Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lut 2013 21:19 

promocje w sieciach komórkowych zmieniają się jak moda......raz jest tu dobrze a za moment tam
 Profil Relacje PM off  

Wczasy na wyspie Lesbos ⭐⭐⭐ hotel z basenem z widokiem na morze za 2239 PLN 😎 Wczasy na wyspie Lesbos ⭐⭐⭐ hotel z basenem z widokiem na morze za 2239 PLN 😎
City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum
#2 PostWysłany: 20 Lut 2013 21:24 

Zbanowany
niebieski
A gdzie to oszustwo bo nie widze?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lut 2013 21:34 

chodzi chyba ot że dzwoniąc do Play(z inej sieci) trzeba płacić 0,75Pln a do innych sieci 0,29Pln tak myśle
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lut 2013 21:40 

Ja mam w PLAY i mam głęboko w .... że ktoś płaci więcej jak do mnie dzwoni. Przynajmniej nie dzwonią z głupotami bo 2 razy się zastanowią zanim zadzwonią.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Lut 2013 22:11 
Awatar użytkownika

Maris, mam w orange i dokładnie tak samo jak ty - do wszystkich za darmo, na stacjonarne, smsy i internet. Płacę 119zł netto i mam iPhone'a 5 w kieszeni.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Lut 2013 22:30 

PIERWSZA ZASADA JEŚLI CHCECIE PŁACIĆ JAK NAJMNIEJSZY ABONAMENT, dotyczy Play:

1. NIGDY NIE PRZEDŁUŻAJCIE UMOWY W SALONIE. W SALONIE ZAWSZE WYPISZCIE FORMULARZ REZYGNACJI I NIECH GO WYŚLĄ DO WARSZAWY. DOPIERO WARSZAWA DA WAM NAJLEPSZĄ UMOWĘ NA PRZEDŁUŻENIE.
od lat tak robię, zawsze myślę, że taniej już nie może być a tu r/r okazuje się, że jednak: i tak w tym roku w abonamencie za 12,50 brutto na zawsze bez tel mam: nielimitowane rozmowy do play i na stacjonarne, dodatkowo 300 min do pozostałych sieci wymienne na sms. Nie chciałem internetu, z internetem 1GB dali mi opcję 20zł brutto/miesiąc

Mod - usuwam nadmiar czerwieni i powiekszen,
Jesli ktos potrzebuje lupy,lub wozu strazy pozarnej - niech napisze
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lut 2013 10:06 

Loty: 67
Kilometry: 120 895
A co myślisz na czekaniu do ostatnich dni obowiązywania umowy i ich zbywanie za kazdym razem i w końcu poczekanie na mega dobrą ofertę ?.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Lut 2013 16:29 

niebieski
Ja powiem wam, że mam mieszane uczucia co do Play. Niby tanio, ale fatalna obsługa klienta. Jestem z nimi od początku istnienia sieci, zawsze abonament (niemały, na "goło" 100 PLN). Do tego dużo podróżuję, teraz siedzę za granicą. Teraz mam rachunki regularnie po 300 PLN.

U nich w ogóle NIE ISTNIEJE coś takiego jak zawieszenie abonamentu. Kompletnie mają w dupie Twoją lojalność i to, że płacisz co miesiąc kupę forsy. Po prostu nie, nie i nie. Płać, płać, płać. Ja rozumiem, że umowa jest umowa, ale w takiej dawnej Erze na przykład, czy jak moi rodzice są w Orange, dla wieloletnich klientów zarezerwowane jest chociaż minimalnie indywidualne podejście. Po prostu nie da się z nimi współpracować.

Nie chcę już nawet wspominać, że ich internet mobilny to porażka. U mnie tak ot spadła jakoś sygnału i pół roku temu pisałem o sprawdznenie jakości sygnału lub przysłanie technika. Nic. W tej chwili Play NIE POZWOLIŁ MI zlożyć reklamacji. Nic, tylko pisać do Rzecznika Praw Konsumenta... Trzymam go tylko dlatego, że kara za g--niany modem wart 200 złotych łącznie jest wyższa, niż suma wszystkich abonamentów. Aha, dodam że w jedynym i nieporadnym odwecie za niefunkcjonujący internet zaprzestałem opłacania za niego faktur (za telefon płacę wciąż regularnie). Zmieniło się tylko to, że go odłączyli, a opłatę dalej naliczają. To też ciekawy przypadek, jak UPC odcięło mi kiedyś neta bo się pomyliłem z wysokością wpłaty, to zawiesili abonament na te 2 czy 3 dni.

Nawet nie chce mi się dodawać, że blokada połączeń w play za 2,50 czy inna podobną niedopłatę jest na porządku dziennym. Kiedyś miałem taki zwyczaj, że przelewałem stała kwotę i raz miałem nadpłatę, innym razem jakąs groszową niedopłatę. Blokada. Jedynie sprawiedliwie musze oddać, że odblokowanie telefonu to 3 minuty rozmowy i kilka godzin czekania.

Moja Dziewczyna była już w trakcie przenoszenia, kiedy po tych "aferach" z telefonem i internetem poleciłem jej zostać w Orange.

Także NIE polecam Play, chyba że ktoś ma naprawde dobrą ofertę i nie ma żadnych, ale to żadnych oczekiwań co do obsługi klienta. Wtedy faktycznie może wyjśc taniej.

Niezadowolony Klient Play,
MD.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lut 2013 17:07 

Maris83 napisał(a):
mod- wstawiam w tytule traktują , W3
Artykuł: http://www.hotmoney.pl/Play-domaga-sie- ... nia-a29509

Cóż dodać do tego od siebie. Sam jestem kilkuletnim klientem Playa, za 49zł mam nielimitowane połączenia do WSZYSTKICH operatorów a także nielimitowane SMSy także do wszystkich operatorów. Za 7zł dokupiłem sobie pakiet nielimitowanych połączeń na stacjonarne oraz za kolejne 7zł pakiet na internet.
Za dość niską cenę mogę rozmawiać, smsować ile chcę i z kim chcę - żadnych limitów. A będąc klientem takiego Orange, T-Mobile czy Plusa nie pogadałbym nawet 2h za kwotę, którą ja płacę za cały miesiąc rozmów, smsów, internetu!

Co Wy o tym sądzicie?

Nienajgorsza jest Twoja oferta, ale korzystając ze zniżek proponowanych przez orange można było swojego czasu otrzymać jeszcze lepsze warunki. Wziąłem abo. z telefonem po czym go sprzedałem (mam swój tel.) i obecnie korzystam jedynie z abonamentu. W ramach pakietu mam nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych, stacjonarnych i smsy, do tego 2 GB Internetu, a to wszystko za 20zł miesięcznie.
A przeniosłem się do orange właśnie z playa.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lut 2013 17:55 

platynowy
Maris83 napisał(a):
Uważasz, ze to uczciwe, że stawki drastycznie zmalały a oni ich nie obniżyli?! Jak benzyna potanieje do 2zł, a stacje będą miały dalej 6zł to w dalszym ciągu będziesz uważał, iż wszystko jest ok? Tak wygląda Twoje rozumowanie.

Wolny rynek sam wymusza najlepszy możliwy podział cenowy. Podobno.

A jak tak zapytam z ciekawości - Play dużo się reklamował jakiś czas temu że ma krajowy roaming we wszystkich innych sieciach. Również dla mobilnego internetu. Szukając na ich stronie śladu po tym nie znajduje. To tylko tymczasowo było, czy jak?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Lut 2013 18:08 

niebieski
Czytal ktos wogole ten artykul? O jakim wolnym rynku mowicie, kiedy ceny hurtowe ustala jakis tam Urzad?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Lut 2013 18:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
digger napisał(a):
Czytal ktos wogole ten artykul? O jakim wolnym rynku mowicie, kiedy ceny hurtowe ustala jakis tam Urzad?

czy wolny rynek w Twoim rozumowaniu byłby gdyby urząd nic nie ustalał a firmy zgadały sie miedzy sobą i kazaliby płacić po 5zl za minute rozmowy?
temu właśnie te regulacje służą, żeby zapobiegać monopolowi.

#13 PostWysłany: 21 Lut 2013 18:28 

złoty
NBE322 napisał(a):
Wolny rynek sam wymusza najlepszy możliwy podział cenowy. Podobno.

Tylko, że tu nie mamy do czynienia z wolnym rynkiem. Jest coś, co bardziej przypomina oligopol.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Lut 2013 22:18 

Maris83 napisał(a):
Do Playa też masz darmowa? Skąd ta cena 20,00zł?

Tak, do Playa tez. Wszystkie sieci komorkowe oraz stacjonarne w Polsce.

Kwota do zapłaty za abonament za 24 msc (2160zł) - kwota uzyskana ze sprzedazy telefonu(1700zl) = 460zl
460zł/24msc = 19zł16gr
Jeśli komus nie zalezy na nowym smartfonie i posiada swoj telefon, to była moim zdaniem b. korzystna oferta.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości