Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Przy rezerwacji miejsc agent wybral mi miejsca w business class mimo, ze mam bilety na ekonomiczna.

Przejdzie czy raczej liczyc sie z banicja? :D
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#2 PostWysłany: 05 Lut 2013 15:45 

cokolwiek by nie było - podziel się potem tą informacją ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Lut 2013 16:13 

hmm, ja mam podobnie, tylko trochę słabszy upgrade ;)
kupiłem bilety na lufthansa.com, część trasy via LH, część to United
na rejs United przypadkowo wybrałem miejsca w Premium Economy i zadziałało, tj. przy oglądaniu tej rezerwacji ze strony united.com widać, że faktycznie mam booking w PE
no ale zobaczmy za 3 mies. jak to będzie

#4 PostWysłany: 05 Lut 2013 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Ostatnio 2 razy udało mi się wybrać miejsca w premium economy airfrance. Przeszło bez problemu.

Bardzo możliwe że i u Ciebie się uda. Ja bym tylko na wszelki wypadek wziął jednak ten jeden podręczny, a nie dwa. (o ile tak to z bagażami w tej Twojej linii wygląda)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Lut 2013 17:22 

platynowy
mimx napisał(a):
hmm, ja mam podobnie, tylko trochę słabszy upgrade ;)
kupiłem bilety na lufthansa.com, część trasy via LH, część to United
na rejs United przypadkowo wybrałem miejsca w Premium Economy i zadziałało, tj. przy oglądaniu tej rezerwacji ze strony united.com widać, że faktycznie mam booking w PE
no ale zobaczmy za 3 mies. jak to będzie

Ja masz kartę FTL albo inny status Silver to tak właśnie jest na większości rejsów, można wybrać miejsce w Y+ w United. Jeśli nie masz karty to... masz szczęście że system tak pozwala :)

#6 PostWysłany: 05 Lut 2013 18:05 

Mam M&M z całymi 250 milami statusowymi (+35 tys. premiowymi; w zeszłym roku 6 czy 7 tys. statusowych), więc to chyba nie podpada pod FTL ;) Ale to już drugi taki przypadek w tym roku, tj. w stuyczniu dostałem automatyczny upgrade w Dreamlinerze do FRA "ot tak". Może jest jakiś błąd w ich systemie i jestem kwalifikowany jako "niewiadomoco".

#7 PostWysłany: 05 Lut 2013 19:28 
Awatar użytkownika

niebieski
mimx napisał(a):
Mam M&M z całymi 250 milami statusowymi (+35 tys. premiowymi; w zeszłym roku 6 czy 7 tys. statusowych), więc to chyba nie podpada pod FTL ;) Ale to już drugi taki przypadek w tym roku, tj. w stuyczniu dostałem automatyczny upgrade w Dreamlinerze do FRA "ot tak". Może jest jakiś błąd w ich systemie i jestem kwalifikowany jako "niewiadomoco".

na dreamlinerach to akurat bez problemu rozdawali upgrady nawet do C
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Lut 2013 20:41 
Awatar użytkownika

srebrny
jacek69 napisał(a):
m3lm4k napisał(a):
Przy rezerwacji miejsc agent wybral mi miejsca w business class mimo, ze mam bilety na ekonomiczna.

Przejdzie czy raczej liczyc sie z banicja? :D

jaka linia jest tak szczodra? :)

Jedna z "islamskich" linii lotniczych, wiec w razie sukcesu nie zbiednieja :D

kaasia napisał(a):

Pewnie :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Lut 2013 07:55 

niebieski
mucha napisał(a):
Ja masz kartę FTL albo inny status Silver to tak właśnie jest na większości rejsów, można wybrać miejsce w Y+ w United. Jeśli nie masz karty to... masz szczęście że system tak pozwala :)

Chyba nie mam szczęścia do United. Nie dość, że nie mogłem kupić biletów bezpośrednio na ich stronie, bo przy CC nie można wybrać Polski, więc skorzystałem z expedii. Mam FTL (M&M), ale mogłem wybrać tylko miejsca w economy. Nawet po zalogowaniu się do united.com przy zmianie miejsca na lepsze, chce ode mnie ~$80 :(

Jak tego dokonać???
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Lut 2013 20:39 

niebieski
Jedyne co znalazłem na stronie united.com:

Cytuj:
Purchasing Economy Plus is easy.

Purchase Economy Plus anytime you are selecting seats, from ticket purchase to check-in on united.com or at an airport kiosk. MileagePlus Premier® Platinum members and higher enjoy advance complimentary access for themselves and up to eight companions, and Premier Gold members enjoy advance complimentary access for themselves and one companion. Premier Silver members continue to enjoy complimentary space-available access to Economy Plus for themselves and one companion upon check-in.

Jeżeli dobrze to rozumiem, to miejsce w Y+ mogę wziąć za darmo dla siebie i drugiej osoby przy checkinie dopiero? Czy to musi być na lotnisku czy może być web-checkin?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Lut 2013 00:18 
Awatar użytkownika

srebrny
kaasia napisał(a):

Tak wiec dziele sie informacja:
Mialem wykupione bilety Saudi Airlines na Sri Lanke i przeszlo! Zostalem zaproszony na gorny poklad na kazdym segmencie realizowanym 747-468! :D
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Lut 2013 01:27 
Awatar użytkownika

niebieski
m3lm4k napisał(a):
kaasia napisał(a):

Mialem wykupione bilety Saudi Airlines na Sri Lanke i przeszlo! Zostalem zaproszony na gorny poklad na kazdym segmencie realizowanym 747-468! :D

pokaż foto :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Lut 2013 01:34 

niebieski
bartek. napisał(a):
Jedyne co znalazłem na stronie united.com:

Cytuj:
Purchasing Economy Plus is easy.

Purchase Economy Plus anytime you are selecting seats, from ticket purchase to check-in on united.com or at an airport kiosk. MileagePlus Premier® Platinum members and higher enjoy advance complimentary access for themselves and up to eight companions, and Premier Gold members enjoy advance complimentary access for themselves and one companion. Premier Silver members continue to enjoy complimentary space-available access to Economy Plus for themselves and one companion upon check-in.

Jeżeli dobrze to rozumiem, to miejsce w Y+ mogę wziąć za darmo dla siebie i drugiej osoby przy checkinie dopiero? Czy to musi być na lotnisku czy może być web-checkin?

Na lotnisku z tego co mi wiadomo, już był ten temat poruszany w wątku dot. M&M. Małe szanse na upgrade.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Lut 2013 02:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
m3lm4k napisał(a):
kaasia napisał(a):

pokaż foto :)

Mysle, ze to rozwieje watpliwosci czy mijam sie z prawda ;)

Załączniki:
bc.JPG
bc.JPG [ 68.79 KiB | Obejrzany 827 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Lut 2013 10:33 

Loty: 14
Kilometry: 90 771
niebieski
Jak było przy check-inie? Odprawiałeś się online?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Lut 2013 10:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Złoty napisał(a):
Jak było przy check-inie? Odprawiałeś się online?

Odprawialem sie na lotnisku.

Nie jestem przekonany czy jest mozliwa odprawa on-line na tym kierunku, bo na stronie pisalo, ze mozna skorzystac z tej opcji tylko na wybranych trasach miedzynarodowych. Probowalem na iPadzie (moze warto sprobowac na komputerze, gdy czas do odlotu nie przekracza 24h?), ale sie nie dalo, wiec zrobilem to na miejscu.

Przy boardingu gosc przepuscil mnie by chwile pozniej pobiec za mna i krzyknac "WAIT!"... - myslalem, ze sprawa wyszla na jaw - pogrzebal w swoim komputerku, ale jednak puscil wolno :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: piotrgryz oraz 8 gości