Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Proszę o nie postowanie informacji o tym, że dostaliście bilety lub nie.
Gratulujemy lub współczujemy, ale nie potrzebujemy tutaj takich niemerytorycznych wpisów.
Tego typu posty proszę wrzucać :
euro-2016-aktualna-sytuacja-na-platformie,1563,90326

Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem UEFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów niezgodnie z regulaminem UEFA będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3613 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
#2881 PostWysłany: 14 Cze 2016 19:32 

jak możesz to za 5 min to ziomek sobie kupi bo sierota nigdy nie zdąży :lol:

-- 14 Cze 2016 19:39 --

dzięki kupił 4 .
 Profil Relacje PM off  

Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧 Leć na Karaiby od 1769 PLN 😍🌴 Tanie bilety na Barbados 🇧🇧
Majówka w Czarnogórze 🌊🏝️ Loty i noclegi za 909 PLN Majówka w Czarnogórze 🌊🏝️ Loty i noclegi za 909 PLN
#2882 PostWysłany: 14 Cze 2016 21:55 

niebieski
No to i ja skrobnę parę słów o swoim dotychczasowym pobycie we Francji...
Przylot do Nicei w dniu meczu, szybkie zalogowanie w hostelu no i na stadion.
Jak już pisali poprzednicy - kilkusetmetrowa kolejka do stadionowych busów, ale było ich sporo, więc nawet sprawnie to szło. Stadion na strasznym zadupiu i niestety busy dosyć daleko od niego się zatrzymywały, więc dobre 20min trzeba było jeszcze uderzać z buta.
Rzeczywiście ta kontrola przy wejściu bardzo pobieżna, jak ktoś chciałby coś wnieść, to z dużym prawdopodobieństwem by mu się udało.
Żadnych dowodów nikt nie sprawdzał.
Atmosfera na meczu zajebista.
Po meczu powrót o wiele dłuższy, z oczywistych względów - wszyscy wylegli ze stadionu w tym samym czasie.
Do późnej nocy balety w centrum miasta - mega atmosfera, ciężko opisać słowami.

Następnego dnia wieczorem miałem mieć nocny pociąg do Paryża, który oczywiście odwołali. Dodatkowo strajkuje Air France, więc sporo osób z odwołanymi lotami.
Tutaj duży plus dla obsługi na stacji kolejowej - pomimo setek osób z odwołanymi rezerwacjami, działają bardzo sprawnie (przynajmniej w Nicei) - otwartych było kilkanaście stanowisk ogarniających zmiany rezerwacji.
W moim przypadku było tak, że wszystkie pociągi do Paryża (których nie odwołali) były wyprzedane, natomiast dowiedziałem się, że - i to info może się komuś przydać - z odwołanym biletem możemy wsiadać do każdego pociągu w dzień oraz dzień po dacie obowiązywania pierwotnego biletu - w pierwszej kolejności należy się jednak zgłosić do konduktora w 1 wagonie pociągu i powiedzieć mu o sytuacji.
Ja zdecydowałem się na podróż dzień po (czyli dzisiaj), aby spędzić jeszcze 1 dobę w słonecznej Nicei, no i wiadomo - wczoraj w nocy znowu powtórka z rozrywki ;)

Dzisiaj przed odjazdem pociągu od razu uderzyłem do konduktora, który zeskanował bilet i powiedział, że muszę sobie poszukać wolnego miejsca w tym, a tym wagonie. Oczywiście ludzie mieli miejscówki, wsiadali i wysiadali, więc trochę miałem tych zmian miejsc w trakcie podróży.
Całą sytuację oceniam jednak na plus - dodatkowa doba w słonecznej Nicei plus za bilet kupiony za niecałe 200zł na podróż 12-godzinnym nocnym pociągiem, dojechałem do Paryża szybkim TGV w niecałe 6h...
W Paryżu chłodnawo i pada od czasu do czasu, jutro Rumunia-Szwajcaria, a pojutrze - wiadomo...

Ok, wystarczy tej rozprawki, poniżej linki do kilku filmików z Nicei kolesia, którego poznałem w hostelu:

Profil Relacje PM off  

#2883 PostWysłany: 14 Cze 2016 22:04 

kemot napisał(a):
fasa84 napisał(a):
Witam wiadomo coś na temat wspólnego przemarszu/przejazdu i zbiórki przed meczem w Paryżu?

Sam nie trafisz?

Akurat o to się nie martw ,bo znam to miasto bardzo dobrze bardziej mi chodzilo o atmosfere przedmeczowa ale jak zwykle w takich przypadkach ktoś ma coś "mądrego" do powiedzenia!peace
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

#2884 PostWysłany: 14 Cze 2016 23:53 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Ktoś pisał jak była wrzutka flixbusa z biletami do Paryża,że pojedziemy z pijanym Helmutami :) Mogę powiedzieć mylił się ,nasi przeważają :-D Sporo osób jedzie za 39zl (9.99 euro) Jednak mamy awarie i podróż może się przedłużyć.Image

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#2885 PostWysłany: 15 Cze 2016 00:26 

Wiem, że było już wałkowane- jaki macie ostatni update na temat darmowej komunikacji w Paryżu w dniu meczu? W Nicei niby byla, niby nie była , niby sprzedawali też bilety na shuttle bus do stadionu ( 3 eur sic!) ale nikt nie próbował nawet ich sprawdzać. Poza tym, kasy z biletami zamknęli dużo przed wyjazdem pierwszych autobusów na stadion.

Aha organizacja wg mnie była na niskim poziomie.
 Profil Relacje PM off  

#2886 PostWysłany: 15 Cze 2016 00:39 
Awatar użytkownika

niebieski
mam pytanie, czy będzie mozna sie jeszcze załapać na 1/8 i 1/4 finału ? czy będą one jeszcze dodane na platform bo na razie nie widu nie słychu ? jak to bylo 4 lata temu ? czy bedzie dodana jakas specjalna pula po fazie grupowej?
 Profil Relacje PM off  

#2887 PostWysłany: 15 Cze 2016 01:10 

Z tego co pamietam to sie pojawialy cztery lata temu. Mozna teraz zauwazyc prawidlowosc ze wrzucaja bielty w ostatniej chwili, tak POL - GER zaczelo sie pojawiac od poniedzialku i bez problemu do kupienia. Mysle ze napewno mecze fazy pucharowej sie pojawia ale dopiero wowczas jak bedzie wiadomo kto gdzie gra

Ostatnio edytowany przez Zeus, 15 Cze 2016 10:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#2888 PostWysłany: 15 Cze 2016 08:54 

niebieski
darom napisał(a):
No to i ja skrobnę parę słów o swoim dotychczasowym pobycie we Francji...
(...)

No to miales szczescie, ze nie spieszyles sie na przyklad na powrotny lot do PL z Paryza.
Ja mialem kiedys plan zeby jezdzic po Francji i codziennie byc w innym miescie na innym
meczu bo to w sumie ostatnie takie euro w jendnym kraju ale widze, ze to by nie wypalilo.
U nas na euro pociagi jezdzily wolniej ale przynajmniej zgodnie z planem.
 Profil Relacje PM off  

#2889 PostWysłany: 15 Cze 2016 10:08 

niebieski
Będąc 4 lata temu na kilkunastu meczach polskiego Euro, mogę z pełnym przekonaniem stwierdzić, że organizacyjnie Francuzi nie dorastają nam do pięt
 Profil Relacje PM off  

#2890 PostWysłany: 15 Cze 2016 10:09 

niebieski
Podobno na portalu UEFY można zmienić dane osoby odbierającej bilety w ticket pointach, piszą na angielskich forach :) Jak z płatnością za gastronomię na stadionach i w strefach kibica ? :)
 Profil Relacje PM off  

#2891 PostWysłany: 15 Cze 2016 10:38 

Moglbys podeslac linka do tych dyskusji? Wszedlem w portal i nie widze takiej mozliwosci.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 15 Cze 2016 10:42, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#2892 PostWysłany: 15 Cze 2016 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Rosja - Słowacja dziś o 15 bilety 1 kat za 25 euro :)

#2893 PostWysłany: 15 Cze 2016 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
@molo1985 @darom - zgadzam się w stu procentach. Organizacyjnie tragedia. W Nicei totalny bajzel z autobusami. Połasili się na kasę za busy, a nijak tego nie ogarnęli. Bajzel z depozytami. Jak ktoś miał pecha to mógł i godzinę spędzić w kolejce po plecak. Dobra rada dla wszystkich, którzy się wybierają na kolejne mecze, nie bierzcie ze sobą plecaków ! Bajzel na kontrolach na bramkach. Tutaj zrobili podwójne (a nawet wyrywkowo potrójne) kontrole, ale na prawdę dało się wiele wnieść, jeśli by się ktoś postarał. Całe szczęście, że nasi mieli tylko tę jedną petardę, która zrobiła niezłą dziurę w murawie przy narożniku. Szkoda później dostać karniaka jak Rosjanie !

@Maniek1986 Sprzedaż na stadionie gotówką i karta. Są zorganizowane dodatkowe mobilne punkty sprzedaży napojów (cola, woda) i tam płatne tylko gotówką. Generalnie miejsc sprzedaży gastro na stadionie jest dużo, ale i tak można sporo przestać w kolejce (zwłaszcza w przerwie meczu), więc warto całość załatwić z rezerwą jeszcze przed meczem. Napoje w fajnych plastikowych okazjonalnych kubkach. Piwo na stadionie 0,5% ;)

#2894 PostWysłany: 15 Cze 2016 12:23 

Pacyfa napisał(a):
@molo1985 @darom - zgadzam się w stu procentach. Organizacyjnie tragedia. W Nicei totalny bajzel z autobusami. Połasili się na kasę za busy, a nijak tego nie ogarnęli. Bajzel z depozytami. Jak ktoś miał pecha to mógł i godzinę spędzić w kolejce po plecak. Dobra rada dla wszystkich, którzy się wybierają na kolejne mecze, nie bierzcie ze sobą plecaków ! Bajzel na kontrolach na bramkach. Tutaj zrobili podwójne (a nawet wyrywkowo potrójne) kontrole, ale na prawdę dało się wiele wnieść, jeśli by się ktoś postarał. Całe szczęście, że nasi mieli tylko tę jedną petardę, która zrobiła niezłą dziurę w murawie przy narożniku. Szkoda później dostać karniaka jak Rosjanie !

@Maniek1986 Sprzedaż na stadionie gotówką i karta. Są zorganizowane dodatkowe mobilne punkty sprzedaży napojów (cola, woda) i tam płatne tylko gotówką. Generalnie miejsc sprzedaży gastro na stadionie jest dużo, ale i tak można sporo przestać w kolejce (zwłaszcza w przerwie meczu), więc warto całość załatwić z rezerwą jeszcze przed meczem. Napoje w fajnych plastikowych okazjonalnych kubkach. Piwo na stadionie 0,5% ;)

Interesujace co opisujesz, bo tak naprawde calkowicie sie tego spodziewalem oraz oczekiwalem wlasnie tego.

Jak wygladaja wogole przykladowe ceny gastro?

Miales tez okazje korzystac z fan zony w Nicei, I jak to sie tam przedstawialo na miejscu? czy mozna placic karta za gastronomie tam czy tylko gotowka?

Jutro startuje na kolejne nasze 2 mecze I okazuje sie ze za pomoca aplikacji UEFA DELIVER ME, jest mozliwosc zamowienia bezposrednio na wybrane miejsce na sektorze na wybrana godzine, tylko ze jest to mozliwe tylko na Stade de France oraz w Lyonie.

A jakies inne aspekty organizacji? Dostep I pomoc wolontariuszy etc
 Profil Relacje PM off  

#2895 PostWysłany: 15 Cze 2016 13:05 

niebieski
najsmaczniejszy napisał(a):
Moglbys podeslac linka do tych dyskusji? Wszedlem w portal i nie widze takiej mozliwosci.

I had issues in Nice to collect tickets for others. They didn't want to accept authorization letter. Instead of that, they gave me a URL where original buyer can change pickup person. Just change "euro2016-sales" in URL with "euro2016-sale" and login. You can't buy anything there, but you can change pickup person.
Pickup after that was easy. HTH

http://forums.bigsoccer.com/threads/eur ... 1/page-169
 Profil Relacje PM off
najsmaczniejszy lubi ten post.
najsmaczniejszy uważa post za pomocny.

#2896 PostWysłany: 15 Cze 2016 13:58 

https://euro2016-sale.tickets.uefa.com

Niestety wyskakuje mi error przy zalogowaniu...
Moze cos zle wpisuje?

Załączniki:
Untitled.png
Untitled.png [ 674.11 KiB | Obejrzany 1117 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#2897 PostWysłany: 15 Cze 2016 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
@Michal81mg Z fan zony nie korzystałem. Na mecz przyjechałem z Genui i od razu (bądź prawie od razu, bo jednak trochę czasu to zabrało...parkowanie możliwe było dopiero ok. 2 km od stadionu :!: ) po meczu udałem się z powrotem do Włoch. Na stadionie kupowałem tylko colę po 4 Euro za kubek 0,5 l. Na browar 0,5% szkoda pieniędzy nawet jakby był od tej coli tańszy ;) Wolontariuszy w Nicei podobno ok. 2000. Tak przy najmniej mówił spiker na meczu. Hmmm...ale w sumie to nie wiem, czy ta liczba dotyczy tylko stadionu i jego bezpośredniej okolicy, czy ogólnie Nicei :roll:

#2898 PostWysłany: 15 Cze 2016 15:23 

niebieski
Dzisiaj odbierałem bilety w TCP przy Parc des Princes.
Oprócz potwierdzenia zakupów (może być zapisane w telefonie), sprawdzeniu dokumentu tożsamości, pani spytała też o adres e-mail, z którego był robiony zakup.
Warto więc znać ten adres e-mail, szczególnie przy odbiorach na upoważnienie - a nuż ktoś trafi na jakiegoś mocno proceduralnego gościa...
 Profil Relacje PM off  

#2899 PostWysłany: 15 Cze 2016 15:55 

witam.
czy byłby ktoś tak dobry i podał wzór pełnomocnictwa, które przydałoby się przy odbiorze vouchera na mecze pucharowe naszej reprezentacji ;)
 Profil Relacje PM off  

#2900 PostWysłany: 15 Cze 2016 15:59 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Na stadionie Carlsberg 0,5litra 0,5% w fajnym kubku to jeśli pamiętam 6,5eur. Sprzedają stacjonarnie oraz mobilnie tacy "pogromcy duchów". Warto czy nie, kwestia gustu. W smaku wg mnie jak na "bezalkoholowe" całkiem spoko. Jako kierowca to była moja jedyna okazja na piwko.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3613 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 181  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość