Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Maj 2014 20:33 

Witam. Zamierzam wypożyczyć samochód w Nicei w lipcu na 1 dobę. Nigdy tego nie robiłem, proszę o cenne wskazówki.
Najlepiej chciałbym zrobić rezerwację online wcześniej i odebrać samochód. Proszę polecić jakąś wypożyczalnie samochodów online. Mogę także wypożyczyć samochód gdzieś na lotnisku.
Samochód oczywiście najtańszy malutki :-)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#2 PostWysłany: 13 Cze 2016 21:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Chciałbym wynająć samochód dla 5 osób (2 duże walizki, 4 małe) w Nicei (najlepiej na lotnisku) w lipcu na 7 dni.
Z pełnym ubezpieczeniem, bez udziału własnego, bez depozytów, z dodatkowym kierowcą.
Sprawdzałem kilka sieciówek, ale ceny okropne.
Mój budżet to do 500 E.

Prośba o sugestie.
Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Sie 2019 17:41 

Planuję wyjazd we wrześniu do Nicei z rodziną, potrzebuję auto 5-cio osobowe. Zawsze miotam się z wypożyczalniami o wkład własny, wykupuję pełne ubezpieczenie przy wynajmie a potem okazuje się, że chcą taką kaucję której nie mam i w rezultacie wykupuję u nich drugie ubezpieczenie. Może ktoś ostatnio wypożyczał biorąc ubez. z wypożyczalni i jest w stanie mi powiedzieć jaki to koszt. W wypożyczalni na stronie Firefly jest Supercover 20 eur per day co jak dla mnie to astronomiczna kwota przewyższająca kwotę wynajmu samochodu. jest też premium cover za 8eur ale ono podobno nie zwalnia z kaucji.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Sie 2019 17:51 

niebieski
Zeby byc "zwolnionym" z kaucji, nie masz innego wyjscia jak kupic ubezpieczenie od firmy wypozyczajacej auto. Jak kupisz od posrednika albo firmy zewnetrznej to dla wypozyczalni = nie masz ubezpieczenia i bedzie kaucja.

Kaucja to jedynie blokada srodkow na koncie - jezeli nie masz odpowiedniego limitu na karcie kreytowej to zwroc sie do banku o podwyzszenie tegoz limitu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Cze 2021 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 206
Kilometry: 423 037
niebieski
Cześć, czy ktoś zna jakiegoś tipa jak znaleźć auto w rozsądnej cenie w Nicei? Może na miejscu jakaś wypożyczalnia, której nie ma necie, czy coś w tym stylu? Przeglądam te "znane" strony i wszędzie ceny za małe autka takie jak płaciłem na islandii za jeepa :D Oraz, korzystał ktoś z turo? Wynajem od osób prywatnych (choć i tak pokazuje w większości wypożyczalnie, ktore udają prywatnych...). No ale ceny 1400 zł za 4 dni za Twingo są lekko przesadzone. Jakbym wypożyczył na dwa miesiące to wychodzi cena auta z salonu :D Stąd moje pytanie o jakieś pomysły ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Wrz 2021 15:02 

niebieski
Kiepsko to wygląda. Znalazłem swoją odwołaną rezerwację na koniec marca 2020 za ok. 40 EUR za dwa dni zrobioną przed pandemią.
Teraz na koniec września ceny 3 razy tyle za compact. Można się bawić w wiele wyszukiwarek lub szukać kodów rabatowych dla wypożyczalni i jak zwykle pamiętać, że oferty z amerykańskich portali są bez CDW i TP.

Wiele tańszych ofert zawiera limit kilometrów, 440 lub 500 za dwa dni. Najtaniej wyszło z przekierowania Accor do Europcar i przedpłacenie, może nawet jakieś punkty wpadną. Koszt 99 EUR za Captur/Golf/500X i limit 500 km. Na szczęście do podziału na dwie pary.

Francuskie wypożyczalnie są tańsze, tylko że się wcześnie zamykają i odpadają jak LOT ląduje rozkładowo o 18:25. No i część informacji jest tylko po francusku i są poza lotniskiem. Np.:
https://www.truchelocation.co.uk/
ma stronę po angielsku i nawet pozwala zwrócić w centrum bez dopłat.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Wrz 2021 22:04 

niebieski
Próbuję cos znaleźć na 7 dni ale ceny jakieś kosmiczne- ok. 1500zł za małe auto ( z dodatkowym ubezpieczeniem).
Może macie jakieś inne opcje?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Wrz 2021 22:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Bez dat wynajmu raczej nie będziemy w stanie pomóc.

#9 PostWysłany: 15 Wrz 2021 18:19 

niebieski
Sorry, zapomniałem podać daty:
25 września, ok. 21.30 - do 2 października ok. 18.00
Ponieważ mam nocleg w przylotniskowym B&B Nice Airport to teoretycznie może być od 26.09. ok. 9.00 rano :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Wrz 2021 20:33 

niebieski
Chyba dużo taniej nie będzie. Jak wypożyczysz rano to cena w wypożyczalni taka sama, ale może zaoszczędzisz za parking w nocy.
Pamiętaj o częstym limicie kilometrów, np. 1200 km za tydzień. Jak się nie boisz używać nienależnych kodów, to są w innych wątkach tutaj i w internecie. Nie napisałeś, co z ubezpieczeniem wkładu własnego.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Sty 2022 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Właśnie rezerwowałam samochód w Nicei w terminie 12.-21.04.
Tak naprawdę zależało mi tylko na terminie 16-21.04 bo w tym czasie płyniemy na Korsykę, gdzie auta są znacznie droższe.
Sprawdzałam ceny w różnych terminach i wyszło mi, że wypożyczenie z pełnym ubezpieczeniem na 9 dni będzie mnie kosztowało 1750 zł a na 5 dni wyszłoby 350 zł więcej. Taka ciekawostka.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Sie 2024 23:52 

niebieski
Może się komuś przyda, bo ja trochę błądziłem przez słabe oznaczenia.

Jak dojść z Terminal 2 do punktów wypożyczeń samochodów (Alamo, Sixt i in.):
Wychodzisz którymkolwiek wyjściem, przechodzisz przez ulicę (taxi, tramwaj, itp) Wchodzisz do parkingu wielopoziomowego i idziesz do samego końca (nie wsiadasz po drodze do windy, jak mogłyby sugerować niektóre znaki).

Przy okazji się dowiedziałem , bo Wizzair miał znaczne opóźnienie, że w National/Alamo/Enterprise , tzw. 'grace hour' przy odbiorze, to aż 2 godziny możliwego poślizgu od godziny wskazanej w Voucherze.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Lis 2024 12:45 

niebieski
Wypożyczałem samochód w Thrifty, lotnisko Nicea. Rezerwacja: Peugeot 308 Estate, podstawowe ubezpieczenie.
W mejlu było: "Thrifty Desk znajduje się w obu terminali T1 i T2", ale rano w T1 była tylko kartka, że czynne jest tylko biuro w T2.
Dostałem Ford Focus kombi, sprawne wydanie samochodu, bez wciskania dodatkowego ubezpieczenia. Umowa papierowa, ale raport szkód tylko na mejla i prośba o zrobienie zdjęć, gdyby było coś więcej.
Zwrot bardzo sprawny, pobieżna kontrola samochodu. Może dlatego, że było sporo oddających? Było to w niedzielę wieczorem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość