Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Maj 2018 00:32 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@Marek696
Cytuj:
Dzięki @iwan-82 i @Yaszczyk za dobrą robotę?

Ile z tych podanych błędów wykorzystałeś skutecznie na nocleg?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 31 Maj 2018 01:41 

srebrny
@boots Jedni mają frajdę odgadując "pontony",inni znajdując "okazyjne" noclegi :)Nic w tym szkodliwego. Zawsze jakaś dawka adrenaliny ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 31 Maj 2018 12:09 

srebrny
Nigdzie nie napisałem, że to szkodliwe.
Dziwi mnie tylko ekscytacja i radość z szukania i ujawniania tego typu błędów, bo prawie na pewno nikt z nich nie skorzysta. A z niektórych - np. tego ostatniego, do którego się ustosunkowywałem - na pewno nikt.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Maj 2018 14:09 

Loty: 44
Kilometry: 147 937
boots napisał(a):
@Marek696
Cytuj:
Dzięki @iwan-82 i @Yaszczyk za dobrą robotę?

Ile z tych podanych błędów wykorzystałeś skutecznie na nocleg?

Zdarzalo mi sie juz niejedokrotnie korzystać z błedów w systemach rezerwacyjnych. Ich powodzenie zależy od pośrednika i hotelu, jeśli poważnie traktują klientów wowczas biorą tego rodzaju pomyłki na klatę. Podobnie jak jest to w przypadku linii lotniczych. Podchodzę zawsze z rezerwą do takich rezerwacji, ale zawsze warto spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Maj 2018 14:17 

srebrny
Fajnie byłoby, gdybyś odpowiedział konkretnie na moje pytanie ;-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Maj 2018 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@boots
Fajnie byłoby, gdybyś wyszedł z tego tematu i więcej nie wracał skoro nic do niego nie wnosisz.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 31 Maj 2018 14:51 

Loty: 139
Kilometry: 198 967
HON fly4free
@boots naprawdę nie rozumiem co Ci tak przeszkadza w tym temacie. Widocznie takie mam hobby że lubię wyszukiwać okazyjne oferty na przeloty i noclegi, a Tobie uwierz że nic do tego co robię ze swoim wolnym czasem. Przy żadnym błędzie nie ma gwarancji że się uda, ale jakimś cudem z ostatnich wrzut Hilton w Moskwie i Pradze potwierdził noclegi naszym dwóm kolegom, a @iwan-82 po taniości zwiedził Czeskie Budziejowice w bardzo dobrym standardzie. Ja sam Cię bardzo serdecznie pozdrawiam właśnie z Małej Moravki (4* za 40zł) ;). Naprawdę, jeśli Twoim hobby jest wyłącznie wylewanie swoich żali i typowe polskie narzekanie, to odpuść, ten temat nie jest do tego stworzony. Trochę hipokryzją zalatuje również to, że sam korzystasz z wrzucanych błędów (np. 5* w Wawie) a nie pamiętam byś kiedykolwiek coś dobrego umieścił, wyłącznie sama (najczęściej bezpodstawna) krytyka.

By zakończyć ten offtop - proszę 4* w Libercu, od 106zł za dwie osoby ze śniadaniem i myślę że z dużą szansą na utrzymanie. Terminy np. z niedzieli na poniedziałek w czerwcu ale i pod koniec roku się coś znajdzie:

Załączniki:
Liberec.png
Liberec.png [ 85.66 KiB | Obejrzany 1528 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
iwan-82 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 31 Maj 2018 16:19 

srebrny
@Yaszczyk
Cytuj:
@boots naprawdę nie rozumiem co Ci tak przeszkadza w tym temacie.

Moje odpowiedzi padły już wcześniej.

Ale chętnie usłyszę od Ciebie, jaki jest sens wrzucenia przez @iwan-82 o godzinie 21.38 deala, przy którym jest obowiązek zameldowania się do godz. 22.00 - bo w związku z nim pojawiły się tu moje ostatnie wypowiedzi?
Cytuj:
sam korzystasz z wrzucanych błędów (np. 5* w Wawie)

Nie wiem, czy to był błąd - wszyscy korzystający z oferty zamieszkali w hotelu. Poza tym cena w tej dacie wyniosła kilkadziesiąt procent ceny w innych datach - kilkadziesiąt, a nie kilka.
Podanie oferty w Pytloun Design Hotel ma sens, skoro cena to około 40% ceny w innych terminach i jest podobna u prawie wszystkich pośredników. Nie ma natomiast sensu wrzucanie ofert pobytu za kilka procent normalnie widocznej ceny i to w sytuacji, gdy to błąd tylko jednego pośrednika. Nie ma, bo nikt nie przenocuje.
Oczywiście, możesz się cały czas bawić wyszukiwaniem takich ewidentnych błędów cenowych - Twój czas, Twoja sprawa. Ale dziękowanie za ich wrzucanie wywołuje jednak u mnie rozbawienie...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Maj 2018 16:39 
Awatar użytkownika

niebieski
@boots a jaki jest sens marnowania czasu na marudzenie i dochodzenie racji w tak błachych sprawach? Jak dla mnie Twoje dochodzenie ma jeszcze mniejszy sens niż "tracenie" czasu na szukanie błędów hotelowych.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 31 Maj 2018 16:46 

HON fly4free
Cytuj:
Ale dziękowanie za ich wrzucanie wywołuje jednak u mnie rozbawienie...

Mówią że śmiech to zdrowie, więc mam nadzieję że jeszcze nieraz się rozbawisz.

Cytuj:
jaki jest sens wrzucenia przez @iwan-82 o godzinie 21.38 deala, przy którym jest obowiązek zameldowania się do godz. 22.00 - bo w związku z nim pojawiły się tu moje ostatnie wypowiedzi?

Wystarczyło potraktować to jako tzw. "wędkę". Z ciekawości sprawdziłem ofertę gdy wrzucił ją @iwan-82 - daty były wówczas na cały czerwiec, nie tylko na "dziś dzień". Zamiast pisać tu bezsensowne wypowiedzi mógłbyś kliknąć w link i zobaczyć czy oferta jest dostępna na kolejne dni. Nie każdy potrafi od razu wyszukiwać rewelacyjnych okazji, choć wrzucona Melia naprawdę taką była. Spróbuj, myślę że wszyscy chętnie zobaczymy jak Tobie pójdzie.

Cytuj:
Nie wiem, czy to był błąd - wszyscy korzystający z oferty zamieszkali w hotelu.

Nie rozśmieszaj mnie, 90zł zamiast 90eur, o czym wiedział każdy z korzystających z oferty był ewidentnym błędem. Ale jak widać hotel uznał, być może któryś z wrzucanych tu hoteli również uzna ceny?

Skoro sugerujesz by nie wrzucać na forum ewidentnych błędów cenowych to może pora się skrytykować także tych którzy wrzucają loty np. do Meksyku za 600zł czy RPA za 400zł? No chyba że nie uważasz tego za błąd bo wszyscy korzystający z oferty polecieli?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 31 Maj 2018 16:52 

srebrny
Przeczytaj jeszcze raz, ale tym razem ze zrozumieniem:

Nie wiem, czy to był błąd - wszyscy korzystający z oferty zamieszkali w hotelu. Poza tym cena w tej dacie wyniosła kilkadziesiąt procent ceny w innych datach - kilkadziesiąt, a nie kilka.
Podanie oferty w Pytloun Design Hotel ma sens, skoro cena to około 40% ceny w innych terminach i jest podobna u prawie wszystkich pośredników. Nie ma natomiast sensu wrzucanie ofert pobytu za kilka procent normalnie widocznej ceny i to w sytuacji, gdy to błąd tylko jednego pośrednika. Nie ma, bo nikt nie przenocuje.

Ale oczywiście dalej szukaj i wrzucaj. Nie ma obowiązku robienia tylko tego, co ma sens...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Maj 2018 17:12 

HON fly4free
Skoro na bieżąco czytasz ten temat, to zapewne wiesz, że oferta z której skorzystał @iwan-82 była dostępna wówczas wyłącznie u jednego pośrednika i o 90% tańsza niż u innych.

@mordek natomiast zarezerwował Hilton w cenie 23eur, gdzie u innych najtaniej cena wynosiła 174eur - oferta również była dostępna wyłącznie u jednego pośrednika, a mimo to została uznana.

Cytuj:
Nie ma obowiązku robienia tylko tego, co ma sens...

Zgadzam się z Tobą, pokazujesz że mimo braku sensu komentowania tego tematu to i tak dalej to robisz.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 31 Maj 2018 18:55 
Moderator forum

Dobra , wydaje mi się że wysokie przekonujące się nawzajem strony nie przekonają się , proponuję zaprzestać.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 18 Cze 2018 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
-- 18 Cze 2018 11:42 --

co z tego ze do płatności dochodzi jak nie da sie kupić większości z tego tu, nawet jak kase pobierze to brak pokoi kasa zwrócona

-- 18 Cze 2018 12:10 --

luftairways napisał(a):
co z tego ze do płatności dochodzi jak nie da sie kupić większości z tego tu, nawet jak kase pobierze to brak pokoi kasa zwrócona
takze wiekszosc tych wrzutek to fantomy
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Cze 2018 12:32 

srebrny
@luftairways Są przecież takie zabawy,w których nie chodzi o to,by złapać króliczka ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Cze 2018 12:45 

srebrny
Fantom nie fantom, ale jak punkty statusowe takie wrzuty zwiększają. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 18 Cze 2018 13:04 

srebrny
To w końcu wiemy co Cię w tym wątku najbardziej uwiera,ale lgniesz tu jak ćma do ognia ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 18 Cze 2018 13:13 

srebrny
Mnie tu nic nie przeszkadza, jedynie dziwię się temu, że od jakiegoś czasu watek stał się zupełnie bez sensu i nieprzydatny. A zaglądam, bo liczę, że jednak może coś się tu zmieni.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Cze 2018 18:30 

Loty: 13
Kilometry: 21 581
@boots Ja spędziłam cudowne 3 tygodnie nad Atlantykiem w Hiszpanii.Błąd cenowy /wrzuta @Miriam Zapłaciłam ok.600 zł z lotami za osobę .Nikt nie dawał gwarancji ,ze ten pobyt dojdzie do skutku .A jednak.Nie zakrzykujmy więc @Yaszczyka ,dajmy mu szansę dostarczania nam tych hotelowych znalezisk. :lol: Każdy niech indywidualnie zmierzy się z tematem-chce próbować załapać się na jakąś niesłychaną okazję -czy nie.Twoje komentarze stają się monotonne,zrzędliwe i zaciekłe.Taki styl podróżnikowi nie przystoi.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 18 Cze 2018 18:34 

srebrny
A jak konkretnie wyglądał ten błąd cenowy? Też było to poniżej jednego procenta zwykłej ceny, czy może jakieś 3%?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości