Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lut 2013 23:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mam do Was pytanko:

Wszystko ok ostatnio w mbanku z ksiegowaniami platnsci kartami debetowymi na rachunku?

Płatnosc karta - zero informacji w blokadach na rachunku o tym fakcie, mijaja 3 dni dalej sie nic nie dzieje. Poczym 4 dnia transakcja wskakuje na historie rachunku.
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN
✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎 ✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎
#2 PostWysłany: 05 Lut 2013 23:47 

platynowy
Dzieje się tak w przypadku płatności zbliżeniowych. W przypadku innego typu transakcji nie powinno tak się dziać.

#3 PostWysłany: 06 Lut 2013 00:36 

niebieski
mucha napisał(a):
Dzieje się tak w przypadku płatności zbliżeniowych. W przypadku innego typu transakcji nie powinno tak się dziać.

ale niestety dzieje się tak też z niektórymi płatnościami wykonywanymi kartą debetową i potwierdzaną pinem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lut 2013 00:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tulcia

zawsze po transakcji z PIN moglem wejsc na mbank zakladka karty blokady i mialem od razu co gdzie ile poblokowane - teraz kompletnie nic.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lut 2013 00:53 

niebieski
ja tydzień temu miałam taką sytuację, że w piątek i w sobotę robiłam zakupy w Lidlu - płatności były dokonane tradycyjnie, nie zbliżeniowo.
w niedzielę sprawdziłam na koncie - transakcja z soboty była zaksięgowana, a po tej z piątku nie było śladu (aż we wtorek została zaksięgowana)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lut 2013 07:31 

W Lidlu po zmianie agenta rozliczeniowego część transakcji jest rozliczana offline, stąd obciążenie na koncie pojawia się dopiero po paru dniach (nie ma wcześniejszej blokady).
Jak dla mnie jest to super udogodnienie - płatność przebiega szybciej, nie trzeba czekać na autoryzację z banku.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lut 2013 10:59 
Awatar użytkownika

niebieski
vtec napisał(a):
W Lidlu po zmianie agenta rozliczeniowego część transakcji jest rozliczana offline, stąd obciążenie na koncie pojawia się dopiero po paru dniach (nie ma wcześniejszej blokady).
Jak dla mnie jest to super udogodnienie - płatność przebiega szybciej, nie trzeba czekać na autoryzację z banku.

ta, a jak zapomnisz o jakiejś płatności i będziesz miał niskie saldo możesz wpaść debet co bardzo ucieszy bank. Świetnie :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Lut 2013 11:11 

@Blackall: nie wiem dlaczego tłumaczysz rzecz oczywistą. Wyraźnie napisałem, że _mnie_ takie rozwiązanie odpowiada.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Lut 2013 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
czyli co ... lidl dopuszcza płatnośći kartą pre-paid z zerowym, albo minimalnym stanem konta ? bez sensu
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Lut 2013 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
vtec napisał(a):
@Blackall: nie wiem dlaczego tłumaczysz rzecz oczywistą. Wyraźnie napisałem, że _mnie_ takie rozwiązanie odpowiada.

bo nie wszyscy o tym wiedzą - info więc dla innych ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości