Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: ot z: strajk 10 X
#1 PostWysłany: 07 Wrz 2013 22:20 
Awatar użytkownika

srebrny
namteH napisał(a):
greg0 napisał(a):
Jasny szlag...
W kwietniu trafiłem w Rzymie na strajk komunikacji, a teraz na 10-go paź. mam zabukowany powrót z Londka...

weź to na chłodno...i z rób z tego oryginalną relację na żywo :D

:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 08 Wrz 2013 00:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
greg0 napisał(a):
namteH napisał(a):
weź to na chłodno...i z rób z tego oryginalną relację na żywo :D

To nie jest śmieszne, tylko klasycznie nieuczciwe względem pasażerów.
Jeśli już robią taki strajk, to powinien być zapowiedziany dużo wcześniej. Szukanie w ostatniej chwili noclegu czy dojazdu na lotnisko na następny dzień jeśli przebukują bilet to oczywiste straty, bo przecież zapłacę za coś, czego nie chcę i zapłacę za to dużo więcej niż zapłaciłbym znając termin strajku wcześniej.

względem pasażerów? chyba względem wszystkich, czyli linii lotniczych też.
po za tym, ponad miesiąc to jest dość sporo czasu i zawsze się znajdzie ktoś, dla kogo to za mało czasu bo np ludzie kupują bilety z rocznym wyprzedzeniem.
no i nikt nie mówi, że wszystkie loty zostaną odwołane, tak więc nie panikuj zawczasu...

#3 PostWysłany: 08 Wrz 2013 01:13 

Loty: 150
Kilometry: 298 998
niebieski
namteH napisał(a):
względem pasażerów? chyba względem wszystkich, czyli linii lotniczych też.
po za tym, ponad miesiąc to jest dość sporo czasu i zawsze się znajdzie ktoś, dla kogo to za mało czasu bo np ludzie kupują bilety z rocznym wyprzedzeniem.
no i nikt nie mówi, że wszystkie loty zostaną odwołane, tak więc nie panikuj zawczasu...

Myślę, że większość forumowiczów kupuje bilety wcześniej niż miesiąc przed lotem, bo wtedy są promocyjne ceny. Może to być 3 miesiące, może to być rok. Gdybym kupując bilet w lipcu wiedział, że na 10.10 zapowiadają strajk, to bym planował podróż tak, żeby tego 10-go nie lecieć.
Nikt nie mówi, że wszystkie loty będą odwołane, ale nikt nie mówi, które odwołają. Średnio mnie obchodzi, że nie odwołają innych, jeśli odwołają mój. Perspektywa dodatkowego noclegu w Londynie dla 3-os. rodziny szukanego w ostatniej chwili i dnia urlopu, którego nie mam, jakoś mnie nie podnieca niestety. Nie jest to panika, tylko trzeźwa ocena sytuacji i konstruktywne myślenie co zrobić z tym fantem.

#4 PostWysłany: 08 Wrz 2013 01:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Weźcie pod uwagę że strajki nie są po to by wszystkim było wygodnie - gdyby ogłosili go rok temu linia nie sprzedawałaby po prostu biletów na ten dzień, ludzie by ich nie kupowali, wszystkim byłoby wygodniej, tyle że nikt by tego strajku nie zauważył, co jest z definicji jego głównym celem.
Dodatkowo nie wszystko da się zaplanować, zorganizowanie akcji tak dużej grupy ludzi nie jest proste.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Wrz 2013 01:54 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
chyba nie jest tajemnicą, że kretyni ze związków zawodowych mają na uwadze tylko i wyłącznie swoje dobro, wszystkich innych mając w poważaniu...
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: ot z: strajk 10 X
#6 PostWysłany: 08 Wrz 2013 11:37 

Zbanowany
10 padzienik mam bilet z linia SAS do Portugalia , zasdwonilem mowili ze nic nie bedzie zadne zmian , poprostu niech pan przyjdz w dnia 9 padzienik i czekac na lot w drugi dzien czyli 10 padziernik :O

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości