Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Leciałem ostatnio na trasie PRG-WAW. 5 (słownie: pięć) osób (pasażerów) było w całym samolocie. Pierwszy raz takie puchy widziałem.
Leciał ktoś sam albo we dwoje jakimś rejsem kiedyś? :)
 Profil Relacje PM off
saslong lubi ten post.

All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN
Ameryka Południowa czeka 🔥 Loty do Argentyny już od 2918 PLN ✈️ Ameryka Południowa czeka 🔥 Loty do Argentyny już od 2918 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:21 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
limaK napisał(a):
Leciałem ostatnio na trasie PRG-WAW. 5 (słownie: pięć) osób (pasażerów) było w całym samolocie. Pierwszy raz takie puchy widziałem.
Leciał ktoś sam albo we dwoje jakimś rejsem kiedyś? :)

Lecieliśmy 737-400 w 7 osób :) WAW-ZAD w tym roku.

Załączniki:
7pax.jpg
7pax.jpg [ 63.1 KiB | Obejrzany 2442 razy ]
saslong lubi ten post.

#3 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:23 

Loty: 266
Kilometry: 665 776
Tu mamy niechlubny rekord narodowego przewoźnika, padł na trasie BZG-WAW

http://bydgoszcz.gazeta.pl/szwederowo/1 ... iony_.html

Ostatnio edytowany przez saslong, 13 Lis 2014 23:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
W tym roku lecieliśmy Air India Express i w 737-800 było ok 15 osób.

To i tak nic, moi znajomi lecieli jednym z ostatnich lotów AeroSvitem z Ho Chi Minh do Kijowa i bez załogi leciało tylko 4 pasażerów!!!! Nie wiem co to był za samolot ale pewnie Boeing 767-300.
Gaszpar lubi ten post.

#5 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
saslong napisał(a):
To mamy niechlubny rekord narodowego przewoźnika. Rekord padł na trasie BZG-WAW

http://bydgoszcz.gazeta.pl/szwederowo/1 ... iony_.html

Maris? :lol:
Już kiedyś o tym tu pisał, ale to było wcześniej.
Stewki znały go lepiej niż pilotów, hahaha.
 Profil Relacje PM off
seba lubi ten post.

#6 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście forumowicze domyślają się kto był tym jedynym pasażerem...
Zapewne Mr. M 8-)

#7 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:49 
Awatar użytkownika

niebieski
też już kiedyś leciałem bydg-waw w 2 osoby. Ale w dawnych czasach LOT się często nie szczypał tylko odwoływał lot i podstawiał busa. Albo dzwonił wieczorem żeby stawic się na lotnisko o 2 rano...
Problem z lotem bydg-waw jest tak naprawdę inny - w momencie gdy ostatnio ponownie otworzyli to polaczenie, okazało się ze nie widnieje ono jako polaczenie LOTu (w siatce LH nie ma w ogóle takiego lotniska), tylko jako niezależnie polaczenie Eurolotu. Co mi po samolocie, który nie umożliwia mi sensownej przesiadki. LOT szybko to poprawił, ale... bagaż się trzeba było w Wwie odbierać i nadawać jeszcze raz. Wiec jak wyżej, co to za połączenie... Teraz niby ma to już być ok również z bagażem. Zobaczymy jutro.

Realia sa takie ze przeginając trochę z prędkością bez problemu dojeżdżam autem z Bydg do Wwy w 2.5h. Wiec jako polaczenie docelowe miedzy miastami taki lot jest mi zbędny, podobnie w 3h można dojechać pociągiem. A w momencie gdy nie działa to jako integralny odcinek LOTu który mogę swobodnie i bez przeszkód łączyć z innymi lotami *A, to najzwyczajniej nie potrzebuje takiego połączenia. Stanowczą większość moich podróży zaczynam w Gdansku lub Poznaniu, mając tam polaczenia LH (poza tym ogólnie loty LH są typowo tańsze niż LOT). Kiedyś latałem z Bydg regularnie, pamiętam jak otwierali to połączenie naście lat temu i pamiętam jak je zamykali kilka razy i otwierali znowu. Pomijając wraki które latały na tej trasie, to również zupełny widoczny był brak logiki - np. brak wieczornego połączenia w piątek, gdy wszyscy pracujący próbują dostać się do domu. Gdy otworzyli połączenie w kwietniu to przez moment były 3 loty 7 dni w tygodniu. Ale właśnie pare tygodniu temu zmienili rozkład i piątek wieczorem znowu wyleciał. Cóż, tylko pogratulować komuś, szczególnie że miasto dopłaca od lat grube miliony...

#8 PostWysłany: 13 Lis 2014 23:59 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
To chyba bardziej chodzi o tańszy nocleg samolotu w BZG jak i LUZ. Wklejam linka a propos tematu http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... cialo.html ale zaznaczam, że jestem ślepym zwolennikiem rozwoju lotnictwa pasażerskiego na kresach wschodnich. Niecha latają jak najwięcej i cokolwiek. ;)
 Profil Relacje PM off
DRACA lubi ten post.

#9 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

VNO-RIX ok. 10 osób w B737, wrażenia super :)
I tak przydzieliło nam miejsca przy korytarzu :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:05 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Lecieliśmy kiedyś do TAT z Eurolotem, który startował z Gdańska i miał międzylądowanie w Warszawie. Poza nami w WAW dosiadła się 1 czy 2 osoby, więc wyglądało jakby samolot zatrzymał się specjalnie po nas.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:15 
Awatar użytkownika

Sam nigdy nie miałem okazji lecieć w kilkuosobowym składzie. Jak sięgam pamięcią to kiedyś WAW -> HEL, było jednak ok. połowy samolotu - patrząc na wasze przykłady, można powiedzieć że był przeludniony. Nawiasem mówiąc przykro się czyta o połączeniach które są dotowane przez województwa (czyli pośrednio z naszych pieniędzy), a w rzeczywistości prawie nikt z nich nie korzysta. Z ekonomicznego punktu widzenia to jakiś koszmar.

Ostatnio edytowany przez grs, 14 Lis 2014 00:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:15 

Kiedyś leciałem jako jedyny pasażer w B737-400. Do samolotu oczywiście jechałem busem też jako jedyny. Fanie choć prawie cały lot przespałem.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#13 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:18 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
qus-qus napisał(a):
Kiedyś leciałem jako jedyny pasażer w B737-400. Do samolotu oczywiście jechałem busem też jako jedyny. Fanie choć prawie cały lot przespałem.

Jaka trasa ?

#14 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:19 
Awatar użytkownika

niebieski
krystoferson112 napisał(a):
To chyba bardziej chodzi o tańszy nocleg samolotu w BZG jak i LUZ. Wklejam linka a propos tematu http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... cialo.html ale zaznaczam, że jestem ślepym zwolennikiem rozwoju lotnictwa pasażerskiego na kresach wschodnich. Niecha latają jak najwięcej i cokolwiek. ;)

Ja oczywiście również jestem zwolennikiem połączeń miedzy wszystkimi możliwymi miejscami. Ale jako podróżujący będę używał najbardziej efektywnego (czasowo i kosztowo) połączenia i mój lokalny patriotyzm nie ma tutaj wiele do powiedzenia.
A tak przy okazji - nie wiem czy ktoś pamięta jak Ryanair otwierał połączenia z Bydg. Oprócz kilku do UK był również epizod z lotem do Berlina. Samolot do Bydg przyleciał .... raz. W pierwszym kursie do Bydg przyleciały 3 osoby i pies, powrót jakoś podobnie. I tyle, połączenie odwołane.
Niestety LH mimo że obiecuje od dłuższego czasu, jakoś nie kwapi się żeby wystartować połączenie do FRA.

#15 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:24 

Hmm, czyli tylko ja trafiam na samoloty gdzie szpilki wepchnąć nie można ;)

Jeszcze na krajówkach (często latam WRO-WAW) jest znośnie, ale jak tylko kupię bilet na "long haul" to linia może w ciemno stawiać pełny samolot ;)
Chociaż ostatnio miałem szczęście, z FRA do JFK w A380 Lufthansy wybrałem miejsca na samym końcu samolotu to miałem 3 miejsca dla siebie, taki business class dla ubogich ;)
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#16 PostWysłany: 14 Lis 2014 00:41 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
We wrzesniu lot Air Canada z Toronto do Londynu, w ekonomicznej klasie kazdy pasazer mogl cieszyc sie calym kompletem miejsc dla siebie 3 po bokach lub 4 w srodku.

LHR - Stavanger British Airways, w niektore dni zupelnie puste samoloty, np na weekend z Londynu do Norwegii i z powrotem. Nie wiem jak w godzinach biznesowych, w srodku tygodnia, byc moze maja wieksze oblozenie.

Dawno temu LOT z Frankfurtu do WAW, 10 osob. 20 minut pozniej leciala Lufthansa i z tego co widzialam wysiadlo z niej sporo osob (i moj bagaz nia przylecial).

W zeszlym roku LOT z WAW - Wroclaw - Monachium, kolezanki mowily, ze pusto w samolocie.

Czesto jest tak, ze samolot przylatuje pelen/pusty, a w druga strone odwrotnie.

#17 PostWysłany: 14 Lis 2014 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 364 340
niebieski
Krk-Wro by OLT na AT7 3 osoby łącznie. Jeden bagaz rejestrowany, fajnie sie czekało przy prywatnej karuzeli;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Lis 2014 09:37 
Awatar użytkownika

Odnośnie OLT... oni nie mieli przypadkiem trasy Warszawa - Łódź? :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 14 Lis 2014 10:00 

Zbanowany
Kiedyś wieźli jedna osobę na trasie Poznań-Szczecin :lol:

#20 PostWysłany: 14 Lis 2014 10:27 
Awatar użytkownika

Mixer napisał(a):
Kiedyś wieźli jedna osobę na trasie Poznań-Szczecin :lol:

No właśnie takich tras za nic nie mogłem zrozumieć. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości