Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Mar 2015 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Pod koniec marca chcę zrobić taki trip Bruksela -> Antwerpia -> Gent -> Bruksela. Zaczynam z lotniska BRU i tam też kończę. Na każde miasto mam 1 dzień (27-30.03) Czy ktoś mógłbym mi polecić jakiś tani środek transportu między tymi miastami?
Najtaniej z lotniska BRU do Antwerpii znalazłem u przewoźnika Airport Express De Decker en Van Riet za 10€ OW za osobę (dodam, że podróż dla 4 osób, w tym tylko 1 student). Podróż koleją mi się nie kalkuluje na tym odcinku, bo bilety są po 11,20€ (dla studenta 0,10€ taniej). Macie jakieś inne propozycje?
Antwerpia - Gent 3*9,4€ + 6€ kolejami Belgijskimi. Jest jakiś tańszy bus na tym odcinku?
Gent - Bruksela 3*8,9€ + 6€ kolejami Belgijskimi.
Z góry dzięki za pomoc i propozycję :)

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#2 PostWysłany: 07 Cze 2015 21:09 

Chyba już nieco nieaktualne. Jednak może komuś się przyda jak tu zajrzy.
Ja w tamtym roku zrobiłam identyczną podróż przez te 4 miasta. Z tym , że w innej kolejności trochę:
* Antwerpia
* Brugia
* Gandawa
* Bruskela
To było w 7 dni- więc wszystko widziałam. :) Planując wyszła mi to najbardziej optymalna kombinacja trasy. Wszystkie połączenia bez przesiadek.

A w tym roku tak: 1. Gandawa (przejazd z przesiadką (tylko przesiadką) w Brukseli), 2. Brugia i 3. Bruksela.

W obu tych przypadkach korzystaliśmy (my, bo podróżuję z mężem) z biletów RAIL PASS.
Cena to 76 Euro, jest to taki karnecik do wpisywania samemu przejazdów. Obejmuje 10 przejazdów. Więc za każdym razem wykorzystaliśmy pełny pakiet.
W tym roku jedno miasto mniej jednak też wykorzystane - dlaczego? Otóż dlatego, że koniecznie na kilka godzin chcieliśmy zajechać do Gandawy i się po niej pokręcić. A z Charleroi Sud trzeba pojechać przez Brukselę.
Dodatkowo trzeba pamiętać, że do Charleroi Sud trzeba dojechać jeszcze autobusem. 5 Euro w jedna stronę.

Mam nadzieję, że komuś tym pomogę. :)

edit:
dodam, że z jednego RAIL PASS'a może korzystać więcej niż jedna osoba, więc my we dwoje wykorzystaliśmy komplet. A jak się nie wykorzysta, to bilet jest ważny rok.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Lip 2015 21:38 

Czyli jak najłatwiej dostać się z lotniska do Antwerpii lub Brugii?

Przez Gare du Midi czy Charleroi Sud?

#4 PostWysłany: 29 Lip 2015 22:16 

niebieski
Do Brugii Flibco bezpośrednio z lotniska.
Do Antwerpii z Brukseli pociągiem a wcześniej do Brukseli albo przez Charleroi pociągiem albo autobusem z lotniska do Brukseli
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 29 Lip 2015 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
2 tygodnie temu wrocilismy z Belgii, zrobiliśmy dokładnie te trasę ale dorzucilismy jeszcze Drugie. Wynajelismy samochod- za 3 doby zaplacilismy 75 euro (wypożyczanie na lotnisku), więc jeśli ktoś ma prawko to warto rozważyć te opcję ;) Wymienione miasta leżą blisko siebie więc koszty paliwa są znosne ;)
kittycate uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość