Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tablica na magnesy
#1 PostWysłany: 03 Sie 2025 19:33 

Hej, z racji , że kupiłem lodówkę w zabudowie potrzebuję bardzo solidnej tablicy naklejanej na ścianę/szafkę na magnesy. Kupiłem jedną ,ale jest słaba- kompletnie nie trzyma cięższych np.metalowych magnesów, polecicie coś?
 Profil Relacje PM off  

Zimowe ferie w gorącym Omanie 🐪🕌🏖️ Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1782 PLN Zimowe ferie w gorącym Omanie 🐪🕌🏖️ Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1782 PLN
All inclusive na Rodos 🇬🇷 4* Evita Resort blisko plaży w Faliraki za 1998 PLN All inclusive na Rodos 🇬🇷 4* Evita Resort blisko plaży w Faliraki za 1998 PLN
 Temat postu: Re: Tablica na magnesy
#2 PostWysłany: 03 Sie 2025 19:58 

niebieski
IKEA SVENSÅS.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
bigosm uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 03 Sie 2025 20:23 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja mam inną opcję w domu. Mianowicie jeden kawałek ściany mam pomalowany farbą magnetyczną (zakupiona w Castoramie). Podwójna wartwa, na to zwykła farba ścienna. Magnesy się ładnie trzymają.
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 03 Sie 2025 21:06 

niebieski
@Japonka76 pamiętasz może co to za firma była tej farby? Bo często widzę komentarze że na farbach magnetycznych się słabo magnesy trzymają, a szczególnie te cięższe, więc jak masz jakąś sprawdzoną to super
65/193 krajów ONZ
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sie 2025 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 192
Kilometry: 367 645
srebrny
Z tą farbą to jest różnie, bo i różne są magesy. Te neodymowe trzymają dobrze, ale są takie z taśmy i te trzymają słabo.
Kupiłem prostokąt z blachy, przykleiłem do ściany, nie ma magnesu, który by się tego nie trzymał.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Sie 2025 22:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Farba chyba Magnat.
Znalazłam jakieś stare zdjecie.
Image
bigosm lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 03 Sie 2025 23:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Pomalowałem tym magnatem trzy razy fragment ściany, plus na to farba lateksowa w kolorze ściany sąsiadującej żeby się nie odróżniało (magnetyczna jest ciemnogranatowa). Duże magnesy trzymają, małe, takie centymetrowe nie. Nabraliśmy wprawy w wybieraniu solidnych magnesów, żeby trzymały się na ścianie.

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 04 Sie 2025 10:52 

niebieski
Ostatnio kupiłem w Ikei 6 sztuk tablic o nazwie SVENSÅS,
Do tego dokupiłem w Castoramie paski do przyklejania, tablice wiszą dwa tygodnie, niektóre w pełni obłożone..
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Sie 2025 09:58 

Zbanowany
Cześć! Spróbuj poszukać tablicy magnetycznej wykonanej z blachy stalowej, nie aluminium ani cienkiej folii. Takie tablice są dużo mocniejsze i lepiej trzymają cięższe magnesy. Możesz też rozważyć kupno gotowej blachy stalowej w markecie budowlanym i samemu zamontować ją na ścianie dwustronną taśmą klejącą lub śrubami. Sprawdź też magnesy neodymowe, które są silniejsze od zwykłych.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości