Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sie 2013 08:53 

Witam! Dziś właśnie miałam rezerwować bilety w Emirates Warszawa-Ho Chi Minh-Warszawa na grudzień 2013/styczeń 2014. Wczoraj cena za rodzinę 2+2 wynosiła 9950, dzisiaj 10400. Widzę, że podrożały nie tylko bilety tego dnia (w siatce lotów na stronie Emirates wszystkie loty +/- 3 dni kosztowały 9950 i podrożały do 10400). Sprawdziłam też wcześniejsze i późniejsze terminy i też są droższe. Nie wiecie, z czego to może wynikać? Kurs jakiejś waluty? Ceny mogą jeszcze spaść do poprzedniego poziomu, czy zacisnąć zęby i rezerwować?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 14 Sie 2013 09:21 

Z tego co zaobserwowałem - a przez dwa miesiące, szukając biletów do Japonii śledziłem uważnie ceny w Emirates, oni co jakiś czas (tydzień, dwa?) waloryzują cenniki. Co jest powodem - pewnie to co zwykle, kurs walut, wzrost/spadek opłat lotniskowych, paliwa itp. Jak Ci się nie śpieszy, możesz poczekać na kolejną zmianę, ale to oczywiście loteria. W moim przypadku ceny najpierw wzrosły by następnie spaść prawie do tego samego poziomu.

Sprawdź innych przewoźników. Jak oferują podróż w podobnych cenach, można zaryzykować i poczekać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Sie 2013 09:36 

platynowy
Może zmieniła się jakaś składowa ceny biletu, podatek albo dopłata paliwowa. Tak jak prawi Thores, linie co kilka dni aktualizują ceny nawet gdy nie zmienia się dostępność danej taryfy. Więc miałaś pecha.

#4 PostWysłany: 14 Sie 2013 14:06 

Emiraty zwiększyły wysokość opłaty paliwowej na wszystkie trasy z dniem 14/08/2013: "W związku z rosnącymi w ostatnich tygodniach cenami paliwa lotniczego, linie Emirates zrewidowały poziom dopłaty paliwowej i zdecydowały o jej podwyższeniu. Podwyżka wejdzie w życie z dniem 14 sierpnia 2013 r.Jednocześnie, w celu uproszczenia naszej struktury opłat, w całej sieci Emirates wycofana zostanie dopłata peak flight surcharge. Zmiany te będą dotyczyć wszystkich biletów wystawionych począwszy od środy 14 sierpnia br. włącznie.
Wszystkie istniejące rezerwacje założone do wtorku 13 sierpnia br. włącznie będą realizowane wg obecnych poziomów dopłaty paliwowej."
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sie 2013 16:24 

Dzięki :-) Muszę przyznać Emirates wielkiego plusa. Zadzwoniłam na infolinię i bardzo miła pani Alicja zaoferowała nam Dubai Connect w ramach rekompensaty za to, że przy poprzedniej rozmowie z infolinią (dzień wcześniej) nikt nie poinformował o zbliżającej się podwyżce. Mamy więc wizy do Dubaju, nocleg i śniadanie - zamiast dwunastogodzinnego koczowania na lotnisku. Normalnie nie przysługiwałaby nam ta usługa, bo cena biletu za niska.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 10 gości