Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Lip 2015 17:48 

Loty: 65
Kilometry: 124 210
Cześć

Nie mogę znaleźć formularza kontaktowego na stronie Okęcie,
więc pomyślałem że napiszę tutaj.

Może ktoś wie jak się z nimi skontaktować, ciekawy jestem też czy podzielacie moją opinię.

W-g mnie to najgłośniejsze lotnisko z tych na których bywam.

Ciągle nawoływania brakujących pasażerów to udręka dla pasażerów którzy dotarli do bramki na czas.
Moim zdaniem czas na jakąś zmianę polityki w tej sprawie.

W ostatni czwartek policzyłem ile razy szukano dwójki pasażerów do Krakowa.
12 razy = 6 razy po polsku i 6 razy po angielsku.

Pan przy bramce za każdym razem krzyczał co raz głośniej.
Lotnisko jest fajne, szybko z niego można wyjść i wejść, trzepanie security też jest szybsze niż n.p. w FRA czy CDG.

Ale zapowiedzi to trzeci świat.

Dla porównania DXB:
http://www.dubaiairportsconnect.com/uncategorized/silence-is-golden/

Pozdrawiam
Michał
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 13 Lip 2015 17:53 

Sam fakt, że niełatwo znaleźć opcję kontakt na ich super hiper nowej stronie też o czymś świadczy.

Znalazłam taki adres:
ga@polish-airports.com

oraz inne:
http://www.lotnisko-chopina.pl/pl/telef ... cyjne.html

Edt.Z tym hałasem masz rację ale zwrócę na to uwagę w piątek.
Ja kiedyś do władz tego "lotniska" pisałam w sprawie.....przenikliwego zimna na odlotach, był styczeń ubiegłego roku, za oknem naprawdę mróz minus kilkanaście stopni a ja czekałam 8h okutana w polar i kurtkę i...rękawiczki.Oczywiście odpowiedź na maila była w stylu: "taki mamy klimat" a dokładniej: "firma hiszpańska (w a Hiszpanii jest ciepło) projektowała terminal".
 PM off  

#3 PostWysłany: 13 Lip 2015 18:17 

Google na hasło "Chopin airport kontakt" przeniósł mnie tu: http://www.lotnisko-chopina.pl/pl/kontakt-79.html#tab99 (choć nie wiem, czy nawet szkoleniowca zainteresowałby pojedynczy przypadek).

W przypadku poważnych problemów warto dać znać na Twitterze (@ChopinAirport).

Najprostszym rozwiązaniem może być jednak podejście np. po trzecim razie do bramki i poproszenie, żeby nie krzyczano przez mikrofon.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lip 2015 19:16 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 579
Kilometry: 1 219 297
Najszybciej rozwiązują takie sprawy na Facebooku :)

#5 PostWysłany: 14 Lip 2015 11:14 

Tylko, że nie każdy ma konto na FB, ja na przykład nie mam :P .
 PM off
Luke1976 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 14 Lip 2015 11:33 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Właśnie też szukałem kontaktu do nich, ale chciałem napisać w zupełnie innej sprawie.

Dla mnie skandalem wręcz jest kontrola bezpieczeństwa po przylocie z non-Schengen. Ledwie dwa stanowiska, więc wystarczy, że 2-3 samoloty wylądują, z których część pasażerów musi się przetransferować i powstaje chaos, nad którym kompletnie nie panują pracownicy.

Biorąc pod uwagę, że na pewno niektórzy goście przylatują do PL po raz pierwszy, to taki bałagan nie robi najlepszego pierwszego wrażenia o naszym kraju, delikatnie mówiąc.

#7 PostWysłany: 14 Lip 2015 11:54 

niebieski
Musze przyznac, ze mimo calkiem pokaznej liczby wizyt na nowym terminalu, jakos nie zwrocilem uwagi ani na jakis straszny halas, ani na jakies straszne temperatury :). Jedyne co mnie gryzie to czas oczekiwania na bagaz jest 50x dluzszy niz na jakimkolwiek innym lotnisku na jakim zdarzylo mi sie ladowac. Takze jak juz bedziecie pisac te skargi to wspomnijcie i o tym ;).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Lip 2015 18:13 

Siedzę pod bramkami 1-8 i hałasu nie stwierdzam, albo ja mam szczęście albo miszka999 miał pecha ;) .
 PM off  

#9 PostWysłany: 17 Lip 2015 18:49 

srebrny
Jak rozumiem autorowi chodzi głównie o hałas związany z nawoływaniem spóźniających się pasażerów i tu się zgodzę, że 'lotnisko' powinno być jednak mniej pobłażliwe i wołać jeden, góra dwa razy, czekać jeszcze z 1-2 min, a później zamykać bramkę. Zwłaszcza, że na każdej karcie pokładowej jest podana godzina rozpoczęcia boardingu.

Sam przychodzę na boarding z reguły jako jeden z ostatnich, zwłaszcza, jak bramka jest mocno oddalona od lounge, ;) ale jeszcze nigdy nie byłem wzywany. Poza tym irytuje mnie fakt, w przypadku braku rękawa, gdzie w autobusie trzeba stać kilka, a niekiedy kilkanaście minut czekając na spóźnialskich, mimo, że boarding powinien się już zakończyć dużo wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Sty 2016 22:16 

Loty: 65
Kilometry: 124 210
Na odpowiedź z Lotniska Chopina się nie doczekałem
(wysłałem narzekania na hałas mailem na kilka adresów kontaktowych)
ale po pół roku TAAAKA niespodzianka. :!: :!: :!: :!:

Lotnisko Chopina ogranicza liczbę komunikatów głosowych

http://www.lotnisko-chopina.pl/pl/aktua ... egoly.html
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Sty 2016 09:17 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 579
Kilometry: 1 219 297
Wyraźnie zauważony poziom hałasu ale.
Uważam,że jest to bezsensu, pasażerowie są przyzwyczajeni. Problemem głównym lotniska są nakładające się komunikaty.

#12 PostWysłany: 12 Sty 2016 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 17
Kilometry: 31 857
sranda napisał(a):
Jak rozumiem autorowi chodzi głównie o hałas związany z nawoływaniem spóźniających się pasażerów i tu się zgodzę, że 'lotnisko' powinno być jednak mniej pobłażliwe i wołać jeden, góra dwa razy, czekać jeszcze z 1-2 min, a później zamykać bramkę. Zwłaszcza, że na każdej karcie pokładowej jest podana godzina rozpoczęcia boardingu.

Sam przychodzę na boarding z reguły jako jeden z ostatnich, zwłaszcza, jak bramka jest mocno oddalona od lounge, ;) ale jeszcze nigdy nie byłem wzywany. Poza tym irytuje mnie fakt, w przypadku braku rękawa, gdzie w autobusie trzeba stać kilka, a niekiedy kilkanaście minut czekając na spóźnialskich, mimo, że boarding powinien się już zakończyć dużo wcześniej.

Mniejsza pobłażliwość także wiązałaby się z opóźnieniem. Jeśli PAX nie stawi się przy bramce jego bagaż musi zostać wyładowany, co zajmuje sporo czasu. Lepiej już nawet te 10 minut go poszukać po terminalu.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Sty 2016 23:29 

srebrny
Przy boardingu autobusem często ładowanie bagaży odbywa się już po zamknięciu bramki, a zanim jeszcze autobus dojedzie lub w trakcie pakowania się pasażerów do samolotu.
Dlatego to pewnie nie byłby aż taki duży problem, gdyby wyłuskać bagaż takiego delikwenta. Inna sprawa, że na krótkich trasach europejskich czy krajówkach dużo więcej osób lata tylko z podręcznymi, więc szansa, że akurat spóźnialski ma bagaż rejestrowany, jest niewielka.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości