Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Sty 2013 09:43 
Awatar użytkownika

srebrny
boryzo napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Nie to żebym kogoś straszył ale osobiście nie mam zbytniego zaufania do "sprytnego billa". Dla mnie granicą do zaakcepotwania jest płatność poprzez Żabkę - terminal płatniczy dużej sieci z której dostaję potwierdzenie/wydruk operacji. Można poczytać sobie różne przemyślenia ludzi i wnioski wyciagnąć samemu, na przykład tutaj:
http://grupy-dyskusyjne.money.pl/jak;bi ... 03608.html

Co do zaufanie, to płacisz kartą płatniczą i jeśli zostaniesz oszukany przysługuje Tobie cashback. W dodatku czytałem, że firma uPaid na jakąś akceptacje krajowej rady nadzoru finansowego. (A jesli to nie prawda, to cashback zawsze pewnym zwrotem jest)

Tylko drobny szczegół, że powierzasz swoje dane osobowe łącznie z kodem karty kredytowej pośrednikowi - jakiejś dziwnej firemce-krzak. Teraz jeszcze w ramach promocji zbierają skany rachunków z dodatkowymi danymi. Można znaleźć w necie informacje o innych dziwnych interesach właścicieli uPaida. Dla mnie ten cały bill jest mocno podejrzany i tyle. Nie mam ochoty brać udziału w praniu brudnych pieniędzy, czy jakiejś piramidzie czy jeszcze innych machlojach finansowych dla kilku złotych zysku. Każdy robi jak uważa.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 24 Sty 2013 10:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#2 PostWysłany: 24 Sty 2013 09:51 
Awatar użytkownika

srebrny
maczala1 napisał(a):
Tylko drobny szczegół, że powierzasz swoje dane osobowe łącznie z kodem karty kredytowej pośrednikowi - jakiejś dziwnej firmece-krzak. Teraz jeszcze w ramach promocji zbierają skany rachunków z dodatkowymi danymi. Można znaleźć w necie informacje o innych dziwnych interesach właścicieli uPaida. Dla mnie ten cały bill jest mocno podejrzany i tyle. Nie mam ochoty brać udziału w praniu brudnych pieniędzy, czy jakiejś piramidzie czy jeszcze innych machlojach finansowych dla kilku złotych zysku. Każdy robi jak uważa.

dokładnie to samo o uPaid pisałem na livesmarter u Blackalla, gdzie promuje sprytnego. Niestety moje posty nie przeszły moderacji (chociaż pisałem o tym na PW do Blackalla)

to mój wpis, który nie przeszedł moderacji:
Czy zastanawiałeś się komu powierzamy swoje pieniądze?
Upaid Sp. z o.o. - Prezes Zarządu - http://www.imsig.pl/szukaj/osoba,MARCIN,KOPY%C5%9A,aff87cf78c8 - poczytajcie o innych spółkach Prezesa np. OIS
Plichta też miał Multikasę :)
Programu sprytny... nie analizowałem, ale podajemy tam wszystkie dane kart łącznie CVV!"
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Sty 2013 12:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Na Google Maps można sprawdzić gdzie znajduje się siedziba firmy finansowej uPaid.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Sty 2013 13:17 

niebieski
cekace: Multikasa = gotówka, Sprytny = Karta (chargeback). Placiłem 2 razy, kasa przeszła. Nie mam najmniejszych obaw, że mnie oszukają.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Sty 2013 14:04 

Troche do myslenia przy takich transakcjach z uzyciem kart kredytowych:

Wlascicielem aplikacji jak i calego biznesu jest: uPaid z siedzibą w Warszawie przy ulicy Mickiewicza 27/179 KRS 0000387683, NIP 525-250-78-99, Regon 142961695 Kapital zakladowy to 100 tys, z czego 95 tys w aporcie.
Do sprawdzenia pod https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu Ich okazaly, piekny biurowiec mozna obejrzec pod:
http://tnij.org/twl2

Wspolpracownicy i BYZNESMENI to Panowie: Kopyś Marcin Moździerski Łukasz Podobno jeden z wlascicieli powiazany jest z fajnymi wyjazdami, przewija sie tam jego nazwisko "Ctrl+F"

http://forum.gazeta.pl/forum/w,752,8952 ... a.html?v=2

Polecam placic i czekac na placz.
Ciekawe jednak kto znajdzie sie na koncu klientowego lancuszka pokarmowego. Kilka takowych bylo i to calkiem niedawno. Zachlannosc ludzka jest nieograniczona, ale i tak nie poplaca. Kazdy zrobi jak uwaza, ale jak sie mowi "glupich nie sieja, sami sie rodza" :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Sty 2013 14:19 

Loty: 76
Kilometry: 175 290
boryzo napisał(a):
Placiłem 2 razy, kasa przeszła. Nie mam najmniejszych obaw, że mnie oszukają.

:lol:

Jeśli nie zapaliła Ci się przynajmniej żółta lampka, to znaczy że jest coś nie tak
z twoim instynktem samozachowawczym.

#7 PostWysłany: 24 Sty 2013 14:27 
Awatar użytkownika

srebrny
boryzo napisał(a):
cekace: Multikasa = gotówka, Sprytny = Karta (chargeback). Placiłem 2 razy, kasa przeszła. Nie mam najmniejszych obaw, że mnie oszukają.

A myślisz, że w przypadku Multikasy, Amber Gold, voucherów Ryanair z allegro, to na początku wszystko nie działało w idealnym porządku. Zadowoleni klienci przytulali zarobione złotóweczki i robili darmową reklamę. Taki jest mechanizm :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Sty 2013 14:44 

Tylko wiesz, w przypadku AmberGold nadzór finansowy od dłuższego czasu ostrzegał przed tą firmą, a w przypadku uPaid mastercard reklamuje go jako swojego partnera.

ps. może moderator przeniósłby posty dot. uPaid do jednego tematu, bo robi się śmietnik na forum w kilku tematach
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Sty 2013 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Ich okazaly, piekny biurowiec mozna obejrzec pod:
http://tnij.org/twl2

Po lewej stronie prezes stoi :twisted:

#10 PostWysłany: 24 Sty 2013 15:10 
Awatar użytkownika

srebrny
vtec napisał(a):
Tylko wiesz, w przypadku AmberGold nadzór finansowy od dłuższego czasu ostrzegał przed tą firmą, a w przypadku uPaid mastercard reklamuje go jako swojego partnera.

Nie twierdzę, że uPaid to na pewno ściema i mają zamiary przestępcze. Fakty są takie, że to młodziutka firma (2011) "z nikąd" z szefem, który jest/był zaangażowany w różne podejrzane biznesy. To mi w zupełności wystarczy żeby się tam nie pchać i tylko tyle.

vtec napisał(a):
ps. może moderator przeniósłby posty dot. uPaid do jednego tematu, bo robi się śmietnik na forum w kilku tematach

Myślę, że temat jest dobry. Sprytny bill to jeden ze sposobów "zasilenia" konta wizz. Można ewentualnie dołączyć tutaj temat "Karta Citi-wizz mastercard i żabka" i będzie komplet.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Sty 2013 20:06 
Awatar użytkownika

niebieski
cekace napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Tylko drobny szczegół, że powierzasz swoje dane osobowe łącznie z kodem karty kredytowej pośrednikowi - jakiejś dziwnej firmece-krzak. Teraz jeszcze w ramach promocji zbierają skany rachunków z dodatkowymi danymi. Można znaleźć w necie informacje o innych dziwnych interesach właścicieli uPaida. Dla mnie ten cały bill jest mocno podejrzany i tyle. Nie mam ochoty brać udziału w praniu brudnych pieniędzy, czy jakiejś piramidzie czy jeszcze innych machlojach finansowych dla kilku złotych zysku. Każdy robi jak uważa.

dokładnie to samo o uPaid pisałem na livesmarter u Blackalla, gdzie promuje sprytnego. Niestety moje posty nie przeszły moderacji (chociaż pisałem o tym na PW do Blackalla)

to mój wpis, który nie przeszedł moderacji:
Czy zastanawiałeś się komu powierzamy swoje pieniądze?
Upaid Sp. z o.o. - Prezes Zarządu - http://www.imsig.pl/szukaj/osoba,MARCIN,KOPY%C5%9A,aff87cf78c8 - poczytajcie o innych spółkach Prezesa np. OIS
Plichta też miał Multikasę :)
Programu sprytny... nie analizowałem, ale podajemy tam wszystkie dane kart łącznie CVV!"

yyyy nic mi o tym nie wiadomo. Akismet mógł wyłapać, strzelam że przez dziwnego linka.
Promuje jak promuje - nigdy z tego nie korzystałem szczerze mówiąc. Pisze, bo jest okazja do zgarnięcia kilkudziesięciu złotych za free + mile/punkty wizz itp. Decyzje nt. udziału w akcji podejmuje każdy osobiście ;) Warto to robić z umiarem i tyle.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości