Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 15 Gru 2025 13:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

pele28 napisał(a):
Ceny biletów na mecze to jakiś kosmos .Często najtańszy bilet na mecz grupowy to około 1000 dolarów ,a najtańszy na finał ponad 4000 dolarów .Przegięcie maksymalne .Pierwszy raz odpuszczam MŚ bo to już nie ma nic wspólnego z normalnym kibicowaniem.

No cóż, to idealny przykład efektu gotującej się żaby. Od lat ten trend dobrze się trzymał w piłce (czy klubowej, czy reprezentacji) i teraz już ciut za późno na bojkot.

O tempora, o mores!
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#62 PostWysłany: 15 Gru 2025 14:02 

srebrny
Przypomnę, że FIFA w planach chciała, żeby ceny za bilety były "dynamiczne", dopiero wtedy byłby kosmos.
Pod naciskami się z tego ostatecznie wycofali ...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#63 PostWysłany: 15 Gru 2025 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 706 506
srebrny
pele28 napisał(a):
Ceny biletów na mecze to jakiś kosmos .Często najtańszy bilet na mecz grupowy to około 1000 dolarów ,a najtańszy na finał ponad 4000 dolarów .Przegięcie maksymalne .Pierwszy raz odpuszczam MŚ bo to już nie ma nic wspólnego z normalnym kibicowaniem.

ja nie wiem gdzie ty widzisz ceny po 1000 dolarow.
Na mecze grupowe na 3kategorie to cena od 140 dolarow, zazwyczaj do 180.
Zapewne patrzysz na posrednikow. Oczywiscie, nie znaczy ze cie wylosują,.
Ale tym bardziej na jakims meczu Capo Verde czy jakies Tunezji na stadionie Kansas nie liczylbym na 100 % frekwencje wiec pewnie pod stadionem od konikow beda lataly w okoolicach ceny nominalnej.

Ogólnie ceny dynamiczne to nie jest zly pomysl, jesli chce po prostu pojechac na MS i poczuc atmosfere.
W zaden sposbo nie deprecjonujac druzyn to taki mecz Austria - Jordania, Jordania Algieria,Curacao WKS raczej mogą nie zapelnic stradionu.
Z drugiej strony powinni ograniczyc możliwosc konikowania. W ten sposob, że zamawiasz max okreslona liczbe biletow, być moze od razu wskazujac jakies dane kibicow z możliwości pozbycia się tylko poweidzmy 10-20 % biletow.

No ale to zapewne wlasnie by ograniczylo wplywy FIFy bo zapewne mecz Curacao - Algieria moglby swiecic pustkami, a tak to pewnie wiekszosc biletow na ten mecz juz sprzedana w ciemno i konik zostal z takim biletem, ktory bedzie probowal uplynnic, a pewnie z kazdym tygodniem bedzie trudniej.

#64 PostWysłany: 19 Gru 2025 19:01 

Ja widze po około 1000 dolarów na mecze gospodarzy np czyli już masz 9 meczów ,wszystkich nie sprawdzałem ,1000 dolarów najtańszy bilet na Meksyk ,Kanade ,Usa ,gdzie 4 lata temu były najtańsze za około 100 dolarów . A inflacji przez 4 lata nie było 1000% tylko 40/50% Finał jest najtanszy za 4200 dolarów a 4 lata temu chyba za jakieś 400 dolarów .Czyli na wiele meczy masz 10 razy większe ceny
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 06 Lut 2026 16:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy ktoś brał udział w tym ostatnim losowaniu? na początku stycznia, którego wyniki mają byc własnie na dniach?
Jeśli tak to jakieś info? ktoś pozytywne informacje?
NIby do 11.02 ma być obciążone konto w przypadku wylosowania biletu, ale wiadomośći winny pojawiać się od 5 lutego

#66 PostWysłany: 06 Lut 2026 23:20 

Loty: 37
Kilometry: 75 955
Hej

Tak, u nas sukces. Wszystkie 3 mecze grupowe wylosowane.
Link pod którym można sprawdzić status:
https://fifa-fwc26-us.tickets.fifa.com/ ... ct-disable

Trzeba potwierdziĉ rezerwację do 22.02 i wtwdy zakładam przechodzi się do płatności.
 Profil Relacje PM off
8iker lubi ten post.

#67 PostWysłany: 06 Lut 2026 23:50 
Awatar użytkownika

srebrny
To aż dziwne bo było napisane ze 11.02 pobierze pieniądze. No u mnie informacji brak czy to mailowej czy to finansowego pobrania.

#68 PostWysłany: 06 Lut 2026 23:57 

U mnie też jeszcze nie ma maila od fify. Cierpliwie czelam :)
Jedynie widzę bilety zaalokowane w tym linku co wysłałem.
Tej podstrony nie widać normalnie po zalogowaniu na konto.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 07 Lut 2026 23:26 

Loty: 41
Kilometry: 48 512
niebieski
A ja maila dostałem. Ewentualny mecz z Tunezją trafiony, ale bardzo prawdopodobne że i tak zrezygnuję.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:31 
Awatar użytkownika

srebrny
To ja to nic nie rozumiem
Miało ściągać kasę jak tylko sie wylosowało a tutaj piszecie o tym ze można zrezygnować.

Ja przekalkulowalem wzialem mecze na jednym z najwiekszych stadionie i raczej nie urywajace niczego czyli Kansas
Holandia Tunezja
Algieria Austria

A info brak..Wiec pewnie nie wylosowali mnie. Ale zdziwiony jestem ze po ewentualnym wylosowaniu nadal jest decyzja czy sie robi IN czy out

#71 PostWysłany: 08 Lut 2026 00:44 

Loty: 41
Kilometry: 48 512
niebieski
Nie nie. Z maila wynika, że będą ściągać automatycznie od 9.02 i trzeba zapewnić środki na karcie. Nie ma nic o konieczności dodatkowego potwierdzania chęci wzięcia tego biletu.
Po wejściu w swój profil jest info, że te bilety są zarezerwowane przez 15 dni, więc domyślam się, że jeżeli przez te 15 dni nie uda im się ściągnąć kwoty z karty, wtedy bilet przepada.

Pisząc o rezygnacji miałem na myśli platformę odsprzedażową :)

Edit, wrzucam treść maila od FIFA, chyba wszystko powinno być jasne ;)

Cytuj:
You applied for: Random Selection Draw

Please note that your tickets are not yet confirmed and that the payment card you provided will be automatically charged for the full amount due for all allocated tickets. Payment card details cannot be changed before the charge is processed, and partial payments are not accepted.

If payment is successful, your tickets will be deemed purchased in accordance with the Ticket Terms of Sale for General Public. If the initial payment attempt fails, FIFA Ticketing will re-attempt the charge using the same payment card. If subsequent attempts are unsuccessful, FIFA may, at its discretion, offer a time-limited option to complete payment separately online. If payment is not completed within the stated timeframe, your ticket allocation will be canceled and the tickets may be reallocated.

Payment process

FIFA Ticketing will begin charging the payment card you entered when submitting your application starting 9 February 2026. Please ensure that your payment card is valid and has sufficient funds, as successful payment is required to secure the tickets allocated to you.

If we are unable to process your payment, you may be contacted by no-reply.fwc26@tickets.fifa.org or FIFA Ticketing. Please note that if payment is not completed within the required payment period, the tickets allocated to you will be canceled.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 08 Lut 2026 10:52 

Tak, potwierdzam.
Też właśnie dostałem już maila.
Od jutra ściągają kasę z kart, więc jedyna opcja 'rezygnacji' to zmniejszenie limitu na karcie żeby kasy nie pobrało.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 08 Lut 2026 11:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja też otrzymałem ze nie wylosowało mnie. No cóż moja ściśle przemyślana strategia okazała sie totalnie nieudolna.
Zamiast Kansas bedzie jakis Kołobrzeg:)
JIK lubi ten post.

#74 PostWysłany: 29 Mar 2026 23:49 

niebieski
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,32694304,szalone-ceny-za-nocleg-z-airbnb-wlasciciele-domow-w-usa-sa.html

Nie płakać i płacić!:)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 18 Kwi 2026 06:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Oj żeby tylko wlascicie domów byli "bezlitosni"....

$13 train fare spikes to $150 for World Cup fans attending matches in New Jersey
https://edition.cnn.com/2026/04/17/spor ... fare-spike
Wyciskanie cytrynki w stylu łysego v2.0
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#76 PostWysłany: 22 Kwi 2026 11:17 

niebieski
https://www.fifa.com/en/tournaments/men ... p-22-april

Dzisiaj o 17 naszego czasu jest jakaś last minute sale na wszystkie 104 mecze.
 Profil Relacje PM off
DonCorrado uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 29 Kwi 2026 12:06 

Ceny tych biletów są jakieś chore prawie 2k dolarów za krzesełko na stadionie na mecz grupowy to w pierwszym rzędzie. Wszedłem po godzinie z ciekawości ale tylko first row 1 i czasem 2 były dostępne. Widzę, że na portalu są jakieś ruchy od czasu do czasu dorzucają ale nie widziałem żadnych CAT 4 albo 3 dostępnych.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 29 Kwi 2026 17:18 

srebrny
Bo chcą zapełnić chociaż pierwsze rzędy 😂
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości