Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 10 Kwi 2023 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
Ciekawostka, trochę uciążliwa: kupując bilet przez Bravofly.com (na zwykłego Ryanaira, ale to chyba bez znaczenia) na maila dostałem PNR linii lotniczej oraz informację o adresie email jaki linia "zastosowała" przy tej rezerwacji... i nie był to adres mojego maila, tylko XXX@serviceswayfaringnavigation.com, gdzie "XXX" to luźna wariacja na temat mojego imienia, nazwiska i 3 cyfry.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#62 PostWysłany: 10 Kwi 2023 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
@Raphael Przecież tak jest od zawsze

#63 PostWysłany: 10 Kwi 2023 10:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@nick nie zaprzeczę - po prostu odnotowuję
dla mnie to pierwszy raz z tym pośrednikiem i pierwszy raz taki sposób przydzielania PNR

#64 PostWysłany: 12 Cze 2023 10:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Uważajcie na oszustów z lastminute. Zrobiłem 2 identyczne rezerwacje u nich (co by miec miejsce obok w samolocie wolne) i jedna wystawili a druga napisali, że double booking i nie mogą wystawić biletu, ale pieniędzy też nie zwrócą. Właśnie leci chargeback w banku.

Czyli w skrócie zaplacilem za bilet, którego nie chcą mi wystawić, ale pieniedzy też nie oddadzą.

#65 PostWysłany: 22 Cze 2023 12:01 

Raphael napisał(a):
@nick nie zaprzeczę - po prostu odnotowuję
dla mnie to pierwszy raz z tym pośrednikiem i pierwszy raz taki sposób przydzielania PNR

Jak oceniasz to bravofly? wszystko było OK? skąd i dokąd lecialeś?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 22 Cze 2023 19:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@maxxxior
Bilet wystawiony, na maila przyszedł praktycznie od razu, precyzyjna informacja o sposobie odprawy w Ryanair (via ten dziwny email). Było troszkę taniej niż u przewoźnika. Rezerwacja dodana do konta Ryanair, odprawa bez problemu.
Nie miałem z rezerwacją i z lotem żadnych problemów (nie licząc opóźnienia) więc ciężko wydać jakąś super opinię. Najważniejsze opinie myślę że to takie, które pochodzą od ludzi którym linia zmieniła loty, wyrzuciła jakiś odcinek, czy anulowała całość.

#67 PostWysłany: 27 Lip 2023 16:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Coraz większym problemem jest brak możliwości zrobienia rezerwacji na ladtminute.com bo ich systemowi z jakichś powodów nie podobają się różne emaile w tym również mój na który istnieje aktywne konto. Kilka miesięcy temu pisałem do nich w tej sprawie ale odpowiedź była po prostu nie na temat. Błąd raz występuje raz nie. W tej chwili od wczoraj niestety u mnie występuje.
Czy tylko ja mam ten problem?

E. godz 21:55
Kolejna próba, zadziałało, puściło dalej a za kilkanaście minut znowu błąd.

Załączniki:
IMG_9728.jpeg
IMG_9728.jpeg [ 87.9 KiB | Obejrzany 4209 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 04 Sie 2023 19:17 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Kupiłem dzisiaj przez Lastminute nocleg na Cyprze. Od jutra :) Niby na stronie Lastminute jest "confirmed" i podają "confirmation code" do pokazania hotelowi. Ale napisałem maila do hotelu czy potwierdzają. Poprosili o voucher/jakieś potwierdzenie ze strony gdzie kupowałem. Gdy wysłałem ten "confirmation code" to zamilkli i się nie odzywają. No i nie mam pewności że jutro jak się pojawię to będzie moja rezerwacja...

Próbowałem skontaktować się z Lastminute:

Na czacie rozmawiałem z "Agentem Adwaidh":
- przepisywał jedynie z ich strony tekst (że confirmed i adres hotelu)
- podał mi telefon do hotelu jako confirmation code (na ich stronie jest i telefon i kod)
- pisał, że mogę znaleźć invoice na stronie, mimo że tam było że "generating invoice" i może to potrwać 5 dni

Telefonicznie jest komunikat, że wszystko jest w mailu i na stronie, albo można poczekać na linii żeby uzyskać więcej informacji, po czym się rozłączają po 5 sekundach ;)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 04 Sie 2023 22:54 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
No i...?
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#70 PostWysłany: 07 Wrz 2023 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej, kupiłem ostatnio bilet na ryana przez LM. Po pierwsze procesowali go ponad 2 dni a po drugie kiedy już go przetrawili to na stronie ryana mam błędne dane jednego pasażera (imię imię zamiast imię nazwisko). Na LM dane pasażera są poprawne. Miał ktoś podobna sytuacje? Na czacie każą pisać maila, wiec pewnie pozostaje dłuższe czekanie na odpowiedź.

#71 PostWysłany: 08 Lip 2024 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Kupiłem u nich właśnie bilety do POZ-BKK z opcją full flex, od godziny nic nie ma na email oprócz info że procedują, zobaczymy ile im zejdzie :?:

#72 PostWysłany: 09 Lip 2024 20:41 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 09 Lip 2024 17:27 --

Po 29 h od rezerwacji email jak niżej:
Drogi kliencie, numer rezerwacji: 2XXXXXXX
Z przykrością informujemy, że nie udało nam się potwierdzić Twojej rezerwacji.

Zwróciliśmy już Ci kwotę XXXX,XX €, korzystając z pierwotnie użytej metody płatności. Pamiętaj, że może minąć kilka dni, zanim kwota będzie dostępna na Twoim koncie bankowym. W przypadku opóźnienia należy najpierw skontaktować się z bankiem lub wystawcą karty kredytowej.

Na plus że kasa w tym samym momencie na revo była z powrotem.
Ale łatwo się nie poddaję i zmodyfikowałem lekko daty i ponowiłem rezerwacje. Generalnie w interesującym mnie terminie sporo ofert w podobnej stawce wisi u nich i u innych OTA

-- 09 Lip 2024 19:41 --

Tym razem PNR przyszedł po niecałych 3 h, rezerwacja widoczna na stronie SQ :). Zatem wszystko na dobrej drodze :)

#73 PostWysłany: 09 Lip 2024 21:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Najwazniesz zeby etix był widoczny
 Profil Relacje PM off
Dryblas uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 09 Lip 2024 22:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Bravofly i w checkmy trip widzę nr etix wiec jest ok

#75 PostWysłany: 16 Lip 2024 14:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na Lastminute można kupić od kilku dni bilety na Ryanair ale ceny są zawyżone o ponad 20£ - agency fee.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 16 Sie 2024 13:33 

srebrny
Zarezerwowałem sporo lotów Air Asia ostatnio przez Bravofly. Wszystkie ok. 30-50% tańsze niż na stronie przewoźnika. Dla zainteresowanych: Air Asia pozwala na dokupienie późniejsze dodatków typu bagaż rejestrowany czy posiłki bez interwencji OTA, bezpośrednio na stronie Air Asia.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#77 PostWysłany: 25 Lut 2025 21:37 

Hej:)
Właśnie się zastanawiam nad zabukowaniem lotów air Asia przez bravofly, cena jest sporo niższa niż u przewoźnika, tyle, że najkorzystniej wychodzi na duńskim bravofly :)
Czy taka rezerwacja będzie ok? Rozumiem, że nie musze byc w Dani, żeby to ogarnąć :p ? Niby wiem, że można pić tchibo family, niemając rodziny i nikt tego nie sprawdza, ale nigdy tak nie kombinowałam z lotami…
A air Asia zawsze kupowałam przez pośredników i też nigdy nie było problemow, dlatego mnie kusi
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 25 Lut 2025 21:40 
Awatar użytkownika

złoty
A jak chcesz kupić Volkswagena musisz być w Niemczech ? :roll:

Ostatnio edytowany przez kostek966, 25 Lut 2025 21:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 25 Lut 2025 21:41 

srebrny
@magdasx nie będzie problemu. Upewnij się, że nie ma dodatkowych opłat za metodę płatności, z której chcesz skorzystać
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Lut 2025 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
@magdadx Jak jest tylko dobra cena to kupuj. Kupujesz z jakiegoś przekierowania czy że strony lub appki?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości