Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wypożyczalnia aut
#21 PostWysłany: 06 Lip 2021 22:51 

niebieski
korzystał ktoś może z tej wypożyczalni: https://www.gorentalbania.al. Jakie recenzje, opinie?
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#22 PostWysłany: 06 Lip 2021 23:45 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 485 359
niebieski
wercyngetoryx napisał(a):
korzystał ktoś może z tej wypożyczalni: https://www.gorentalbania.al. Jakie recenzje, opinie?

https://www.fly4free.pl/forum/wypozyczalnia-aut,1451,51076#p1370672
 Profil Relacje PM off
apadlo lubi ten post.
wercyngetoryx uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 07 Lip 2021 06:51 

niebieski
Dzięki. Czytałem ten wątek w całości chyba z 5 razy ale widać myślami byłem już na Bałkanach 🤪
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Lip 2021 12:49 

Loty: 27
Kilometry: 59 235
niebieski
Podrzućcie jeszcze jakieś lokalne wypożyczalnie w Albanii. Najlepiej Tirana lotnisko. Chcę lecieć za tydzień na około 15 dni.

1) tu https://www.gorentalbania.al na maila nie odpisują (wprawdzie to dopiero 4h) telefonu nie odbierają, a na stronie nie ma cen :)

2) tu https://rentacaralbania.com/car-rental-fleet/ ceny na mój termin od 40EUR za dzień.

3) przez pośredników najtaniej widzę za 45EUR za dzień na mój termin

i szukam czy jestem w stanie coś taniej znaleźć.

Image
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Lip 2021 23:32 

Loty: 6
Kilometry: 6 608
Hej, udalo Ci sie cos wymyslec lepszego / tanszego ?
pozdr
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 26 Lip 2021 15:42 

niebieski
Również polecam https://www.gorentalbania.al.
Ceny na lipiec'21 przy 6 dniach to: Fiat Grande Punto 27E za dzień lub Fiat 500 L 33E za dzień. Wybrałam tańsza opcję i dostaliśmy dość mocno wysłużona Fiestę (dała radę Przełęczy Llogara). Auto można oddać w Szkodrze i doliczaja za to 25E. Zwrot bezproblemowy, nawet nie wychodza z biura żeby spojrzeć na auto.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 31 Lip 2021 00:07 

niebieski
Czy to jest ta „mocno wysłużona Fiesta”?. Pare dni temu padła mi w Skopje. Nie miała w sobie ani wody do chłodnicy ani oleju. Widać zapomnieli dolać. Po długich przepychankach dostalem kolejne auto - nie wiele lepsze. W wolnej chwili opisze bo pare godzin temu dopiero wróciłem.

Załączniki:
F7ED9008-9A39-47AB-AEDB-50BDDA0CFF9D.jpeg
F7ED9008-9A39-47AB-AEDB-50BDDA0CFF9D.jpeg [ 189.32 KiB | Obejrzany 5788 razy ]
 Profil Relacje PM off
Rockriderr uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 17 Sie 2021 22:28 

Cześć,
Czy może ktoś polecić wypożyczalnię aut z odebraniem pojazdu w Sarandzie i zwrotem w Tiranie?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Sie 2021 10:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 900 129
Posprawdzaj na stronach pośredników i przygotuj się na dodatkową opłatę (one way fee). Na szybko widzę, że np. Sicily by Car daje taką możliwość.
Zeus uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 19 Sie 2021 20:21 

niebieski
wercyngetoryx napisał(a):
Czy to jest ta „mocno wysłużona Fiesta”?. Pare dni temu padła mi w Skopje. Nie miała w sobie ani wody do chłodnicy ani oleju. Widać zapomnieli dolać. Po długich przepychankach dostalem kolejne auto - nie wiele lepsze. W wolnej chwili opisze bo pare godzin temu dopiero wróciłem.

Nie, to inna Fiesta. Nasza wygladała jeszcze gorzej ;) Na szczęście dała rade :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 09 Sty 2022 14:53 

złoty
Przeglądam stronę GoRentAlbania i lekkie zaskoczenie :D

Załączniki:
Zrzut ekranu 2022-01-9 o 13.47.03.png
Zrzut ekranu 2022-01-9 o 13.47.03.png [ 278.96 KiB | Obejrzany 5123 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 22 Mar 2022 01:04 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Rent a Car Albania

Rezerwacja przez stronę, przyszło potwierdzenie, ale nie ma w sumie info gdzie odebrać furę, zatem piszę maila i równolegle na whatsappie. Whatsapp odpowiada, podaję numer rezerwacji i...zonk - "nie mamy takiej." Wklejam screenshot potwierdzenia. "A no dobra, a to tak, a no przeciez samochod dla @apadlo, no patrz nawet foty wrzucam, jedna, druga, trzecia czwarta". Foty dostałem, obiecano wysłanie na przyloty człowieka z moim nazwiskiem i.... jazda. 1h opóźnienia na wylocie, poinformowałem - spoko, doleciałem i złapaliśmy się bez pudła. Interakcja na plus :)

Płatność - w potwierdzeniu powiedziane jest - cash tyle i tyle EUR na miejscu. A można bez problemu kartą, w EUR, albo ALL - mimo wiadomosci w potwierdzeniu, ze cash (z czym pomógł mi na dzień przed lotem @miloszp) - karta wjeżdża. Na plus.

Ubezpieczenie - brałem bez ubezpieczenia - za nowego forda fiestę musiałem założyć 300 EUR Na papierku pan spisuje - numery, expiry date i cvv. Co? Pytam jaki cvv? Numer wszak osobisty, więc się nim nie dzielę. Plus robi i tak blokadę na karcie więc jak. "Dajesz cvv albo nie ma fury. No jak nie pobiorę to nie ściągnę" Mówię, że inne wypożyczalnie jakoś nie muszą. "Muszą!"
No i z koniem się nie przekopię. Wygląda na to, że nia ma terminala z usługą blokowania kasy w stylu hoteli, tylko zwykła tańsza maszynka bez tej opcji. Z racji, że nie jest to hotelowy preauth - potrzebują numeru/expiry/cvv aby coś jednak pobrać. Na minus, bo po tripie karta do skoszowania.

Fuel policy - pusty do pustego. Dostałem takiego z 15 kilometrami paliwa, zwróciłem z 30. Nie wycyrklowałem. Na minus - wolę full to full.

Oddanie - osobiste sprawdzenie, pobieżne, bez oglądana z lupką, niemniej nic nie zarysowałem. Na plus.

Całość? Nie wiem jak ocenić. Są aspekty dobre, są gorsze. Jak się ktoś będzie decydował - ma tutaj pełne info.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 11 Maj 2022 17:46 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 158 981
Czy ktoś z Was korzystał z wypożyczalni Auto Rental Albania ara. al? Właśnie zrobiłam u nich rezerwację na Opla Corsę 2017 i nie wiem czego się spodziewać 😉

#34 PostWysłany: 13 Maj 2022 20:05 

W trakcie majowego pobytu we Wlorze szukaliśmy już na miejscu najkorzystniejszej cenowo ofert na małe autko. W cenie 20e/doba dostaliśmy Fiata Pandę, który mimo przebiegu i kilku(nastu) lat znakomicie radził sobie załadowany na przełęczy Llogara i w okolicach. Wypożyczalnia znajduje się w centrum przy głównej ulicy. Dobry kontakt z obsługą, ogólnie polecam jeśli ktoś szuka po kosztach.
Makina Me Qera Vlore - Rent A Car “G&M Auto”
+355 69 290 7490
https://maps.app.goo.gl/PMmjWNT5kwoyT4nq5
Pozostałe wypożyczalnie w mieście sztywno trzymają cenę 30e/doba
 Profil Relacje PM off
LaMancha uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 22 Maj 2022 21:10 

złoty
https://www.gorentalbania.al

Wypożyczona Skoda Citigo (2018, przebieg ok. 50 000 km) na 3 dni za 105€ łącznie z pełnym ubezpieczeniem (nieobejmującym podwozia), rezerwacja na krótko przed przyjazdem. Bardzo dobry kontakt przez WhatsApp. Zwrot bezkontaktowy, wypożyczenie bez żadnej kaucji. Paliwo same-same (samochód z 1/8 baku). Ogólnie polecam ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 01 Cze 2022 16:34 

radeom napisał(a):
https://www.gorentalbania.al

Wypożyczona Skoda Citigo (2018, przebieg ok. 50 000 km) na 3 dni za 105€ łącznie z pełnym ubezpieczeniem (nieobejmującym podwozia), rezerwacja na krótko przed przyjazdem. Bardzo dobry kontakt przez WhatsApp. Zwrot bezkontaktowy, wypożyczenie bez żadnej kaucji. Paliwo same-same (samochód z 1/8 baku). Ogólnie polecam ;)

Na ich stronie w ogóle nie ma warunków wynajmu ani cen??? Trzeba o wszystko pytać osobiście czy ja niedowidzę?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 01 Cze 2022 18:12 

złoty
Ja załatwiałem wszystko przez WhatsApp/maila. Jak już dostałem regulamin, to był w nim np. zapis, żeby nie wyjeżdżać samochodem poza UK/Irlandię - ewidentne kopiuj-wklej :)

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 01 Cze 2022 20:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 03 Cze 2022 08:34 

Mi podali cenę na przy 4 dniach 40 euro za dzien!!!! za skodę citigo. Trochę drogo.... Nie znacie jakichś tańszych opcji?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 03 Cze 2022 10:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@Podkopnik w jakim terminie? bo jak na czerwiec czy wakacje to ceny faktycznie odjechane i te 40 EUR za dzień jest ok.
Dwa razy brałem auto, raz z Sicily by Car przez pośrednika za 4 dni (3 doby) 260 PLN, drugi raz bezpośrednio w Alamo za 8 dni (7 dób) 89 EUR. Było to w 2020 i 2021 roku.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 04 Cze 2022 10:38 

Termin to połowa lipca. Ale będę szukał innych też dal porównania. Nie wierzę, że nie ma nic tańszego :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość