Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:08 

niebieski
Witajcie,
Natury ciułacza i dusigrosza nie da się oszukać i w związku z tym ten post :D Planuję się zaręczyć w lutym na wycieczce do Paryża. Niedługo zacznę szukać pierścionka zaręczynowego, ale chciałem się Was zapytać o kilka rad.

1. Dziewczyny mnie zjedzą za to pytanie, ale cóż :D Czy zdarzają się jakieś zniżki/promocje/okazje na zakupy pierścionków w sieciowych sklepach typu Yes/Kruk/Apart?
2. Czy warto w takich sklepach szukać, czy macie może inne ciekawe sklepy? Budżet maksymalnie 1000zł - ma to być bardzo drobny pierścionek, bez dużych "świecidełek".
3. Pierwszy raz będę w Paryżu, ale jakoś nie mam przekonania. W kwietniu odwiedzamy teneryfę, więc może to będzie ciekawsze miejsce na zaręczyny?

Liczę na wskazówki, z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
myca007 napisał(a):
......Natury ciułacza i dusigrosza nie da się oszukać ........

zrób to sam :lol:
http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zro ... ek-origami

http://www.photoblog.pl/okidokihm/159162083/7130517/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:19 

myca007 napisał(a):
1. Dziewczyny mnie zjedzą za to pytanie, ale cóż :D Czy zdarzają się jakieś zniżki/promocje/okazje na zakupy pierścionków w sieciowych sklepach typu Yes/Kruk/Apart?

W Apart było chyba 5 proc. zniżki na KK CitiBanku. Nie wiem czy nadal jest, ale generalnie zniżki kartowe warto przeanalizować.
Promocje też się zdarzają.
 PM off  

#4 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:22 

niebieski
Dzięki. Kojarzy ktoś może, czy w gazetkach typu Avanti itd. podczas akcji promocyjnych typu "weekend zakupów" zdarzały własnie jakieś rabaty do jubilerów? Ostatnio jakaś gazetka wpadła mi właśnie w oko, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć która to była.

@jas_wedrowniczek - muszę pomyśleć, zaoszczędziłbym na jakiś fajny trip :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:26 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
niebieski
http://www.bankmillennium.pl/o-banku/ce ... demickiego

może o tym mówisz?
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:29 

niebieski
Dzięki za trop, tak tak, właśnie to widziałem. Muszę polować na dalsze takie akcje. Pytania w pierwszym poście nadal aktualne, z góry dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:35 

Na allegro, zwłaszcza przed świętami jest tego trochę, teraz szukaj w zakończonych niedawno, może ktoś kto nie sprzedał bardziej zejdzie z ceną:
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -moda-1003

poczytaj też:
pierscionek-zareczynowy-w-podrecznym,247,20197&p=170551&hilit=bi%C5%BCuterii#p170551
 PM off
myca007 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:40 

niebieski
Ogolnie o wiele lepsza cene uzyskasz u lokalnych jubilerow, narzuty na surowiec w sieciowkach sa horrendalne.

Dlatego polecam rozwazyc zrobienie pierscionka na zamowienie (jesli diament to koniecznie z ceryfikatem)
 Profil Relacje PM off
Kański lubi ten post.

#9 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Pochodź po jubilerach i spokojnie znajdziesz złote pierścionki z dość dużymi szafirami czy rubinami poniżej 1000zł.
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolekcje,Gold-Classic
http://www.yes.pl/bizuteria#pierscionki/zloto-szafir

U małych lokalnych jubilerów ceny są dużo bardziej atrakcyjne jak w sieciówkach.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:46 

W piątek sam zamówiłem pierścionek. Nie ma sensu kupowanie ich w sieciówkach jak APART itp. Płaci się ogromną cenę za logo. Ja zamówiłem pierścionek u jubilera który wycenił go na ok 1000 zł gdzie w sieciówkach zapłaciłbym ponad dwa razy więcej. Jak masz czas to polecam poszukać osoby prywatnej.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:47 

niebieski
Ja kupowałem pierścionek zaręczynowy w Świecie Złota. Niby był jakiś tam rabat -20%, ale z tego co się orientuję to oni ciągle mają takie promocje.
Obrączki kupowaliśmy za to w Yes i tam załapaliśmy się na rabat.

#12 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:52 

niebieski
Duży kamień odpada, jeżeli zmieszczę się z ceną to może faktycznie mały diament byłby spoko. Dzięki, to zrobię wycieczkę po jubilerach w mieście, zobaczę jak wygląda to wszystko cenowo.

Jeszcze jedno pytanie, wątpię że odróżniłbym diament od cyrkonii - kupując u lokalnych jubilerów nie obawialiście się wałków? Certyfikat załatwia sprawę?

BTW. Ogólnie nie wierzę, kilka lat temu powiedziałem sobie że przed 30-stką absolutnie nie ma mowy, a tu mnie dopadło :/
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Paź 2014 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
myca007 napisał(a):
Witajcie,
Natury ciułacza i dusigrosza nie da się oszukać i w związku z tym ten post :D Planuję się zaręczyć w lutym na wycieczce do Paryża. Niedługo zacznę szukać pierścionka zaręczynowego, ale chciałem się Was zapytać o kilka rad.

2. Czy warto w takich sklepach szukać, czy macie może inne ciekawe sklepy? Budżet maksymalnie 1000zł - ma to być bardzo drobny pierścionek, bez dużych "świecidełek".
3. Pierwszy raz będę w Paryżu, ale jakoś nie mam przekonania. W kwietniu odwiedzamy teneryfę, więc może to będzie ciekawsze miejsce na zaręczyny?

1. Zniżki się zdarzają, ale zazwyczaj bez szału. Najlepsze zniżki to mają pracownicy, ale nie sklepów tylko centrali. Poszukaj w głowie, może masz kogoś znajomego kto pracuje w tych firmach. Jak jesteś z Poznania lub okolic to powinno się coś trafić, wszak to jubilerskie zagłębie. Wszystkie wymienione przez Ciebie firmy są z Poznania. Yes, Kruk i Apart, także spróbowałbym tropu poznańskiego. A zniżki są naprawdę warto zachodu, sam kupiłem zaręczynowy pierścionek w YESie przez centralę, po znajomości z 60% rabatem (no może trochę mniejszym, bo się musiałem odwdzięczyć znajomej).

2. Tutaj mogę polecić opcję zastosowaną przez znajomego. Pierścionek znalazł w którejś z sieciówek, bo tam dużo wzorów, można oglądnąć, podotykać, popytać. Wziął jego fotkę ze strony internetowej i "parametry" i zaszedł do lokalnego jubilera, a ten mu to zrobił za pół ceny. Wbrew pozorom, najkosztowniejsza część piersionka to zazwyczaj ani nie kamienie, ani nie robocizna, tylko surowiec na którym są ogromne przebitki (mówiąc ogromne mam na myśli naprawdę monstrualne...). Jakby się tak zdarzyło, że miałbyś jakiś swój surowiec to już w ogóle taniej. Inny znajomy dostał od babci jakieś złotą bransoletkę, żeby sobie z niej obrączki zrobili, więc dali do przetopienia i poszli z własnym złotem to za wzór obrączki, który znowu w którejś sieciówce był za 2 500 za 2 sztuki, oni zapłacili 400 zł...

3. Wszystko zależy od kobiety, której planujesz wręczyć pierścionek. Jedna uzna Paryż za szczyt romantyzmu i idealne miejsce, a druga za wiochę i kicz, a trzecia uzna miejsce nie gra roli (tylko po co robić to wtedy w Paryżu? ). To Ty skoro się oświadczasz pewnie wiesz, którym typem kobiety jest Twoja wybranka. Ja osobiście bym się nigdy nie oświadczył w Paryżu, a miałem taką opcję, bo oświadczyłem 5 dni po powrocie z Paryża ;)

Zresztą z praktycznych względów też nie jest najlepiej, bo tam gdzie romantycznie tam jest tłum ludzi. Tam gdzie nie ma ludzi tam z kolei romantyzm taki jak wszędzie.

myca007 napisał(a):
BTW. Ogólnie nie wierzę, kilka lat temu powiedziałem sobie że przed 30-stką absolutnie nie ma mowy, a tu mnie dopadło :/

Skoro myśl o oświadczynach powoduje u Ciebie taki nastrój jaki wyraża ":/" to lepiej dla swojego i wybranki szczęścia jeszcze sobie odpuść :)
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.
myca007 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:03 

A ja nie o samym pierściomku tylko o miejscu. Zdecydowanie zaręczyny w Paryżu!!! Przecież wszystkie dziewczyny wiedzą, że Paryż to najbardziej romantyczne miejsce. Tylko tam jak masz taką okazję, dziewczyna powinna być zachwycona i koleżanki zzieleniją z zazdrości. Mówię poważnie, to słowa doświadczonej kobiety. Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:09 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
ja tam się modlę, żeby mój też przyoszczędził i pomyślał jak to zrobić najtaniej jak przyjdzie co do czego zamiast wywalać kasę w pierwszej sieciówce która mu przyjdzie do głowy ^^ cytując Ciebie - natury ciułacza nie oszukasz :D za to gdyby to było na jakimś wyjeździe to byłabym zachowycona. No, może nie Paryżem ale co kto lubi ;) jedni kochają to miasto, inni nienawidzą

najtaniej to wychodzi przetopić coś innego. mi się ten pomysł bardzo podoba, jest nawet trochę... vintagowo-romantyczny :3
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:13 

niebieski
Ograniczę się w odpowiedzi na Twoje trzecie pytanie. Z wyborem miejsca nie jestem tak przekonany jak jjbb24, że "wszystkie dziewczyny wiedzą, że Paryż to najbardziej romantyczne miejsce", bo ludzie na szczęście są różni, a stopień romantyczności tworzy oprócz miejsca przede wszystkim atmosfera, którą zbudujecie we dwoje.

Dlatego jeśli jesteś przekonany, że to właściwa osoba to najważniejsze już za Tobą, a pierścionek i wybór miejsca to tylko "atrybuty", które sprawią, że jeszcze przyjemniej będziecie wspominać ten moment.

Ze swojej strony dodam tylko, że któego miasta byś nie wybrał, to istotniejsze jest byś znalazł jakieś nastrojowe miejsce, skoro już podałeś przykład Paryża, to może być jakaś zacziszna uliczka, a nie wśród tłumu ludzi pod wieżą Eiffla - no, ale skoro masz już prawie 30 lat, to zakładam że wiesz takie rzeczy. ;)

Powodzenia, no i obyś usłuszał "tak". 8-)

Ps. O wyborze miejsca na zaręczyny jest też wątek na Forum, postaram się znaleźć i wkleję tu linka.

Edit:

Znalazłem link, o którym myślałem (podawała go sylwia_pl dwa lata temu) - tutaj

Ostatnio edytowany przez Marecki, 15 Paź 2014 15:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:18 

Loty: 524
Kilometry: 1 162 601
srebrny
ja mogę polecić ten sklep:
http://www.sklepjubilerski.com/

kiedyś kupowałam pierścionek z malutkim diamentem za 250zl :) teraz trochę ceny wzrosły na światowych rynkach, to i w sklepie drożej. Kupowałam tam tanie i bardzo drogie rzeczy. W życiu nie kupuj w sieciówkach - mega drogie pierścionki z najsłabszymi parametrami dla diamentów. np. pierścionek w ww sklepie kosztowałby mnie na zamówienie w aparcie 2,5x tyle.

#18 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:19 
Awatar użytkownika

niebieski
To jak chcesz pomysłów i się tak rozwinął temat to ja zamiast kwiatów, kupiłem bilety lotnicze na weekend do Włoch. Koszt podobny, a radości dużo więcej z biletów :)

Ale raz jeszcze, w takich sprawach to trzeba znać swoją wybrankę. Dla niektórych pewnie jakiś kwiatki będę miały duże znaczenie, a bilet wcale nie ucieszy.

A w oświadczynach chyba nie do końca o miejsce chodzi, moim zdaniem wszędzie można się fajnie oświadczyć i tak, aby wszyscy zazdrościli. Kreatywność ludzka nie zna granic ;) A chyba bardziej wartościowe są starania włożone przez oświadczającego się niż to jak po prostu klęknie, ale na wieży eiffla :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To ja też odpowiem w tym wątku, bo swój pierścionek zaręczynowy już mam od dawna, a i obrączkę też :lol:
Jak drobny pierścionek za 1000 zł to kupisz i w sieciówce jubilerskiej i u prywatnego jubilera. Ale u jubilera może być taniej, chociaż niekoniecznie.
Jeśli chcesz ten przysłowiowy diament, to dostaniesz na niego certyfikat. I właśnie ten diament jest najdroższy w tym pierścionku.
Zdecydowanie polecam oświadczyny w Paryżu niż na wakacjach na Kanarach. Paryż to przecież stolica zakochanych i "zawsze" będzie się kojarzył bardziej z miastem miłości niż Teneryfa.
Powodzenia życzę.

#20 PostWysłany: 15 Paź 2014 15:35 

Mam podobne rozkminy, i zastanawiam się czy brać taki pierścionek do podręcznego? Boje się, że mnie zdemaskują na security, przy jakimś "trzepaniu plecaka":)?

A już widzę linka na poprzedniej stronie.

Ostatnio edytowany przez manutdfanboy, 15 Paź 2014 15:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 10 gości