Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Paź 2013 13:12 

Witam się i proszę o radę:

Drukarkę mam jaką mam, nie drukuje idealnie. Wielokrotne wyrównywanie głowic nie daje efektu. Do rzeczy: lecę pierwszy raz Ryanair i naczytałem się, że lubią się czepiać, czego wolę się ustrzec.

1. Czy kod wydrukowany tak jak tutaj http://imgur.com/vtnCoV1 przejdzie?

2. Czy na lotnisku w Modlinie jest jakiś kiosk itp. w którym wydrukują mi to porządnie?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 07 Paź 2013 13:17 

Na Twoim miejscu absolutnie bym nie ryzykował.
Jeśli skaner nie odczyta tego kodu lub pracownik stwierdzi, że karta jest nieczytelna (nawet bez sprawdzania czytnikiem) to zostaniesz obciążony kwotą zgodną z cennikiem Ryanair, tj. 332PLN (!) za wydrukowanie każdej karty pokładowej przez pracownika lotniska.
W dowolnej kawiarence internetowej wydrukujesz kartę pokładową za kilkadziesiąt groszy.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Paź 2013 13:33 

a czy Wam też się jakoś ostatnio "inaczej" drukują karty pokładowe? Albo wyraźna malutka albo normalnych wymiarów tylko niewyraźna???
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Paź 2013 13:43 

kabelmanager napisał(a):
Na Twoim miejscu absolutnie bym nie ryzykował.

Spotkałem się z opiniami, że w przypadku niewyraźnej karty personal drukował nową bezpłatnie. Jednak faktycznie nie ma co ryzykować licząc na łaskawość pracowników.

zenek007 napisał(a):
a czy Wam też się jakoś ostatnio "inaczej" drukują karty pokładowe? Albo wyraźna malutka albo normalnych wymiarów tylko niewyraźna???

Mój problem to wina drukarki, sama karta wydrukowana bezpośrednio ze strony i pobrana w pdf bez zarzutu (przynajmniej na oko).
Ale czytałem już teorię spiskową, że Ryan losowo generuje co iluś klientów "ułomne" karty, aby zainkasować dodatkowe opłaty. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Paź 2013 13:54 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
ja kiedyś nie mogłam przejść przez bramki w Dublinie, chociaż wydruk na moje oko był ok, nawet w kolorze ;)
w każdym razie, w ryanie wymienili mi kartę pokładową bez problemu i bez żadnych opłat
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Paź 2013 14:26 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
ja mialam kiedys taka sytuacje w wizzair na Luton- cofneli mnie z 'security' do stoiska check-in i tam bezproblemowo i bezplatnie mi pani wydrukowala nowa karte.
(wizzair to nie ryanari ale jednak praktyki podobne stosuja ;-))
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2013 14:28 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
dialam napisał(a):
ja kiedyś nie mogłam przejść przez bramki w Dublinie, chociaż wydruk na moje oko był ok, nawet w kolorze ;)
w każdym razie, w ryanie wymienili mi kartę pokładową bez problemu i bez żadnych opłat

W BVA pewnie kazaliby zapłacić i jeszcze zważyli podręczny na szybko ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Paź 2013 15:09 

Wracając do drugiego pytania: jest w Modlinie (na lotnisku) jakiś geszeft gdzie wydrukują mi kartę z pendrajwa choćby i za 5 zł?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Paź 2013 15:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jak leciałem ryanairem, ale z okęcia jeszcze, to też miałem taką kartę i nic nikt nie mówił.
choć tak na prawdę to miałem dwie sztuki tej samej: ta druga to ładnie wydrukowana, na wszelki wypadek :P

#10 PostWysłany: 08 Paź 2013 12:21 

Ostatni raz podbijam temat i więcej nie zawracam głowy. Drukował coś, ktoś, kiedyś w Modlinie?

(nie mam możliwości drukowania "na mieście" wcześniej niż w dniu podróży i gdyby się dało tam na miejscu oszczędziłbym sporo czasu).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Paź 2013 14:29 

dialam napisał(a):

Ja tak samo miałem na Stanstead i też bez problemu dostałem za darmo normalna kartę pokladową (tylko musiałem z 10 minut odstać w kolejce do okienka Ryana). Następnym razem wydrukowałem w lepszej rozdzielczosci niż standardowa i nie bylo już problemu.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Paź 2013 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 585
Kilometry: 1 075 549
niebieski
również w Stanstead miałem taką sytuację. Pani bez żadnego problemu błyskawicznie wydrukowala i z szerokim uśmiechem wręczyła mi karte pokładową (muszę przyznać, że po małym stresie przy bramce to było bardzo miłe).
Co do płacenia to nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogą za to wołać kasę (w każdym razie nie pytałem, podziękowałem i było ok)

Image

https://mojeflagi.blogspot.com/
Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Paź 2013 18:05 

Maciek25 napisał(a):
dialam napisał(a):
Następnym razem wydrukowałem w lepszej rozdzielczosci niż standardowa i nie bylo już problemu.

Też spróbuję jeszcze raz w lepszej jakości chociaż od tego raczej głowice nie zaczną drukować równo. Jak nie to pal licho, zobaczę co powiedzą na bramce.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Paź 2013 18:31 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Ja kiedyś w BCN przeszedłem bez wydrukowanego kodu.. Dopiero zauważyłem że coś jest nie tak jak dawałem kod do skanowania :). Nie wiem jakim cudem, ale miła Pani puściła mnie bez skanowania. To chyba mój rekord jeśli chodzi o podróżniczego farta :P

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Paź 2013 10:48 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Kabel nie przejmuj się , podobnej jakości mam drukarkę i nigdy nie miałem problemu z check-in :)

#16 PostWysłany: 09 Paź 2013 23:45 
Awatar użytkownika

Nie widzę w tym fragmencie kodu niczego niepoprawnego. Skanery z większymi "anomaliami" sobie radzą, więc na Twoim miejscu nie zawracałbym sobie nawet głowy drukowaniem innej karty. Przejdzie na 100%.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Paź 2013 23:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Gdyby ktoś jednak pragnął wydrukować gdzieś kartę przed wylotem z Modlina (WAW też się załapie), to jest kawiarenka internetowa na stacji metra Centrum (to ta przy pałacu K i N). Trzeba wleźć na tę galerię sklepów, która się tam znajduje (nie schodząc na perony metra), bodajże wejściem środkowym się tam wchodzi (ktoś z WAW może mnie poprawić). W każdym razie ani tym wejściem na Młociny ani tym na Wilanowską. Wydruk z pendrive 0,50 zł bodajże za stronę, można PDF drukować. Czynne było dość długo. Chyba do 24, ale głowy nie dam.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Paź 2013 19:33 
Moderator forum

w samym WMI nie ma miejsca z uslugami drukowania jako takiego, ale...
jak powiedziano mi gdy zapytalem w info
+ ze moze w ktoryms ze standów ->>>
mila pani z kantoru ma taka mozliwosc , trzeba by przeslac plik na jej maila

inne w Srodmiesciu Wawy warszawa-gdzie-mozna-wydrukowac-cos-w-okolicy-centralnego,167,28245

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 21 Lis 2013 10:50 

Loty: 15
Kilometry: 40 275
też miałem taką sytuacje
Jak co roku wracając z Alicante drukuje bilety w kawiarence, nie zwróciłem uwagi wydrukowały się bez kodu , na lotnisku przy przejściu Security cofnięto nas do Check-in tam Pani wydrukowała nam je gratis ponownie, ale i tak wolałbym tego uniknąć i wydrukować i sprawdzić przed przyjazdem na lotnisko. pozdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości