Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Mar 2011 19:49 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Dziś przedstawiam wam nowy serwis przygotowany przez nasz zespół.

http://lastminuter.pl/

To wyszukiwarka/porównywarka ofert lastminute z polskich biur podróży. Wyszukuje tylko lastminute (wylot do 30 dni od daty wyszukiwania) i tylko oferty, w których podróż na miejsce wypoczynku odbywa się samolotem.

Oferty możecie przeglądać na wiele różnych sposobów, od prostych zestawień: najtańsze, najtańsze z, najtańsze do; aż po złożone wieloparametrowe zapytania. Możecie też zaprenumerować alert e-mailowy, czyli powiadomienia o tym, gdy w bazie pojawią się wycieczki spełniające wasze kryteria.

Serwis zakończył fazę developmentu. Teraz, nim pokażemy go szerszej publiczności, chcemy usłyszeć wasze opinie, uwagi i propozycje. Kilkajcie, szukajcie błędów, testujcie :).

Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎 Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎
Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN
#2 PostWysłany: 23 Mar 2011 21:12 

Na głównej przy wylotach z Warszawy klikam "więcej ofert", a tam już niezależnie od zadanych parametrów nie wyśewietla się ani jedna oferta. Nawet na domyślnych ustawieniach filtrów nie widać ofert. Testowane na Operze, Chrome oraz IE.

Pomysł świetny, czekam na dalszy rozwój:) Może się okazać bardzo pomocne przy nagłym urlopie, kiedy na tanie bilety już za późno.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Mar 2011 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 122 086
srebrny
dzięki, poprawione.

#4 PostWysłany: 23 Mar 2011 21:39 
Założyciel
Awatar użytkownika

Żeby zmotywować was do szukania dziury w całym ekspresowy konkurs. Kto do niedzieli włącznie znajdzie najwięcej błędów - zgarnia voucher na przejazd Simple Express, dla dwóch osób, w dwie strony na dowolnej trasie z ich siatki połączeń :)

#5 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
a jeśli nie będzie żadnych błędów, to bilety zgarnia Wasz programista? ;)

Na dole wszystkie trzy linki
Cytuj:
Regulamin korzystania z serwisu | Regulamin usługi last minute alert | Polityka prywatnośc

prowadzą do tego samego regulamin.php
Nie wiem, czy takie było zamierzenie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:04 

Przy sortowaniu po zniżkach próbuje kliknąć numer kolejnej strony i wyskakuje błąd #m1

Poza tym nie wiem jak to działa u was z aktualizacja ofert, przykładowo szukałem Egipt Hurghada i 25.03 mam za 1509 zł Montillon Grand Horizon Resort w Easygo, sęk w tym, że u nich na stronie nie ma już tego terminu.

Na razie to wygląda nieźle.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:16 

nie uważam tego za błąd i nie wszyscy mogą się ze mną zgodzić :) ale po prostu udogodnienie dla niektórych wymagających :)
ale gdy wybieram w filtracji np Egipt to chciałbym bezpośrednio poprzez kliknięcie na ten odnośnik wyszukać najtańsze oferty z Egiptu, a rozwijanie do konkretnych miejscowości byłoby poprzez ten znaczek >> . Działałoby to na tej samej zasadzie co "top dokąd" :)

aaa i jeszcze jedno:) fajnie jakbym w sortowaniu wpisał 500-1000 i dałoby się wcisnąć ENTER, żeby wyszukać. Bo narazie tylko da się wyszukiwać przyciskiem POKAŻ
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem, czy to błąd Waszej bazy, czy biura podróży, ale przy wyszukiwaniu lotów np. z Łodzi, Bydgoszczy wyszukiwane są oferty, które nie mają możliwości wylotu z w/w miast

W wyszukiwaniach, które mają tylko 1 stronę wyników (nie wiem czy zawsze, u mnie na razie tak) pojawia się odnośnik do drugiej strony, która jest naturalnie pusta
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:27 
Założyciel
Awatar użytkownika

luxyfer napisał(a):
a jeśli nie będzie żadnych błędów, to bilety zgarnia Wasz programista? ;)

Na dole wszystkie trzy linki
Cytuj:
Regulamin korzystania z serwisu | Regulamin usługi last minute alert | Polityka prywatnośc

prowadzą do tego samego regulamin.php
Nie wiem, czy takie było zamierzenie?

To zamierzone. Programista nie dostanie biletu, nie ma czasu na podróże ;)

#10 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:31 
Założyciel
Awatar użytkownika

bon napisał(a):
Przy sortowaniu po zniżkach próbuje kliknąć numer kolejnej strony i wyskakuje błąd #m1

Poza tym nie wiem jak to działa u was z aktualizacja ofert, przykładowo szukałem Egipt Hurghada i 25.03 mam za 1509 zł Montillon Grand Horizon Resort w Easygo, sęk w tym, że u nich na stronie nie ma już tego terminu.

1) Nie umiem tego błędu odtworzyć

mówimy o tej stronie http://lastminuter.pl/wycieczki/najwiek ... atkowej-zl

i numerkach na dole. Możesz mnie bardziej naprowadzić?

2) Możesz dać lastminuterowy link do oferty?

#11 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:33 
Założyciel
Awatar użytkownika

Ziela napisał(a):
nie uważam tego za błąd i nie wszyscy mogą się ze mną zgodzić :) ale po prostu udogodnienie dla niektórych wymagających :)
ale gdy wybieram w filtracji np Egipt to chciałbym bezpośrednio poprzez kliknięcie na ten odnośnik wyszukać najtańsze oferty z Egiptu, a rozwijanie do konkretnych miejscowości byłoby poprzez ten znaczek >> . Działałoby to na tej samej zasadzie co "top dokąd" :)

aaa i jeszcze jedno:) fajnie jakbym w sortowaniu wpisał 500-1000 i dałoby się wcisnąć ENTER, żeby wyszukać. Bo narazie tylko da się wyszukiwać przyciskiem POKAŻ

1) Dzięki za sugestię, ale pozostaniemy przy obecnym rozwiązaniu
2) Tak, to dobry pomysł, daję na listę do zrobienia i zaliczam punkt do naszego konkursu.

#12 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:36 
Założyciel
Awatar użytkownika

luxyfer napisał(a):
Nie wiem, czy to błąd Waszej bazy, czy biura podróży, ale przy wyszukiwaniu lotów np. z Łodzi, Bydgoszczy wyszukiwane są oferty, które nie mają możliwości wylotu z w/w miast

W wyszukiwaniach, które mają tylko 1 stronę wyników (nie wiem czy zawsze, u mnie na razie tak) pojawia się odnośnik do drugiej strony, która jest naturalnie pusta

1) Tego błędu też nie umiem odtworzyć. Mogę poprosić link/screen
2) Link do przykładowego wyniku wyszukiwania bardzo pomoże :)

#13 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
1) chrome nie pokazuje mi adresu wyników wyszukiwania.. wszystkie ptaszki zaznaczone, tylko w SKĄD odznaczone wszystko poza Bydgoszczą - jedyny wynik wyszukiwania to ten
2) nie potrafię odtworzyć - może już naprawione ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:51 

Kamil napisał(a):
bon napisał(a):

1) Nie umiem tego błędu odtworzyć

mówimy o tej stronie http://lastminuter.pl/wycieczki/najwiek ... atkowej-zl

i numerkach na dole. Możesz mnie bardziej naprowadzić?

2) Możesz dać lastminuterowy link do oferty?

1) To ten błąd, nie wiem jak u innych, ale u mnie kilka razy już wyskoczył, we wcześniej opisywanej sytuacji potem przy sortowaniu dużej ilości ofert
http://i51.tinypic.com/2u7rvcm.gif

2) http://www.easygo.pl/wycieczka/egipt/hu ... 2011-03-25
tu zrzut z waszej wyszukiwarki: http://i51.tinypic.com/o0seph.gif
aha ta oferta jest jeszcze na głównej stronie w TOP: NAJTAŃSZE
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Mar 2011 22:56 

podpowiem jak znaleźć błąd który wskazał bon
http://lastminuter.pl/wycieczki/Warszawa
wybieramy sortowanie "Od ceny początk. (%) " -> POKAŻ
i przechodzimy na stronę 2

edit1
kolega bon znalazł błąd #m1, występuje też błąd #b1 też problem z wczytywaniem danych na stronie głównej
http://ifotos.pl/zobacz/b1_hxhnahx.PNG/
znaleźć go można, gdy przechodzimy z błędu m1 na stronę główną

edit2
ale to moim zdaniem jest spowodowane bardziej obciążeniem serwera i komunikacją z bazą danych.. bo zauważyłem że są też inne błędy np #t1, które są niezależne od użytkownika. Zdarza się, że bezpośrednio po wejściu na stronę dane nie chcą się wczytać.

edit3
wyszukiwanie zaawansowane jest dla mnie niezaawansowane ale to też tylko sugestia :)
widziałbym to bardziej tak jak ma kokos.pl ale to też tylko propozycja. Chodzi o to, że w wyszukiwaniu zaawansowanym można wybrać wiele opcji na raz, bo w sumie to teraz jest w wyszukiwaniu podstawowym wszystko :)
http://img508.imageshack.us/img508/954/kokk.png

edit4
gdy wybieram np sortowanie gdzie nie znajduje żadnych ofert to przycisk "więcej ofert" moim zdaniem powinien być nieaktywny

wiem wiem czepiam się drobnostek :) a tak naprawdę serwis super :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 24 Mar 2011 10:09 
Założyciel
Awatar użytkownika

Super, dziękuję za wszystkie uwagi!

#17 PostWysłany: 24 Mar 2011 17:00 

1) Nie działa zapisywanie na "Bezpłatny last minute alert" przez baner z laseczka z megafonem, link na górze strony działa.
2) Funkcja mailto na dole strony nie działa
3) Wyszukiwanie: Popularne/bez sortowania/kierunek Kraków/ znalazło 8 pustych stron ofert
http://i51.tinypic.com/2h8d55z.gif

Ostatnio edytowany przez bon 24 Mar 2011 18:11, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Mar 2011 17:42 

gdy, wybieram w top najtańszych okres 16-30 dni to cena ostatniej oferty wjeżdża na przycisk "więcej ofert"
http://img193.imageshack.us/img193/4127/ererh.png
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 24 Mar 2011 18:24 
Założyciel
Awatar użytkownika

Dzięki panowie, czekam na więcej :)

#20 PostWysłany: 24 Mar 2011 18:51 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Super:) Prawdopodobnie za sprawą tego portalu polece sobie do Tunezji:D Świetna sprawa:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości