Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lut 2013 17:52 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Cześć, czy ktoś z Was kupował może bilety na Renfe.com płacąc jakąś polską kartą?
Próbuję jedną za drugą i cały czas wypluwa mi błędy :/

Pomocy!
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 08 Lut 2013 18:04 

platynowy
Musi być 3D secure, a więc przejdzie kredytówka Citi z kodami sms, debetówka BZ WBK, karty ING, itp.

#3 PostWysłany: 08 Lut 2013 20:29 

niebieski
A jak to jest po zakupie? Te bilety się drukuje czy jak? Nie będzie problemu, jak znajomy mi kupi?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lut 2013 23:09 
Moderator forum

zobacz viewtopic.php?f=181&t=18188&p=152495&hilit=renfe+tripadvisor%2A#p152495
moze cos bedzie

czytalem gdzies i ponad rok temu , ze mozna wydrukowac w trakcie procesu kupowania,
albo dostac w kasie , ale z karta ktora sie placilo

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lut 2013 23:57 

Kiedyś jakieś 3 lata temu udało mi się kupić polską kartą. Normalnie wydrukowałam bilety i udałam się z nimi do pociągu. Ale już nigdy później nie udało się kupić. Z mojego researcha wywnioskowałam, że bez tego 3D secure karta nie przejdzie. Od tamtej pory po Hiszpanii podróżuję Alsą:)

#6 PostWysłany: 09 Lut 2013 00:27 

Nie ma zasady co do tego, czy kartę przyjmie, czy też nie. Oczywiście powinna być 3D Secure, ale np. mam 2 kredytówki z różnych banków (belgijskie), obie MasterCard i obie z 3D Secure. Jedną mogę kupować (z przerwami ;)), drugą nigdy mi płatność nie przeszła. Podobne atrakcje funduje włoska Trenitalia.

Próbuj wszystkich kart - kredytowych, debetowych, prepaid - może coś w końcu przejdzie.

Zdaje się, że są limity liczby zakupów w danym czasie, z tego co pamiętam, to 3 biletu tego samego dnia nie mogłem już kupić. I nie próbuj tą samą kartą parę razy, bo będzie na tej stronie zablokowana na stałe.

Normalnie drukujesz bilet z PDF po zakupie i idziesz do pociągu, tam pokazuje się go przy check-in przy wejściu na peron. Jeśli utworzysz sobie konto na stronie, to w każdej chwili możesz mieć dostęp do biletu, a także go anulować/zmienić (sprawdź warunki). Jeśli nie masz drukarki, to podchodzisz do automatu na stacji (tego do odbioru biletów), wkładasz kartę, którą zakupiłeś bilety i powinno ci je wydrukować. Pamiętam że nawet nie musiałem wpisywać kodu rezerwacji, ale normalnie powinno się go mieć.

#7 PostWysłany: 09 Lut 2013 00:50 

niebieski
Super, wszystko już wiem :)
Fajnie, że jak zwykle mogłem na Was liczyć!

DZIĘKUJĘ
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Mar 2013 21:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzisiaj z sukcesem zapłaciłem Citibank Wizz. Płatność przeszła za pierwszym razem. :) Dodatkowo cena za bilet była bardzo korzystna.

Cieszę się, bo gdy jeszcze 2011 roku próbowałem płatności chyba sześcioma kartami, żadna nie przeszła.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 20 Sie 2015 13:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 396
Kilometry: 561 467
Miałem podobnie z Reiffeisenem Wizz. Próba płatności nie powiodła się, bank dzwoni czy na pewno chciałem zapłacić, potwierdzam, odblokowanie i tym razem przeszło.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Sie 2015 15:31 

A ja z Renfe miałem tak
Znalazłem na ich stronie bardzo atrakcyjną cenę za bilet Madryt Alicante Madryt i próbowałem to kupić. Niestety nie udało się po kilku próbach poddałem się. Początkowo cena wynosiła 40euro ale za każdym razem na końcu transakcji pojawiał się błąd. Następne wejście na tą stronę podnosiło cenę o 20 euro. Kiedy doszedłem do ceny 100 euro i też nie udało się tego kupić, odpuściłem sobie.
Bilet kupiłem na dworcu Atocha za 120euro i z dwugodzinnym staniem w kolejce, bo w automatach też nie udało się tego kupić.
Płatność Master Card gold z 3D secure i kodami sms.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości