Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 287, 288, 289, 290, 291
Autor Wiadomość
#5801 PostWysłany: 18 Gru 2025 11:23 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
@Gadekk jesli tak to przepraszam! Prbowałem dwa razy - infolinia i oddział i taką informację dostałem.

Jak to zalatwić?
 Profil Relacje PM off  

Weekend na Malcie 🌊 ☀️ Loty z Warszawy i hotel z widokiem na zatokę za 439 PLN 🔥 Weekend na Malcie 🌊 ☀️ Loty z Warszawy i hotel z widokiem na zatokę za 439 PLN 🔥
Długi weekend w Nowym Jorku 🗽😍 Wycieczka z Warszawy za 2983 PLN 😎 Długi weekend w Nowym Jorku 🗽😍 Wycieczka z Warszawy za 2983 PLN 😎
#5802 PostWysłany: 18 Gru 2025 11:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ktoś już tu pisał - ogarnięty doradca i szef placówki na przyklepanie odrębności.
2 ludzi lubi ten post.
seal uważa post za pomocny.

#5803 PostWysłany: 18 Gru 2025 11:38 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
zatem chyba moje posty do kosza proszę. :)
 Profil Relacje PM off  

#5804 PostWysłany: 18 Gru 2025 14:15 

niebieski
lluukk napisał(a):
Przecież to jest w OWU, co nie jest jasne?
[i]54. Podróż zagraniczna – podróż, której miejscem docelowym nie jest Kraj rezydencji Ubezpieczonego, obejmującą następujące bezpośrednio
po sobie okresy:
1) od przekroczenia granicy Rzeczpospolitej Polskiej do przybycia do miejsca pobytu poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, w celu
określonym w pkt 2;
[/b]

Ano właśnie: "od przekroczenia granicy RP do przybycia do miejsca pobytu".
Ale potem ZNOWU przekraczamy granicę i jedziemy do miejsca pobytu - ale już nie z RP. I na tym cały knif (braku) odpowiedzi polega.
 Profil Relacje PM off  

#5805 PostWysłany: 18 Gru 2025 15:20 

złoty
@sanchopan nie przekraczasz znowu granicy RP. Innych granic możesz sobie przekroczyć 20-cia ;) a nawet więcej. Jeśli przekraczasz inne granice, to dalej wchodzisz w punkt 2 - kolejne miejsca pobytu i tylko tyle, więc nie rozpoczynasz kolejnej "podróży zagranicznej".
 Profil Relacje PM off  

#5806 PostWysłany: 18 Gru 2025 15:35 

Loty: 205
Kilometry: 697 936
niebieski
@sanchopan
A jak Ty rozumiesz ten zapis definiujący podróż zagraniczną jako trzy następujące po sobie okresy - że tak z ciekawości zapytam?

A jeśli ktoś po przekroczeniu granicy RP nie jedzie do miejsca będącego miejscem pobytu w sensie dosłownym ale spędza cały czas będąc w podróży, to czy jest ubezpieczony, czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#5807 PostWysłany: 18 Gru 2025 15:44 

srebrny
Nie wiem po co tak komplikować temat, który jest prosty jak drut.
1. Wyjeżdżasz z PL -> zaczyna się ubezpieczenie
2. Jeździsz gdzie chcesz, przekraczasz granic ile chcesz, może być też dookoła świata
3. Do czasu aż nie wrócisz do PL -> jesteś ubezpieczony na jeden wyjazd poza granice PL (ograniczony ilością dni, bodajże 60)
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#5808 PostWysłany: 18 Gru 2025 16:19 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@sanchopan
Cytuj:
Ano właśnie: "od przekroczenia granicy RP do przybycia do miejsca pobytu".
Ale potem ZNOWU przekraczamy granicę i jedziemy do miejsca pobytu - ale już nie z RP. I na tym cały knif (braku) odpowiedzi polega

Gdybyś przeczytał całość definicji, a nie tylko jej fragment, to może byś zrozumiał.

Cytuj:
Podróż zagraniczna – podróż, której miejscem docelowym nie jest Kraj rezydencji Ubezpieczonego, obejmującą następujące bezpośrednio po sobie okresy:
1) od przekroczenia granicy Rzeczpospolitej Polskiej do przybycia do miejsca pobytu poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, w celu określonym w pkt 2;
2) pobyt poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, w celu wypoczynkowym, uprawiania Sportów rekreacyjnych, Sportów wysokiego ryzyka, Sportów zimowych wysokiego ryzyka, wykonywania pracy;
3) powrót z miejsca pobytu poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej, do przekroczenia granicy Rzeczpospolitej Polskiej.

Dopóki nie przekroczysz z powrotem granicy polskiej, to jesteś cały czas w jednej i tej samej podróży.

Cytuj:
Suma ubezpieczenia określona w „Tabeli nr 3 zakresy ubezpieczenia i sumy ubezpieczenia/gwarancyjne” (Załącznik nr 6 do OWU), odnosi się do każdego Ubezpieczonego w danym Okresie ochrony i jest odnawiana wraz z rozpoczęciem kolejnego Okresu ochrony w związku z nową Podróżą zagraniczną.

W jednej podróży obowiązuje jedna suma ubezpieczenia, niezależna od ilości najmów.
 Profil Relacje PM off
Kri$ lubi ten post.
Kri$ uważa post za pomocny.

#5809 PostWysłany: 18 Gru 2025 18:02 

niebieski
Dobrze. Ale ja pisałem w kontekście ubezpieczenia wkładu własnego auta - i dlatego, że mi pisemnie z PKOBP napisali, że "podróż z RP" i wtedy się odnawia to ubezpieczenie. Nie do końca im wierzę, ale jak zacząłem drążyć, to... przestali odpowiadać.
I takie czasy są teraz:czasy głupoli, gdzie nikt się nie przyzna do swojego błędu, jeśli źle napisali klientowi.
...ostatecznie odpisałem, że "proszę spróbować to zobaczymy, jak będzie szkoda". :shock: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#5810 PostWysłany: 18 Gru 2025 18:08 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Przeczytaj ponownie - albo nawet kilka razy - to, co napisałem powyżej.
 Profil Relacje PM off  

#5811 PostWysłany: 18 Gru 2025 20:42 

Loty: 205
Kilometry: 697 936
niebieski
OWU jest przecież napisane, że suma ubezpieczenia odnosi się do każdego okresu ochrony i jest odnawiana wraz z rozpoczęciem kolejnego Okresu ochrony w związku z nową Podróżą zagraniczną - paragraf 9.2 "Suma ubezpieczenia". Zgadzam się, że warto przeczytać całe definicje podróży zagranicznej ( w tym to sformułowanie o kolejnych bezpośrednio następujących po sobie okresach) , co to jest okres ochrony i czym jest suma ubezpieczenia. Przeczytanie fragmentu definicji nie wystarczy.
 Profil Relacje PM off  

#5812 PostWysłany: 18 Gru 2025 23:44 

niebieski
sanchopan napisał(a):
Dobrze. Ale ja pisałem w kontekście ubezpieczenia wkładu własnego auta - i dlatego, że mi pisemnie z PKOBP napisali, że "podróż z RP" i wtedy się odnawia to ubezpieczenie. Nie do końca im wierzę, ale jak zacząłem drążyć, to... przestali odpowiadać.
I takie czasy są teraz:czasy głupoli, gdzie nikt się nie przyzna do swojego błędu, jeśli źle napisali klientowi.
...ostatecznie odpisałem, że "proszę spróbować to zobaczymy, jak będzie szkoda". :shock: :mrgreen:
Ja się nie dziwię, że przestali odpowiadać. Ile razy jest sens to samo pisać
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.

#5813 PostWysłany: 19 Gru 2025 09:38 

niebieski
Ale co ty gadasz - nie czytałeś w ogóle albo czytałeś, ale kompletnie nie zrozumiałeś. :lol: :lol: :lol:
Co znaczy "ile razy jest sens to samo pisać", skoro owo "to samo" to było z ich strony, że "trzeba wrócić do Polski, żeby ubezpieczenie wkładu własnego się odnowiło". Czytasz czasem ze zrozumieniem? :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#5814 PostWysłany: 19 Gru 2025 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
Ostatnio po wynajmie samochodu w RPA/Avis miałem okazję przetestować po raz pierwszy ubezpieczenie do VISA Infinite, czyli zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie. Dostałem kamykiem w szybę, pojawił się odprysk, dostarczyłem do Mondial co potrzebowali (raport ze szkody, faktura, pobranie, zdjęcia szkody, umowa wynajmu) i dostałem bez problemu zwrot poniesionych kosztów, Mondial zadziałał sprawnie :D Dzielę się moim doświadczeniem, bo tu takich mało, a sam do tej pory nie byłem na 100% przekonany czy/jak to ubezpieczenie zadziała.
7 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#5815 PostWysłany: 19 Gru 2025 15:26 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Z rok, dwa temu pisałem o szkodzie w rodzinie przy wynajmie w Hiszpanii. Także bez żadnego problemu zwrot pobranej kaucji.
A więc działa i nie warto się bać.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5816 PostWysłany: 20 Gru 2025 20:28 

Mi wczoraj przyznali prawie 20k zł za kradzież bagażu na Teneryfie. Po kilku godzinach miałem przelew na koncie, więc też polecam Visa Infinity z PKO BP.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5817 PostWysłany: 20 Gru 2025 21:28 

niebieski
W sensie zeznałeś i udowodniłeś co tam miałeś za 20 tys. zł czy to jakiś ryczałt?
 Profil Relacje PM off  

#5818 PostWysłany: 21 Gru 2025 15:49 

A ja mam pytanie z innej beczki, czy zauważyliście przy przejściu z MC Platinium na Visa Infinite że jakość obsługi i likwidacji zdarzeń ubezpieczeniowych uległa poprawie w jakiś sposób - czas itp. Czy nie ma różnicy i jakby ktoś mial jakieś spostrzeżenia w drugą stronę przy zmianie z VI na MC Platinium że jednak VI ma lepiej. Różnice w kwocie ubezpieczenia i jego sumach znam.
 Profil Relacje PM off  

#5819 PostWysłany: 25 Gru 2025 14:22 

niebieski
Co do sytuacji z zablokowaniem dostępu zdalnego do karty a raczej jej ustawień, danych itd. przez infolinię - nic nie udało się wskórać. Trzeba osobiście. Nic nie mogą powiedzieć. Wygląda jakby to wpadło pod AML/KYC. Nie mniej karta teoretycznie działa, jest oznaczona w IKO jako aktywna.
Inne pytanie - czy ubezpieczenie obejmuje przedłużenie podróży/przełożenie lotu/zakup nowych biletów na późniejszy termin w sytuacji kiedy ubezpieczony się rozchorowuje i w związku z tym nie za bardzo ma siły/ochotę na kilkunastogodzinny powrót samolotem do domu? Oczywiście po uzyskaniu papieru od lekarza o przeciwwskazaniach do podróży.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 287, 288, 289, 290, 291

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości