Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Gru 2013 15:31 
Awatar użytkownika

Loty: 527
Kilometry: 788 106
niebieski
Po kilku dyskusjach z innymi forumowiczami na PW w końcu nikt za bardzo nie chciał zdradzić swojego patentu obniżenie ceny na bilety krajowe do poziomu kilkadziesiąt złotych. Stąd prośba. Wrzucajcie na potwierdzenie swojego znaleziska zrzut z ceną końcową. Nie musicie zdradzać swojego patentu na kupony, rabaty itp. Chodzi o sam fakt ceny.

Rozważaliśmy w gronie kilku znajomych (nie tylko z F4F) sytuację gdy bilet na trasie GDN-WAW kosztuje 362zł OW. Z racji tego że wiem jak działają GDSy (w mojej pracy z nimi współpracuję) przez które mogę kupić bilet śmiem twierdzić że max. tę cenę można zbić do poziomu 289,60zł (bo jest do dokładnie cena o 25% niższa od ceny biletu na stronie LOT). Każdy kto choć trochę orientuje się w temacie wie o co chodzi i skąd ten procent.

Niestety user który podobno kupuje bilety za 4euro ten sam bilet kupił (mógł kupić?) za 12euro. Jakim cudem nie wiem. W każdym razie zrzutu z ekranu ceny biletu nie chciał pokazać. Co wy o tym sądzicie?

Image

Ostatnio edytowany przez JIK, 23 Gru 2013 05:22, edytowano w sumie 1 raz
edytowałem tytuł
 Profil Relacje PM off  

City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
#2 PostWysłany: 22 Gru 2013 15:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Problem w tym że wrzucając zrzut ekranu jednocześnie ujawniasz pośrednika dla każdego kto ma choć trochę chęci, a to 3/4 potrzebnej wiedzy.
Najniższe ceny wynikają głównie z błędów w ich systemach, nie GDSach, a zatem nie ograniczają ich panujące w nich zasady. Wspomniany przez Ciebie lot GDN-WAW w tym momencie można kupić w cenie poniżej 70 zł.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Gru 2013 15:52 
Awatar użytkownika

niebieski
A skąd wiesz jaka data? Przecież jej nie podałem, a ty już piszesz że poniżej 100zł można zejść? I to są właśnie te jałowe rozmowy bez konkretów. Każdy kto tu zagląda i przeczytał wątek od początku to wie o skyscanner, opondo itd. więc żadna tajemnica. Tym bardziej że za każdym razem szukamy inaczej.

Po prostu wydaje mi się że czasem że niektórzy oderwali się od rzeczywistości w przechwałkach. Znajdź sobie byle jaki lot w okolicy ceny którą podałem i zobacz o ile możesz taniej zejść z tej ceny.

Oczywiście że jak masz gdzieś cenę 120-130zł OW na tej trasie to zejdziesz poniżej 100zł, ale nie przy 360zł.

Oczywiście mówimy tu o Rack Rate netto a nie brutto na stronie LOTu (dla uściślenia).

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Gru 2013 15:55 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Akurat dat jest sporo, więc strzelić w jakąś losową nie jest trudno. Mogę potwierdzić, że da się w tej chwili kupić za 17EUR GDA-WAW.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Gru 2013 15:56 
Awatar użytkownika

niebieski
OK, tu masz rację, datę wziąłem wyszukując najbardziej zbliżoną cenę na lot.com, więc możliwe że sprawdzałem dla innego lotu. W każdym razie nie zmienia to powodu dla którego nikt nie wrzuci screena nie mając chęci publikacji danego sposobu - od screena jest prosta droga do ustalenia pośrednika, a znając pośrednika można już łatwo odtworzyć całą metodę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Gru 2013 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
joael napisał(a):
A skąd wiesz jaka data? Przecież jej nie podałem, a ty już piszesz że poniżej 100zł można zejść? I to są właśnie te jałowe rozmowy bez konkretów. Każdy kto tu zagląda i przeczytał wątek od początku to wie o skyscanner, opondo itd. więc żadna tajemnica. Tym bardziej że za każdym razem szukamy inaczej.

Po prostu wydaje mi się że czasem że niektórzy oderwali się od rzeczywistości w przechwałkach. Znajdź sobie byle jaki lot w okolicy ceny którą podałem i zobacz o ile możesz taniej zejść z tej ceny.

Oczywiście że jak masz gdzieś cenę 120-130zł OW na tej trasie to zejdziesz poniżej 100zł, ale nie przy 360zł.

Oczywiście mówimy tu o Rack Rate netto a nie brutto na stronie LOTu (dla uściślenia).

Image

@Joael nie siej fermentu tylko skorzystaj z rady Mareckiegopl jako doświadczonego użytkownika i szukaj. To nie jest osoba, która bez sensu się przechwala.

Skąd ktoś wie ile Twój lot kosztuje skoro nie podałeś dat ? Albo wie ile można mieć "zniżki" i odjął ją od bazowej ceny, którą podałeś albo sprawdził najpierw na stronie lotu daty gdy lot tyle kosztuje a później wrzucił to do schematu, który z błędami w nazwach podałeś :)

#7 PostWysłany: 22 Gru 2013 16:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie rozumiecie... nie w tym rzecz żeby poznać sposób, tylko uwiarygodnić znalezisko. Wymyślcie inny sposób na potwierdzenie :)

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Gru 2013 16:02 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
joael napisał(a):
Nie rozumiecie... nie w tym rzecz żeby poznać sposób, tylko uwiarygodnić znalezisko. Wymyślcie inny sposób na potwierdzenie :)

Image

@joael wierz albo nie wierz Twój wybór.
Dlaczego 3 doświadczone osoby ci to potwierdzają a Ty nie wierzysz?
Nikt z doświadczonych użytkowników nie wyłoży ci tego na tacy bo wie czym to grozi i ile pracy w to włożył lub włożyli znajomi.

#9 PostWysłany: 22 Gru 2013 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Ale dlaczego to my mamy cokolwiek wymyślać, to Ty zarzucasz ludziom koloryzowanie cen i kłamstwo w tej sprawie :p Ja tam osobiście nie lubię, jak ktoś bez najmniejszego powodu podważa moją wiarygodność.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Gru 2013 16:06 
Awatar użytkownika

srebrny
@joael kolejna osoba potwierdza, że da się za tyle kupić. Jeżeli poszukasz to będziesz kolejną osobą, która tak będzie twierdzić. Działaj a nie marudź ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Gru 2013 16:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok. Zapytam inaczej. O ile mniej (wg was, bardziej doświadczonych) można kupić bilet który na stronie LOT kosztuje 362zł (data byle jaka, bo tę o której pisałem sprawdzaliśmy wczoraj, a cena jest inna (10.01.2014 - cena teraz 450zł, wylot 7:30).

Do osób które nie doczytały wszystkiego. Domyślałm się że można kupić bilet w tej cenie. Ale tu były rozwarzana o zbiciu ceny z 362zł do 12euro :) Bo to była konkretna data. Stąd moje pytanie o waszą opinię? Prawda to czy ściema?

Image
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Gru 2013 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie udało mi się odtworzyć dokładnie tej ceny i sposobu, ale jak najbardziej jest to możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Gru 2013 17:35 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Rozumiem, że płatność jest, jakby to ująć, mniej lub bardziej popularną ale mimo wszystko dostępną kartą?
Bo w ramach ciekawostki to wczoraj widziałem krajówkę z wyjściową ceną... minus 15 E. Potem zmieniła się na 0 E, a po wybraniu karty na 50 Euro:)

#14 PostWysłany: 22 Gru 2013 17:38 

HON fly4free
Podstawowe pytanie jest takie, czy ktoś każdy z tych sposobów przetestował, tzn. skutecznie dokonał transakcji i otrzymał etix. Różnych "błędów" i "metod" pojawia się każdego tygodnia conajmniej kilka, ale większość z nich nie pozwala na otrzymanie biletu bo np. transakcja nie przechodzi, albo specyficzna OTA ticketuje ręcznie i odmawia wystawienia biletu.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Gru 2013 18:38 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Wiecie co? Obserwuję ten temat od dawna. Szukałem łącznie chyba kilka dobrych godzin. Ten temat jest tak jakby oddzielnym forum o bardzo specjalistycznej wiedzy i tematyce. Dokopałem się do jakichś stron, na których rzekomo dokonujecie tych rezerwacji, ale niestety, ceny są bardzo podobne jak np. na oficjalnej stronie LOTu. Tyle.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 22 Gru 2013 18:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ten screen jeszcze o niczym nie świadczy... a powracając do tematu to mam nadzieję, że znawcom tych supertanich biletów nie chodzi o oferty z płatnością kartą Maestro.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 22 Gru 2013 18:46 

niebieski
marek2011 napisał(a):
Podstawowe pytanie jest takie, czy ktoś każdy z tych sposobów przetestował, tzn. skutecznie dokonał transakcji i otrzymał etix. Różnych "błędów" i "metod" pojawia się każdego tygodnia conajmniej kilka, ale większość z nich nie pozwala na otrzymanie biletu bo np. transakcja nie przechodzi, albo specyficzna OTA ticketuje ręcznie i odmawia wystawienia biletu.

Oczywiście. Kilkanaście dni temu kupowałem KRK-WAW za 2,74 EUR w każdą stronę. Loty odbyły się bez żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Gru 2013 18:53 

HON fly4free
@blasto: to, że oczywiście to doskonale wiem, bo nieraz leciałem w ostatnich miesiącach po kraju za 0 złotych (słownie: zero). Rzecz w tym, żeby podając informacje o nowych metodach/źródłach wskazywać za kazdym razem, czy metoda/źrodło zostały zweryfikowana w praktyce , czyli czy ktoś nie tylko widział cenę ale skutecznie też kupił bilet. Bo różnych cen w necie można oglądac do woli, faktycznie bookowalny z tego jest niewielki promil.

Ostatnio edytowany przez marek2011, 22 Gru 2013 18:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 23 Gru 2013 10:21 

niebieski
blasto napisał(a):
marek2011 napisał(a):

Oczywiście. Kilkanaście dni temu kupowałem KRK-WAW za 2,74 EUR w każdą stronę. Loty odbyły się bez żadnych problemów.

Potwierdzam, bylem tym pasazerem.

#20 PostWysłany: 23 Gru 2013 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Potrzebuję lot na trasie WRO-WAW, w pewną lutową niedzielę. Na razie znalazłem za ok. 23 EUR (bez prowizji za płatność kartą).
Da się taniej? Ja mam MC Synca tylko... no i średnio staje się to opłacalne przy tej płatności. :|
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości