Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sie 2013 23:59 

Witam, zabookowałem pokój w hotelu na 2 noce dla 2 osób za niecałe 5 euro z opłatami za kartę itp. (w Amsterdamie)
Na 99% jest to błąd strony hotelu ponieważ gorsze pokoje w tym samym terminie kosztują ok 150 euro za 2 doby.
Rezerwacja została potwierdzona mailem, pieniądze zostały pobrane z mojego konta itp.
Kontaktowałem się z hotelem na ich 2 maile ale na razie nie dostałem odpowiedzi.
Teraz moje pytanie, czy jest taka możliwość ze gdy pojawię się w hotelu to nie będzie dla mnie pokoju, lub czy hotel może mi anulować rezerwacje? (anulowanie rezerwacji kosztuje 10E z tego co wyczytałem)
Rozmawiałem z moim nauczycielem w UK i mówił ze skoro już hotel jest opłacony i rezerwacja jest potwierdzona to hotel musi mi zapewnić nocleg.
Miał ktoś z was podobną sytuację? Jak myślicie co powinienem zrobić ponieważ będę musiał zabookować bilety lotnicze a nie chciałbym żeby się okazało ze nie będę miał gdzie spać lub będę musiał iść do hostelu i spać z grupą nieznajomych ludzi.

Nie wiedziałem w jakim dziale napisać ten post więc pisze tutaj :?

Pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:02 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Poświęcisz 5 minut na szukanie i znajdziesz masę podobnych sytuacji. Różnie bywa generalnie. Ale jeżeli jako jeden z niewielu tak zarezerwowałeś to jest spora szansa że się uda.

Tu gdzieś o tym przeczytałeś czy sam znalazłeś? Nie pamiętam czy taki deal na Amsterdam był, ale ostatnio jak była akcja z Indiami to kilkadziesiąt osób zarezerwowało, a to może trochę komplikować sprawę (ale nie musi).

Zależy też przez jakiego pośrednika rezerwowałeś. I nie wiem czemu się z hotelem kontaktujesz - ja bym siedział cicho.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:18 

Znalazłem sam kilka dni temu i nawet napisałem do nich czy to jakaś promocja czy błąd ale nadal nic nie odpisali.
Hotel jest pewny bo w tamtym roku tam byłem.
Z tego co sprawdzałem to cały czas jest taka cena więc sam już nie wiem co robić z biletami na lot.

Rezerwowałem przez oficjalna stronę hotelu. A kontaktowałem się bo nie chcę żeby sie okazało że nie będę miał gzie spać ;/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:22 
Awatar użytkownika

niebieski
damianek251 napisał(a):
Kontaktowałem się z hotelem na ich 2 maile ale na razie nie dostałem odpowiedzi.

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:30 

^^ dzięki :lol:

nie wiedziałem co o tym myśleć dlatego się skontaktowałem. Poza tym jak już mówiłem nauczyciel mi powiedział ze skoro już jest opłacone i potwierdzone to pokój mi się należy mimo tego że został kupiony za grosze.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Skoro nauczyciel tak powiedzial to nie ma co sie stresowac i nachodzic hotel mailami ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Siedzieć cicho, kupić bilety sobie, jakby chcieli anulować to trzymać twardo pozycję i już. Z resztą potem będziesz to załatwiał przez pośrednika, bo pewnie na jakiejś stronie typu booking.com to znalazłeś. Taka teoria.

W praktyce mogą nawet się nie skontaktować jak to będzie jedna taka rezerwacja. Też kiedyś raz spałem za 5 euro w Amsterdamie i nic nie było. Nie wiem czy to błąd cenowy, czy zawsze pierwsze łóżko tak sprzedają czy co.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Sie 2013 00:58 

Nie no to jest bez żadnych pośredników.
Zobaczymy co i jak.
Najwyżej mi to anulują dlatego że sie z nimi kontaktowałem...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Sie 2013 01:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Więcej takich terminów jest? Jak się uda to daj znać też sobie chętnie pojedziemy ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Sie 2013 01:04 

tylko te 2 dni a reszta 49 - 99 euro za dobę.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Sie 2013 09:53 

Właśnie dostałem maila od menadżera hotelu i potwierdzil moją rezerwacje i płatność więc nie mam się czym stresowac ;)

Ps. w tamtym roku za identyczny pokój w tym samym hotelu placilem ponad 100 funtow za 2 nocki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości