieszka ktoś obok lotniska lub dworca to niestety ale musi liczyć się z takimi przypadkami, jeżeli chce mieć gwarancję prywatnego miejsca parkingowego to musi je sobie kupić. Samo posiadanie mieszkania na 12 piętrze pod tym blokiem nie gwarantuje nam zupełnie nic. Gdybym odwiedzał akurat przyjaciela (np. na miesiąc), który mieszka w danym bloku koło lotniska to też bym tam zaparkował, nie jechałbym dwie ulice dalej albo nie szukał na siłę płatnego parkingu.
Nie raz parkowałem w różnych dziwnych miejscach, zarówno w Polsce, jak i zagranicą i nie uważam, abym zrobił cokolwiek złego, samochodowi również nic się nie stało, choć jest na warszawskich numerach. ;) Wierz lub nie ale podobnie robią również inne nacje, wystarczy zobaczyć jakie i gdzie samochody zaparkowane są koło berlińskich lotnisk.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Oooo - w końcu zrozumiałam dlaczego o Norwegii mówicie: ojczyzna trolli.
2 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:54 

niebieski
A ja tam bym chętnie skorzystał z infrastruktury - spał domku na placu zabaw dla dzieci, nalał na lotnisku wody z kranu do przywiezionej w małym podręcznym butelki oraz zjadł kanapkę z kiełbaską czosnkową w samolocie. O bezpłatnym parkingu przed lotniskiem nie myślałem, bo zawsze mam jakiś kod na taxi, a w ogóle to wszędzie latam tylko za 1E korzystając z patentów bibliarza (o ile akurat uda mi się podładować lapka u pracodawcy - tak aby Paint zadziałał).
chaleanthite lubi ten post.

#29 PostWysłany: 24 Sie 2015 22:02 

Robi nam się temat gastronomiczny... Coście się tak tej cebuli i czosnku czepili, bardzo zdrowe i smaczne warzywa, ja tam lubię ;)
Codziennie cebulka, czosnek niestety rzadziej :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 24 Sie 2015 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 999 626
złoty
@singielka_1976, nie podyskutujesz. Za dużo tu skąpców;-)
@opo Odnośnie parkowania. Parkingi osiedlowe to nie żadna przestrzeń publiczna, tylko tereny należące do spółdzielni czy wspólnoty mieszkaniowej. Te tereny utrzymują lokatorzy mieszkań. I też mnie denerwuje, iż baby z urzędu parkują mi pod oknami, bo za służbowy parking musiałyby zapłacić. Na szczęście o 15-ej wymiata je spod okien.

A jeszcze co do skąpstwa. Hitem tego forum jest spanie w domku na placu zabaw. I pewnie długo jeszcze hitem pozostanie. Ale przykładów jest mnóstwo. Chociażby koleś, który jechał do
Norwegii pod namiot i szukał osoby, która by mu nożyk przewiozła w rejestrowanym i schowała w umówionym miejscu, bo go nie stać na kupno takich rzeczy. Jak się okazało nożyk w norweskim markecie kosztował 7 złotych;-)
3 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 24 Sie 2015 22:14 
Awatar użytkownika

niebieski
@elwirka - jeszcze był ktoś kto się bananów na Teneryfie najadł "bo rosły sobie ale nikt ich nie pilnował"
Może ten przykład z parkowaniem nie był zbyt udany, ale wiadomo o co chodziło. Przede wszystkim, żeby Kuźniarem nie być i nie robić z siebie pajaca w pogoni za oszczędnością za wszelką cenę.
4 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 24 Sie 2015 22:18 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Nie chciałbym wzbudzać emocji forumowiczów, ale był też temat wprowadzania osób na śniadania do hoteli, nie śledziłem niestety jak się inicjatywa zakończyła. Co do Norwegii, to raczej w kategoriach humorystycznych, było coś na forum o spaniu zimą w windzie i w kościele:)

#33 PostWysłany: 24 Sie 2015 22:26 

srebrny
elwirka napisał(a):
@opo Odnośnie parkowania. Parkingi osiedlowe to nie żadna przestrzeń publiczna, tylko tereny należące do spółdzielni czy wspólnoty mieszkaniowej. Te tereny utrzymują lokatorzy mieszkań.

jeżeli jest to odpowiednio oznakowane to OK, ale w zdecydowanej większości nie są to tereny prywatne należące do spółdzielni tylko zwykłe publiczne ulice na których, o ile nie ma zakazu parkowania, każdy może zostawić samochód nawet na miesiąc.
 Profil Relacje PM off
ZENNNEK lubi ten post.

#34 PostWysłany: 24 Sie 2015 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
seba napisał(a):
@szymonpoznan1 oczywiście lecąc do Norwegii, nie kupuj wody na lotnisku, tylko na miejscu ;)

W Norwegii się wody nie kupuje. Idzie się do kibla i się nalewa z kranu. No co ty.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 24 Sie 2015 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 223 787
Ja będąc w Norwegii na 2-dniówce spałem w samochodzie, w 4 osoby! Skoro już wykosztowaliśmy się na wynajęcie Volvo klasy premium :D to nas nie było stać na "cywilizowany" nocleg :P

#36 PostWysłany: 24 Sie 2015 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
@mahalnet : A jak kibla nie ma blisko to sie topi snieg. Tylko nie ten zolty ;)

A tak na serio to kiedys na Dominikanie ogladalam cos na pewnym straganie i pan zaintrygowany naszym bladym licem postanowil zgadnac skad jestesmy. Kiedy powiedzielismy, ze z Polski odpowiedzial nam piekna polszczyzna: " Aaaaa...Nie mam pieniedzy!". I nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac, skoro jedyna rzecza, ktora wiedzial o nas ten ktos bylo to, ze nasz narod nie ma kasy... Super reklame mamy na swiecie, nie ma co ;)

#37 PostWysłany: 24 Sie 2015 23:46 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Dla niektórych zagadywanie to nagabywanie, szczególnie jak ktoś chce coś sprzedać. Nie dziwię się, że się nie wysilali i mówili po polsku. Chcę w to wierzyć ;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 24 Sie 2015 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Oczywiscie Pan zagadywal i sie wysilal, bo chcial jak najwiecej wcisnac (wydawalo mi sie, ze to oczywista oczywistosc...). Po prostu zdumialo mnie, ze ze wszystkich slow, jakich mogl sie nauczyc (tudziez go nauczyli nasi rodacy) to wlasnie "nie mam pieniedzy" (wszedzie gdzie bylam obcokrajowcy znajacy jakies polskie slowa zazwyczaj mowili "jak sie masz", "dziekuje" itp.). Co lepsze-po tym, jak powiedzielismy, ze jestesmy z Polski przestal sie starac w ogole. Chyba uznal, ze i tak nic nie kupimy i szkoda zachodu ;)

#39 PostWysłany: 24 Sie 2015 23:58 

srebrny
a coś kupiliście? ;)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 24 Sie 2015 23:59 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@chaleanthite a mnie dziwi, że z tej dość oryginalnej historyjki wyciągasz taki prosty wniosek.
Wyobraź sobie, że idziesz zmęczona po całym dniu łażenia (nie wiem czy na Dominikanie tylko można leżeć plackiem...) i ktoś non stop Cię nagabuje. Co n-temu sprzedawcy powiesz? Querido señor, disculpe, pero...? Ciężko mi w to uwierzyć...

-- 25 Sie 2015 00:07 --

elwirka napisał(a):
...Chociażby koleś, który jechał do
Norwegii pod namiot i szukał osoby, która by mu nożyk przewiozła w rejestrowanym i schowała w umówionym miejscu, bo go nie stać na kupno takich rzeczy. Jak się okazało nożyk w norweskim markecie kosztował 7 złotych;-)

dasz mi 7 złotych? podam Ci numer konta i mi prześlesz, ok?
5 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 9 gości