Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:11 

Cześć,

mam pytanie odnośnie kursu Polskiego Busa z Krakowa do Warszawy. Polskie busy mają czasem dodatkowe przerwy (na papierosa), które nie są formalnie wymienione w rozkładzie. Taki przystanek jest na przykład na trasie Warszawa - Praga w Kudowie Zdrój. Czy ktoś z podróżujących na trasie Kraków - Warszawa zna taki przystanek? Interesuje mnie przystanek na odcinku Kielce - Warszawa i podanie jego przybliżonej lokalizacji.

Dzięki
bartek
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#2 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:24 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
srebrny
Co prawda raz tylko jechałem tą trasą, ale autobus poza Kielcami nie zatrzymał się nigdzie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:25 

niebieski
Na trasie Kraków - Warszawa zatrzymuje się tylko w Kielcach, gdyż tam jest przystanek. Później już tylko Wilanowska

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#4 PostWysłany: 10 Lut 2014 11:34 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Przystanek na trasie: Warszawa - Praga w Kudowie Zdrój jest czysto technicznym. Sprawa dotyczy czasu pracy kierowców i obowiązkowych przerw. Nie ma możliwości, aby ktoś w Kudowie "dosiadł się".

Na trasie P6 Warszawa - Kielce - Kraków - (Zakopane) nie ma żadnych przerw technicznych. Czas przejazdu między jednym przystankiem, a drugim jest krótszy niż 4h. Nie mówię o przymusowych przerwach zimą na... toi toi, te mogą zdarzyć się wszędzie, natura jest nieobliczalna :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lut 2014 13:16 

Dzięki za pomoc:)
Kombinowałem bardziej, aby wysiąść - niż wsiąść - w okolicach Radomia:-) Inaczej "muszę" jechać do Warszawy i wracać Polskim Busem Warszawa - Radom.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lut 2014 17:50 

niebieski
to po prostu zagadaj z kierowcą żeby Cię wysadził koło Radomia
myślę że nie powinno być z tym problemu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lut 2014 17:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

qbs napisał(a):

To ja dziękuję wtedy. To zamiast 4 godzin, autobus będzie jechać 5 godzin, bo kazdy będzie chciał wysiąc po drodze
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Lut 2014 17:57 

qbs napisał(a):

Oczywiście, że nie ma na to szans, jeden raz by się zgodzili na wysiadanie poza wyznaczonymi przystankami i mieli by sajgon z powodu wielu próśb (Polak potrafi) zapewne nawet w stylu "przejeżdża Pan obok Okęcia to może to może mnie wysadzić na lotnisku" - absurdalny temat, absurdalna rada
 PM off
namteH lubi ten post.

#9 PostWysłany: 10 Lut 2014 18:21 

Nie ma szans. Byłem świadkiem takiej sytuacji na trasie Poznań - Wwa przez Łódź. Facet chciał wysiąść w Zgierzu, po drodze, nie było takiej opcji.
I w sumie się nie dziwię.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Lut 2014 19:29 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Dokladnie jest tak jak piszecie, ostatnio w ŁDZ zapytalam nie liczac zreszta na powodzenie akcji, czy daloby rade wysiasc na czerwonym swietle szybciutko. Nic z tego, ale np w PKS, na swiatlach, we WRO, kiedys w nocy, udalo sie... i wysiadlam praktycznie pod domem : )
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Lut 2014 19:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

qbs napisał(a):

Mandat za zatrzymanie poza przystankiem kosztuje 3000 PLN + groźba odebrania przewoźnikowi licencji na wykonywanie przewozów na danej linii. Ciekawe, który będzie na tyle odważny. Choć faktycznie, dla 5 PLN "do czapki" niektórzy mogą coś takiego zrobić, ale raczej w każdej większej firmie przewozowej uczula się kierowców, by pod żadnym względem tego nie robili.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 10 Lut 2014 19:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Lut 2014 19:32 

Kyrtap napisał(a):
Nie ma szans. Byłem świadkiem takiej sytuacji na trasie Poznań - Wwa przez Łódź. Facet chciał wysiąść w Zgierzu, po drodze, nie było takiej opcji.

Kyrtap , być może to byłem ja :lol:
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Lut 2014 19:45 

malyczak napisał(a):
Kyrtap napisał(a):

Kyrtap , być może to byłem ja :lol:

27.11.2013 r. 23:35? :D

Tapatalk SGS III - i9300
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Lut 2014 20:07 

złoty
Szanse jakieś tam niewielkie pewnie są. Sam byłem świadkiem jak kobieta wysiadła w połowie drogi między przystankami po wcześniejszej rozmowie z kierowcą na przystanku początkowym. Jakkolwiek by nie było, nie liczyłbym na wiele... ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Lut 2014 20:11 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Zatrzymanie się i zabieranie/wysadzanie pasażerów poza przystankiem wyznaczonym w rozkładzie jazdy kosztuje kierowcę jedynie... tysiąc złotych. Nawet nie warto pytać czy mógłby się zatrzymać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Lut 2014 18:07 

niebieski
konrad napisał(a):
Zatrzymanie się i zabieranie/wysadzanie pasażerów poza przystankiem wyznaczonym w rozkładzie jazdy kosztuje kierowcę jedynie... tysiąc złotych. Nawet nie warto pytać czy mógłby się zatrzymać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sam napisałeś wyżej że jak mus to mus np. na toi toia sie zatrzymuje i co wtedy tez tysiak w plecy ?

Generalnie to zalezy od kierowcy, jeden sie zgodzi drugi nie. A spróbować nie zaszkodzi
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Lis 2016 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Nurtuje mnie podobne pytanie. W mojej okolicy bardzo często widuję, jak na zajeździe zatrzymują się autokary PB i kierowcy wychodzą na obiad, a pasażerowie rozprostować nogi. Taki postój trwa 15-20 min i nie jest to oficjalny przystanek. Czy w takiej sytuacji jest szansa aby rozpocząć/ zakończyć podróż PB, mając oczywiście kupiony bilet na dłuższą trasę.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 28 Lis 2016 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Wyjść zapewne możesz i już nie wracać. Pytanie czy kierowca otworzy Ci bagażnik :)
A w sumie i na to jest sposób. Powiedz, że chcesz coś wyciągnąć. Bagaż zabierasz i w długą :lol:

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości