Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Wrz 2013 15:01 

Czesc mam male pytanko, lecial ktos ostatnio Ryanairem z bagazem podrecznym (walizka 10kg) i mial dodatkowo plecak ?? jak to wyglada na lotnisku ? odprawiony jestem online a mam dylemat bo mam walizke rowno 10kg i plecak ok 5-7kg. Czy moze byc problem z wpuszczeniem na poklad i ryanair bedzie sie domagal doplaty? plecak jest standardowy i mialbym go przy sobie. Dodam ze dawno nie latalem i w zeszlym roku nie bylo problemu z przewiezieniem na lotnisku w eindhoven walizki i plecaka w wizzair nie wiem jak to teraz sie ma;/bo nie czytam biegle aktualnosci a z tego co mi wiadomo to ciagle sie zmienia ten bagaz podreczny w tych tanich liniach.

Dzieki za porady lot mam jutro wiec jest szansa zostawic rzeczy :P bo doplacac 80Euronie usmiecha mi sie :)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍 Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍
#2 PostWysłany: 03 Wrz 2013 15:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
oczywiście że będzie problem.

spakuj się do jednego (może być trochę ponad 10kg bo zwykle nie ważą), powkładaj trochę rzeczy do np kurtki i nałóż więcej ubrań albo po prostu wykup rejestrowany...

#3 PostWysłany: 03 Wrz 2013 15:08 

super dziekuje za informacje. wlasnie tak zrobie ze do kurtki cos wezme a reszta pojdzie do 10.5 do podrecznego :) pozdro
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Wrz 2013 12:54 

Ostatnio FR miał 2,5 godzinne opóźnienie, i mimo to dokładnie trzepali bagaże, waga, wymiary i ich ilość. Moim zdaniem ciężko aby to przeszło.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Wrz 2013 13:31 

niebieski
Ostatnio Ryanair notorycznie ma problem z miejscem na walizki podręczne, a nie chcą wzorem EasyJeta ładować ich do luku. Spodizewalbym się więc, że będą uparcie szukac walizek "do odstrzelenia" i na pewno dodatkowy plecak jest mocnym do tego kandydatem.

Z drugiej strony mogę podpowiedziec, że w przypadku wizzaira już kilka razy brałem większy podręczny bez wykupienia go (zazwyczaj plecak, raz walizka) i przechodziło. Przeszło nawet w Budapeszcie, ale raczej do tego typu ryzyka wybieram lotniska, gdzie wizzair ma mało lotów, np. Malaga. Po pierwsze, na długie loty i tak dopata to 20 euro, a ewentualna przy bramce 30, więc ryzyko jest stosunkowo niewielkie, a po drugie na takich lotniskach często nawet nie mają tych swoich podwójnych koszy do zmierzenia bagażu. Oczywiście cały czas należy byc gotowym do zapłaty ewentualnych 30 euro, zgodnie z zasadą "nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka".
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Wrz 2013 22:00 

Osobiście nie próbowałbym ryzykować z FR przewozić bagaż ponad rozmiar. Bardzo małe szanse, że przejdzie, szczególnie teraz - trzepią wszystko po kolei, z kartonami chodzą częściej niż wcześniej. W takiej Gironie nawet przy dużym opóźnieniu bagaż KAŻDEJ osoby jest sprawdzany.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Wrz 2013 19:31 

Zgadzam się z przedmówcami. Miałam przyjemność podróżować tą linią i widziałam, że problem był nawet z zawieszonym na szyi aparatem więc zalecam zapakowanie się do jednej walizeczki
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Wrz 2013 20:20 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
illumanti napisał(a):
Osobiście nie próbowałbym ryzykować z FR przewozić bagaż ponad rozmiar. Bardzo małe szanse, że przejdzie, szczególnie teraz - trzepią wszystko po kolei, z kartonami chodzą częściej niż wcześniej. W takiej Gironie nawet przy dużym opóźnieniu bagaż KAŻDEJ osoby jest sprawdzany.

Szkoda, ze z innych zobowiazan tak sie nie wywiazuja, np. z odszkodowan.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Paź 2013 13:05 

Czy ktoś wie czy można anulować i dostać zwrot kosztów za wybranie przez przypadek opcji bagażu sportowego w Ryanair? Kolega wybrał tą opcje przez przypadek i zabezpieczyło mu juz srodki na karcie?

Mozna to jakoś odkręcić?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Paź 2013 13:16 

stalk3r napisał(a):
Czy ktoś wie czy można anulować i dostać zwrot kosztów za wybranie przez przypadek opcji bagażu sportowego w Ryanair? Kolega wybrał tą opcje przez przypadek i zabezpieczyło mu juz srodki na karcie?

Mozna to jakoś odkręcić?

Nie ma możliwości tego odkręcić. Zakupiona usługa/bagaż do lotu w Ryanair, Wizzair, Easyjet i u większości innych przewoźników nie podlega zwrotowi.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Paź 2013 13:24 

Ok, dzięki za odp. Chciałem się upewnić. W sumie piszą, że oprócz biletów nic nie refundują, ale chciałem sie upewnic. Na ich infolinię nie da się dodzwonić;(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości