Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... finite.pdf

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

CERTYFIKAT UBEZPIECZENIA
https://bin.ar-it.pl/d/2026_PKOBP_Certi ... atinum.pdf

-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Jak otrzymać certyfikat ubezpieczeniowy do kart Visa Infinite lub PKO Mastercard Platinum
Skontaktuj się z PKO Bankiem Polskim przez aplikację IKO lub serwis iPKO:

W aplikacji IKO:
Przejdź do: więcej → pozostałe → kontakt → napisz do nas → pytania do banku
(Strzałki wskazują kolejne kroki w menu serwisu)

W serwisie iPKO:
Przejdź do: moje sprawy → skontaktuj się z nami → zadaj pytanie online
(Strzałki wskazują kolejne kroki w menu serwisu.)

W treści wiadomości podaj:
• czy certyfikat ma być wystawiony również dla osób podróżujących z Tobą (współmałżonek/partner, dzieci)
• planowane daty podróży

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 307, 308, 309, 310, 311
Autor Wiadomość
#6201 PostWysłany: 02 Cze 2026 20:47 

Miałem konto w mBanku, nigdy mi się podobna sytuacja nie zdarzyła.
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#6202 PostWysłany: 02 Cze 2026 22:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@sebaa robiłeś przez Google Pay/Apple Pay/Curve czy bezpośrednio kartą? Gdy robiłem przez Google Pay, blokada zdarzała mi się dość często, aż w końcu raz kazali mi iść do oddziału. Tam pracownik zasugerował mi, abym używał karty bezpośrednio. Od tego czasu nie miałem ani jednej blokady.
 Profil Relacje PM off  

#6203 PostWysłany: 02 Cze 2026 22:51 

niebieski
Czyli w mBanku działa to tak, że mnie bezpieczna metoda płatności będzie powodowała mniej blokad niż ta bezpieczniejsza?
Chryste Panie :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#6204 PostWysłany: 03 Cze 2026 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
srebrny
trocha napisał(a):
W definicji “Dziecka” i “nagłego zachorowania” też nie ma nic o tym, że ta osoba ma być uczestnikiem imprezy, więc teoretycznie się łapie, ale nie wiem czy nie interpretuję tego zbyt frywolnie.

Ubezpieczenie obowiązuje też w przypadku:
Cytuj:
Nagłego zachorowania Członka rodziny (z wyłączeniem Współmałżonka, Partnera oraz Dziecka, do których zastosowanie ma
postanowienie z pkt 1)

Definicja członka rodziny jest dość szeroka i obejmuje osoby, które nie mogą być Ubezpieczonymi. Gdyby warunkiem znów miałaby być wspólna podróż, to imho powinno to być wskazane. Jeśli dziecko zostało z tego przypadku wyłączone na rzecz przypadku, o którym piszesz, to wynikałoby, że nie musi być uczestnikiem imprezy.
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#6205 PostWysłany: 03 Cze 2026 16:47 

czy podpinał ktoś kartę Visa Infinite do AliPay / WeChat? czy zmienny kod nie będzie powodował odrzuceń płatności ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6205 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 307, 308, 309, 310, 311

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości