Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obie karty z tego wątku mają Ubezpieczenie zniesienia udziału własnego za szkody w wynajętym samochodzie -

PKO VISA INFINITE ma równowartość w zł do 2400 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -infinite/

PKO MASTERCARD PLATINUM ma równowartość w zł do 1500 EUR
https://www.pkobp.pl/klienci-indywidual ... -platinum/

w obu linkach rozwiń "W podróży zagranicznej".
-----
Do wydania karty istotna jest zdolność kredytowa w Banku PKO BP do MC 5k a Visa 50k
-----
Nie ma opłaty rocznej za posiadanie konta w przypadku zrobienia obrotu każdą kartą - to samo się tyczy kart dodatkowych
-----
Numery telefonów bezpośrednio do ludzi którzy ogarniają ubezpieczenie z tej karty to: 22 563 11 18 i 22 383 21 18
-----
cvv można sprawdzić w aplikacji, przez stronę i na infolinii
----

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5737 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 283, 284, 285, 286, 287
Autor Wiadomość
#5721 PostWysłany: 21 Lis 2025 19:24 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
A jaki kod podajesz do fizycznej karty? Nie mam aplikacji...
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Turcja all inclusive 🌴 4* hotel z aquaparkiem 🏊 blisko plaży w Marmaris za 2279 PLN Turcja all inclusive 🌴 4* hotel z aquaparkiem 🏊 blisko plaży w Marmaris za 2279 PLN
Zatańcz sambę w Rio 💃😍 Bilety do Brazylii z Warszawy od 2593 PLN 🔥 Również na majówkę 😎 Zatańcz sambę w Rio 💃😍 Bilety do Brazylii z Warszawy od 2593 PLN 🔥 Również na majówkę 😎
#5722 PostWysłany: 21 Lis 2025 22:09 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 88 567
srebrny
@kojot_lubin mi odmówili w Albanii w Tiranie, bo nie spodobał im się brak CVV. W Rumunii w Bukareszcie nie pasował brak "embossed" (wypukłość).
Dlatego szukając wynajmu w Nowej Zelandii zadawałem pytania na FB/mailem czy nie jest problemem brak CVV na karcie, bo mam w telefonie w aplikacji. Na szczęście odpisali, że spotkali się z tym, że dla bezpieczeństwa teraz banki wydają takie karty i nie stanowi to problemu.
Cytuj:
As long as we can view your card details through your phone application, and confirm that those details are under your name, we can accept this. The phone application must provide:
  • Card Name
  • Card Number
  • CVC/CVV
2 ludzi lubi ten post.
kojot_lubin uważa post za pomocny.

#5723 PostWysłany: 21 Lis 2025 22:14 

niebieski
To w takim razie ja rozumiem, że jeśli mam zabookowany wynajem w USA w Alamo, podałem wszystkie dane karty przez internet i teoretycznie na lotnisku mogę iść bezpośrednio do samochodu to już ten dynamiczny CVV nie będzie przeszkadzać?
 Profil Relacje PM off  

#5724 PostWysłany: 21 Lis 2025 22:15 

niebieski
Ale IMHO to jest problem ludzi, ich ignorancji, braku wiedzy i wyobraźni - generalnie zacofania i zaściankowości, a NIE samej karty.
Mnie też w jednej wypożyczalni wmawiano, że Infinite to "zwykła debetówka", bo "nie jest wypukła." :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5725 PostWysłany: 22 Lis 2025 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 352
Kilometry: 570 050
niebieski
Zmienny kod stwarza czasem problemy i jest mniej wygodny ale to zawsze kwestia nowości.
Na zacofanych rynkach jeszcze z rok mogą być problemy. Później Wszyscy ogarną.
Ja miałem problem z płatnością w accor. Podawałem dane karty na stronie, a oni próbowali ją obciążać randomowo po 1, 2 albo 3 dniach i płatność nie przechodziła, bo cvv w międzyczasie się zmieniał. W końcu zadzwoniłem do banku jak to ominąć i dodali mi tego wystawcę do zaufanych na tydzień. Płatność przeszła pomimo nieaktualnego kodu.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
piotrkr uważa post za pomocny.

#5726 PostWysłany: 22 Lis 2025 23:23 

niebieski
...to np. taki Amazon to sam się dodaje do zaufanych czy jak, że tam w ogóle CVC nie chcieli nigdy, a karta działa? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#5727 PostWysłany: 24 Lis 2025 18:07 

niebieski
Dużego sprzedawcę bank może już mieć w zaufanych dla wszystkich.
 Profil Relacje PM off  

#5728 PostWysłany: 28 Lis 2025 23:11 

niebieski
W kontekście artykułu z dzisiaj ze SG, który stanowi o potencjalnych odwołaniach lotów m.in. Wizzem mam pytanie, czy ktoś przerabiał podobny problem z ubezpieczeniem Infinite.
Teoretycznie, jakby mi odwołali lot do Maroko Wizzem w grudniu, to jeśli mam opłaconą bezzwrotną rezerwację ww. kartą, to można liczyć na jakąś wypłatę odszkodowania z tego tytułu?
Pytam, bo - znowu teoretycznie - nawet jeśli lot mi przełożą, to bezzwrotna rezerwacja i tak pójdzie się paść...? ;) :roll:
 Profil Relacje PM off  

#5729 PostWysłany: 28 Lis 2025 23:13 

złoty
@sanchopan nic z tego ;) to by było zbyt piękne.
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#5730 PostWysłany: 28 Lis 2025 23:25 

niebieski
Czyli tylko ewentualne(?) zachorowanie wchodzi w grę i papier od lekarza, że "jako głowa rodziny nie mogę lecieć - i rodzina beze mnie też". ;)
...tylko zapewne, jak sądzę, chronologia musiałaby być odwrotna, tj. wpierw lekarz a potem odwołanie, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#5731 PostWysłany: 28 Lis 2025 23:41 

złoty
@sanchopan dokładnie tak.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#5732 PostWysłany: 29 Lis 2025 11:19 

Czy ktoś odwoływał z powodów związanych z ciążą partnerki xD? Karta na mnie, kupiliśmy podróż jeszcze “przed” i teraz wychodzi ze będzie to ok 5 miesiąc gdy wypada nam dość intensywny wyjazd do Japonii. Tak, wiem to “bezpieczny” okres na podróżowanie, ale z różnych przyczyn gdyby lekarz wystawił jakiś kwit ze odradza (ale bez jakichś wielkich komplikacji ciąży) to idzie odzyskać środki? OWU dla mnie dość niejasne w tej kwestii, na razie tylko gdybam co i jak i może ktoś miał podobny przypadek.
 Profil Relacje PM off  

#5733 PostWysłany: 29 Lis 2025 11:23 

złoty
Sam sobie odpowiadasz, ponadto nie tylko filozofowie powtarzają że "ciąża to nie choroba".
W przypadku przeciwwskazań medycznych, by starać się o odszkodowanie rezerwujący bilety lotnicze itp musi też być posiadaczem KK
 Profil Relacje PM off
czinger uważa post za pomocny.

#5734 PostWysłany: 29 Lis 2025 11:25 

dg72 napisał(a):
Sam sobie odpowiadasz, ponadto nie tylko filozofowie powtarzają że "ciąża to nie choroba".
W przypadku przeciwwskazań medycznych, by starać się o odszkodowanie rezerwujący bilety lotnicze itp musi też być posiadaczem KK
Rezerwującym jestem ja, miałem oczywiście KK w momencie rezerwacji (i dalej mam).
 Profil Relacje PM off  

#5735 PostWysłany: 29 Lis 2025 11:28 

złoty
Czyli musi być zaświadczenie lekarza, że takie schorzenie lub taka choroba itp uniemożliwia podróż osobie z rezerwacji
Czego oczywiście nie życzę
Infinite ma bardzo dobre ubezpieczenie medyczne, gdyby co. Wskazana dokładna lektura owu
 Profil Relacje PM off
czinger uważa post za pomocny.

#5736 PostWysłany: 01 Gru 2025 01:05 

Sytuacja z obecnego tygodnia - podczas pobytu na Islandii nie zauważyłem oblodzenia chodnika i wywróciłem się na wznak. Oczywiście wystąpiły siniaki i zaczęło boleć. Dało się funkcjonować, więc tymczasowo zignorowałem uznając że to musi być tylko stłuczenie.

Po 2-3 dniach objawy bólowe się nasiliły, więc zadzwoniłem na assistance. Kazano mi iść do szpitala publicznego. EKUZ pokrył większość kosztów (~2,5k zł), a ubezpieczenie Visa Infinite pokryło islandzkiego co-paya (jakieś 300 zł).

Jako ciekawostka - Mondial powiedzial żebym zadzwonił jak będę znał koszt który muszę pokryć w szpitalu. Zadzwoniłem, po 15 min wysłali mailowo formularz do wypełnienia i wygenerowali kartę płatniczą. Kartę dodałem do Google Pay i płatność w szpitalu poszła od razu z pieniędzy Mondial/PKO, bez konieczności późniejszego wnioskowania o zwrot własnej kasy. Fajne rozwiązanie przy większych szkodach, jeżeli wystawienie rozliczenia bezgotówkowego dla placówki medycznej trwałoby dłuższy czas.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#5737 PostWysłany: 01 Gru 2025 02:39 
Awatar użytkownika

Loty: 334
Kilometry: 646 129
niebieski
10 dni temu minął mi termin rozliczenia karty. Ale nadal transakcję nabija na stary okres? Ktoś miał/ ma podobny problem ? Upominać sie ? Czekać na spokojnie i przy zaktualizowaniu sie zaliczy te dokonane transakcję na nowy okres rocznego rozliczenia ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5737 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 283, 284, 285, 286, 287

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości