Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Lut 2025 10:02 

Witam, pierwszy raz w życiu rozważam kupno biletów lotniczych od OTA ponieważ oferta jest bardzo kusząca aż 75% taniej na Trip.com. Jak myslicie warto ryzykować? Boje sie utopienia lub zamrożenia kilkunastu tysiecy. Ciekawi mnie czy jest to wogole realne, czy ktoś z Was kupił tyle tańszy bilet i wszystko zadzialało?
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#62 PostWysłany: 18 Lut 2025 10:10 

złoty
W mojej opinii trip to teraz najlepsze OTA, z bardzo dobrą obsługą klienta.
Może pochwal się na jakiej trasie jest taka zniżka.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 18 Lut 2025 11:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Bez urazy, ale pisanie, że jest 75% zniżki, nie podając kwoty wyjściowej, to dla mnie taka sama manipulacja, jak często jest wykorzystywana np. przez polityków dla korzystnego przedstawienia swoich "wyliczeń".

Przykład ze sprzedażą aut...
a) luksusowa marka zwiększyła sprzedaż rok do roku aż o 200% (z 1 do 3 szt.)
b) popularna marka zwiększyła sprzedaż rok do roku tylko o 1%, (z 300000 do 303000)

Przykład z cenami biletów lotniczych...
Która zniżka jest lepsza?
a) 12 zł zamiast 49 zł za lot Wizzairem. Zniżka to aż 75%, ale tylko 37 zł.
b) 19000 zł zamiast 20000 zł za jakiś lot w biznesie. Zniżka to tylko 5%, ale aż 1000 zł.

@miaga
Być może znalazłeś/-aś błąd cenowy, co się czasami zdarza. Ale w takich przypadkach b.często kończy się anulowaniem biletu tuż po zakupie.
Nie podając szczegółów ciężko cokolwiek doradzić
Czy te 75% jest w odniesieniu do ceny na stronie przewoźnika, czy to trip sobie przekreślił mocno zawyżoną cenę i dał 75% zniżki, a realna zniżka w stosunku do ceny na stronie przewoźnika jest dużo mniejsza?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 18 Lut 2025 14:50 

niebieski
Lot odwołany (Aegean) i konieczność rewalidacji. A3 odesłał do trip, 2 tygodnie codziennych telefonów i rolowania terminów, reklamacje, proszenie i straszenie - na nic. Kolejny telefon do A3, 4 minuty, sprawa załatwiona...
Trip nadal pisze, że bada sprawę i już za chwilę, już za momencik. Gdyby A3 nie wziął na klatę, to trudno powiedzieć, jakby się sprawa skończyła.
(Zmiana prosta - 1 odcinek a3 na 1 odcinek a3)
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 18 Lut 2025 14:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W A3 można voucher dostać (110% bodajże wartości biletu), nawet jak się kupiło od OTA
 Profil Relacje PM off
Maciek737 uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 19 Lut 2025 09:21 

Chodzi o lot który u przewoznika kosztuje 14000zł, a u OTA 3500zł. Lot do azji w oresie świątecznym liniami Thai Airways. Obserwuję tę trasę od 2 tygodni i co drugi dzień inny OTA ma tak niską cenę i zastanawiam się o co chodzi. Zbyt piękne by mogło być prawdziwe
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 22 Lut 2025 02:38 

platynowy
@miaga 3500zł za lot do Azji to jednak nie jest jakaś super oferta tylko cena i tak wyższa niż standardowe. Być może to jakieś loty łączone i strona przewoźnika po prostu inaczej kalkuluje taryfę.

Moim zdaniem Trip to porządny pośrednik. Też mam tylko pozytywne doświadczenia.
Zeus lubi ten post.

#68 PostWysłany: 26 Lut 2025 04:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Miałem znaczną zmianę rozkładową na lotach AK (jeden segment opóźnił się tak, że nie mogłem złapać drugiego) więc wczoraj poczatowałem chwilę z agentem i mam bardzo pozytywne odczucia.

Zaproponowałem, że wezmę ten pierwszy odcinek tak jak jest, już po zmianie, ale tylko jeśli drugi mi przerzucą na dzień później (doba w KL zawsze mile widziana :) ). Ponieważ jednak zmiana rozkładowa dotyczyła tylko pierwszego odcinka, to AK zażyczyła sobie niecałe 700 zł za zmianę (2 pax). Agent zaproponował, że może złożyć w moim imieniu wniosek o pokrycie tej rożnicy przez trip.com ale wyłożyć i tak muszę i potem ubiegać się o zwrot. Ponieważ nie miałem gwarancji, że mi wniosek uznają, to nie skorzystałem ale i tak miło, że taka propozycja w ogóle się pojawiła.

Ostatecznie zawnioskowałem o full refund - nie minęło nawet 10 minut od zakończenia rozmowy do otrzymania powiadomienia na Revo, że został zaplanowany refund z trip.com (za pierwszy, przełożony odcinek) i około godzine później kolejne powiadomienie z banku (za drugi, niezmieniony odcinek, którego jednak nie mogłem wylatać). Refund w pełnej kwocie, bez żadnych potrąceń. Bardzo przyzwoity serwis.

p.
marek2011 lubi ten post.

#69 PostWysłany: 06 Mar 2025 00:57 

Loty: 84
Kilometry: 123 425
niebieski
W6 odwołał loty (wykasowana siatka), bilety kupione przez tripka. Prosiłem o zmianę na alternatywną trasę. Mimo, że konsultant na czacie poinformował mnie, że nie może przystać na moją propozycję zmiany, gdyż na dane loty wszystkie miejsca zostały wykupione, to w momencie kiedy (niby) zmienił przeglądarkę wszystko było ponownie widoczne i do zmiany/kupienia.
Wniosek z tego taki- proście konsultanta o zmianę przeglądarki. :lol:
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 08 Mar 2025 12:21 

srebrny
czy u nich na chacie jest żywy człowiek, czy tylko boty? jakoś nie mogę się przebić :)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 08 Mar 2025 12:33 

platynowy
Tak, wybierz "lot opóźniony lub odwołany", wyskakuje Ci help lista i zwyczajnie wpisz "agent". Właśnie przetestowałem, zgłosił się po kilku sekundach agent Jan.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 23 Mar 2025 00:22 

złoty
1. Jak ktoś planuje większy zakup to opłaca się kupić gift card za 799 GBP, który daje +12 GBP a potem kupić przez wersję UK, niby nie jakoś dużo, ale zawsze.
2. Największe zaskoczenie w historii mojej przygody z OTA, wygenerowałem voucher na salonik, ale ze względu na opóźnienia w ogóle do niego nie poszedłem a tu niespodzianka, odesłali po miesiącu, że dzięki i możesz jeszcze raz wykorzystać.
 Profil Relacje PM off
ted07 uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 24 Mar 2025 14:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
ING - kody rabatowe

Załącznik:
trip.gif
trip.gif [ 72.13 KiB | Obejrzany 1950 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
pralinkakarolinka uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 09 Cze 2025 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 269 935
Hej, może trochę panikuję, ale pierwszy raz zdecydowałam się na zakup biletu przez OTA – lot AirChina był o połowę tańszy przez Trip.com, więc się skusiłam. To lot krajowy Lhasa → Chongqing.

Dostałam maila z potwierdzeniem, mam Airline Booking Reference (PNR) i E-ticket number, ale niestety żadne z nich nie działa na stronie AirChina – kiedy próbuję wyszukać rezerwację po nazwisku i PNR, wyskakuje komunikat, że rezerwacja nie istnieje.

Z jednej strony wiem, że przy zakupach przez pośredników tak może się zdarzyć, ale z drugiej strony – to mój lot powrotny z Tybetu, więc dochodzą kwestie wizy i permitu, muszę wrócić w konkretny dzień.

Czy polecacie to wyjaśniać z Trip albo linią lotniczą?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 09 Cze 2025 15:19 

platynowy
W wątku o Air China znajdziesz informacje, jak uzyskać dostęp do swojego biletu w przypadku zakupu w OTA air-china,226,97925
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 15 Cze 2025 17:32 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Pozwolę sobie zamieścić opinię o Trip.com. Zasługuje na 5 gwiazdek!

Miałem bilety Katowice-Wilno LOT-em kupione przez Trip w niedawnej majowej szalonej środzie. Wylot miał być 19 czerwca, ale osobiste problemy spowodowały, że nie mogłem liczyć. Przymusowa anulacja. Szybki i sprawny zwrot podatków (250 zł z 420 zł które zapłaciłem) - zero dodatkowych kosztów. Oczywiście 170 zł teoretycznie też do odzyskania, bo składam odszkodowanie z tytułu odwołania wyjazdu (PKO Visa Infinite).

Natomiast sam kontakt perfekcyjny. Jeden bilet anulowany już w piątek, drugi dzisiaj, a zwroty do 24 czerwca powinny wrócić na kartę.
wersus79 lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 16 Cze 2025 21:13 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Jeszcze mały update - zwrot z Trip.com już dziś na karcie. Szybkość OTA mnie naprawdę zadziwiła.

Jeśli będę miał wybór Trip.com z atrakcyjnymi cenami w przyszłości, to bez dwóch zdań wybiorę właśnie ich.
Zeus lubi ten post.

#78 PostWysłany: 25 Lip 2025 18:16 

złoty
Pozytywna opinia. Miałem zabookowane multi-city:
PPT-HNL
HNL-SEA-SBA

Poprosiłem o dodanie odcinka LIH-HNL, aby powstało LIH-HNL-SEA-SBA oraz o zmianę daty na 4 dni do przodu. Zapłaciłem za całość 280 zł, w 30 minut wszystko udało się załatwić. Polecam.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 01 Paź 2025 11:41 

Siema byczki. Kupowałem pierwszy raz przez tripa. I bez problemu, odrazu wszystko przyszło, ale na tej paździerzowej stronie airchina nie widać mojej rezerwacji, ale na czacie tripa powiedzieli mi, że to normalne. Potwierdzi to ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 01 Paź 2025 11:45 

HON fly4free
Tak, normalne. Było już o tym wiele razy.
Biletów u większości chińskich przewoźników rezerwowanych przez pośredników nie da się otworzyć na ich stronach.
 Profil Relacje PM off
Kkkkk lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości