Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Do USA bez wiz ?
#21 PostWysłany: 24 Maj 2013 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
To ja mam pytanie co do otrzymania wizy bez wykupionego biletu, jest taka możliwość bo do tej pory myślałem, że nie ma opcji otrzymać wizy bez biletu lotniczego.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#22 PostWysłany: 24 Maj 2013 12:55 
Awatar użytkownika

srebrny
To to nawet ja mogę odpowiedzieć, że można otrzymać. Wg mnie nawet głupotą jest ładowanie kasy w bilet nie mając wizy, bo jak nie dostaniesz to biletu nie zwrócisz...

#23 PostWysłany: 24 Maj 2013 14:43 

Zbanowany
Cytuj:
Ja jakos nie mam sily odpowiadac na dziwne moim zdaniem pytania w ambasadzie/granicy, wiec mnie tam nie ciagnie narazie.

Dlaczego uważasz, że takie Ci zadadzą? Mnie pytano tylko i wyłącznie o cel podróży.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 24 Maj 2013 15:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
klayton napisał(a):
Cytuj:
Ja jakos nie mam sily odpowiadac na dziwne moim zdaniem pytania w ambasadzie/granicy, wiec mnie tam nie ciagnie narazie.

Dlaczego uważasz, że takie Ci zadadzą? Mnie pytano tylko i wyłącznie o cel podróży.

oni się pytają wprost czy jesteś terrorysta :mrgreen:

#25 PostWysłany: 28 Maj 2013 09:12 

No ale jak trafią na uczciwego terrorystę, który się przyzna...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 29 Maj 2013 09:27 

Zbanowany
Temat wiz do USA pojawia się regularnie już od kilku lat. Uwierzę że coś się zmienia dopiero gdy zobaczę konkrety, bo obietnic było już multum...

Ostatnio edytowany przez alialibabka, 20 Cze 2013 09:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 02 Cze 2013 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Nie cieszyłbym się jednak tak szybko:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... owego.html

#28 PostWysłany: 11 Lip 2013 13:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Po przyjęciu ustawy imigracyjnej przez Senat pod koniec czerwca, teraz debatę nad ustawą rozpoczęła Izba Reprezentantów.
http://www.reuters.com/article/2013/07/ ... QD20130711

Ale cytując niektórych członków Izby:
"It is going to be a process of months, not days or weeks"
"I don't see anything until late this year or early next year. It is going to take that long; it is going to be that big of a debate."

#29 PostWysłany: 17 Kwi 2014 13:12 

No to szybko tam nie pojadę :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Kwi 2014 13:14 

Zbanowany
lichu napisał(a):
No to szybko tam nie pojadę :)

Masz problem z wizą?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 23 Kwi 2014 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Wizy obecnie dość łatwo otrzymać, a rozpatrzenie jest stosunkowo szybkie, stosunkowo krótko czeka się też na rozmowę.
Ja dostałem na 10 lat nie mając kupionego biletu i bez stałego zatrudnienia na umowę o pracę.
Pozostaje oczywiście kwestia opłaty wizowej, która nie jest mała...
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 23 Kwi 2014 11:22 

srebrny
tupungato napisał(a):
Pozostaje oczywiście kwestia opłaty wizowej, która nie jest mała...

a i owszem. wiec moze powinnismy rowniez wprowadzic oplate dla amerykanow, np. 600 zeta za 10 lat przekraczania granicy ? :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 23 Kwi 2014 11:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest masa krajow do ktorych Polacy moga jezdzic swobodnie, a obywatele tych krajow potrzebuja wizy do nas, wiec taka zasada wzajemnosci nie wyglada oplacalnie ;)
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#34 PostWysłany: 23 Kwi 2014 11:34 

srebrny
m3lm4k napisał(a):
Jest masa krajow do ktorych Polacy moga jezdzic swobodnie, a obywatele tych krajow potrzebuja wizy do nas, wiec taka zasada wzajemnosci nie wyglada oplacalnie ;)

oczywiscie ze tak. aczkolwiek te wizy wymagane do usa to paranoja, oplata 600 zeta to poprostu podatek, bez sensu.
zreszta, nie wazne, tyle ciekawych krajow na swiecie, po co usa komu do szczescia potrzebne :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 23 Kwi 2014 13:23 

Loty: 978
Kilometry: 1 536 164
niebieski
[/quote] tyle ciekawych krajow na swiecie, po co usa komu do szczescia potrzebne :)[/quote]

USA to państwo na 4 miejscu pod względem powierzchni, 10% powierzchni ziemi. ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 23 Kwi 2014 13:38 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
michcioj napisał(a):
zreszta, nie wazne, tyle ciekawych krajow na swiecie, po co usa komu do szczescia potrzebne :)

Choćby dlatego, że jest na liście krajów wyjątkowo zróżnicowanych (pod względem środowiska). Wcześniej odwiedziłem 40 krajów, w tym Norwegię, Tajlandię, Malezję, Australię, Nową Zelandię, a mimo to jak zobaczyłem Arches National Park i Canyonlands National Park w Stanach, szczęka mi opadła - po prostu WOW. Wielki Kanion i Dolina Śmierci też na żywo robią niesamowite wrażenie.
Świeżo wróciłem z podróży po Kalifornii/Nevadzie/Arizonie i niesamowite było to, że chodzi sobie człowiek w czapce, na zewnątrz -10 stopni, a potem przejechałem 400 mil, na zewnątrz 40 stopni, a z ludzia pot ścieka :)
 Profil Relacje PM off
timu lubi ten post.

#37 PostWysłany: 23 Kwi 2014 14:20 

srebrny
tupungato napisał(a):
a mimo to jak zobaczyłem Arches National Park i Canyonlands National Park w Stanach, szczęka mi opadła - po prostu WOW. Wielki Kanion i Dolina Śmierci też na żywo robią niesamowite wrażenie.

no coz, o gustach nie bede dyskutowal. ale mnie tam poprostu nie ciagnie, sa fajniejsze miejsca np. colca kanion w peru a nie wielki kanion.
w usa stosunek ceny do jakosci turystycznie uwazam za slaby, jest poprostu za drogo. jak juz mam gdzies daleko jechac to wole wybierac kraje ktore sa poprostu tansze niz usa. no i do tego wielkim minusem usa jest ich plastikowa komercyjna niby-kultura.
nie ma zabawy w poznawanie ciekawych kultur.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 27 Kwi 2014 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
tupungato napisał(a):
michcioj napisał(a):

Choćby dlatego, że jest na liście krajów wyjątkowo zróżnicowanych (pod względem środowiska). Wcześniej odwiedziłem 40 krajów, w tym Norwegię, Tajlandię, Malezję, Australię, Nową Zelandię, a mimo to jak zobaczyłem Arches National Park i Canyonlands National Park w Stanach, szczęka mi opadła - po prostu WOW. Wielki Kanion i Dolina Śmierci też na żywo robią niesamowite wrażenie.
Świeżo wróciłem z podróży po Kalifornii/Nevadzie/Arizonie i niesamowite było to, że chodzi sobie człowiek w czapce, na zewnątrz -10 stopni, a potem przejechałem 400 mil, na zewnątrz 40 stopni, a z ludzia pot ścieka :)

Podobnie miałem w Maroku w marcu. Jednego dnia na Toubkalu -10 a dwa dni później w Merzoudze na pustyni 40 stopni. Wąwóż Todra, Dades, wodospad Ouzoud. Zróżnicowanie ogromne, a jak tanio i jaki folklor do tego ;)
ten prosty przykład potwierdza stwierdzenie: po co usa komu do szczescia potrzebne :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 27 Kwi 2014 15:44 

Zbanowany
Cytuj:
po co usa komu do szczescia potrzebne

Tak mówią zwykle ci, którzy albo tam nie byli, albo odwiedzali tylko wujka na Jackowie.
 Profil Relacje PM off
timu lubi ten post.

#40 PostWysłany: 30 Kwi 2014 23:17 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Byłem w USA jeden raz. Obecnie postanowiłem że nie akceptuję polityki wizowej tego kraju i nie udam się tam ponownie dopóki nic nie zmieni się w tej kwestii. Doceniam walory turystyczne tego kraju, jednak nie chcę akceptować chorych pomysłów polityków.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości