Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Cze 2018 22:23 

Loty: 39
Kilometry: 27 610
niebieski
Dzisiejszego popołudnia, szykując mojego Gulfa w TSI, nie w TDI, na stacji BP w Koszalinie zauważyłem takie ustrojstwo zwane bankomatem. Stwierdzicie nic nowego, o ba, bankomat zobaczył i legendy miejskie będzie pisał. Ale tym spiesznym, szybkim rzutem oka stwierdziłem że to chyba nie zwyczajny bankomat. Podszedłem bliżej i okazało się że postawili na BP tzw. kantor automatyczny. Co prawda jeszcze nie działał, więc nie wiem jak to działa i jakie ma funkcje, zalety, kursy walut. Strona internetowa jeszcze jest uboga w informacje na temat tego kantoru. Natomiast będąc na stronie internetowej tego cuda zauważyłem, że stoją one głownie na stacjach benzynowych Orlen, BP. Czy ktoś się spotkał w swoim mieście z takim cudem ? Może wie jak działa ? Przybliży coś więcej ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 29 Cze 2018 23:28, edytowano w sumie 1 raz
tytuł
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 29 Cze 2018 23:23 

niebieski
Tak, stoi (a przynajmniej stał - dawno nie byłem) przy wejściu na dworzec główny w Poznaniu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Cze 2018 00:05 

Korzystałem raz w tamtym roku w Krakowie (ul. Conrada stacja BP naprzeciwko Ikei). Zasada działania prosta - wkładamy nasze banknoty i wyciągamy euro (nie pamiętam już czy były jakieś inne waluty dostępne). Kursy raczej nie były porywające - lepsze niż przy płatności zwykłą kartą zagranicą, ale gorsze niż wymiana w niektórych kantorach na mieście (nie mówię o kantorach przy rynku, które mają kursy pod zagranicznych turystów),nie wspominając o np Kantorze Alior Banku. Podsumowując - wymieniłem PLN na 40 Euro byłem stratny na wymianie jakieś 2-3zł, więc przy małych kwotach nie jest źle. Być może kursy się od tego czasu zmieniły, tego nie wiem, na ich stronie nie widzę nigdzie kursów, więc ciężko porównać na ten moment.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości