Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lip 2015 10:33 

qazwsxedc napisał(a):
Nic Ci nie przepadnie.
Wchodzisz, mowisz, ze jestes na liscie z Czestochowy lub Warszawy. Sprawdzone wielokrotnie.
Z powrotem nikomu nic nie mowisz, wysiadasz w Kato

Tak, ale jesli wracasz i wysiadasz wczesniej niz dalej masz bilet, to czesto blokujesz miejsce osobie, ktora kupilaby bilet na te trase (a trasa Warszawa-Wieden jest mocno oblegana trasa, zwlaszcza w weekendy). Czyli przez twoja pazernosc i checi oszczedzenia 10-20 zl, ktos moze tracic mozliwosc przejazdu. Tyle ode mnie.
 Profil Relacje PM off  

City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
#2 PostWysłany: 11 Lip 2015 10:38 

niebieski
Ty tak na poważnie?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lip 2015 10:46 

a widzisz gdzies smile w komentarzu? Ta trasa jezdzilem dosc czesto swojego czasu, dopoki nie przenioslem sie na samochod i zdarzalo sie naprawde czesto, ze nie bylo biletow do Warszawy (albo mozliwe pelne oblozenie albo cebulaki, ktore oszczedzaja gdzie sie da).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lip 2015 11:21 

Chyba pomyliłeś fora.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 11 Lip 2015 15:15 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
mkobyszewski napisał(a):
Tak, ale jesli wracasz i wysiadasz wczesniej niz dalej masz bilet, to czesto blokujesz miejsce osobie, ktora kupilaby bilet na te trase (a trasa Warszawa-Wieden jest mocno oblegana trasa, zwlaszcza w weekendy). Czyli przez twoja pazernosc i checi oszczedzenia 10-20 zl, ktos moze tracic mozliwosc przejazdu. Tyle ode mnie.

Hmm, blokujesz co najwyżej odcinek Katowice-Częstochowa-(Warszawa). Skoro jedziesz na odcinku Wiedeń-Katowice, to ten ktoś z Warszawy i tak by nie miał miejsca.

Z Katowic do Warszawy jest pełno pociągów, które jadą 2 razy szybciej, więc nie sądzę, by było wielu chętnych na PB. Na odcinku Częstochowa-Warszawa z pociągami jest nieco gorzej (ale i tak jest całkiem dobrze), więc ta argumentacja może miałaby sens, ale chyba nikt nie zamierza przepłacać dlatego, że być może (bo pewności nie mamy) braknie jakiejś osobie miejsca. Do Wiednia nikomu miejsca nie blokujemy, a na trasie do Warszawy jest bardzo dużo alternatyw, więc właściwie nic się nie stanie jak komuś braknie tego miejsca na krajowym odcinku, bo ma duży wybór.
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 11 Lip 2015 17:31 

srebrny
@mkobyszewski
Wez przestan truc glupoty.
Jesli sa oblozone busy, to PB zaraz o tym wie i dolozy nastepne albo zdubluje.
Jak tego nie zrobi, to ich problem i mniejszego zysku.
Trzeba miec problemy z glowa,by przeplacac, skoro mozna ten sam towar kupuc taniej. A juz nigdy pazerniakom z PB nie dam "napiwku".
Wszystko Ci sie myli,ale sa upaly,wiec rozumiem :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 15 Lip 2015 01:43 

Loty: 276
Kilometry: 547 692
niebieski
Wcale nie trzeba mieć problemów z głową, by przepłacać. Nie każdy wybiera zawsze najtańszą opcję. Jego sprawa.
Zgadzam się jednak co do tego, że dobrze jest kombinować, samemu mi się zdarza "blokować" innym miejsce i nie mam z tego tytułu żadnych wyrzutów. Bilet opłacony jest biletem opłaconym, a już moją sprawą jest w jakim stopniu i czy w ogóle go wykorzystam.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Lip 2015 08:47 

srebrny
Masz racje, jego sprawa. Jednak by innych przekonywac,ze zle postepuja "kupujac 2kg. jablek za 1zl., zamiast 1kg. za 2zl.", to juz podejrzane zachowanie :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lip 2015 13:45 

niebieski
Jacku, z połączeniami to wcale takie jednoznaczne nie jest.
Kilka przykładów:
- masz ważne spotkanie czy lot i wolisz mieć zapas czasu i przepłacić niż być na styk, jadąc tańszym połączeniem
- płacisz kartą firmową, więc 5-10 zł nie robi Ci żadnej różnicy, bo i tak to w koszty firmy wpisujesz
- ktoś z Twoich znajomych jedzie droższym połączeniem, więc wolisz do niego dołączyć i miło spędzić podróż
- jesteś po kilku nieprzespanych nocach i siłą rzeczy bardziej cenisz sobie wysoki komfort niż niską cenę
- jeśli zaś o Warszawę chodzi, to często miejsce przyjazdu też jest ważne, wszak Młociny, Wilanowska czy Metro Marymont (gdzie autobusy zajeżdżają) niejednokrotnie nie mogą się równać z Dworcem Centralnym

Motywacje są naprawdę różne.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lip 2015 14:12 

srebrny
Przeciez ja pisze o tym samym produkcie, tego samego sprzedawcy, kupionym jednakowym kanalem sprżedazy, tylko w wiekszej ilosci za mniejsza cene.
Tyle OT
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Lip 2015 16:36 

niebieski
jacek96 napisał(a):
Przeciez ja pisze o tym samym produkcie, tego samego sprzedawcy, kupionym jednakowym kanalem sprżedazy, tylko w wiekszej ilosci za mniejsza cene.
Tyle OT

Czymkolwiek jest "Tyle OT", przecież mało kto wie, że na dłuższej trasie można czasem zaoszczędzić. Ponad 90% przeciętnych kupców jadąc z miasta A do miasta B sprawdzi tylko to połączenie, bo nawet do głowy im nie przyjdzie, że na przykład rozbijając tę rezerwację na dwie, albo zmieniając miasto przyjazdu na dalsze, może na tym obniżyć koszt.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Lip 2015 01:04 

Zbanowany
Pytanie ws. PB (z ciekawości). Czy w PB pracują kobiety na stanowisku "kierowca"? Osobiście nie spotkałem się z taką sytuacją, aby kierowała kobieta. A kobiety za kierownicą autobusów w PL to już nie taka rzadkość jak kiedyś.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Lip 2015 23:32 

Loty: 42
Kilometry: 38 006
niebieski
Ale się rozszaleli ostatnio z tymi kodami, czuć oddech konkurencji , Polonus ma promocję 5-10-15, LE od 1 zł do Rzeszowa i już widać ruchy PB
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Lip 2015 10:05 

niebieski
Tak, a wszystko w jednym kierunku.
Ja już wypisałem się z listy PB, bo jako mieszkańca Poznania, nieustanne promocje na trasie Kraków - Warszawa itd. mnie nie interesują.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 31 Lip 2015 10:55 

srebrny
Polskibus zawiesza trasę Warszawa-Lublin-Rzeszów.
J29 napisał(a):
Jest nam niezwykle przykro informować Was o tym, że od 3 sierpnia nie będziemy już kursować na trasie Warszawa – Lublin – Rzeszów
Pomimo, że spełniliśmy wszystkie wymogi prawne, zostaliśmy zmuszeni do zawieszenia tej linii z powodu decyzji Samorządowego Kolegium Odwoławczego (SKO), będącej efektem działań ze strony stowarzyszeń LEXMID i BUS, reprezentujących konkurencyjnych prywatnych przewoźników.
Wiemy, że komplikuje to życie wielu naszym pasażerom – szczególnie osobom z niepełnosprawnościami, które mogły z nami podróżować na tej trasie.
Linia P7 cieszyła się ogromną popularnością, przez 10 miesięcy skorzystało z niej ponad 100 000 pasażerów! Dziękujemy naszym pasażerom za dotychczasowe wsparcie w walce o istnienie tej linii. Podjęliśmy już działania, które mają na celu wznowienie działalności tej linii – będziemy Was na bieżąco informować o postępach.Wszelkie szczegóły znajdziecie na naszej stronie internetowej: http://www.polskibus.com/warszawa-lubli ... zawieszona

To chya mijaja sie z prawda, twierdzac, ze spelnili wszelkie wymogi prawne.
Jesli tak, by bylo, to SKO nie mialaby podstaw prawnych do podjecia decyzji jak wyzej.
Podstawa to dobry PR :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
invasion lubi ten post.

#16 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:03 

Dziadki leśne ;/ Mam nadzieję, że PB się nie podda.

Nie rozumiem tylko zapisu odnośnie aktualnych kursów:

Cytuj:
Kursy PolskiBus.com z Warszawy do Lublina są realizowane z przystanku Dworzec Autobusowy Metro Wilanowska s. 14, o godzinach: 07:15, 10:30, 13:45 oraz 21:25. Natomiast autokary jadące z Lublina w kierunku Warszawy odjeżdżają z Dworca PKS stanowisko 0, o godzinach: 05:00, 10:50, 14:00 oraz 15:15

Chyba wkradł się mały błąd, bo w siatce widnieje po 5 kursów w każdym kierunku:
Waw-Lbl: 07:15, 10:30, 13:45, 18:45 i 21:25
Lbl-Waw: 05:00, 10:50, 14:00, 17:15 i 21:50
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:21 

jacek96 napisał(a):
To chy a mijaja sie z prawda, twierdzac, ze spelnili wszelkie wymogi prawne.
Jesli tak, by bylo, to SKO nie mialaby podstaw prawnych do podjecia decyzji jak wyzej.
Podstawa, to dobry PR :mrgreen:

Może i w kraju prawa by to o tym świadczyło, niestety w takim nie żyjemy.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:57 

srebrny
Tu piszą:
http://www.dziennikwschodni.pl/lublin/n ... iarzy.html
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 31 Lip 2015 14:22 

niebieski
Zostaje trasa przez Radom. Tam chyba nie ma protestów.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 31 Lip 2015 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
jacek96 napisał(a):
To chya mijaja sie z prawda, twierdzac, ze spelnili wszelkie wymogi prawne.
Podstawa, to dobry PR :mrgreen:

Z kolegiami odwoławczymi mam do czynienia na co dzień. Większość uchyleń decyzji wynika z uchybień proceduralnych a nie błędów merytorycznych. Póki nie poznamy konkretnej treści orzeczenia i uzasadnienia decyzji SKO nie można stawiać tak kategorycznych twierdzeń.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 8 gości